29 июнь 2019 5 049

Як робити цукерки «Корівка» в домашніх умовах

Коли ми чуємо про цукерки «Корівка», відразу спливають теплі дитячі спогади. І це не випадково, адже для багатьох це одне з перших ласощів, смак якого не можна було порівняти абсолютно ні з чим.

Рецепт цих цукерок настільки простий, що кожна господиня, без особливих зусиль, зможе приготувати їх удома. Домашня «Корівка» має вагому перевагу перед магазинними варіантами, а все через їх складу.

Адже готуючи для своїх рідних, дуже важливо бути впевненим, що продукт складається з свіжих та натуральних компонентів. Саме такі цукерки можна їсти не тільки дорослим, але й маленьким ласунам.

Історія появи цукерок «Корівка»

Історія цукерок «Корівка» почалася в Познані, і спочатку вони іменувалися Korowka. Фелікс Приморський ще в 1921 році вирішив створити смачну карамель, яка зможе підкорити серця мільйонів.

Спочатку він зварив згущенку, яка повинна була стати начинкою цукерок. Щільна оболонка була виконана з вершковою патоки. Затії Приморський вдалося втілитися в реальність, так як за короткий час цукерки були визнані народом, а через 8 років Фелікс зміг перебратися в місто Милановек, що розташувався під Варшавою.

Там же ним була створена величезна фабрика з виробництва цукерок. Після закінчення Другої Світової війни, «Корівка» отримала визнання в Радянському Союзі.

Виробники ласощі не вжили жодних заходів щодо зміни етикетки, тому навіть на радянській «Корівки» була зображена голштинська порода корів.

Рецепт Фелікса Приморський вважається класичним у виробництві цукерок. Сучасні виробники трохи його вдосконалили, додавши самих різних компонентів і створивши нові оригінальні смаки.

Склад цукерок, як визначити якісний товар в магазині

Свою назву цукерки «Корівка» отримали з-за того, що в їх склад входить натуральна або згущене молоко. Крім молочних продуктів, класичний варіант ласощі складається ще з цукру і шматочка вершкового масла. Як же вибрати справжні смачні цукерки, серед того розмаїття, яке представлено на сучасному ринку.

Адже далеко не завжди виробники щирі зі своїми споживачами. І, відкриваючи чергову «Сонечко», хто знає, який сюрприз може нас там чекати. Якісний продукт має однорідний світло-коричневий відтінок. На дотик цукерки повинні бути досить тверді, але при цьому їх з легкістю можна відкусити.

Внутрішня частина «Корівок» заповнена тягучою і м'якою консистенцією. Якщо начинка є занадто рідкою, то в ній у великих кількостях присутній жир рослинний. Випадки, коли начинка починає кришитися, говорять про те, що цукерка вже тривалий час зберігатися на магазинних полицях, саме тому бажано звернути увагу на термін її придатності.

Продукт, що складається виключно з натуральних продуктів, повинен зберігатися не більше 20 днів. Якщо ж термін придатності на багато більше, то можете бути впевнені, що до складу цукерок входять штучні добавки.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
свіже молоко - 1 склянка
масло вершкове - 30 г
мед - 6 ч. л.
цукровий пісок - 400 г
сік лимонний - 0,5 ч. л.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 242 Ккал

Перед тим, як братися за приготування десерту, підготуйте форми, в які ви будете його заливати. Краще брати ті, які мають невеликий діаметр. Непоганим варіантом можуть стати упаковки від цукерок або ж форми для заморозки льоду.

У поглиблену ємність виливаємо молоко і на повільному вогні доводимо його до кипіння. Висипаємо в нього цукор і додаємо шматочок вершкового масла. Ще раз чекаємо, поки все закипить, і варимо до того часу, поки консистенція не стане густою.

Додаємо мед і трохи лимонного соку. Після цього суміш повинна варитися ще хвилин 40. Після того як вона стане темного кольору, її необхідно розлити по формах.

Спочатку майбутні цукерки повинні охолонути при кімнатній температурі, а вже потім можна прибирати їх в холодильник або ще краще в морозильник.

«Корівка» з горіхами – улюблені ласощі з дитинства

Інгредієнти:

  • молоко свіже – 500 мл;
  • молоко сухе – 200 мл;
  • масло вершкове – 80 г;
  • фруктоза – 400 мл;
  • волоський горіх – 120 р.

Час приготування – 3-4 години.

Калорійність – 340 ккал.

У глибокій каструлі змішуємо два види молока і фруктозу. Ставимо на вогонь, на невеликому вогні доводимо до кипіння і починаємо варити. Суміш, приблизно, повинна кипіти близько однієї години.

Необхідно дочекатися поки вона трохи загусне, і по консистенції нагадуватиме згущене молоко. Після чого, не знімаючи її з вогню, додаємо шматочок вершкового масла.

Варитися маса повинна до того часу, поки не набуде темний відтінок, що нагадує цукерки, які продаються в магазині. Щоб перевірити готовність десерту, капніть невелика його кількість на охолоджену поверхню. Якщо консистенція застигає і скочується в кульку, при цьому не прилипає до рук, то можна вважати її готовою.

Заздалегідь підготуйте горішки. Їх треба очистити і подрібнити. Деякі кулінари вважають за краще перемолоти їх або ж придушити ножем. Горіхи викладаємо на дно форми, а зверху заливаємо їх карамеллю. Якщо ви перекрутили горішки, то можна висипати їх у консистенцію після варіння і гарненько все перемішати.

Горіхи для даних цукерок можуть бути найрізноманітнішими. Хтось віддає перевагу кешью, хтось арахісу, хтось фундуку, а хтось взагалі лісового горіху. А при бажанні їх можна навіть змішувати.

Як приготувати оселедець по корейськи читайте в наш статті.

Як приготувати грибний суп з сушених грибів в мультиварці — візьміть на замітку нашу добірку рецептів.

Салат з шинкою і солоними огірками — простий рецепт смачної закуски, візьміть на замітку це блюдо.

Як готувати «Сонечко» з медом

Інгредієнти:

  • вершки – 250 мл;
  • цукровий пісок – 2,5 склянки;
  • ванілін -1 п.;
  • масло вершкове – 70 г;
  • мед – 2 ч. л.

Час приготування – 2,5 години

Калорійність – 395 ккал.

Вершки і цукор змішуємо в каструлю і ставимо на вогонь. На повільному вогні доводимо до кипіння, не забувайте регулярно помішувати, щоб суміш не пригоріла. Потім додаємо мед і продовжуємо варити, поки суміш не почне загусати і темніти.

Зовні вона повинна бути чимось схожа на варену згущенку. Після цього кладемо туди шматочок вершкового масла і ванілін. Варимо до готовності. Перевіряти можна також як у попередньому рецепті, капнувши трохи карамелі на холодну поверхню.

Готову суміш розливаємо по формах і залишаємо кімнаті до повного охолодження, потім на кілька годин прибираємо його в холодильник.

Цукерки з какао: готуємо в домашніх умовах

 

Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 5-6 склянок;
  • пшеничне борошно – 2,5 ст. л.;
  • какао порошок – 2,5 ч. л.;
  • масло вершкове – 120 р.;
  • свіже молоко – 450-500 мл;
  • яйця курячі – 3 шт.

Час приготування — 2-3 години.

Калорійність – 390 ккал.

У каструлі з'єднуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла. Все добре перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Потім ставимо ємність на вогонь і починаємо варити. Як тільки закипить, прикрутіть вогонь на мінімум.

Регулярно перемішуйте суміш, інакше вона почне підгоряти. Через 7 хвилин додайте в каструлю олію. Варитися основа цукерок має до того часу, поки не почне густіти і міняти свій колір.

Як тільки вона стала в'язкою і придбала ніжний молочний відтінок, консистенцію необхідно розлити по формах. З допомогою ножа розрівняйте масу і залиште її в кімнаті, поки вона повністю не охолоне.

Потім приберіть його в холодильник або морозильне відділення години на 2. Можна вважати ваш десерт готовим.

Корисні поради

  1. Займаючись приготуванням цукерок, враховуйте той факт, що чим довше буде варитися сировину, тим твердіше і міцніше вийде продукт у підсумку;
  2. Перевірити готовність цукерок можна простим способом. Для цього чайну ложку гарячої рідини капніть на холодну поверхню. Якщо вона швидко застигає, а при скачуванні не липне до рук, то основу для цукерок можна вважати готової;
  3. У майбутні цукерки можна покласти найрізноманітніші компоненти. Це може бути згущене молоко, чорнослив, курага, родзинки, горішки і так далі. Все залежить від бажаних смакових якостей і наявності продуктів.

Домашні цукерки «Корівка» мають приємний і дивовижний смак. Це ласощі не можна порівняти практично ні з чим. А найголовніше, що його з радістю оцінять ваші дітки, які як ніхто інший знають різницю в натуральних продуктах.

Що ще почитати: