Торт «Кучерявий пінчер» — дивуємо почесних гостей!
Приготування торта «Кучерявий пінчер» виконується в кілька етапів. Спочатку готується тісто і випікаються коржі, потім готується крем, глазур, і в кінцевому підсумку проводиться збірка дуже смачного десерту. Часто для різноманітності смаку для приготування торта використовується начинка з сухофруктів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 2 шт. |
цукор - | 1 склянка |
згущене молоко - | 0,5 банки |
сметана - | 1 склянка |
борошно - | два склянки |
сода харчова - | 1 ч. л. |
какао - | 3 ст. л. |
сметана 20%-ная для крему - | 200 мл |
цукор для крему - | 1 склянка |
згущене молоко для крему - | 0,5 банки |
молоко для глазурі - | 5 ст. л. |
цукор для глазурі - | 5 ст. л. |
какао для глазурі - | 5 ст. л. |
вершкове масло для глазурі - | 40 грам |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 278 Ккал |
Покрокове приготування тіста для ласощі «Кучерявий пінчер»:
- У миску розбити яйця і додати цукор. Ретельно перемішати і поступово вливати згущене молоко. При цьому необхідно безперервно заважати до утворення однорідного складу;
- Додати сметану і знову ретельно вимішати суміш;
- Висипати борошно разом з содою, попередньо змішані і просіяні;
- Розділити отриманий склад на дві рівні частини;
- В одну з них додається какао;
- Розігріти духовку до температури, що дорівнює 200 С;
- Деко змащувати маргарином і налити туди першу частину суміші з какао. Залишити на півгодини. Готовність коржа можна перевірити за допомогою зубочистки;
- Те ж саме зробити і з другою частиною суміші.
Тепер можна приступити до приготування крему:
- Приготувати ємність з металу достатньої глибини для зручного вимішування. У неї вилити густу сметану, згущене молоко і висипати цукор;
- За допомогою міксера збити до утворення однорідної маси;
- Поставити в холодильник на півгодини, для того щоб маса стала трохи гущі;
- Корж намазати без какао кремом і залишити для просочення;
- Корж, який готувався з додаванням какао необхідно розірвати на шматки. Отримані частини повністю мочаться в кремі і викладаються на корж з кремом. Повинна вийти своєрідна гірка;
- Залишок крему наливається на отриману височина.
Тепер знадобиться глазур:
- У каструлю виливається молоко і цукор, поставити на плиту;
- Після того як суміш закипить можна додати какао і заважати до повного розчинення;
- В кінці додається вершкове масло;
- Дочекатися, поки отримана суміш охолоне і залити нею тортик. Після цього торт повністю готовий.
Рецепт торта «Кучерявий пінчер» з сухофруктами
Часто такий торт називають ще «Кучерявим пинчером».
Для приготування потрібно:
- одна банка згущеного молока;
- молоко — 1/3 склянки;
- какао: для глазурі в кількості п'яти столових ложок, для тесту в кількості двох столових ложок;
- цукор: для тіста у кількості однієї столової ложки для крему в кількості однієї склянки; для глазурі в кількості п'яти столових ложок;
- борошно в кількості півтори склянки;
- сметана: для тіста у кількості однієї склянки для крему в кількості трьох склянок;
- сода, попередньо гашене – дві чайні ложки;
- вершкове масло — 2 столові ложки;
- один стакан кураги;
- один стакан чорносливу;
- плитка чорного шоколаду;
- один стакан подрібнених волоських горіхів;
- два курячих яйця.
Час приготування – 2,5 години.
Калорійність – 278 ккал в 100 р.
Поетапне приготування тортика:
- Для тесту в ємність вбити яйця, додати сметану, цукор і згущене молоко. Ретельно вимішати;
- Просіяти борошно і додати в суміш. Також погасити соду і додати туди ж;
- Ретельно перемішати з допомогою міксера;
- Тісто розділити на дві частини: в одній з них має бути ¾ всієї суміші, а в іншій 1/3;
- З маленької частини корж випікається;
- В другу більшу частину додається какао і також корж випікається;
- Тепер можна приготувати крем: сметану змішати з цукром і збити за допомогою міксера;
- Для приготування глазурі необхідно змішати сметану, молоко, цукор і закип'ятити на плиті. Додати какао і заважати до повного розчинення. В кінці додати вершкове масло;
- Також треба попередньо підготувати начинку. Для цього чорнослив і курага ретельно миється, висушується і нарізати на дрібні кубики;
- Світлий корж викладається на спеціальне блюдо і дуже ретельно промащується кремом у великій кількості. Зверху крему виконати присипку сухофруктами;
- Темний корж поламати на невеликі шматочки вмочити в кремі. Викласти на корж половину з кремом. Зверху посипати сухофруктами. Знову продовжити викладання шматочків. Посипати також сухофруктами;
- Залити зверху отриманої глазур'ю;
- Натерти шоколад на крупній тертці і присипати готовий торт зверху.
Торт «Кучерявий пінчер» досить непростий в приготуванні і займе чимало часу і сил. Але результат може перевершити всі очікування. Його ніжний смак і вабливий аромат не залишать байдужим нікого.