Як приготувати курку на пару в мультиварці
На сьогоднішній день багато господинь намагаються приготувати смачні і легкі страви, витрачаючи при цьому мінімум часу і зусиль. Мультиварка – ідеальне рішення для жінок і чоловіків, які ведуть активний спосіб життя. Куряче м'ясо, приготоване з її допомогою, нічим не відрізняється за смаком від того, що було приготовлено традиційним способом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тушка куряча - | 1 штука |
орегано - | за смаком |
сіль - | за смаком |
суміш перців - | за смаком |
вода - | 1 літр |
лавровий лист - | 2 шт. |
часник - | 5 зубчиків |
куркума - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 114 Ккал |
М'ясо курки відрізняється нижчою калорійністю, в ньому міститься багато корисних мікроелементів, тому готувати його потрібно як можна частіше, особливо якщо в будинку є діти.
- Тушку добре помити, обсушити її і порізати порційними шматками;
- Очистити часник, роздавити його, додати до нього сіль, всі спеції, натерти цією сумішшю м'ясо;
- У каструлю налити воду, покласти в неї лавровий лист, м'ясо викласти на решітку і встановити її зверху;
- Готувати 60 хвилин в режимі «варка на пару».
Коли курка буде повністю готова, вона викладається на тарілку і подається на стіл. Як гарнір краще всього вибирати легкі, але поживні страви або ж салати, заправлені йогуртом.
Філе курки зі шпинатом на пару в мультиварці
Шпинат і куряче м'ясо – два продукти, які ідеально поєднуються між собою. З їх допомогою можна приготувати багато смачних, поживних і поживних страв.
Інгредієнти:
- 4 грудки;
- вино біле – 50 мілілітрів;
- 150 грам шампіньйонів;
- цибулина;
- масло;
- шпинат.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 116 ккал.
- У чашу мультиварки налити олію, покласти в нього кубики цибулі і витримати в режимі «смаження» одну хвилину, додати порізані пластинками печериці, готувати ще 4 хвилини;
- Шпинат помити, порізати, викласти в миску, влити вино, додати спеції і готувати до м'якості;
- Грудки курячі помити, зробити в них надрізи і покласти всередину начинку;
- Фольгу змастити олією, викласти м'ясо, загорнути кожен шматочок окремо;
- Укласти курку в каструлю, налити воду, готувати півгодини в режимі « на пару».
Шпинат зберігає свої смакові якості навіть після термічної обробки, а щоб блюдо стало ще корисніше, можна приготувати простою рис або гречку.
Тісто для піци на сухих дріжджах — готується дуже швидко і просто, до того ж таке тісто виходить дуже смачним.
Салат «Червоне море» з кальмарами і креветками — якщо ви любите морепродукти, це саме те, що потрібно.
Буженина з філе індички — це ніжне м'ясо, яке буде корисно навіть дитині.
Як приготувати курку на пару з овочами в мультиварці
Страви на пару готуються дуже швидко і без зайвих клопотів, а їх смак порадує всіх членів сім'ї. Ніжне, ароматне куряче м'ясо ідеально поєднується з овочами, робить їх ще смачнішими.
Інгредієнти:
- 0,5 кг цвітної капусти;
- сіль;
- 50 мл соєвого соусу;
- тушка куряча – 1 штука;
- 0,2 кілограма селери;
- 200 грам моркви;
- спеції;
- масло.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 120 ккал.
- Курку порізати на шматки, помити їх, добре протерти паперовим рушником, посипати спеціями, сіллю;
- Розібрати цвітну капусту на маленькі суцвіття;
- Селера і моркву очистити, порізати соломкою;
- Викласти в каструлю всі овочі, шматочки м'яса, полити зверху соєвим соусом, олією рослинним і готувати в режимі «варка на пару» 35 хвилин.
Це блюдо виходить дуже смачним, легким і ніжним. Щоб воно стало ще краще, можна під час приготування додавати різні спеції – паприку, мелений перець, каррі.
Як і скільки готувати курку з рисом на пару в мультиварці Редмонд
Приготувати смачний, розсипчастий рис в каструлі не завжди так просто, як це здається на перший погляд. Далеко не у всіх господинь він виходить таким, як треба, особливо якщо він вариться в звичайній каструлі. Щоб позбавити себе від зайвих проблем і турбот, можна сміливо користуватися мультиварка, завдяки якій, блюдо вийде просто чудовим.
Інгредієнти:
- 2 склянки рису;
- приправи;
- 0,5 кілограма крил курячих;
- 60 мілілітрів масла;
- сіль;
- цибуля – 80 грам;
- морква – 100 грам;
- 1 болгарський перець.
Час приготування: 60 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 125 ккал.
- Перець помити, почистити від насіння, нарізати разом з цибулею півкільцями;
- Нарізати брусочками моркву;
- Помити крила, просушити їх, посипати приправами і сіллю;
- Обсмажити цибулю в режимі «смаження», додати перець, моркву і готувати ще 5 хвилин;
- Викласти в чашу рис, влити воду, перемішати;
- Викласти м'ясо на решітку, встановити її в мультиварку;
- Готувати страву в режимі плов 40 хвилин.
Гарнір виходить ніжним, розсипчастим, а куряче м'ясо — ароматним і смачним.
Поради кулінарів
Щоб курка приготувалася на пару в мультиварці як можна швидше, її краще всього заздалегідь обробляти – маринувати, відбивати, різати на порційні шматки.
Смак страви буде більш цікавим, оригінальним, якщо додати до нього овочі, зелень, різні приправи, соєвий соус. Подавати краще за все з різними гарнірами – картоплею, сочевицею, рисом, гречкою.
Щоб смак курки став ще краще, можна подати з соусом, приготованим з допомогою йогурту або сметани.
Після того, як страва буде готовим, ні в якому разі не потрібно виливати воду, над якою воно готувалося, оскільки надалі його можна використовувати для супів. Це вже не просто вода, а справжній бульйон.
Щоб м'ясо не мало прісний смак, можна полити його соусом або ж гарним білим вином. Воно готується досить швидко і ідеально підходить для дієтичного харчування.