Як приготувати торт «Кучерявий хлопчик»
Цей домашній десерт підкорив серця багатьох ласунів своєю надзвичайною структурою – ніжністю бісквітних коржів та сметанного крему, які просто тануть у роті.
Можливо, на перший погляд здасться, що приготувати такий торт-шедевр дуже складно, але докладні інструкції і корисні поради, які допоможуть підкорити цей кондитерський олімп і порадувати домашніх смачним тортом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сметани - | 300 мл |
цукрового піску - | 300 г |
яєць - | 2 шт. |
соди, погашеної лимонним соком - | 5 г |
борошна - | 350 г |
какао в порошку - | 30 г |
цукрової пудри - | 180 г |
жирної сметани - | 1000 мл |
Для домашньої шоколадної глазурі: - | |
цукру - | 90 г |
молока - | 60 мл |
какао-порошку - | 60 г |
Час приготування: 220 хвилин | Калорійність на 100 грам: 297 Ккал |
Класичний варіант «Кучерявого хлопчика» передбачає випічку трьох бісквітних коржів: двох білих і одного шоколадного. Світлий бісквіт стане основою торта, а з шоколадного – будуть сформовані «кучері хлопчика».
Крім коржів у десерту є ще дві дуже важливі складові – сметанний крем і шоколадна глазур. Останню можна приготувати з шоколаду і молока (вершків або масла), а можна зробити з какао-порошку, як у даному випадку.
Інструкція приготування торта «Кучерявий хлопчик» покроково:
- Для коржів яйця збити з цукром і сметаною, після чого ввести гашену соду і борошно;
- Тісто розділити на три рівні частини. Справитися з цим завданням допоможе великий мірний стакан (якщо ділити тісто за об'ємом) або кухонні ваги (якщо поділ відбувається за вагою);
- Спекти два світлих бісквіта, а в третій додати какао і спекти шоколадний корж. Всі готові коржі охолодити;
- Для крему збити сметану з цукровою пудрою або дуже дрібним цукром. Щоб сметана збита і перетворилася в густу піну, вона не тільки повинна бути жирною, але і досить охолодженої;
- На блюдо для торта укласти світлий корж, рясно промазати його кремом, зверху другий світлий корж і знову крем;
- Темний корж порізати або поламати (кому як більше подобається). Кожен шматочок змочити (втопити) в сметанному крем і викладати на основу з світлих бісквітів гіркою;
- Гірку щедро обмазати кремом, що залишиться, і прибрати в холодильник. У невеликому сотейнику змішати цукор, какао і молоко. Прогріти суміш до повного розчинення цукру і вийшла глазур'ю полити охолоджений торт.
Торт «кучерявий Хлопчик» — спрощений варіант
Спрощений рецепт цього торта передбачає випічку всього одного шоколадного бісквіта, який в подальшому приготуванні формується в півсферу, просочену сметанним кремом і переслоенную свіжими фруктами.
Ідеально підходять полуниця і вишня, але в зимовий час можна привнести в десерт трохи екзотики – ківі, банан.
Крім інгредієнтів для коржів і торта, щоб втілити в життя цей рецепт, потрібно форма для півсфери – глибока напівкругла миска з діаметром близько 20 сантиметрів.
Для спрощеного варіанту «кучерявого Хлопчика» потрібні такі продукти:
- 2 курячих яйця;
- 100 г кристалічного цукру;
- 140 г згущеного молока;
- 200 г сметани 15% жирності;
- 7 г розпушувача;
- 30 г какао-порошку;
- 240 г борошна пшеничного;
- 500 г домашньої сметани або магазинної жирністю 30% і вище;
- 180 г цукрової пудри;
- 400 г свіжої полуниці (або вишні без кісточок);
- 50 г темного шоколаду;
- 50 г вершкового масла.
На створення такого десерту піде близько 2.5 годин.
Калорійність 100 г цієї бісквітної випічки зі сметанним кремом – 258,8 ккал.
Покроковий рецепт:
- Для шоколадного бісквіта в окремій мисці змішати борошно з какао-порошком і розпушувачем. Зробити це потрібно максимально ретельно, щоб у готового коржа вийшов рівномірний колір;
- В іншій посудині збити міксером курячі яйця з рецептурним кількістю цукру. Суміш повинна посвітліти і трохи збільшитися в об'ємі;
- До яєчно-цукрової піні додати згущене молоко і нежирну сметану. Змішати все міксером. Після чого електричний помічник більше не знадобиться, його має замінити силіконова лопатка;
- Невеликими частинами (порціями) засипати суміш сухих, порошкоподібних інгредієнтів і вмішувати їх лопаткою рухами з дна на верх;
- Деко застелити пергаментом, на який вилити бісквітне тісто. Випікати вміст дека приблизно 20 хвилин при 180 градусах;
- Готовий шоколадний бісквітний корж зняти з дека. Це прискорить процес його охолодження до кімнатної температури;
- Поки бісквіт остигає саме час зайнятися кремом. Жирну (домашню) сметану охолодити і гарненько збити в міцну піну. Потім, продовжуючи збивати та малих обертах, поступово ввести цукрову пудру;
- Остиглий бісквіт поламати руками або розрізати гострим ножем на невеликі шматочки довільної форми;
- Миску-форму для майбутнього торта застелити харчовою плівкою (так буде легше дістати готовий торт з форми). Змастити поверхню миски кремом, укласти на неї шматочки коржа, шар крему, потім шматочки полуниці. Повторювати дії до тих пір, поки не заповниться миска, або не кінчатися продукти;
- Сформований торт поставити на 30-60 хвилин в холодильник, щоб він схопився. Потім перевернути миску на блюдо і дістати з неї десерт;
- Зверху торт обмазати залишилися кремом, ще трохи охолодити і полити, формуючи на ньому хаотичні патьоки шоколадній глазурі з темного шоколаду і вершкового масла.
Імбирний напій для схуднення — все що ви хотіли знати про це в нашій статті.
Як приготувати дуже смачні вареники на пару — всі секрети цього простого блюда.
Візьміть на замітку рецепт кесадільї з куркою.
Корисні поради
Родзинки торту «Кучерявий хлопчик» здатні додати не тільки фрукти, але і горіхи, курага, родзинки, чорнослив. Ці продукти можна, як покласти в прошарок, так і використовувати в якості прикраси зверху.
Якщо не вдалося купити жирну сметану для крему, то можна скористатися спеціальним загусником або замоченим і розпущеним желатином.
Збиваючи для крему сметану, завжди є ризик перевзбить і отримати в результаті олія. У зв'язку з цим, потрібно постійно стежити за консистенцією і краще не використовувати для крему цукор, а замінити його цукровою пудрою.