06 июнь 2019 1 283

Рецепти найсмачніших млинців на пиві

Судячи з історичними записами, слов'яни пригощалися млинцями вже в 1005 році. При цьому дріжджі в цю страву додали єгиптяни. В середині 15 століття манірні англійці влаштували першу гонку з млинцями на сковороді. Крім того, з цим святковим блюдом знайомі німці, поляки, американці.

Смачні та оригінальні млинці можна спекти, якщо додати в рецепт склянку пива. Цей інгредієнт робить їх пишними, «ажурними» і золотистими.

Покроковий рецепт млинців на «хмелі і солоді»
Інгредієнти Кількість
пива - стакан
борошна - стакан
молока - стакан
яєць - 2 шт.
соди - половина чайної ложки
масла рослинного - 20 мл
цукру - столова ложка
солі - половина чайної ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 450 Ккал

Приготувати страву можна з будь-якого сорту пива. Підійде навіть склянку недопитого з вечора алкоголю. Однак темне пиво буде найбільше помітно у готових млинцях — воно зазвичай дає невелику «гірчинку».

Світле і нефільтроване, навпаки, може залишитися «загадковим» інгредієнтом, який не вгадають навіть досвідчені гурмани.

Рецепт нереально смачних млинців на пиві покроково:

  1. У невеликій ємності збиваємо яйця. Кладемо цукор, соду і сіль;
  2. Заливаємо до них пиво і молоко. Тепер потрібно все розмішати. Помічником стане міксер або блендер;
  3. Засипаємо борошно. Перш ніж додати в тісто борошно, її рекомендують просіяти.
  4. Залишилося додати масло;
  5. Важливо дати тісту відпочити хвилин 50. За цей час воно стане більш густим.
  6. Коли все готово, можна приступити до випікання: розігріти на сковороді масло, налити з ополоника тісто і рівномірно розподілити по поверхні;
  7. Готовність зазвичай визначається на око. У середньому блін смажиться 3-5 хвилин. При цьому перша сторона готується трохи довше другий.

Щоб млинець вийшов смачніше, його радять змащувати вершковим маслом. Подавати таку страву можна з будь-якою начинкою: м'ясної, грибний, сирної, солодкою.

Смакота без молока

Наступний рецепт припаде до смаку прихильникам вегетаріанства, людям з непереносимістю лактози, а також тим, у кого вдома не виявилося молока. Справжню смакоту можна приготувати і без цього інгредієнта.

Беремо:

  • 1,5 склянки пива;
  • півсклянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 20 г масла;
  • сіль на свій смак.

На столі млинці можуть виявитися вже через 50-60 хвилин.

100 г готового продукту містить 250 ккал.

Готувати смачні млинці на пиві без молока дуже просто:

  1. У каструльку наливаємо пиво кімнатної температури, додаємо яйця, сіль і цукор, перемішуємо;
  2. Просіваємо борошно, засипаємо до пива. Масло в тісто наливаємо в кінці (вершкове потрібно попередньо розтопити);
  3. Ретельно перемішуємо і залишаємо суміш відпочивати на 40-60 хвилин;
  4. Випікаються млинці, як і в минулому рецепті.

Ці ніжні млинці можна подавати з будь-якою начинкою. У готовому блюді практично не відчувається смак пива. Про його присутності говорить тільки ледве вловимий, незвичайний аромат.

Як приготувати смачну запіканку з макаронів в мультиварці читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт дивно ніжною буженини з яловичини.

Салат з червоною квасолею і грибами — ситний і смачний, спробуйте приготувати його за нашими рецептами.

«Ажурні» млинці на пиві

Тоненькі млинці з дірочками найпростіше зробити якраз на пиві. Розкриємо їх секрет.

Інгредієнти:

  • склянка пива;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 білки від курячих яєць;
  • склянка борошна;
  • столова ложка цукру;
  • сіль і сода-по ½ чайної ложці.

Готується блюдо трохи довше, ніж попередні варіанти – 60-90 хвилин.

Калорій в 100 г – 350-400 ккал.

Рецепт приготування тонких млинців з дірочками з тіста на пиві в 3 етапи:

  1. Перша частина тесту робиться так само, як у попередніх рецептах. Інгредієнти змішуємо і залишаємо відпочивати приблизно на годину;
  2. Потім потрібно збити білки і влити їх, перемішуючи тісто;
  3. Можна приступити до випікання.

Готуються вони швидше «товстих» млинців. Коли на видимій частині випічки з'являються дірочки і бульбашки — перевертаємо.

Поради від кулінарів

Рецепти настільки прості, що зіпсувати їх дуже складно. Однак деякі правила краще дотримуватися:

  1. Сковорідку рекомендують змащувати маслом тільки для першого млинця;
  2. В дуже рідке тісто потрібно відразу покласти ще борошна. Занадто густе, навпаки, можна розбавити питною водою;
  3. Щоб дірочок вийшло більше, можна в тісто додати мінеральну воду або газовану воду;
  4. Більш легкі і повітряні млинці виходять з і світлого нефільтрованого пива.

Пивні млинці не заглушає смак начинки, а лише підкреслюють її. Тому додавати в них можна будь ласощі: зелень, шинку, сир, гриби та багато іншого.

Що ще почитати: