Як приготувати домашню ковбасу в духовці
Приготовлена в домашніх умовах ковбаса виходить смачною, ситною і ароматною. Переваги такої ковбаси полягають не тільки у смакових якостях, але і в користь, адже вона зроблена з натуральних продуктів.
Рецепти приготування нескладні, потрібно слідувати рекомендаціям і використовувати секрети досвідчених кухарів. Домашня ковбаса в духовці — сама м'ясна і дуже смачна!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'якоть свинини - | 1,5 кг |
яловича вирізка - | 800 г |
зубчики часнику - | 5 шт. |
свіже сало - | 250 г |
сіль, суміш перців, паприка, чебрець - | за смаком |
оболонка для ковбаси (кишки) - | скільки потрібно |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 228 Ккал |
- Підготувати всі необхідні продукти і пристосування для домашньої ковбаси. Взяти м'ясо з салом, нарізати їх дрібними шматочками. Скласти всередину зручною ємності.
- Очистити часник дрібно його нарізати, додати до м'ясних продуктів разом з сіллю і спеціями.
- Масу добре перемішати, дати трохи постояти.
- Підготувати кишки, їх потрібно очистити і добре промити. Можна використовувати магазинну оболонку.
- Наповнювати оболонку потрібно за допомогою спеціальної насадки, яка одягається на м'ясорубку. Ніж для цієї мети не використовується, його потрібно зняти.
- На насадку одягнути оболонку, зав'язати ниткою кінець.
- Помістити всередину м'ясорубки м'ясо з салом, обертаючи ручку вручну або за допомогою електроприводу м'ясорубки. Наповнити м'ясом кишку.
- Одержаний кінчик оболонки зав'язати ниткою.
- Отримані ковбаски викласти на лист для запікання. Попередньо його необхідно змастити жиром або застелити фольгою.
- Наколоти напівфабрикат голкою робиться для того, щоб оболонка не лопнула від скупчився всередині повітря.
- Включити духовку. Запікати до рум'яного кольору, з проколів у готової ковбаси буде виступати кольору бульйону рідина, якщо кров'яна — продукт ще не готовий.
- Вийняти домашню ковбасу з духовки. Дати їй охолонути, після чого можна різати і подавати до столу.
Рецепт домашньої ковбаси у фользі
Необхідні інгредієнти:
- свиняча вирізка — 1, 3 кг;
- свіже сало — 180 кг;
- цибулина;
- 2-3 зубчики часнику;
- сіль, чебрець, паприка, суміш перців;
- коньяк — 2 ст. л.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Калорійність: в 100 грамах 308,5 ккал.
- Примолоть на м'ясорубці з свинини фарш з цибулею і часником.
- До фаршу додати дрібно нарізане сало. Спеції, сіль і коньяк.
- Все ретельно перемішати, дати трохи промаринуватися.
- Розстелити на столі фольгу. Викладати фарш по формі ковбасок. Загорнути у фольгу кожну, скрутити кінчики. Повинні вийти добре запаковані тоненькі ковбаски.
- Розкласти їх на лист для запікання. Витримати всередині духовки на потужності 180 градусів 35-40 хвилин.
- Вийняти, остудити. Зняти фольгу, можна подавати до столу.
- Зберігати всередині холодильника не знімаючи фольгу, інакше продукт обвітритися.
- Спеції, цибуля, часник і коньяк додадуть ковбасі пікантності. Шматочки сала — соковитості.
Як приготувати українську ковбасу з часником
Необхідні інгредієнти:
- жирні шматки свинячої вирізки — 2, 5 кг;
- 1 головка часнику;
- свинячі кишки;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Час приготування: 2 години (плюс час, щоб ковбаса охолола).
Калорійність: в 100 грамах 317 ккал.
- Попередньо промити і очистити кишки. Прополоскати їх з оцтом. Полоскання позбавить кишки від неприємного запаху. Продути їх, перевірити цілісність.
- Одягнути кишку на спеціальну для цих цілей насадку. Зав'язати кінчик ниткою.
- Нарізати жирне м'ясо шматочками. Якщо воно не досить жирне, можна взяти свіже сало.
- Видавити через прес часник, додати його зі спеціями і сіллю до м'яса.
- Все добре перемішати, щоб м'ясо просякло спеціями і часником.
- З допомогою м'ясорубки начинити кишки. Кінчики зав'язати.
- Отриманий м'ясний напівфабрикат згорнути кільцями. Викласти на змащене деко
- Щоб кишки не полопали від високої температури, наколоти їх голкою.
- Запікати до готовності. На готових ковбасках повинна утворитися апетитна рум'яність.
- Під час готування по кімнаті буде витати аромат часнику. Подають її в гарячому або холодному вигляді.
Як запекти дієтичну курячу ковбасу в рукаві
Необхідні інгредієнти:
- курячий фарш — 2 кг;
- свіже сало — 350 гр;
- буряк — 1 шт;
- коріандр, суміш перців, паприка, сіль.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Калорійність: в 100 грамах 332,9 ккал.
- Очистити буряк, натерти її і видавити сік. При бажанні можна скористатися соковижималкою.
- Додати до соку фарш, приготований з курячого м'яса.
- Посолити за смаком, полити гарненько спеціями.
- Нарізати млеко сало, з'єднати його з м'ясною масою. Щоб консистенція фаршу була щільною його потрібно ретельно перемішати.
- Наповнити м'ясної масою рукав, згорнути у вигляді трубочки, щоб вийшла рівна ковбаска. Краї зв'язати ниткою.
- Запікати в духовці до готовності. Перед подачею остудити, зняти рукав.
- Зберігати в холодильнику, обернувши фольгою або харчовою плівкою, щоб ковбаса не потемніла.
- Усередині продукту будуть зустрічатися шматочки сала. Буряк додасть виробу красивий колір.
- Якщо під рукою немає спеціальної насадки, можна використовувати обрізану пластикову пляшку. На шийку одягають кишку або оболонку. Зверху проштовхують м'ясо або фарш.
- Для соковитості іноді додають бульйон, вершки, майонез.
- В якості натуральних загусників використовують крохмаль або желатин.
- Остиглу ковбасу можна додатково обсмажити на сковороді.
Як приготувати смачні булочки з варенням читайте в нашій статті.
Як готувати ароматні сосиски в тесті на сковороді — візьміть на замітку кілька варіантів рецептів тесту, а також способів подачі страви.
Візьміть на замітку рецепт смачної страви — макарони з креветками у вершковому соусі.
Ніжна ковбаса з м'яса птиці
Необхідні інгредієнти:
- куряче м'ясо — 1 кг;
- цибулина;
- вершки — 2 ст. л;
- крохмаль — 1 ст. л;
- чебрець, паприка, суміш перців, сіль;
- оболонка для ковбаси.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність: в 100 грамах 155,5 ккал.
- Нарізати куряче м'ясо або перекрутити через м'ясорубку разом з цибулею.
- До фаршу додати спеції і сіль, їхню кількість регулювати під свій смак.
- Далі всипати крохмаль і все ретельно вимісити. Для соковитості ковбаси, щоб вона не вийшла сухою, влити вершки. Замість вершків можна взяти майонез.
- Ще раз перемішати. Начинити з допомогою м'ясорубки і спеціальної насадки ковбасну оболонку. Кінчики зав'язати ниткою.
- Колечка курячої ковбаски запікати до рум'яного стану півгодини.
- Остудити. Подавати у вигляді нарізки або бутербродів.
Корисні поради
- Домашню ковбасу в духовці можна готувати їх будь-яких видів м'яса, а також курки і печінки.
- М'ясо ріжуть або перекручують на фарш. Готовий фарш краще не використовувати, оскільки виробники можуть туди покласти багато жиру. При запіканні він витопиться.
- Щоб ковбаса була м'якше, часто додають свіже сало.
- Всім відомо, що м'ясо при термічній обробці втрачає колір. Щоб надати продукту красивий колір, можна додавати буряковий або морквяний сік.
- Цибулю і часник підсилюють смакові якості ковбаси. Спеції кладуть будь-які, вони надають пікантний смак.
- Існують різні рецепти, в яких додаються сир, гриби та овочі. Експериментуючи з інгредієнтами, можна отримати дивовижну за смаком ковбасу.
- Наповнювати м'ясом можна свинячі кишки, ковбасні оболонки, фольгу, рукав для запікання.
- Занадто товстої робити її потрібно, тонкі палички швидше будуть запікатися.
- У гарячому вигляді запечений продукт буде погано нарезаться. Витримана в холодильнику кілька годин ковбаса буде добре тримати форму.
- Домашню ковбасу готують на кожен день і свята. Нарізка з приготовленої в домашніх умовах ковбаси завжди користується популярністю.
Приємного апетиту!