01 июнь 2019 2 667

Як зварити юшку з свіжомороженої або консервованої скумбрії

Іноді хочеться приготувати смачну юшку з морської риби. Відмінним варіантом для приготування цього всім відомого рибного супу є скумбрія. Сама по собі вона дуже корисна і необхідна для підтримання здоров'я і життєвих сил. Тому обов'язково потрібно знати варіанти приготування юшки з цією чудовою рибою.

Рецепт юшки з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти Кількість
скумбрія свіжоморожена - 2 штуки
пшоняна крупа - 3 великі ложки
цибулю - половина головки
морквина - одна середня
картопля - 3 шт.
приправи - 1 маленька ложка
лаврушка - 2 листочка
сіль і перець - на свій смак
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Як приготувати:

  1. Перш ніж починати процес приготування юшки, необхідно розморозити скумбрію. Розморожувати рибу рекомендується в холодильнику протягом 2 годин. Не варто розморожувати в гарячій воді або в мікрохвильовій печі, інакше зіпсуватися весь смак м'яса скумбрії;
  2. Далі промиваємо тушки риби в прохолодній воді;
  3. Потім приступаємо до очищення тушок. Нутрощів у скумбрії не багато, її слід розрізати вздовж і прочистити живіт. Потім тушку добре промивається зверху і всередині;
  4. Далі рибини необхідно розрізати вздовж на невеликі шматочки;
  5. Для юшки варто використовувати голови, плавники, хвостові частини;
  6. Картоплю слід сполоснути і очистити від шкірки;
  7. Цибуля звільняємо від лушпиння, моркву споліскуємо від бруду, зчищають шкуру;
  8. У каструлю слід налити півтора літра води і ставимо на вогонь;
  9. Воду довести до кипіння, потім в неї викладається пшоняна крупа і насипається трохи солі;
  10. Тим часом картоплини потрібно нарізати на невеликі кубики;
  11. Моркву нарізаємо соломкою;
  12. Цибуля шинкуется на невеликі кубики;
  13. Нарізані овочі засипаються в каструлю з пшоном;
  14. Додаємо кілька листочків лаврушки і насипаємо овочеву приправу;
  15. Залишаємо отвариваться до напівготовності картоплі;
  16. Після цього викладаємо в каструлю рибу і залишаємо отвариваться;
  17. Варитися риба повинна протягом 10 хвилин, за цей час скумбрія повністю звариться;
  18. Потім юшку потрібно зняти з вогню, розливаємо по тарілках, посипаємо чорним перцем і нарізаною зеленню петрушки.

Як зварити юшку з голови риби з вершками

Які компоненти будуть потрібні:

  • 3-4 голови скумбрії, додатково можна використовувати хвостові частини і плавники;
  • два-три картопляні бульби;
  • одна морквина невеликого розміру;
  • половина головки цибулі;
  • вершки – 250 мл, бажано з жирністю 10 %;
  • 40 г масла вершкового;
  • сіль на свій смак;
  • кріп і петрушка – ½ пучка.

Час приготування – 50-60 хвилин.

Калорійність – 155 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. З картоплі потрібно зрізати шкірку, промити і ріжемо на середні скибочки;
  2. Потім наливаємо в каструлю воду півтора літра і ставимо на плиту прогріватися;
  3. Засипаємо в воду картоплю і залишаємо отвариваться до напівготовності, приблизно 5-7 хвилин;
  4. З половини головки цибулі необхідно прибрати шкірку, шаткуємо на невеликі квадратики;
  5. Ставимо на плиту сковорідку викладаємо вершкове масло і залишаємо прогріватися;
  6. На масло, що розтопилося слід засипати цибулю, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися;
  7. Морквину промиваємо, зчищають бруд і протираємо на тертці з великими зубцями;
  8. Засипаємо морквину до картоплі, змішуємо овочі і продовжуємо обсмажуватися кілька хвилин;
  9. Промиваємо рибу і викладаємо в каструлю до картоплі;
  10. Потім викладаємо засмажку;
  11. Залишаємо отвариваться близько 10 хвилин;
  12. Після цього заливаємо в юшку вершки, розмішуємо і підсолюємо;
  13. Відварюємо ще близько 5-7 хвилин;
  14. Далі вуха необхідно зняти з вогню;
  15. Розливаємо по тарілках, присипаємо посіченою зеленню.

Читайте як приготувати смачний запашний хліб на кефірі без дріжджів.

Рецепт смачної курячої печінки з цибулькою і пряними травами. Це варто спробувати!

Як приготувати ніжний і смачний заварний крем для бісквіта або торта «Наполеон».

Рецепт юшки з консерви з пшоном

Юшка буде готуватися з наступних компонентів:

  • скумбрія в консервованому вигляді – одна банка;
  • картопля – 5 штук;
  • цибуля – одна головка;
  • рослинна олія;
  • 100 грам пшоняної крупи;
  • сіль на свій смак;
  • пара пучок перцю в молотом вигляді;
  • кілька листочків лаврушки;
  • зелень кропу, петрушка – 5 стебел.

Період приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 132 ккал.

Як готувати юшку з консервованої скумбрії:

  1. У каструлю наливаємо воду, півтора літра буде достатньо, ставимо на плиту і прогріваємо;
  2. Як тільки вода почне кипіти додаємо трохи солі, тому що в консервах теж є сіль;
  3. Викладаємо у киплячу воду пшоняну крупу і залишаємо отвариваться;
  4. Картоплю треба почистити від шкірки, промиваємо і ріжемо на невеликі кубики;
  5. Засипаємо картоплю в ємність з водою і пшоном;
  6. З цибулини знімаємо піну і нарізаємо кубиками;
  7. Морквяний коренеплід потрібно промити, очистити від шкірки і протерти на тертці з крупною решіткою;
  8. Ставимо На вогонь жаровню, наливаємо олію і прогріваємо;
  9. Викладаємо на гаряче масло цибулю з морквою, перемішуємо і залишаємо зажариваться протягом 3-4 хвилин;
  10. Після цього засмажку слід викласти в бульйон;
  11. Потім відкриваємо банку з рибними консервами і викладаємо консерви в ємність до інших компонентів;
  12. Додаємо в юшку лавровий лист, трохи чорного перцю і проварюємо ще 3-4 хвилини;
  13. Далі потрібно вимкнути вогонь, посипаємо посіченою зеленню і прикриваємо кришкою;
  14. Наполягаємо хвилин 15-20 і розливаємо по тарілках.

Юшка з голів скумбрії з рисом в мультиварці

Готувати будемо з наступних компонентів:

  • скумбрія свіжа – 3-4 голови;
  • половина склянки рису;
  • 3-4 картоплі;
  • морква – 1 штука;
  • цибуля – половина головки;
  • дві лаврушки;
  • перець запашний – 2-3 штуки;
  • кілька гілочок кропу, петрушки.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 145 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. З голів бажано прибрати зябра, тому що вони будуть надавати вусі гіркуватий присмак;
  2. Додатково можна використовувати плавники, хвостові частини;
  3. Рибу складаємо в ємність мультиварки, додатково посипаємо сіллю, викладаємо кілька горошин запашного перцю і кілька листочків лаврушки;
  4. Заливаємо рибу водою, півтора літра буде достатньо;
  5. Вибираємо режим «Суп» і залишаємо отвариваться протягом 15 хвилин;
  6. Далі потрібно очистити картоплю, сполоснути і нарізати кубиками;
  7. Морквину промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою;
  8. З лука прибираємо лушпиння і дрібно шаткуємо;
  9. Рис потрібно ретельно промити в декількох водах. Заливаємо його гарячою водою, щоб крупа розпарити;
  10. Потім рибу необхідно вийняти з бульйону, відокремлюємо м'ясо від кісток;
  11. Бульйон потрібно процідити через сито;
  12. Переливаємо очищений бульйон в ємність мультиварці, засипаємо в нього всі овочі, додаємо рис;
  13. Насипаємо трохи солі, вибираємо режим «Суп» і залишаємо готуватися протягом 30 хвилин;
  14. Як тільки час вийде, потрібно відкрити кришку, додаємо шматочки риби, посипаємо зелень;
  15. Закриваємо кришку і залишаємо настоюватися протягом 15 хвилин;
  16. Після цього юшку можна розливати по тарілках.

Поради кулінарів

  • рибу варто використовувати свіжу без стороннього запаху;
  • не варто викладати у воду скумбрію в самому початку приготування, інакше вона швидко розвариться;
  • цибулю з морквою можна смажити або викладати в свіжому вигляді;
  • наприкінці краще посипати свіжою зеленню, вона додасть приємний аромат.

Юшка з скумбрії – це прекрасне перше блюдо на обід. Цей суп виходить дуже ароматним і поживним. При дотриманні рецептури можна зробити чудову юшку, яка відмінно наситить і залишиться в пам'яті тривалий час.

Що ще почитати: