Рецепти найсмачніших млинців на пиві
Судячи з історичними записами, слов'яни пригощалися млинцями вже в 1005 році. При цьому дріжджі в цю страву додали єгиптяни. В середині 15 століття манірні англійці влаштували першу гонку з млинцями на сковороді. Крім того, з цим святковим блюдом знайомі німці, поляки, американці.
Смачні та оригінальні млинці можна спекти, якщо додати в рецепт склянку пива. Цей інгредієнт робить їх пишними, «ажурними» і золотистими.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пива - | стакан |
борошна - | стакан |
молока - | стакан |
яєць - | 2 шт. |
соди - | половина чайної ложки |
масла рослинного - | 20 мл |
цукру - | столова ложка |
солі - | половина чайної ложки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 450 Ккал |
Приготувати страву можна з будь-якого сорту пива. Підійде навіть склянку недопитого з вечора алкоголю. Однак темне пиво буде найбільше помітно у готових млинцях — воно зазвичай дає невелику «гірчинку».
Світле і нефільтроване, навпаки, може залишитися «загадковим» інгредієнтом, який не вгадають навіть досвідчені гурмани.
Рецепт нереально смачних млинців на пиві покроково:
- У невеликій ємності збиваємо яйця. Кладемо цукор, соду і сіль;
- Заливаємо до них пиво і молоко. Тепер потрібно все розмішати. Помічником стане міксер або блендер;
- Засипаємо борошно. Перш ніж додати в тісто борошно, її рекомендують просіяти.
- Залишилося додати масло;
- Важливо дати тісту відпочити хвилин 50. За цей час воно стане більш густим.
- Коли все готово, можна приступити до випікання: розігріти на сковороді масло, налити з ополоника тісто і рівномірно розподілити по поверхні;
- Готовність зазвичай визначається на око. У середньому блін смажиться 3-5 хвилин. При цьому перша сторона готується трохи довше другий.
Щоб млинець вийшов смачніше, його радять змащувати вершковим маслом. Подавати таку страву можна з будь-якою начинкою: м'ясної, грибний, сирної, солодкою.
Смакота без молока
Наступний рецепт припаде до смаку прихильникам вегетаріанства, людям з непереносимістю лактози, а також тим, у кого вдома не виявилося молока. Справжню смакоту можна приготувати і без цього інгредієнта.
Беремо:
- 1,5 склянки пива;
- півсклянки борошна;
- 2 яйця;
- 2 чайні ложки цукру;
- 20 г масла;
- сіль на свій смак.
На столі млинці можуть виявитися вже через 50-60 хвилин.
100 г готового продукту містить 250 ккал.
Готувати смачні млинці на пиві без молока дуже просто:
- У каструльку наливаємо пиво кімнатної температури, додаємо яйця, сіль і цукор, перемішуємо;
- Просіваємо борошно, засипаємо до пива. Масло в тісто наливаємо в кінці (вершкове потрібно попередньо розтопити);
- Ретельно перемішуємо і залишаємо суміш відпочивати на 40-60 хвилин;
- Випікаються млинці, як і в минулому рецепті.
Ці ніжні млинці можна подавати з будь-якою начинкою. У готовому блюді практично не відчувається смак пива. Про його присутності говорить тільки ледве вловимий, незвичайний аромат.
Як приготувати смачну запіканку з макаронів в мультиварці читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт дивно ніжною буженини з яловичини.
Салат з червоною квасолею і грибами — ситний і смачний, спробуйте приготувати його за нашими рецептами.
«Ажурні» млинці на пиві
Тоненькі млинці з дірочками найпростіше зробити якраз на пиві. Розкриємо їх секрет.
Інгредієнти:
- склянка пива;
- 2 курячих яйця;
- 2 білки від курячих яєць;
- склянка борошна;
- столова ложка цукру;
- сіль і сода-по ½ чайної ложці.
Готується блюдо трохи довше, ніж попередні варіанти – 60-90 хвилин.
Калорій в 100 г – 350-400 ккал.
Рецепт приготування тонких млинців з дірочками з тіста на пиві в 3 етапи:
- Перша частина тесту робиться так само, як у попередніх рецептах. Інгредієнти змішуємо і залишаємо відпочивати приблизно на годину;
- Потім потрібно збити білки і влити їх, перемішуючи тісто;
- Можна приступити до випікання.
Готуються вони швидше «товстих» млинців. Коли на видимій частині випічки з'являються дірочки і бульбашки — перевертаємо.
Поради від кулінарів
Рецепти настільки прості, що зіпсувати їх дуже складно. Однак деякі правила краще дотримуватися:
- Сковорідку рекомендують змащувати маслом тільки для першого млинця;
- В дуже рідке тісто потрібно відразу покласти ще борошна. Занадто густе, навпаки, можна розбавити питною водою;
- Щоб дірочок вийшло більше, можна в тісто додати мінеральну воду або газовану воду;
- Більш легкі і повітряні млинці виходять з і світлого нефільтрованого пива.
Пивні млинці не заглушає смак начинки, а лише підкреслюють її. Тому додавати в них можна будь ласощі: зелень, шинку, сир, гриби та багато іншого.