07 май 2019 4 783

Як приготувати смачні пиріжки з куркою

Пиріжки — це дивовижна закуска, якою захоплюються десятки поколінь. Тісто з начинкою подають до супів і других страв, використовують як перекус під час дороги і влаштовують чаювання. Від різновидів пиріжків голова йде обертом, адже можна зустріти і відкриті, і закриті, і багатошарові, і розтягаї з кулебяками, і курники з триочковими.

А начинки з фаршу, грибів, сиру, картоплі, яйця, ягід і фруктів так і манять випробувати всі види. Серед всіх закусок виділяються пиріжки з куркою, про яких і піде мова в нашій статті.

Дріжджові пиріжки з куркою

Рецепт пиріжків з куркою — ситний і 100% м'ясної варіант для тих, хто не любить нічого зайвого. Найкраще такі пиріжки готувати в духовій печі, щоб закуска вийшла м'якою і соковитою.

Тісто для пиріжків
Інгредієнти Кількість
Вода - 250 мл
Олія соняшникова - 70 мл
Яйце курей. - 1 шт.
Дріжджі хлібопекарські - 25 г
Сіль - щіпка
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал

У глибоку чашу наливаємо воду (теплу), додаємо дріжджі, цукор і насипаємо трохи борошна. Ретельно перемішуємо, накриваємо поліетиленом і залишаємо на 15-20 хвилин в теплі. Щоб тісто піднялося необхідно накрити його рушником. Коли пройде час, додаємо яйце, масло і сіль, перемішуємо. Тонкою цівкою всипаємо борошно, щоб тісто вийшло без грудочок. Замішуємо не туге тісто, накриваємо поліетиленом і ставимо в тепле місце. Поки тісто на дріжджах росте, ми готуємо начинку.

Начинка:
М'ясо курки 600 гр
Цибуля середніх розмірів 2 шт
Спеції За бажанням

Курячу грудку і цибулю нарізаємо на дрібні кубики. Додаємо за смаком сіль і перець. Начинку ретельно перемішуємо. Готове тісто ділимо на 10 невеликих кульок, приблизно з долоню. Кожен кульку раздавливаем пальцями, щоб вийшла корж, потім вкладаємо в неї начинку і загортаємо.

Укладаємо пиріжки в глибоку чашу і ставимо в духову піч (180 градусів) на півгодини. У процесі випікання можна змастити пиріжки соняшниковою олією або яєчним жовтком, щоб надати красивий глянець нашої закуски.

Пиріжки готуються півтори години.

Кількість порцій: 10 штук.

Калорійність на 100 грам: 469 ккал.

Духові пиріжки з куркою та картоплею

Цей рецепт допоможе приготувати пишну, легку і смачну випічку, яка порадує всю сім'ю.

Тісто:
Борошно 800 гр
Молоко не менше 3% 750 мл
Вершковий спред 100 гр
Дріжджі свіжі 50 гр
Сіль поварена 1 ч. л
Цукровий пісок 1 ст. л

Цукор і дріжджі розмішуємо в теплому молоці до повного розчинення. Ємність накриваємо кришкою або поліетиленом і залишаємо дозрівати біля батареї або плити не більше 15 хвилин. Поки йде дріжджова реакція, беремо вершкове масло і розтоплюємо його на водяній бані, охолодити. В молоко і дріжджі додаємо сіль і масло, після чого замішуємо еластичне тісто.

Начинка:
Картопля 4 шт
Цибуля ріпчаста 1 шт
Куряча грудка 500 гр
Рослинна олія 3 ст. л
Кріп свіжий 50 гр
Мускатний горіх 1/3 ч. л
Спеції За бажанням

Готове тісто потрібно прибрати в тепле місце і можна приступати до начинки. Картопля очищається, нарізають дрібними кубиками і вариться до готовності. Як тільки картопля буде готова необхідно злити всю воду, потовкти і залишити остуджуватися.

В цей час курячу грудку пропускаємо через м'ясорубку, або нарізаємо на маленькі кубики. Цибуля шинкуется і обсмажується разом з куркою поки не з'явиться жовто-золотистий колір. Потім всі інгредієнти необхідно змішати, додати спеції і кріп.

Тісто розкачати на невеликі прямокутники і покласти начинку. Готові пиріжки з куркою та картоплею викладають на папір або деко і випікають в духовці протягом півгодини (t 180*)

Випічка готується 90 хвилин.

Кількість порцій: 12-17 штук.

Калорійність на 100 грам: 624 ккал.

Пиріжки з листкового тіста з начинкою з курки

Листкове тісто на маргарині або маслі в домашніх умовах приготувати досить складно, до того ж, таке тісто можна знайти в будь-якому продуктовому магазині.

Інгредієнти:
Готове тісто (листкове прісне) 500 гр
Вершковий спред 50 гр
Цибуля середніх розмірів 1 шт
Куряче філе 500 грам
Часник 2 зубці
Гірчиця готова 1 ч. л
Цукровий пісок ¼ Ч. л
Спеції За бажанням

Філе і цибулю нарізати на дрібні шматочки. Часник видавлюється через прес, змішується з гірчицею і спеціями, потім додається в начинку. Тісто розморожуємо при кімнатній температурі. Ні в якому разі не можна розморожувати тісто повністю, воно повинно бути злегка подмороженным. Нарізаємо шари на невеликі кубики і розкочуємо.

У середину кожного квадрата викладаємо начинку і невеликий шматочок масла. Загортаємо пиріжки у вигляді трикутників, запікаємо в печі 30 хвилин максимум (t 180*). Щоб закуска вийшла ароматною і красивою, посипте тісто кунжутом, перед тим як відправити в духову піч.

Страва готується не менше години.

Порційність: 6-8 штук.

Калорійність на 100 грам: 394 ккал.

Листкові пиріжки з куркою і сиром

Випічка виходить дуже соковитою і апетитною. По аромату нагадує традиційні хачапурі, а за смаком самсу, але всі разом — це сирні пиріжки з куркою.

Інгредієнти:
Готове тісто (прісне листкове) 500 гр
Філе курки 600 гр
Куряче яйце 1 шт
Голландський сир 150 гр
Часник 2 зубчики
Вершкове масло 50 гр
Спеції За бажанням

На дрібні кубики нарізати курку. Зубчики часнику розчавити пресом або подрібнити за допомогою ножа, потім обсмажити разом з куркою на вершковому маслі. Подрібнити на тертці сир, додати спеції і змішати з м'ясом.

Тісто розморозити, розкачати на невеликі прямокутники. Змастити збитим яйцем краю. Викласти начинку на тісто і загорнути в невеликі конвертики, проткнути виделкою і викласти на деко. Випікати 1/3 години (t 180*)

Страва готується 40 хвилин.

Кількість порцій: 8 штук.

Калорійність на 100 гр: 533 ккал.

Як приготувати смачну яловичину з картоплею в мультиварці, читайте в нашій статті.

Суп харчо з баранини — спробуйте приготувати смачне блюдо з кавказької кухні.

Спробуйте створити своїми руками осінній букет з овочів і фруктів — оригінальний подарунок, який можна поставити на святковий стіл.

Пиріжки на кефірі з куркою і грибами

Це неймовірно ніжна, ситна випічка, яка відрізняється швидким приготуванням і легким процесом.

Тісто:
Вода ¼ Склянки
Борошно 1,2 кг
Кефір 250 мл
Дріжджі 25 гр
Цукор 1 ч. л
Куряче яйце 2 шт
Олія соняшникова 100 мл

Щоб приготувати опару, необхідно розмішати дріжджі і цукор у теплій воді, накрити поліетиленом і залишити біля батареї або плити на півгодини. Коли початковий склад для приготування тесту буде готовий, в миску, додаємо кефір, одне яйце, борошно, сіль. Замішуємо еластичне тісто і ставимо в батареї на 60 хвилин. В цей час готуємо начинку.

Начинка:
Філе курки 200 гр
Цибуля середніх розмірів 1 шт
Печериці 300 гр
Олія соняшникова 2 ст. л
Спеції За бажанням

Філе, гриби та цибулю нарізати дрібними кубиками або пропускаються через м'ясорубку. Начинка обсмажується на рослинному маслі до готовності, додаються спеції за смаком і остуджується. Готове тісто ділять на грудочки розміром з долоню. Кожен кульку роздавлюється пальцями в невелику коржик, потім укладають начинку і щільно загортають. Заготовки викладають на лист, змазують збитим яйцем і випікають в духовці не більше 40 хвилин (t 180*).

Випічка готується 2 години.

Кількість порцій: 10-15 штук.

Калорійність на 100 гр: 465 ккал.

Поради та рекомендації

  1. Щоб закуска вийшла повітряної, пишною і легкої, краще всього використовувати свіжі дріжджі. За зовнішнім виглядом такі дріжджі нагадують пластилін, тому перед приготуванням їх рекомендується замочувати в молоці або воді. Також у свіжих дріжджів маленький термін зберігання (всього 2 доби), а сухі зберігаються до 12 місяців і більше. Якщо під рукою свіжих дріжджів не виявилося, то підійдуть сухі, тільки в найменшій кількості;
  2. При приготуванні листкового тіста важливо, щоб всі продукти були холодними, інакше є ризик, що випічка не підніметься під час приготування;
  3. Щоб пиріжки з куркою вийшли соковитими, найкраще додавати в начинку цибулю. Іноді цибулю замінюють невеликим шматочком вершкового масла;
  4. Під час смаження куряче філе не тільки зменшується в розмірах, але й стає сухим. Щоб пиріжки були соковитими і смачними, краще додавати м'ясо в сирому і нарізаному вигляді;
  5. Щоб тісто було без грудочок потрібно борошно всипати тонкою цівкою через сито. Також рекомендується заздалегідь просіяти борошно;
  6. При приготуванні опари не забувайте додавати цукор. Цей продукт прискорює процес бродіння і добре взаємодіє з дріжджами;
  7. Викладайте готові пиріжки в глибокий посуд і не бійтеся, що вони «пристане» один до одного. Це допоможе за один раз приготувати пиріжків у два-три рази більше.

Пиріжки з куркою — це випічка легкого приготування. Всього за 1 годину ви зможете порадувати себе і свою сім'ю ароматною випічкою зі смачною начинкою!

Що ще почитати: