Як приготувати смачну тушковану картоплю з куркою в каструлі
Картопля з куркою – ідеальне блюдо для обіду та вечері в сімейному колі, а також для святкового столу. Куряче м'ясо ситне і низькокалорійне, а з картоплею воно чудово поєднується. Це блюдо має безліч варіантів приготування, нижче підібрані рецепти для гасіння.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
середньої величини картопля - | 9 штук |
гомілка курки - | 8 штук |
ріпчаста цибуля - | 1 штука |
морква - | 1 штука |
вершкове масло - | 45 г |
рослинна олія - | для обсмажування |
майонез - | 1 ст. ложка |
сіль, перець - | за смаком |
спеції - | за смаком |
лавровий лист - | 1 штука |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 114 Ккал |
Тушкована картопля з куркою в каструлі – дуже смачна страва, яке досить просто приготувати, при цьому, не витративши багато часу. Блюдо підійде для сімейного вечері.
Спосіб приготування:
- Почистити цибулю, розрізати на невеликі шматочки;
- Моркву почистити і потім натерти крупно на тертці;
- Взяти велику каструлю з товстими стінками. Рослинна олія використовується для обсмажування овочів. Викласти у цю каструлю цибулю з морквою обсмажити за 10-15 хвилин. Додати солі, перцю за смаком;
- Взяти гомілки курки, помити і висушити;
- Потім необхідно викласти курку поверх моркви і цибулі, як тільки вони будуть повністю обсмажені;
- Помитий і почищений картоплю нарізати середнього розміру шматочками. Це потрібно для того, щоб продукти приготувалися однаково швидко і рівномірно;
- Викласти вже порізану картоплю на курку, ще раз посолити, потім додати майонез і вершкове масло. Перемішати всі інгредієнти;
- Залити продукти водою, залишивши приблизно 2 см до поверхні картоплі. Додати спеції. Як тільки вода закипить, необхідно зменшити вогонь і продовжувати тушкувати до готовності. Цей процес займе 30-40 хвилин.
Страву можна прикрасити зеленою цибулею і кропом або іншою зеленню, подавати з овочами або з маринованими огірочками.
Рецепт тушкованої картоплі з копченою куркою і часником в каструлі
Тушкована картопля – блюдо, яке є в арсеналі кожної дружини і матері, адже воно з блиском підкорює шлунки, як чоловіків, так і дітей. Проте з часом навіть найсмачніше блюдо може набриднути. Рецепт тушкованої картоплі з копченою куркою – це справжня знахідка для тих, хто не любить одноманітність їжі. Ця страва також підходить для сімейного вечері і навіть для святкового столу.
Необхідні інгредієнти (на 4 порції):
- картопля середнього розміру – 9 штук;
- куряча грудка – 800 г;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- морква – 1 штука;
- сметана – 150 г;
- часник – 1 штука;
- мариновані огірочки – 2 штуки;
- сіль з перцем – за смаком;
- спеції (якщо є бажання їх додати);
- лавровий лист – 1 штука;
- рослинна олія, необхідне для обсмажування.
Час приготування страви: 2 години.
Калорійність (на 100 г): близько 190 ккал.
Спосіб приготування:
- Невеликими кільцями порізати цибулю, очищену моркву натерти на тертці. Дрібно порізати зубчики часнику. У каструлю викласти цибулю і моркву, трохи обсмажити в олії на повільному вогні, потім додати часник;
- Порубати кубиками курячу грудку. Картоплю помити, очистити від шкірки, нарізати великими шматочками;
- Взяти іншу каструлю, туди треба покласти сметану і лавровий лист із іншими приправами. Викласти курку в цю каструлю, все акуратно розмішати і залити отриману суміш склянкою води. Додати спеції. Гасити близько години;
- Через певний час додати картоплю, гасити ще приблизно 45 хвилин;
- До приготовленого гарячого блюда додати солоні огірочки для ще більш пікантного смаку.
Подавати вечерю можна, прикрасивши зверху зеленою цибулею.
Тісто на чебуреки як в чебуречній — за нашими рецептами ви приготувати хрустке тісто.
Як приготувати ароматну картоплю з салом на сковороді читайте тут.
Яєчня з шинкою і сиром — смачний і ситний сніданок за кілька хвилин.
Смачна картопля з філе курки і грибами
Тушкована картопля з курочкою і грибами чудово прикрасить сімейний вечір. Це блюдо дуже смачне і не вимагає грошових витрат. Гриби надають курці неймовірний смак.
Необхідні інгредієнти (на 6 порцій):
- картопля середнього розміру – 6 штук;
- куряче філе – 6 штук;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- морква – 1 штука;
- борошно – 1 ст. ложка;
- печериці – 250 г;
- часник – 1 штука;
- рослинна олія, необхідне для обсмажування овочів;
- сіль з перцем – за смаком;
- приправа за бажанням (базилік);
- лавровий лист – 1 шт.
Час приготування страви: 1 година 30 хвилин.
Калорійність (на 100 г): близько 112 ккал.
Спосіб приготування:
- Очистити цибулю, нарізати дрібно.
- Обсмажити цибулю з морквою, додати для подальшого обсмажування дрібно нарізані шампіньйони;
- Куряче філе, порізане невеликими шматочками, з кожної сторони обваляти в борошні;
- Перемістити все в каструлю, додати води і чекати, поки закипить;
- Помити і почистити картоплю, нарізати великими кубиками. Потім додати інгредієнт до решти. Не забути про часник і приправи;
- На середньому вогні тушкувати продукти приблизно 40 хвилин.
Блюдо готове. Приємного апетиту!
Корисні поради
- Будь-який з представлених вище страв можна поєднувати з різними овочами, тушкованими, так і з вареними;
- На святковий стіл тушкована картопля готується в горщиках і подається прямо в них;
- Щоб знизити калорійність страви, можна використовувати сою замість м'яса;
- Для отримання більш пікантного смаку справжні знавці кулінарії завжди додають укропные насіння або кмин.
Як відомо, тушкована картопля завжди користувався популярністю серед хазяєчок і продовжує часто з'являтися на обідніх столах. Причина в тому, що повечеряти цим блюдом можна смачно і ситно, а приготувати його нескладно. Ми розглянули кілька вдалих рецептів приготування апетитного і ситного тушкованої картоплі з куркою в каструлі.