Як приготувати смачні пиріжки з куркою
Пиріжки — це дивовижна закуска, якою захоплюються десятки поколінь. Тісто з начинкою подають до супів і других страв, використовують як перекус під час дороги і влаштовують чаювання. Від різновидів пиріжків голова йде обертом, адже можна зустріти і відкриті, і закриті, і багатошарові, і розтягаї з кулебяками, і курники з триочковими.
А начинки з фаршу, грибів, сиру, картоплі, яйця, ягід і фруктів так і манять випробувати всі види. Серед всіх закусок виділяються пиріжки з куркою, про яких і піде мова в нашій статті.
Дріжджові пиріжки з куркою
Рецепт пиріжків з куркою — ситний і 100% м'ясної варіант для тих, хто не любить нічого зайвого. Найкраще такі пиріжки готувати в духовій печі, щоб закуска вийшла м'якою і соковитою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Вода - | 250 мл |
Олія соняшникова - | 70 мл |
Яйце курей. - | 1 шт. |
Дріжджі хлібопекарські - | 25 г |
Сіль - | щіпка |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 125 Ккал |
У глибоку чашу наливаємо воду (теплу), додаємо дріжджі, цукор і насипаємо трохи борошна. Ретельно перемішуємо, накриваємо поліетиленом і залишаємо на 15-20 хвилин в теплі. Щоб тісто піднялося необхідно накрити його рушником. Коли пройде час, додаємо яйце, масло і сіль, перемішуємо. Тонкою цівкою всипаємо борошно, щоб тісто вийшло без грудочок. Замішуємо не туге тісто, накриваємо поліетиленом і ставимо в тепле місце. Поки тісто на дріжджах росте, ми готуємо начинку.
Начинка: | |
---|---|
М'ясо курки | 600 гр |
Цибуля середніх розмірів | 2 шт |
Спеції | За бажанням |
Курячу грудку і цибулю нарізаємо на дрібні кубики. Додаємо за смаком сіль і перець. Начинку ретельно перемішуємо. Готове тісто ділимо на 10 невеликих кульок, приблизно з долоню. Кожен кульку раздавливаем пальцями, щоб вийшла корж, потім вкладаємо в неї начинку і загортаємо.
Укладаємо пиріжки в глибоку чашу і ставимо в духову піч (180 градусів) на півгодини. У процесі випікання можна змастити пиріжки соняшниковою олією або яєчним жовтком, щоб надати красивий глянець нашої закуски.
Пиріжки готуються півтори години.
Кількість порцій: 10 штук.
Калорійність на 100 грам: 469 ккал.
Духові пиріжки з куркою та картоплею
Цей рецепт допоможе приготувати пишну, легку і смачну випічку, яка порадує всю сім'ю.
Тісто: | |
---|---|
Борошно | 800 гр |
Молоко не менше 3% | 750 мл |
Вершковий спред | 100 гр |
Дріжджі свіжі | 50 гр |
Сіль поварена | 1 ч. л |
Цукровий пісок | 1 ст. л |
Цукор і дріжджі розмішуємо в теплому молоці до повного розчинення. Ємність накриваємо кришкою або поліетиленом і залишаємо дозрівати біля батареї або плити не більше 15 хвилин. Поки йде дріжджова реакція, беремо вершкове масло і розтоплюємо його на водяній бані, охолодити. В молоко і дріжджі додаємо сіль і масло, після чого замішуємо еластичне тісто.
Начинка: | |
---|---|
Картопля | 4 шт |
Цибуля ріпчаста | 1 шт |
Куряча грудка | 500 гр |
Рослинна олія | 3 ст. л |
Кріп свіжий | 50 гр |
Мускатний горіх | 1/3 ч. л |
Спеції | За бажанням |
Готове тісто потрібно прибрати в тепле місце і можна приступати до начинки. Картопля очищається, нарізають дрібними кубиками і вариться до готовності. Як тільки картопля буде готова необхідно злити всю воду, потовкти і залишити остуджуватися.
В цей час курячу грудку пропускаємо через м'ясорубку, або нарізаємо на маленькі кубики. Цибуля шинкуется і обсмажується разом з куркою поки не з'явиться жовто-золотистий колір. Потім всі інгредієнти необхідно змішати, додати спеції і кріп.
Тісто розкачати на невеликі прямокутники і покласти начинку. Готові пиріжки з куркою та картоплею викладають на папір або деко і випікають в духовці протягом півгодини (t 180*)
Випічка готується 90 хвилин.
Кількість порцій: 12-17 штук.
Калорійність на 100 грам: 624 ккал.
Пиріжки з листкового тіста з начинкою з курки
Листкове тісто на маргарині або маслі в домашніх умовах приготувати досить складно, до того ж, таке тісто можна знайти в будь-якому продуктовому магазині.
Інгредієнти: | |
---|---|
Готове тісто (листкове прісне) | 500 гр |
Вершковий спред | 50 гр |
Цибуля середніх розмірів | 1 шт |
Куряче філе | 500 грам |
Часник | 2 зубці |
Гірчиця готова | 1 ч. л |
Цукровий пісок | ¼ Ч. л |
Спеції | За бажанням |
Філе і цибулю нарізати на дрібні шматочки. Часник видавлюється через прес, змішується з гірчицею і спеціями, потім додається в начинку. Тісто розморожуємо при кімнатній температурі. Ні в якому разі не можна розморожувати тісто повністю, воно повинно бути злегка подмороженным. Нарізаємо шари на невеликі кубики і розкочуємо.
У середину кожного квадрата викладаємо начинку і невеликий шматочок масла. Загортаємо пиріжки у вигляді трикутників, запікаємо в печі 30 хвилин максимум (t 180*). Щоб закуска вийшла ароматною і красивою, посипте тісто кунжутом, перед тим як відправити в духову піч.
Страва готується не менше години.
Порційність: 6-8 штук.
Калорійність на 100 грам: 394 ккал.
Листкові пиріжки з куркою і сиром
Випічка виходить дуже соковитою і апетитною. По аромату нагадує традиційні хачапурі, а за смаком самсу, але всі разом — це сирні пиріжки з куркою.
Інгредієнти: | |
---|---|
Готове тісто (прісне листкове) | 500 гр |
Філе курки | 600 гр |
Куряче яйце | 1 шт |
Голландський сир | 150 гр |
Часник | 2 зубчики |
Вершкове масло | 50 гр |
Спеції | За бажанням |
На дрібні кубики нарізати курку. Зубчики часнику розчавити пресом або подрібнити за допомогою ножа, потім обсмажити разом з куркою на вершковому маслі. Подрібнити на тертці сир, додати спеції і змішати з м'ясом.
Тісто розморозити, розкачати на невеликі прямокутники. Змастити збитим яйцем краю. Викласти начинку на тісто і загорнути в невеликі конвертики, проткнути виделкою і викласти на деко. Випікати 1/3 години (t 180*)
Страва готується 40 хвилин.
Кількість порцій: 8 штук.
Калорійність на 100 гр: 533 ккал.
Як приготувати смачну яловичину з картоплею в мультиварці, читайте в нашій статті.
Суп харчо з баранини — спробуйте приготувати смачне блюдо з кавказької кухні.
Спробуйте створити своїми руками осінній букет з овочів і фруктів — оригінальний подарунок, який можна поставити на святковий стіл.
Пиріжки на кефірі з куркою і грибами
Це неймовірно ніжна, ситна випічка, яка відрізняється швидким приготуванням і легким процесом.
Тісто: | |
---|---|
Вода | ¼ Склянки |
Борошно | 1,2 кг |
Кефір | 250 мл |
Дріжджі | 25 гр |
Цукор | 1 ч. л |
Куряче яйце | 2 шт |
Олія соняшникова | 100 мл |
Щоб приготувати опару, необхідно розмішати дріжджі і цукор у теплій воді, накрити поліетиленом і залишити біля батареї або плити на півгодини. Коли початковий склад для приготування тесту буде готовий, в миску, додаємо кефір, одне яйце, борошно, сіль. Замішуємо еластичне тісто і ставимо в батареї на 60 хвилин. В цей час готуємо начинку.
Начинка: | |
---|---|
Філе курки | 200 гр |
Цибуля середніх розмірів | 1 шт |
Печериці | 300 гр |
Олія соняшникова | 2 ст. л |
Спеції | За бажанням |
Філе, гриби та цибулю нарізати дрібними кубиками або пропускаються через м'ясорубку. Начинка обсмажується на рослинному маслі до готовності, додаються спеції за смаком і остуджується. Готове тісто ділять на грудочки розміром з долоню. Кожен кульку роздавлюється пальцями в невелику коржик, потім укладають начинку і щільно загортають. Заготовки викладають на лист, змазують збитим яйцем і випікають в духовці не більше 40 хвилин (t 180*).
Випічка готується 2 години.
Кількість порцій: 10-15 штук.
Калорійність на 100 гр: 465 ккал.
Поради та рекомендації
- Щоб закуска вийшла повітряної, пишною і легкої, краще всього використовувати свіжі дріжджі. За зовнішнім виглядом такі дріжджі нагадують пластилін, тому перед приготуванням їх рекомендується замочувати в молоці або воді. Також у свіжих дріжджів маленький термін зберігання (всього 2 доби), а сухі зберігаються до 12 місяців і більше. Якщо під рукою свіжих дріжджів не виявилося, то підійдуть сухі, тільки в найменшій кількості;
- При приготуванні листкового тіста важливо, щоб всі продукти були холодними, інакше є ризик, що випічка не підніметься під час приготування;
- Щоб пиріжки з куркою вийшли соковитими, найкраще додавати в начинку цибулю. Іноді цибулю замінюють невеликим шматочком вершкового масла;
- Під час смаження куряче філе не тільки зменшується в розмірах, але й стає сухим. Щоб пиріжки були соковитими і смачними, краще додавати м'ясо в сирому і нарізаному вигляді;
- Щоб тісто було без грудочок потрібно борошно всипати тонкою цівкою через сито. Також рекомендується заздалегідь просіяти борошно;
- При приготуванні опари не забувайте додавати цукор. Цей продукт прискорює процес бродіння і добре взаємодіє з дріжджами;
- Викладайте готові пиріжки в глибокий посуд і не бійтеся, що вони «пристане» один до одного. Це допоможе за один раз приготувати пиріжків у два-три рази більше.
Пиріжки з куркою — це випічка легкого приготування. Всього за 1 годину ви зможете порадувати себе і свою сім'ю ароматною випічкою зі смачною начинкою!