04 апрель 2019 3 410

Як приготувати картопляні деруни з куркою

Домашнє, смачне і ситне блюдо – всіма улюблені деруни. З цілком доступних продуктів можна приготувати повноцінний обід для всієї родини або частування гостям. Основний інгредієнт драніков (або дерунів) – картопля. Але якщо додати в таку страву ще й курку, то вийде святковий і ситний кулінарний шедевр. Пропонуємо кілька смачних і простих рецептів приготування дерунів з курочкою.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплі - 800 г
цибулі і моркви - по 1 шт.
філе курки - 300 г
яєць - 2 шт.
будь-зелені (кріп, петрушка) - по 3 гілочки
масла для обсмажування - 100-150 мл
просіяного борошна - 3 ст. л.
солі і перцю - на смак
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Страва готується легко і швидко. Всього кілька компонентів, які звичайно присутні в холодильнику будь-якої господині, трохи часу і рум'яні, золотисті дранички готові.

Готуємо картопляні деруни з куркою і зеленню:

  1. Овочі почистити, помити;
  2. Картоплю, моркву подрібнити дрібної теркою. Цибулину порізати кубиками. Також можна перемолоти всі овочі на м'ясорубці з середньою насадкою;
  3. Курку вимити, промокнути серветкою, порізати маленькими шматочками, додати до овочів;
  4. Туди ж покласти дрібно нарізаний кріп, петрушку;
  5. Вбити в тісто яйця, посолити за смаком, поперчити, перемішати;
  6. Додати просіяне борошно, ще раз перемішати;
  7. Нагріти сковорідку з олією. Викласти тісто ложкою, у вигляді оладок. Смажити 2 хвилини на помірному вогні. Після, прикрити кришкою, зменшити вогонь, смажити ще 5 хвилин. За цей час філе встигне приготуватися і не буде сирим;
  8. Після, перевернути деруни на іншу сторону лопаткою, обсмажувати на середньому вогні, поки не зарум'яняться, вже без кришки. Приблизно 4 хвилини;
  9. Готові картопляні оладки викласти на кухонну серветку, щоб пішло зайве масло.

Деруни подавайте гарячими або теплими. Обов'язково зі свіжою сметанкою і гілочками зелені.

Рулетики з шинкою і сиром — чудова закуска для будь-якого застілля.

Спробуйте запекти свинину в тесті — м'ясо виходить ніжним і соковитим, а тісто набуває незабутній аромат. Оччень смачне блюдо.

Читайте як приготувати філе індички в клярі — смачне дієтичне блюдо, яке можна употребялть навіть дітям.

Деруни з куркою і печерицями

Таке блюдо може бути прикрасою святкового застілля. Смачне, ситне і ошатне.

Продукти:

  • 1,2 кг картоплі;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. майонезу 67%;
  • 1 великий курячий окорочок;
  • 400 г свіжих печериць;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • 3 ст. л. просіяного борошна;
  • масло пісне для смаження, на смак – сіль.

Готується страва 1 годину.

Калорійність – 180 ккал в 100 р.

Процес приготування дерунів з грибами і куркою:

  1. На початку, необхідно підготувати начинку для дерунів. Стегно відварити. Цибулю очистити, дрібно порубати. Морква (очищену) подрібнити великою теркою. Печериці вимити, нарізати тонкими слайсами. На розігріту з маслом сковороду викласти цибулю. Коли він почне підрум'янюватися, додати моркву. Обсмажувати овочі майже до готовності. Потім додати гриби. Також обсмажувати їх з овочами до готовності;
  2. В цей час куряче м'ясо відокремити від кісток, нарізати шматочками або довільно порвати. Відправити курочку до вже готових овочів і печерицям, посолити за смаком і ще трохи підсмажити всі компоненти разом;
  3. Далі потрібно приготувати картопляне тісто. Для цього очистити, вимити картоплю, натерти його на крупну тертку. Вбити яйця, покласти майонез, борошно, сіль. Всі інгредієнти ретельно перемішати;
  4. Смажимо деруни. На гарячу сковороду викласти ложкою тісто (не занадто товстим шаром), поверх тіста покласти ложку начинки. Закрити начинку зверху знову картопляним тестом. Обсмажувати з обох сторін, до золотистого кольору. Приблизно 3-4 хвилини кожну сторону. Готові деруни викладати на паперовий рушник, щоб пішов жир.

Подавайте блюдо гарячим, зі сметаною або грибним соусом.

Деруни з начинкою з курки, сиру і зелені

Це блюдо можна назвати сімейним. Деруни виходять великими, смачними та поживними.

Знадобляться наступні продукти:

  • 800 г картоплі;
  • 300 г курячої грудки;
  • 80 г улюбленого сиру (твердого);
  • 2 яйця;
  • зелень;
  • 2 ст. л. просіяного борошна;
  • 1 велика цибулина;
  • спеції – на смак;
  • масло пісне для смаження.

Готується страва 40 хвилин.

Калорійність — близько 180 ккал в 100 р.

Готуємо:

  1. Зробити начинку. Очистити, порізати тонкими підлозі кільцями цибулю, обсмажити на соняшниковій олії до готовності. Курячу грудку нарізати довгастими тонкими брусочками, також обсмажити до рум'яності. Сир потерти на крупній тертці або порізати соломкою. Зелень порубати дрібно. Змішати всі компоненти, приправити перцем, сіллю;
  2. Приготувати тісто. Картоплю почистити, вимити, натерти на крупній тертці, присолити. Дати постояти 5 хвилин, потім віджати сік. Додати борошно, яйця, перемішати всі компоненти;
  3. Смажимо деруни. Розігріти сковорідку з олією. Викласти тісто на сковороду, щоб воно закривало все дно (як млинець), шаром у 1 див. Коли «млинець» підрум'яниться (3-4 хвилини), перевернути його на іншу сторону.
  4. На одну половинку млинця викласти начинку. Через 3 хвилини скласти драник навпіл, щоб куряча начинка вийшла всередині. Потім обсмажити ще раз з двох сторін по 1 хвилині. Блюдо готове.

Подавати деруни гарячими, з соусами і свіжими овочами.

Соус для картопляних драніков

Цей соус підійде для дерунів з будь-якими начинками. Готується буквально за 5 хвилин.

Інгредієнти:

  • 100 мл сметани;
  • 50 мл майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • кілька гілочок кропу;
  • сіль – на смак.

Кріп дрібно порубати, часник подрібнити чесночницей. Змішати сметану, майонез, зелень, часник, за бажанням підсолити. Соус готовий.

Деруни з куркою – страва смачна і поживна, яким можна ситно нагодувати всю сім'ю. Досить приготувати до них який-небудь легкий салатик – і вечеря готова. Приємного апетиту!

Що ще почитати: