10 июнь 2019 1 518

Як приготувати торт «Негр в піні» в домашніх умовах

Рецепт цього десерту народився в часи тотального дефіциту. Здавалося б, зараз, коли купити необхідні (навіть найекзотичніші) інгредієнти для створення кондитерського шедевра не важко, рецепт повинен бути забутий. Але очевидні переваги торта «Негр в піні» роблять його фаворитом і улюбленцем багатьох господинь.

Цей торт досить недорогий за своїм складом, готується він легко і дуже швидко, а в результаті виходить в міру вологим і солодким з цукерково-фруктовим ароматом, що нагадує своїх модних побратимів «Пончо» і «Чорний ліс».

Можливо, комусь він здасться занадто простим для святкового столу, але для сімейних посиденьок за чашкою чаю в повсякденній суєті – це ідеальний десерт.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
варення - 200 мл
яєць - 2 шт.
цукру - 200 г
какао-порошку - 30 г
соди - 14 г
пшеничного борошна - 260 р
кефіру - 200 мл
сметани - 600 мл
цукрової пудри - 150 г
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 248 Ккал

Фруктовий смак коржам надає варення, яке повинно обов'язково бути без кісточок, тоді не буде неприємного їх скрипіння на зубах. Для цього торта чудово підійде така заготовка на зиму з малини, смородини, ожини, чорниці або будь-яке інше темного кольору, що зробить відтінок коржів більш красивим.

Порядок етапів випічки торта «Негр в піні» з варенням:

  1. Спочатку в кефірі кімнатної температури розмішати соду;
  2. Для тіста трохи (до однорідності) збити яйця з цукром, додати 100 мл сметани і варення, продовжити збивання. Слідом влити кефір із содою і ввести муку, змішану з какао-порошком;
  3. Щоб вийшов високий корж потрібно взяти форму діаметром не перевищує 24 див. Перелити в неї тісто і відправити в духовку на 30-40 хвилин при 170-180 градусах;
  4. Готовому коржу дати охолонути протягом 2-3 годин, після чого обережно розрізати його на 3 коржа;
  5. Для крему збити залишилася холодну сметану з цукровою пудрою. Отриманою масою переслоить коржі, а зверху недбалими рухами накидати крем, створюючи імітацію піни.

Торт «Негр в піні» з варення і кефіру

Цей рецепт торта з варення і кефіру готуватися трохи складніше попереднього, оскільки крім коржів і крему потрібно буде приготувати просочення і помадку для прикраси. Крім того, смачну тропічну складову десерту додасть банан в прошарку між коржами.

Для основних складових (тіста і крему) цього кулінарного шедевра будуть потрібні:

  • 200 мл варення;
  • 200 мл кефіру;
  • 2 курячих яйця;
  • 170 г кристалічного цукру;
  • 10 г соди;
  • 200 г борошна;
  • 300 г сметани;
  • 90 г цукрової пудри (можна замінити цукром).

Для просочення, шоколадної помадки і тропічної прошарку потрібно мати:

  • 100 мл питної води;
  • 30 г цукру;
  • 30 г варення;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г сметани;
  • 90 г цукру;
  • 30 мл молока;
  • 30 г какао-порошку;
  • 1 банан середнього розміру.

Таке трохи клопітка захід, як випічка «Негра в піні» за цим рецептом, займе приблизно така ж кількість часу (3-4 години), як і в попередньому рецепті.

Калорійність стограммового шматочка цього десерту – 332,1 кілокалорій.

Покрокова інструкція випічки:

  1. Для коржів змішати разом соду, варення і кефір, відставити суміш на 15 хвилин, щоб відбулася реакція;
  2. Яйця збити міксером в піну, потім додати до кефіру з варенням. Встановивши на міксері насадку для тіста і продовжуючи перемішувати, потихеньку вмішати муку;
  3. З отриманого тіста спекти при 170 градусах Цельсія спекти корж діаметром 20 см. В залежності від характеристик духовки на це може знадобитися до 50 хвилин;
  4. Готовий корж, пішов пробу на суху зубочистку, повністю остудити, після чого розрізати на 3 коржа;
  5. З води, столової ложки цукру і варення зварити сироп, яким просочити всі частини остиглого коржа;
  6. Для крему збити охолоджену сметану з цукровою пудрою. Якщо господиня вирішила замінити пудру цукром, то потрібно дуже обережно збивати сметану, щоб не перебити крем;
  7. Перемазати коржі сметанним кремом, поклавши в прошарок нарізаний кружечками банан. Верх і боки торта можна не обмазувати, оскільки велика ймовірність того, що крем під температурою помадки попливе;
  8. Для помадки змішати вершкове масло, молоко, сметану, какао-порошок. Прогріти все на слабкому вогні або паровій бані. Вийшла залити помадкою торт. Після застигання шоколадної помадки торт можна подавати до чаю.

Смажений адигейський сир — цікава, смачна закуска до пива.

Читайте як приготувати лангет з яловичини — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Спробуйте приготувати теплий салат з яловичини — наш рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Варіант десерту без варення на молоці

По цьому рецепту торт «Негр в піні» виходить дуже смачним і ніжним. Його можна спекти не тільки в духовці, але і в сучасній диво-помічниці мультиварці.

Цей «Негр» купається в піні з збитих вершків, які, можливо, не володіючи певними навичками, буде важко збити. У цьому випадку виручить балончик зі збитими вершками з магазину.

Для цього варіанту популярного торта використовуються:

  • 200 мл молока;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 200 г цукру;
  • 2 курячих яйця;
  • 90 г какао;
  • 20 г розпушувача;
  • 130 г борошна;
  • 200 мл вершків;
  • 70 г цукрової пудри;
  • 3 г ванільного порошку.

Випічка торта, навіть такого нескладного, як «Негр в піні» займає достатню кількість часу, тому не варто розраховувати, що впоратися з поставленим завданням вийде раніше, ніж через 3-4 години.

Калорійність випічки, перерахована на 100 г, у середньому складе 312,2 ккал.

Порядок кулінарних процесів:

  1. У дві ємності порівну розділити молоко, какао і кристалічний цукор. Віночком розмішати вміст кожної посудини до однорідного стану і розчинення всіх кристалів цукру;
  2. Потім одну миску з сумішшю відставити в сторону – це буде просочення майбутнього коржа, а в другій продовжити замішувати тісто;
  3. До вже наявних інгредієнтів додати рослинне масло, яйця, і після того як суміш стане однорідною потроху підсипаючи борошно з розпушувачем, замісити тісто. Потрібно зовсім небагато часу і кілька енергійних помахів ручним віночком;
  4. Тісто перелити у форму (діаметр – 20 см) або в чашу мультиварки. Випікати близько 30 хвилин у духовці або 50 хвилин в электрокастрюле;
  5. Коли корж буде готовий, його не виймаючи з форми проколоти в декількох місцях зубочисткою, а зверху вилити заливку. Залишити основу просочуватися у вимкненій духовці або мультиварці протягом 2 годин;
  6. Після чого дістати «негра» з форми (мультикастрюли) і прикрасити піною з збитих з цукровою пудрою вершків. Щоб вершкова піна вийшла досить пишною потрібно збивати вершки крижаними, до такої ж міри охолодивши і віночки міксера.

Корисні поради

Крім банана, як було запропоновано в одному з рецептів, прошарок між коржами торта можна покласти сухофрукти (курагу і/або чорнослив), будь-які ягоди і фрукти, а також горішки. Десерт від цього тільки стане смачніше.

Просочення для торта «Негр в піні» можна зробити більш насиченою і смачною, якщо додати до основних інгредієнтів трохи есенції ванілі або коньяку.

Щоб піна з сметанного крему вийшла пишніше, цей кисломолочний продукт потрібно добре охолодити в холодильнику, а зробити крем гущі можна за допомогою желатину, крохмалю або спеціального згущувача для вершків.

Що ще почитати: