Як спекти пиріг з сирною начинкою
Так як сир є смачним джерелом кальцію і білка, лікарі рекомендують включати продукт в наш щоденний раціон. Але ось діти особливо не шанують корисний продукт. Що робити, адже зростаючому організму необхідно отримувати потрібні вітаміни?
Вихід є! Достатньо знати кілька рецептів пирогів, в яких сир набуває зовсім інший смак, при цьому зберігаючи свою користь.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 75 г |
картопляний крохмаль - | 1 ст. л. |
печиво топлене або молочне - | 150 г |
яйце - | 1 шт. |
цедра - | за смаком |
сир з середнім % жирності - | 400 г |
родзинки - | 50 г |
масло - | 85 г |
сметана 20% жирності - | 150 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 275 Ккал |
Технологія приготування:
- Розігріти до 170С духову шафу;
- Сир перетерти і змішати з 50 г сметани. Яйце збити окремо і додати до сметано-сирною масою. Збити блендером до однорідності з додаванням цедри;
- Родзинки промити, відправити до сиру і перемішати;
- Печиво поламати руками і подрібнити у блендері;
- Змішати з залишилася сметаною і м'яким маслом до отримання тесту;
- Розкласти печиво на дно рознімної форми. По краях сформувати бортики висотою 4 см;
- На корж покласти сирну начинку і розрівняти;
- Випікати 30 хвилин.
Відкритий пиріг з сирно-яблучною начинкою
Ще один експеримент з сиром, але з додаванням яблук. Справжні ласощі для дітей: мінімум тесту – максимум начинки.
Рецептурні інгредієнти:
- пудра – 2 ст. л.;
- борошно просеянная – 250 г;
- масло – 125 г;
- солодкі яблука середнього розміру – 4 шт.;
- вода дистильована – до 100 мл;
- порошок кориці меленої – 1 щіпка;
- сир – 200 г;
- сік лимона;
- цукор-пісок (дрібнокристалічний) – ½ склянки;
- стакан волоських горіхів;
- родзинки без хвостиків – 150 г;
- яйця — 2 шт.
Час приготування: підготовка 20 хв + 45 хвилин випічка.
Калорійність на 100 г: 250 ккал.
Технологія приготування:
- Борошно з'єднати спочатку з пудрою, потім розім'яти до стану крихти з маслом. Вливаючи воду, замісити (але не довго) тісто;
- Горіхи подрібнити і змішати з родзинками;
- Сир збити з яйцями і змішати з попередніми інгредієнтами;
- Посипати корицею;
- Очищені від шкірки фрукти нарізати на скибочки товщиною в 3 мм. Відразу ж побризкати соком, вичавленим з лимона;
- Форму промазати маслом, розподілити пальцями тісто і сформувати бортики;
- Заповнити сирною начинкою і розрівняти;
- Зверху щільним віялом розкласти нарізані яблука;
- Випікати 45 хвилин при температурі 180С. Якщо фрукти почнуть підгоряти знизити вогонь або зменшити температуру.
Рецепт шоколадного пирога з сирними кульками
Дуже смачний, а головне ситний пиріг, який отримав визнання не тільки дорослих, але і дітей. У вологому шоколадному коржі таїться сюрприз у вигляді сирних кульок, завдяки яким виріб набуває унікальність. Особливий шарм надає випічці ніжна сметано-шоколадна глазур.
Рецептурні інгредієнти:
- яйця – для тесту буде потрібно 4 шт. + 1 для кульок;
- борошно просеянная – 200 г;
- 9% сир – 1 упаковка;
- картопляний крохмаль без гірки – 1 ст. л.;
- розм'якшене при кімнатній t масло – 100 г;
- сметана жирністю від 20% – 250 г (для глазурі потрібно 100 г);
- велика щіпка харчової соди;
- какао (бажано просіяти) – 30 г + 20 г для глазурі;
- стружка кокоса – 50 г;
- ванілін.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 г: 327 ккал.
Технологія приготування:
- У сир висипати ванілін, вбити яйце, всипати цукор і розтерти вилкою;
- Як тільки маса набуде однорідність всипати стружку і крохмаль. Знову заважати до однорідної консистенції;
- Отриману масу розподілити на частини і з кожної скачати кулі з розміром абрикос. За готовність відправити в морозилку і приступити до наступного етапу;
- Цукор і яйця збивати до того моменту, поки суміш не збільшиться вдвічі і не придбає кремовий відтінок;
- Додати сметану і ввести маргарин. Можна перемішати, а можна збити міксером. У будь-якому випадку маса повинна бути однорідною;
- Соду, какао і борошно об'єднати. Бажано кожен інгредієнт просіяти;
- Ввести порційно до яєчної суміші. У результаті отримати густе шоколадне тісто;
- Форму застелити папером, а краї змастити шматочком маргарину;
- На дно розкласти заморожені кульки з сиру. Зверху залити тестом;
- Випікати 40 хвилин при 180С;
- Поки випікається пиріг зайнятися глазур'ю;
- У сотейнику з'єднати цукор, какао і сметану. Довести на середньому вогні до кипіння;
- Після розчинення цукру на поверхні глазурі почнуть утворюватися великі бульбашки. Це означає, що вона готова;
- Злегка остудити і в теплому вигляді залити поверхню пирога.
Читайте як приготувати смачні млинці з грибами — ніжні, соковиті і дивовижні.
Сало, запечене в духовці — спробуйте приготувати цю закуску.
Медальйони з яловичини — навчитеся готувати це неймовірне блюдо, яке подається навіть у ресторанах.
Пісочна випічка з начинкою з сиру і вишні
Цей спосіб використання сиру прижився в багатьох сім'ях, а все тому, що смак його нагадує улюблені ласощі – чізкейк.
Рецептурні інгредієнти:
- м'яке масло – 150 г;
- пудра – ¾ склянки;
- щіпка ваніліну;
- вишня свіжа – 200 г (вага без кісточок);
- борошно – 2 склянки;
- щіпка дрібної солі;
- яйце – 2 шт. (одне піде в начинку);
- сир жирністю 9% — 300 г;
- картопляний крохмаль без гірки – 1 ст. л.;
- цукор (бажано дрібнокристалічний) – ½ склянки;
- порошок розпушувача -1 ч. л.;
- сметана жирністю від 20% – 150 р.
Час приготування: підготовка 20 хв + 40 хвилин випікання.
Калорійність на 100 г: 239 ккал.
Технологія приготування:
- Духовку розігріти до 200С;
- Масло розтерти з ваніліном і пудрою;
- Вбити яйце. Перемішати;
- Розпушувач, борошно і сіль просіяти в одну посуд через сито;
- Поступово всипати в масляну суміш сухі компоненти. Спочатку заміс робити ложкою, потім перейти до ручного способу;
- Накрити пакетом і відкласти в холодильник;
- Сир, яйце, цукор і сметану збити блендером;
- У ягід видалити кісточки;
- Розподілити охолоджене тісто по формі, не забувши про високі бортах;
- Вилити сирну заливку і акуратно розподілити по поверхні вишню;
- Випікати 40 хвилин.
При відсутності температурного режиму готовність визначати рум'яним бортикам.
Млинцевий пиріг з сиром
Млинцевий пиріг з начинкою-суфле із сиру стане прекрасним варіантом для сімейного недільного сніданку. Пиріг виходить в міру солодким, тому десертним його назвати не можна. Головним плюсом випічки є можливість заздалегідь приготувати млинці і тримати їх кілька днів в холодильнику.
Рецептурні інгредієнти:
- готові тонкі млинці – 7 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- сметана з високим % жирності – 2 ч. л.;
- олія рафінована;
- дрібнокристалічний цукор – 2 ч. л.;
- сир з низьким % жирності – 0.5 кг;
- масло бутербродне – 50 г;
- велика щіпка солі.
Час приготування страви: підготовка 15 хвилин + 40 хвилин випікання.
Калорійність на 100 г: 213 ккал.
Технологія приготування:
- Масло розтопити в НВЧ-печі і остудити;
- Сіль, сир, цукор і яйця перемішати виделкою до однорідності;
- Влити олію. Перемішати;
- Форму змастити;
- Викласти перший млинець, покласти 2 ст. л. начинки і розподілити по поверхні рівним тонким шаром;
- Накрити млинчиком. Повторювати процес до останнього млинця;
- На завершальному етапі промазати поверхню і боки пирога залишилися сирним кремом;
- Випікати 40 хвилин при 180С;
- Млинцевий пиріг подають в теплому розрізаному вигляді.
Рецепт для мультиварки: пиріг з яблуками і домашнім сиром
Ніжна бісквітна шарлотка з сирною начинкою.
Рецептурні інгредієнти:
- дрібні яйця – 5 шт.;
- цукор – 2 мультистакана + 100 г для начинки;
- масло, розм'якшене при кімнатній t– 50 г;
- яблука солодкі — 5 шт.;
- сир з високим % жирності – 300 г;
- борошно просеянная – 1 стакан.
Час приготування: підготовка 20 хв + 1 година 15 хвилин на випікання.
Калорійність на 100 г: 176 ккал.
Технологія приготування:
- Сир перетерти з цукром і м'яким маслом;
- Яблука очистити і нарізати часточками;
- Яйця з цукром протягом 10 хвилин збити до виникнення пишних піків;
- Порційно вводити борошно і змішувати в одному напрямку за допомогою лопатки;
- Чашу змастити маслом;
- Влити 1/3 бісквітного тіста, розкласти половину яблук;
- Налити ще трохи тесту, розподілити сирну начинку;
- Влити залишки тіста, а зверху розкласти яблука;
- Готувати 65 хвилин в режимі «Випічка».
Корисні поради
- Для відкритого пирога з яблуками існує маленький секрет запобігає висиханню фруктів. Перед тим, як відправити виріб в духовку їх треба змащувати розтопленим маслом;
- Пісочний пиріг з сирною начинкою можна діставати з форми відразу ж після випічки. Виріб має повністю охолонути, інакше десерт розвалиться на шматки;
- Не варто збільшувати кількість цукру для тіста. Інгредієнт може підгоріти, і цей присмак миттєво вбере ніжний сир;
- Пироги з сиром і яблуком стануть більш пікантними, якщо фрукти злегка обсмажити в цукрі та олії;
- Для приготування «дорослої» випічки в начинку можна влити кілька столових ложок коньяку і додати пару зірочок ароматною гвоздики;
- Добре поєднуються з кисломолочним продуктом курага, банани, чорнослив, вершковий сир і червоні ягоди;
- Для любителів солодкого рекомендується не збільшувати кількість цукру, додати до сиру згущене молоко і полуничний джем;
- Ще один спосіб додати випічці пікантність – це всипати в начинку щіпку мускатного горіха. Але не захоплюйтеся, велика кількість прянощі здатне «знищити» смак. Тому дотримуйтесь міри.
Приємного чаювання з ароматною домашньою випічкою!