18 июнь 2019 2 204

Як приготувати смачні пиріжки зі щавлем

Про користь смачною кислої травички з городу, іменованої щавлем, незаслужено забувають. А даремно. Адже це скарб для змучених зимовим авітамінозом організмів. Вміст вітамінів і корисних мікроелементів просто зашкалює. Ось чому ми підсвідомо прагнемо насолодитися кисленьким щавлем, хрумкаючи їм у дачної грядки або використовуючи для приготування страв.

На прилавках супермаркетів рідко зустріти настільки цінний сезонний продукт. Але засмучуватися не варто, навіть якщо ви не володар власної ділянки. Навесні знайти щавель на продуктових ринках у бабусь — дачниця не складе праці.

Отже, ви стали щасливим володарем мішечка з цим корисною рослиною — сміливо обирайте рецепт. Настав час порадувати себе і близьких.

Солодкі дріжджові пиріжки зі щавлем в духовій шафі
Інгредієнти Кількість
борошно - 250 г
яйце вищого сорту - 1 шт.
сметана - 100 г
соняшникова олія - 50 мл
цукор - 1,5 ст. ложки для тесту, 50 г для начинки
дріжджі хлібопекарські сухі - 1 ч. ложка
щавель - 1 великий пучок
масло вершкове - 50 г
жовток - 1 шт.
Час приготування: 210 хвилин Калорійність на 100 грам: 201 Ккал
Соковита щавлева начинка з ледь відчутною ноткою карамелі, ніжний м'якуш і золотава скоринка. Пиріжки, приготовані в духовій шафі, не дають можливості навіть байдуже пройти повз.

Рецепт приготування солодких пиріжків зі щавлем в духовці почати слід з підготовки тесту. Рекомендується завчасно дістати продукти з холодильника. Кімнатна температура всіх інгредієнтів — запорука успіху майбутньої випічки.

Є два шляхи — замісити ручками або змусити попрацювати хлібопічку. В кухонну помічницю досить завантажити всі складові в тій послідовності, яка рекомендується в інструкції до конкретної моделі.

А потім виставити програму для замісу. Бажано вибрати режим, при якому пару раз відбувається обминка колобка.

Якщо Вам хочеться попрацювати руками, то потрібно змішати всі рідкі інгредієнти. І, поступово додаючи суміш борошна і дріжджів, отримати м'яке тісто. Гарненько пом'яти його близько 10 хвилин, перекласти в чисту посуд, прикрити і дати години на 2 для гарного підйому. Один раз тісто потрібно буде обім'яти.

Пора приступити до начинки. Листочки щавлю наріжте тонкими смужками і припустіть на розігрітій сковороді з вершковим маслом. Щавлеву масу остудіть до кімнатної температури, інакше є ризик погубити дріжджі і розпрощатися з пишною випічкою.

Ділимо тісто начинку і на 8 частин. Настав час формування. На кожен з розплющених шматочків викласти начинку, присипати 1 чайною ложкою цукру, добре защипнути краю.

Залишилося скласти пиріжки на деко так, щоб шов виявився внизу. Як тільки вони збільшаться в обсязі, змастити жовтком. 25-35 хвилин в духовці при 180 градусах зроблять пиріжки рум'яними.

Як швидко приготувати горохову кашу без замочування. Візьміть на замітку наші рецепти.

Варення з пелюсток троянд — смачне ласощі, екзотичне та вишукане. Кажуть його дуже люблять на Сході, спробуйте і ви.

Хочете й узимку ласувати пиріжками з щавлю? Візьміть на замітку наші рецепти заготівлі щавлю за зиму.

Пиріжки з листкового тіста з щавлем і яблуками

Експрес-випічка з купленого тесту завжди прийде на допомогу господиням. Чудовий результат при мінімальних витратах часу.

Інгредієнти:

  • листкове тісто (бездріжджове) — 450 г;
  • щавель — 1 великий пучок;
  • яблука — 4 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • кориця – для аромату;
  • крохмаль — 1,5 ч. ложки;
  • жовток — 1 шт.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 265 ккал.

Тісто дістати для розморожування. Начинку для слойок зі щавлем зробити нескладно. Достатньо промити і обсушити щавелевые листочки, нарізати їх смужками тонший, змішати з крохмалем і цукром. Яблука очистити, видалити насіннєві коробочки, подрібнити кубиками.

Можна приступати до формування шарувань. Як тільки тісто розморожено, трохи розкачати його і розрізати на квадрати однакового розміру. На кут кожної заготовки викласти підготовлені яблучні кубики, присипати корицею, а поверх викласти щавлеву начинку.

Майбутні пиріжки скласти трикутниками. Добре защипнути краю. Фінальним кроком буде змазування поверхні слойок яєчним жовтком.

Залишається відправити деко в духовку при 180 градусах почекати 15-20 хвилин.

Смажені щавелевые пиріжки з яйцем

Апетитні і рум'яні пиріжки з дріжджового тіста з сезонною начинкою просто зобов'язані прикрасити сімейний обід у сонячний весняний день.

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;
  • дріжджі хлібопекарські сухі — 1,5 ч. ложки;
  • вода – 1 склянка;
  • цукор — 1 ст. ложка;
  • соняшникова олія — 3 ст. ложки;
  • яйця варені — 3 шт.;
  • щавель — 1 великий пучок;
  • сіль, мелений чорний перець — за смаком.

Час приготування: 2 години.

Калорійність: 289 ккал.

Дріжджі перемішати з цукром і залити теплою водою. Дочекатися, коли утворюється дріжджова шапочка. Часу піде хвилин 10. Це опара для тіста. Тепер потрібно змішати отриману рідину з 2/3 всього борошна і, додавши рослинне масло, вимісити тісто за допомогою ложки. Поступово підсипаючи борошно, необхідно довести тісто до густої в'язкої маси. Залишити його на 1 годину.

Яйця відварити круто, накришити дрібним кубиком. Злегка припустити на сковороді промиті порізані листочки щавлю. Обидві маси змішати, приправити сіллю і перцем.

Для ліплення пиріжків треба гарненько припорошити стіл. Тісто взяти столовою ложкою, обваляти в борошні з обох сторін і придавити, надавши форму коржі. Сформувати гірочку з начинки по центру. Залишається ретельно защипнути.

Смажаться пиріжки в добре розігрітій рослинній олії. Рум'яна кірочка з двох сторін? Пора накривати стіл.

Секрет соковитості

Рецепт обраний, підготовлені продукти, але як же отримати ідеальний результат з першого разу? Тут є невеликий секрет. Правильне кількість начинки – запорука смачних пиріжків. Щавлевий шар неодмінно повинен бути товстим, тоді випічка буде соковитою. Пальчики оближеш!

Порада: не забудьте, що при термообробці обсяг щавлю сильно зменшується. Тому переборщити з кількістю зелені практично не можливо. Навпаки, чим більше її буде, тим смачніше вийде результат – пиріжки зі щавлем будуть просто танути в роті!

Що ще почитати: