15 апрель 2019 4 025

Як приготувати млинці на мінеральній воді

Млинці – російське блюдо, знайомі нам з стародавніх часів. У кожній сім'ї є свій рецепт приготування цієї улюбленої всіма випічки. Але якщо трохи змінити стандартні рецепти млинцевого тесту, то ми зможемо отримати ще більш смачне блюдо. Наприклад, додавши в тісто мінеральну воду, ваші млинці будуть більш ніжними, ажурними, повітряними. Як спекти млинці на мінералці?

Самий швидкий рецепт

Варіант 1
Інгредієнти Кількість
пляшка мінералки - 0,5 л
яйця - п'ять штук
сіль - чайна ложка
цукор - 4 ч. л.
сода гашене - 0,5 ч. л.
борошно - 1,5 склянки
масло пісне - 5 столових ложок
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 105 Ккал

Тісто можна приготувати як на слабогазованої, так і на сильногазованою воді. Від кількості бульбашок буде залежати легкість страви.

Суміш готується дуже швидко. Спочатку перемішуються всі сухі продукти з яйцями, додаємо мінеральну воду.

Поступово всипається борошно, ретельно перемішується.

Найкраще випікати млинці на товстій чавунній сковороді.

Вона добре прогрівається, випічка буде готова швидше і не пригорить.

Варіант 2

Якщо в рецепті застосовується сильногазована вода, то найкраще додавати масло, щоб млинці не прилипали до сковороді. Вам знадобиться:

  1. Пів-літри мінеральної води;
  2. Склянка борошна;
  3. 70 грамів масла вершкового;
  4. 5 яєць;
  5. Сіль;
  6. Пісок цукровий – приблизно 4 ложки.

Яйця збиваються з цукровим піском і сіллю. Влийте 1/5 мінералки, додайте борошно. Поступово вливайте в тісто розтоплене вершкове масло. Потім доливається залишок мінералки і рослинне масло. Млинці за цим рецептом виходять тонкими, але дуже пишними.

Пісні млинці на мінеральній воді

Наступний рецепт млинчиків дуже сподобається тим, хто дотримується постів. Навіть у найсуворіший піст можна не відмовляти собі в улюбленій випічці. Млинці можна легко спекти, не додаючи яйця і молоко. Використавши мінералку для приготування млинцевого суміші, ви отримаєте смачні, ніжні, тонкі млинчики.

Пісні млинці можна готувати з начинками з картоплі, капусти або солодкі на десерт.

Мінеральна вода для пісних млинців повинна бути сильногазована. Зверніть увагу, що краще взяти воду нейтральну на смак. Чим більше буде бульбашок, тим легшим і ніжніше вийде випічка.

Ще одна порада: не пережаривайте млинці на мінералці, вони стають твердими. Ступінь готовності таких млинців — коли вони трохи підрум'янилися. Відразу перевертайте їх і отримаєте ніжне блюдо.

Для млинцевого тіста вам знадобиться:

  1. Стакан сильногазированнной мінеральної води;
  2. Склянка борошна;
  3. 3 столових ложки цукрового піску, якщо ви будете пекти млинці з начинкою, то цукор кладіть менше, буде достатньо 2 столових ложок;
  4. Сіль;
  5. Рослинне масло, 2 столових ложки.

Час приготування 50 хвилин.

Калорійність на 100 гр. 92 калорії.

Перемішуємо разом цукор, сіль і борошно. Мінеральну воду вливаємо поступово в борошно. Вода повинна бути кімнатної температури. Спочатку виливаємо не всю воду, а тільки половину пляшки. У нас утворюється густе тісто, в яке поступово додаємо воду, що залишилася. Виходить звичайне тісто для млинців. Коли воно буде збиті, влийте рослинне масло, і можна приступати до обжарке.

Пісні млинці не виходять такими рум'яними, як на молоці або кефірі. Їх колір буде набагато світліше.

Рецепт млинців на молоці і мінеральній воді

Для тих, хто любить тісто на млинці робити з молоком, підійде рецепт, що поєднує в собі мінералку і молоко в рівних пропорціях. Для приготування вам знадобиться:

  1. Газована мінералка 2 склянки;
  2. Молоко – 2 склянки;
  3. 3 яйця;
  4. 1 їдальня ложка цукрового піску;
  5. Половинка чайної ложки розпушувача;
  6. Половинка столової ложки солі з гіркою;
  7. 2 склянки борошна.

Час приготування 50 хвилин.

Калорійність на 100 г продукту – 134 калорії.

Яйця перемішуємо з цукром, сіллю. Додаємо воду з газом і молоко. Потім в суміш висипаємо борошно. Добре перемішуємо. Якщо тісто вийшло густіше, ніж потрібно, додайте мінералки. У вже готове тісто засипають розпушувач або його можна замінити на харчову соду.

Випікаються млинці на сильно розпеченій сковороді. Подавати млинці можна з будь-яким варенням, фруктами, сиропом.

Візьміть на замітку рецепту соусу песто, який дуже легко приготувати в домашніх умовах.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Як зварити грибний суп із заморожених грибів ви можете дізнатися з нашої статті.

Тонкі ажурні млинці з крохмалем

Одні з найсмачніших млинців. Їх хочеться їсти все більше і більше. Млинці на крохмалі просто тануть у роті, ажурне, ніжний витвір кулінарного мистецтва не залишить нікого байдужим.

Секрет цих млинчиків полягає в тому, що їх виготовляють на основі мінералки, без додавання молока. Молоко замінюється будь-яким кисломолочним продуктом. У нашому рецепті це буде кефір.

Для приготування ажурних млинців вам потрібно:

  1. Мінералка – 1,5 склянки;
  2. Пів-літри кефіру;
  3. 7 столових ложок крохмалю;
  4. 4 столових ложки борошна вищого сорту;
  5. 3 штуки яйця;
  6. 2 столові ложки цукру;
  7. 4 столових ложки рослинного масла;
  8. Половинка чайної ложки соди;
  9. Сіль.

Час приготування — 50 хвилин.

Калорійність на 100 гр продукту 174 калорії.

Цукор перемішують з яйцями до утворення кремоподібної субстанції. Кефір перед приготуванням необхідно трохи розігріти. У кефір насипають соду і ретельно перемішують.

В окремому посуді змішайте крохмаль з борошном і сіллю. Поступово висипайте отриману суміш в кефір, постійно перемішуючи. Потім додайте олію, у вас повинно вийти тісто, схоже на тісто на оладки. Щоб отримати тісто необхідної консистенції, в нього додають мінеральну воду. Коли суміш буде повністю готова, її залишають на кілька секунд настоятися.

Сковороду добре прогріваємо, змащуємо маслом. Тісто потрібно наливати зовсім трохи, щоб млинці виходили тоненькими, майже прозорими.

Кулінарні поради

Щоб млинці вийшли у вас смачними і тоненькими, використовуйте прості правила при приготуванні:

  1. Вибирайте посуд з глибоким дном. Це дозволить вам добре збити тісто;
  2. Всі рецепти млинців на мінеральній воді припускають використання рослинної олії. Вибирайте для приготування тільки рафінована олія, так як нерафінована може зіпсувати смак;
  3. Перед приготуванням тісто має відстоятися протягом півгодини при кімнатній температурі. Тільки в цьому випадку компоненти будуть краще взаємодіяти один з одним, і в результаті ви отримаєте однорідне тісто. Маса буде легко розтікатися по сковороді і млинець можна буде легко перевернути;
  4. Суміш для млинців можна замішувати будь-яким способом, як ручним, так і з застосуванням міксера або блендера. Але при додаванні мінеральної води, замішувати тісто необхідно тільки вручну. У процесі смаження суміш потрібно постійно помішувати, так як утворюється осад на дні;
  5. Щоб тісто легко виливалося з ополоника, опускайте його в холодну воду перед кожним застосуванням;
  6. Щоб млинці не прилипали до сковороді, перед смаженням її потрібно прожарити, і тільки після цього наливати масло.

Застосувавши в рецепті оригінальний компонент, такий як мінеральна вода, ви зможете приготувати смачні, ніжні, повітряні млинці, які порадують всю вашу родину.

Що ще почитати: