Як приготувати картопляні деруни з грибами
Деруни – це російське блюдо, яке зазвичай готується з картоплі. Для різноманітності в них іноді додають різні овочі. Особливо смачними і ароматними вони виходять з начинкою з грибів.
Цей інгредієнт надає оригінальний смак, але в той же час робить частування поживним і досить ситним. Так, як же приготувати деруни з картоплі з грибами? Розглянемо кілька способів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля - | півкілограма |
печериці - | 250 грам |
цибулю - | 2 штуки |
яйця - | 2 штуки |
борошно - | 30 грам |
зелень кропу - | 2-3 стебла |
сіль - | на свій смак |
прянощі - | на свій смак |
майоран - | щіпка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Процес приготування картопляних драніков з грибами:
- Гриби треба сполоснути, протерти рушником;
- Ріжемо дрібними скибочками, при бажанні їх можна перемолоти блендером або протерти теркою;
- Картопляні бульби необхідно очистити від шкірки, ретельно промиваємо очищені бульби;
- Трьом картоплю на тертці з крупною решіткою;
- З лука потрібно зчистити шкірку, цибулини необхідно порізати тонкими півкільцями;
- Гілки кропу промиваємо, струшуємо і ріжемо дрібними шматочками;
- У чашку викладаємо гриби, протертий картопля, півкільця цибулі, кріп;
- Додаємо сіль, чорний перець, сушений майоран;
- Насипаємо трохи борошна і викладаємо курячі яйця;
- Всі компоненти ретельно перемішуємо до рівномірної структури;
- Заливаємо в сковорідку достатню кількість рослинної олії і прибираємо її на газ;
- У прогріте масло поміщаємо деруни столовою ложкою і засмажуємо з обох сторін;
- Кожна сторона повинна обсмажуватися приблизно 10 хвилин, має утворитися скоринка з золотистою структурою;
- Готувати потрібно на невеликому вогні;
- Як тільки деруни будуть готові, їх потрібно викласти на тарілку і подати до столу.
Як приготувати деруни з куркою і грибами
Для приготування будуть потрібні продукти:
- кілограм і 200 грам картоплі;
- три яйця;
- 60 грам борошна;
- майонез – 80 грам;
- сіль на свій смак;
- рослинне масло.
Компоненти для начинки:
- куряче філе – 250 грам;
- 170 грам грибів;
- одна цибулина;
- морквяний коренеплід;
- приправи на свій розсуд.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 175 ккал.
Варіант приготування:
- З цибулини потрібно зчистити шкірку, нарізаємо кубиками або півкільцями;
- Морквяний коренеплід потрібно добре сполоснути, очистити шкірку і протерти на тертці з великими зубцями;
- У сковорідку необхідно підлити олію, прибираємо на вогонь і прогріваємо;
- У розігріте масло потрібно всипати цибулю з морквою і смажити до напівготовності;
- Куряче м'ясо перемелюємо в блендері і викладаємо до овочів;
- Гриби промиваємо і також переламываем блендером або ножем нарізаємо на дрібні шматочки;
- Викладаємо гриби до овочів і курці, приправляємо спеціями, розмішуємо і готуємо близько 10 хвилин;
- Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо;
- Картопляні бульби можна протерти теркою з великими зубцями або перемолоти в блендері або кухонному комбайні;
- Приправляємо картопля спеціями, сіллю, додаємо майонез;
- Розбиваємо яйця, два яйця викладаємо в основу;
- Одне яйце поділяємо на білок і жовток. Жовток викладаємо в основу, а білок в начинку;
- Викладаємо в основу борошно і перемішуємо;
- Начинку ще раз ретельно розмішуємо;
- Далі потрібно налити в жаровню велику кількість рослинного масла і прибрати на газ;
- Як тільки масло почне кипіти викладаємо в нього ложкою картопляну основу, робимо з неї коржик, в центр кладемо начинку і закриваємо другою порцією картопляної основи;
- Інші деруни викладаємо аналогічним чином;
- Смажимо деруни з обох сторін протягом 10 хвилин, повинна з'явитися скоринка з золотистим кольором;
- Розкладаємо готові деруни на тарілці і ставимо на стіл.
Буженина з яловичини — читайте кілька варіантів приготування м'яса.
Читайте як приготувати смачну картоплю з сиром в духовці.
Візьміть на замітку рецепт соковитих котлет з підливою, які підійдуть і до спагетті, і до овочевих страв, і до каш.
Готуємо страву з сиром в духовці
Для приготування дерунів нам потрібні такі компоненти:
- кілограм картопляних бульб;
- 300 грам грибів;
- скибочка сиру на 120 грам;
- дві штуки цибулі;
- борошно – 70 грам;
- дві часникові часточки;
- три яйця;
- пара дрібок солі;
- трохи чорного меленого перцю;
- 60 грам майонезу;
- рослинне масло.
Період приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність – 154 ккал.
Як готувати деруни з картоплі з грибами і сиром в духовці:
- Гриби слід промити і нашаткувати на невеликі шматочки, їх можна перемолоти в блендері;
- З цибулин потрібно зняти шкірку, ріжемо цибулю на невеликі квадратики;
- У жаровню заливаємо трохи олії, прибираємо на вогонь і гріємо;
- На гаряче масло слід засипати цибулю і гриби;
- Засмажуємо все до напівготовності, приправляємо сіллю, спеціями;
- Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо бульби від бруду;
- Протираємо картоплю теркою з крупною решіткою або подрібнюємо блендером;
- Часникові часточки очищаємо від шкірки і пропускаємо через прес, додаємо до картоплі;
- Додаємо до основі борошно, яйця, спеції;
- Розбиваємо яйця і викладаємо в основу. Основу потрібно гарненько перемішати;
- Сир протираємо теркою з дрібними зубцями;
- Поверхня форму для запікання збризкуємо рослинним маслом;
- Викладаємо ложкою основу, робимо невелику коржик, викладаємо в центр грибну начинку, зверху кладемо тертий сир, закриваємо другим шаром картопляного основи;
- Таким же чином робимо інші деруни;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї форму;
- Готуємо деруни протягом 35-40 хвилин;
- Виймаємо форму, викладаємо деруни на тарілку і подаємо на стіл з вершковим соусом.
Секрети приготування дерунів з грибами
- краще всього використовувати лісові гриби. Якщо ж немає можливості використовувати лісові, то можна замінити печерицями;
- бажано, перш ніж робити дранники, начинку додатково прожарити, так вони приготуються швидше;
- смажити деруни слід на повільному вогні і у великій кількості масла, щоб вони не пригоріли;
- обов'язково в основу додавайте кілька яєць або майонез, за рахунок цього вона буде тримати форму і не розвалитися;
- подавати з вершковим або томатним соусом.
Деруни з грибами будуть прекрасним доповненням до будь-яких страв – супів, каш, салатів. Вони чудово поєднуються з будь-якими соусами і підливою. Головне — потрібно їх правильно зробити.
Тим більше їх приготування не таке вже й складне і для нього потрібно мінімальну кількість продуктів. Так що не варто відкладати приготування цієї страви на потім, краще зробити його як можна швидше.