21 март 2019 1 213

Як приготувати торт «Божа корівка» своїми руками

Сонечка подобаються всім дітям без винятку, тому вони як не можна краще підходять для тематичного оформлення дитячого свята. Щоб порадувати дитину, можна виготовити для нього торт у вигляді милого яскравого червоного жучка корівки.

Тим більше, що освоїти такий декор не складно, оскільки його можна виконати в декількох техніках: з мастики, крему або з використанням різнокольорових драже.

Торт «Божа корівка» з мастики своїми руками
Інгредієнти Кількість
Для бісквіта: -
цукрового піску - 200 г
курячих яєць - 5 шт.
борошна - 160 р
Для крему: -
вершкового масла - 200 г
згущеного молока - 200 г
Для мастики: -
цукерочок маршмеллоу - 100 г
цукрової пудри - 250 г
лимонного соку - 5 мл
темного шоколаду - 100 г
рідкого меду - 25 г
червоний харчовий барвник або сік буряка - скільки знадобиться
Час приготування: 270 хвилин Калорійність на 100 грам: 358 Ккал

Використовуючи для декору мастику у вигляді божої корівки можна приготувати торт без якихось спеціальних кулінарних пристосувань. Єдині інструменти, необхідні для роботи з мастикою – це скалка і ніж, які знайдуться на будь-якій кухні.

Майстер-клас з приготування торта «Божа корівка» своїми руками:

  1. Білки збити міксером в міцну піну, окремо збити жовтки з цукром. Змішати білки, жовтки і акуратно просіяти до них борошно. З отриманого тесту в круглій формі (наприклад, у мисці відповідного розміру) спекти бісквіт;
  2. М'яке вершкове масло на середній швидкості збити міксером. Коли маса стане пишною, по одній столовій ложці ввести в крем згущене молоко;
  3. Готовий бісквіт розрізати на два – три коржа, перемазати кремом. Якщо потрібно, ножем надати більш округлу форму, зверху торт також обмазати кремом і на 3-4 години прибрати в холодильник;
  4. Зефірки розплавити з лимонним соком в мікрохвильовці або на паровій бані, просіяти до них цукрову пудру і вимісити мастику. Невеликий шматочок для очей божої корівки залишити білим, а решту – забарвити в червоний колір. Готової мастиці дати полежати близько 20 хвилин;
  5. На паровій бані для шоколадної мастики розтопити шоколад разом з медом. Отриману масу загорнути в плівку і відкласти відпочити на 1 годину. Потім прогріти в мікрохвильовій печі, віджати масло і можна приступати до роботи з нею;
  6. Гарячим ножем довести до досконалості форму торта. Покрити його зверху червоною мастикою. Посередині зробити зворотною стороною ножа поглиблення, поділивши спинку на два крила;
  7. З шоколадної мастики вирізати мордочку, 8 маленьких кружечків (по 3 на кожне крило і 2 для очей), скачати два тонких джгутика для ріжок. З білої мастики вирізати два кружечка для очей;
  8. З допомогою водички на торт приклеїти мордочку, на неї білі та чорні кружечки на очі, до мордочці приклеїти ріжки і кружечки на крила.
  9. Зверху можна пройтися м'якою кистю, змоченою в горілці, щоб мастика придбала глянсовий блиск.

Покрокове приготування торта у вигляді божої корівки з крему

Маючи під рукою кондитерський мішок або шприц з насадкою маленька зірка, можна спекти торт у вигляді божої корівки з кремовим декором. Основу торта можна зробити бісквітної, а можна, як в запропонованому рецепті, за аналогією з Мурашником.

Для коржів-черв'ячків знадобляться:

  • 200 г масла або маргарину;
  • 100 г цукру;
  • 100 г сметани;
  • 5 г розпушувача для тіста;
  • 400 г борошна.

Для крему:

  • 350 г вареного згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 150 г подрібненого смаженого арахісу;
  • 50 р очищених насіннячок соняшнику.

Для кремового декору:

  • 130 г цукру;
  • 2 білка курячих яєць;
  • 40 мл води;
  • чорний і червоний харчовий барвник.

Час приготування коливається в межах від 2 до 2,5 годин.

Калорійність торта з кремовими прикрасами буде дорівнює 412,1 ккал на 100 р.

Послідовність випічки:

  1. З масла, цукру, сметани, борошна і розпушувача замісити м'яке пісочне тісто. Через м'ясорубку пропустити тісто, отримані «черв'ячки» викласти на деко і запекти їх в духовці при 200 градусах за 10-15 хвилин;
  2. Для крему збити м'яке масло з вареним згущеним молоком, додати горіхи і насіння, добре перемішати;
  3. Спечені «черв'ячки» розім'яти в крихту і перемішати з кремом. Форму у вигляді півсфери (підійде миска) застелити харчовою плівкою, наповнити крихтою з кремом, утрамбувати і відправити на годину в холодильник;
  4. Поки торт остигає приготувати білково-заварний крем. З води і цукру зварити сироп. В піну міцніше збити білки і тонкою цівкою влити гарячий сироп, продовжуючи працювати міксером, поки крем повністю не охолоне;
  5. Крем поділити на дві частини, більшу забарвити в червоний колір, а меншу – у чорний. Торт дістати з форми, викласти на блюдо, і осад на нього червоний і чорний крем у вигляді малюнка божої корівки. З шоколаду або крему зробити очі.

Читайте як приготувати живу закваску для домашнього кефіру — цей продукт дуже корисний для дітей і дорослих, обов'язково готуйте!

Як приготувати смачну домашню ковбасу з різного виду м'яса читайте тут.

Спробуйте приготувати салат з кульбаб — це незвичайне і корисне блюдо.

Рецепт кондитерського «дива» з цукерками драже

Ще один нескладний варіант прикраси торта у вигляді божої корівки можливий з використанням різнокольорових цукерок, драже. Коржі для цього торта можна купити готові бісквітні або спекти їх самостійно.

Крем також можна взяти будь-по своєму смаку, головне, щоб його можна було пофарбувати в червоний і коричневий кольори.

Для бісквітного коржа необхідно взяти:

  • 6 курячих яєць;
  • 200 г цукру;
  • 160 г борошна;
  • 30 г крохмалю;
  • 20 г ванільного цукру.

Для крему і декору:

  • 340 г згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 100 г шоколадної кондитерської глазурі;
  • червоний сік (наприклад, буряка чи вишні) або харчовий барвник;
  • різнокольорові цукерки-драже;
  • збиті вершки.

Час випічки і складання торта — близько 1,5 годин.

Шматочок бісквітного торта, прикрашеного різнобарвним драже, вагою 100 г містить 343,0 ккал.

Як приготувати торт «Божа корівка» з цукерками драже:

  1. Розділити жовтки і білки. Використовуючи міксер збити жовтки з звичайним і ванільним цукром і окремо білки до середніх піків.Змішати і просіяти крохмаль і борошно;
  2. З'єднати в єдину масу білки, жовтки і інші сухі інгредієнти. Перекласти тісто в круглу форму і випекти бісквіт в духовці при 170-180 градусах протягом 40 хвилин;
  3. Для крему збити згущене молоко з м'яким маслом, відібрати невелику частину крему і пофарбувати в червоний колір цю порцію крему харчовим барвником, в решті крем влити розплавлену шоколадну глазур;
  4. Готовий бісквіт розділити міцною ниткою або гострим ножем на 3-4 коржа. В одного коржа відрізати третину у вигляді мордочки, решту розділити навпіл – це крила;
  5. Перемазати коржі кремом з шоколадною глазур'ю, зверху покласти мордочку і обмазати її тим же кремом. Поряд з мордочкою викласти крила і обмазати їх червоним кремом. Кольорові драже красиво викласти на крильцях, з них же зробити оченята, збитими вершками намалювати усмішку і окантовку на крилах.

Смачного і веселого дитячого свята!

Що ще почитати: