12 март 2019 2 193

Як приготувати торт «Кучерявий хлопчик»

Цей домашній десерт підкорив серця багатьох ласунів своєю надзвичайною структурою – ніжністю бісквітних коржів та сметанного крему, які просто тануть у роті.

Можливо, на перший погляд здасться, що приготувати такий торт-шедевр дуже складно, але докладні інструкції і корисні поради, які допоможуть підкорити цей кондитерський олімп і порадувати домашніх смачним тортом.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
сметани - 300 мл
цукрового піску - 300 г
яєць - 2 шт.
соди, погашеної лимонним соком - 5 г
борошна - 350 г
какао в порошку - 30 г
цукрової пудри - 180 г
жирної сметани - 1000 мл
Для домашньої шоколадної глазурі: -
цукру - 90 г
молока - 60 мл
какао-порошку - 60 г
Час приготування: 220 хвилин Калорійність на 100 грам: 297 Ккал

Класичний варіант «Кучерявого хлопчика» передбачає випічку трьох бісквітних коржів: двох білих і одного шоколадного. Світлий бісквіт стане основою торта, а з шоколадного – будуть сформовані «кучері хлопчика».

Крім коржів у десерту є ще дві дуже важливі складові – сметанний крем і шоколадна глазур. Останню можна приготувати з шоколаду і молока (вершків або масла), а можна зробити з какао-порошку, як у даному випадку.

Інструкція приготування торта «Кучерявий хлопчик» покроково:

  1. Для коржів яйця збити з цукром і сметаною, після чого ввести гашену соду і борошно;
  2. Тісто розділити на три рівні частини. Справитися з цим завданням допоможе великий мірний стакан (якщо ділити тісто за об'ємом) або кухонні ваги (якщо поділ відбувається за вагою);
  3. Спекти два світлих бісквіта, а в третій додати какао і спекти шоколадний корж. Всі готові коржі охолодити;
  4. Для крему збити сметану з цукровою пудрою або дуже дрібним цукром. Щоб сметана збита і перетворилася в густу піну, вона не тільки повинна бути жирною, але і досить охолодженої;
  5. На блюдо для торта укласти світлий корж, рясно промазати його кремом, зверху другий світлий корж і знову крем;
  6. Темний корж порізати або поламати (кому як більше подобається). Кожен шматочок змочити (втопити) в сметанному крем і викладати на основу з світлих бісквітів гіркою;
  7. Гірку щедро обмазати кремом, що залишиться, і прибрати в холодильник. У невеликому сотейнику змішати цукор, какао і молоко. Прогріти суміш до повного розчинення цукру і вийшла глазур'ю полити охолоджений торт.

Торт «кучерявий Хлопчик» — спрощений варіант

Спрощений рецепт цього торта передбачає випічку всього одного шоколадного бісквіта, який в подальшому приготуванні формується в півсферу, просочену сметанним кремом і переслоенную свіжими фруктами.

Ідеально підходять полуниця і вишня, але в зимовий час можна привнести в десерт трохи екзотики – ківі, банан.

Крім інгредієнтів для коржів і торта, щоб втілити в життя цей рецепт, потрібно форма для півсфери – глибока напівкругла миска з діаметром близько 20 сантиметрів.

Для спрощеного варіанту «кучерявого Хлопчика» потрібні такі продукти:

  • 2 курячих яйця;
  • 100 г кристалічного цукру;
  • 140 г згущеного молока;
  • 200 г сметани 15% жирності;
  • 7 г розпушувача;
  • 30 г какао-порошку;
  • 240 г борошна пшеничного;
  • 500 г домашньої сметани або магазинної жирністю 30% і вище;
  • 180 г цукрової пудри;
  • 400 г свіжої полуниці (або вишні без кісточок);
  • 50 г темного шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.

На створення такого десерту піде близько 2.5 годин.

Калорійність 100 г цієї бісквітної випічки зі сметанним кремом – 258,8 ккал.

Покроковий рецепт:

  1. Для шоколадного бісквіта в окремій мисці змішати борошно з какао-порошком і розпушувачем. Зробити це потрібно максимально ретельно, щоб у готового коржа вийшов рівномірний колір;
  2. В іншій посудині збити міксером курячі яйця з рецептурним кількістю цукру. Суміш повинна посвітліти і трохи збільшитися в об'ємі;
  3. До яєчно-цукрової піні додати згущене молоко і нежирну сметану. Змішати все міксером. Після чого електричний помічник більше не знадобиться, його має замінити силіконова лопатка;
  4. Невеликими частинами (порціями) засипати суміш сухих, порошкоподібних інгредієнтів і вмішувати їх лопаткою рухами з дна на верх;
  5. Деко застелити пергаментом, на який вилити бісквітне тісто. Випікати вміст дека приблизно 20 хвилин при 180 градусах;
  6. Готовий шоколадний бісквітний корж зняти з дека. Це прискорить процес його охолодження до кімнатної температури;
  7. Поки бісквіт остигає саме час зайнятися кремом. Жирну (домашню) сметану охолодити і гарненько збити в міцну піну. Потім, продовжуючи збивати та малих обертах, поступово ввести цукрову пудру;
  8. Остиглий бісквіт поламати руками або розрізати гострим ножем на невеликі шматочки довільної форми;
  9. Миску-форму для майбутнього торта застелити харчовою плівкою (так буде легше дістати готовий торт з форми). Змастити поверхню миски кремом, укласти на неї шматочки коржа, шар крему, потім шматочки полуниці. Повторювати дії до тих пір, поки не заповниться миска, або не кінчатися продукти;
  10. Сформований торт поставити на 30-60 хвилин в холодильник, щоб він схопився. Потім перевернути миску на блюдо і дістати з неї десерт;
  11. Зверху торт обмазати залишилися кремом, ще трохи охолодити і полити, формуючи на ньому хаотичні патьоки шоколадній глазурі з темного шоколаду і вершкового масла.

Імбирний напій для схуднення — все що ви хотіли знати про це в нашій статті.

Як приготувати дуже смачні вареники на пару — всі секрети цього простого блюда.

Візьміть на замітку рецепт кесадільї з куркою.

Корисні поради

Родзинки торту «Кучерявий хлопчик» здатні додати не тільки фрукти, але і горіхи, курага, родзинки, чорнослив. Ці продукти можна, як покласти в прошарок, так і використовувати в якості прикраси зверху.

Якщо не вдалося купити жирну сметану для крему, то можна скористатися спеціальним загусником або замоченим і розпущеним желатином.

Збиваючи для крему сметану, завжди є ризик перевзбить і отримати в результаті олія. У зв'язку з цим, потрібно постійно стежити за консистенцією і краще не використовувати для крему цукор, а замінити його цукровою пудрою.

Що ще почитати: