Як запекти курку з скоринкою в мультиварці
Приготувати ароматну і соковиту курку можна не тільки в духовці, але і в мультиварці. Для цього треба тільки вибирати тушки невеликого розміру і доповнювати смак м'яса різними спеціями, інгредієнтами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курка - | 1 штука |
лист лавровий - | 2 шт. |
каррі - | 4 грама |
сіль - | за смаком |
суміш перців - | за смаком |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
У приготуванні курки в мультиварці немає нічого складного, а результат виходить дуже смачним. З допомогою звичайного кухонного приладу можна значно полегшити собі життя.
- Невелику тушку промити під водою, потім з допомогою паперових рушників добре протерти її і видалити зайву вологу;
- У ємності змішати з сіллю і каррі цю суміш втерти в курку з усіх боків, в тому числі і всередині, покласти туди перець, лавровий лист;
- Перекласти курку в каструлю і вибрати режим «випічки», готувати 60 хвилин.
- Через 30 хвилин з початку запікання тушку потрібно перевернути на іншу сторону, щоб м'ясо рівномірно приготувалося.
Щоб курка вийшла смачною, обов'язково потрібно вибирати тільки невеликі тушки, які повністю поміщаються в чашу мультиварки. Крильця і ніжки можна перев'язати нитками, щоб вони щільно прилягали до тіла і займали набагато менше місця.
Курка, запечена з часником і каррі у фользі
Щоб курка, приготована в мультиварці, вийшла ніжною і ароматною, перед запіканням її можна загорнути у фольгу, яка збереже всі соки усередині м'яса.
Інгредієнти:
- 1 тушка;
- 4 зубчики часнику;
- сіль;
- мелений перець;
- каррі.
Час приготування: 3 години.
Калорійність на 100 грам: 175 ккал.
- Тушка добре миється під проточною водою, потім просушується і отставляется в бік;
- Каррі, сіль, перець змішати в окремій ємності, додати до приправ часник, подрібнений і пропущений через прес, перемішати;
- Натерти тушку з зовнішньої і внутрішньої сторони приправами і поставити в холодильник на 1 годину;
- Страву готувати в чашу мультиварки в режимі «випічка» по 15 хвилин з кожного боку, потім загорнути її фольгу і відправити запікатися ще на 80 хвилин, а за 30 хвилин до кінця приготування розгорнути фольгу і дати м'ясу підрум'янитися.
Курка буде апетитною і рум'яною, якщо її добре натерти каррі. Чим більше буде цієї приправи на тушці, тим гарніше вона буде.
Як запекти курку з скоринкою в соєво-медовому соусі
Запечена курка – блюдо, яке присутнє на столах досить часто, але при бажанні можна завжди експериментувати і готувати птицю за новими рецептами. Соєво-медовий соус додасть м'ясу ніжні і пікантні нотки, зробить ще смачніше.
Інгредієнти:
- куряча тушка – 1 штука;
- масло – 50 мілілітрів;
- часник – 3 зубчики;
- мед – 10 грам;
- соус соєвий– 80 мілілітрів.
Час приготування: 120 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 186 ккал.
- Тушка промивається, просушується і викладається на велику тарілку;
- У невелику мисочку викласти мед, додати соєвий соус, масло і натертий на тертці часник і перемішати;
- Натерти соусом м'ясо з усіх боків, залишити на годину замаринувати;
- Викласти тушку в чашу мультиварки, вибрати режим «випічка» і готувати 40 хвилин.
Приготована за цим рецептом курка має привабливий зовнішній вигляд. Шкурка рум'яна, яскрава, а смак м'яса незвичайно ніжний, смачний. Таке блюдо краще всього подавати з пюре або запеченою картоплею.
Запечена картопля з курячою тушкою
Картопля в мультиварці можна готувати з цілої куркою або окремими її частинами – філе, стегенцями, крильцями. Більш святково виглядає тушка, яка готується цілком.
Інгредієнти:
- 6 штук картоплі;
- часник – 4 зубчики;
- 1 куряча тушка;
- майонез – 60 мілілітрів;
- сіль;
- приправи;
- рослинне масло.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 169 ккал.
- Курку ретельно оглянути, видалити пір'я і волоски, які могли залишитися, помити і витерти паперовими серветками і натерти сіллю;
- Почистити часник пропустити через чеснокодавку, додати до нього майонез, спеції;
- Нарізати почищену картоплю на часточки;
- Натерти чашу мультиварки маслом, викласти в неї курку, а зверху покласти картоплю;
- Запікати тушку з картоплею 1 годину в режимі «випічки», півгодини з однієї сторони і стільки ж з іншої.
Таке блюдо подавати тільки гарячим, а для краси, його можна зверху посипати зеленню.
Рецепт запеченої курки з яблуками
Курка з яблуками, запечена в мультиварці, своїм смаком значно відрізняється від тих страв, які готуються в духовці або рукаві. Яблука надають м'ясу ніжність, соковитість і незвичайні, але трохи пікантні нотки.
Інгредієнти:
- курка – 1 тушка;
- сіль;
- 2 яблука;
- масло;
- 4 зубчики часнику;
- трави сушені.
Час приготування: 4 години.
Калорійність на 100 грам: 165 ккал.
- Курку помити в теплій воді, протерти бавовняно-паперової серветкою;
- Сушену зелень пересипати в ступку, додати до неї сіль, рослинне масло і 2 зубчики подрібненого часнику, добре розтерти все;
- Натерти м'ясо маринадом, зробити в ньому невеликі надрізи і всередину їх вставити порізаний часточками часник, залишити в холодному місці на 2 години, щоб курка замаринувалась і ввібрала в себе аромати;
- Помиті червоні яблука нарізати невеликими шматочками і викласти їх всередину тушки, краї якої зашити або закріпити за допомогою зубочисток;
- Перекласти тушку в каструлю і готувати в режимі «випічки» 30 хвилин з одного боку, півгодини з іншого, потім знову перевернути тушку і готувати ще 20 хвилин.
Тушка, приготована за цим рецептом, виходить надзвичайно смачною. Її потрібно дістати з чаші, викласти на тарілку і дати їй трохи часу охолонути. Подавати в гарячому вигляді з різними гарнірами і свіжими овочами.
Домашня ковбаса в духовці — пропонуємо вам ознайомитися з декількома цікавими рецептами з різних видів м'яса.
Рецепт неймовірного пирога зі смородиною тут.
Візьміть на замітку способи фарбування яєць в цибулинні. Спробуйте наші варіанти від найпростіших, до витіювато-вигадливих. Зустрічайте Великдень креативно!
Курка, запечена у фользі у вершковому соусі
Куряче м'ясо, приготоване в мультиварці, вийде більш ароматним і ніжним, якщо додати до нього вершковий соус.
Інгредієнти:
- курка – 1 тушка;
- спеції;
- часник – 2 зубчики;
- сіль;
- масло вершкове;
- мелений перець.
Час приготування: 95 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 174 ккал.
- Тушка куряча промивається, просушується;
- У миску викласти масло, приправи, сіль за смаком, перемішати;
- На курці трохи підняти шкірку і залити всередину трохи олійного суміші, а іншою частиною натерти м'ясо з усіх боків;
- Крильця і ніжки зв'язати ниткою, курку загорнути у фольгу, перекласти в чашу мультиварки і запікати 60 хвилин вибравши функцію «випічка», а потім ще 20 хвилин трохи розкривши фольгу.
Під час приготування на курочці утворюється смачна і ароматна кірочка. Вершкове масло зробить м'ясо ніжним і вишуканим.
Корисні поради
Для приготування в мультиварці краще всього вибирати свіжі тушки невеликого розміру. Жирні і великі курки не придатні для запікання, оскільки їх м'ясо більш жорстке. Крім того, вони не зможуть рівномірно і повністю приготуватися і в деяких місцях м'ясо може залишитися сирим, а в іншому почне пригорати.
Для приготування курки в мультиварці, її обов'язково потрібно натерти різними спеціями – меленим перцем, сіллю, каррі, прованськими і сушеними травами, часником. Від цього її смак буде більш насиченим і цікавим. Також, тушку можна замаринувати в різних соусах, які не тільки додадуть страві пікантний смак, але і додадуть шкірі красивий, блискучий зовнішній вигляд.
Якщо курка готується у фользі, її готовність можна визначити не тільки за зовнішнім виглядом м'яса, але і самої фольги, яка на вигинах трохи чорніє. Щоб шкірка підрум'янилася, тушку треба готувати спочатку у фользі, а за 20 хвилин до кінця приготування розкрити її і дати добре пропектися.
Смак курячого м'яса стане ніжніше і соковитіше, якщо його натерти спеціями, розсолом, сіллю і поставити в холодильник на 1 або кілька годин. Незвичайний і оригінальний присмак м'яса надають мандарини, різні овочі, гриби, яблука, зелень, а також спеції.