Пироги з варенням на швидку руку — просто, але як смачно!
Буває так, що гості вже на підході, але запропонувати їм до чаю нічого.
Або хочеться чогось смачненького, але часу з-за великого потоку справ не вистачає.
В такі моменти виручають перевірені рецепти швидких пирогів. Їх, на щастя достатньо, щоб задовольнити абсолютно будь-який смак.
Головне, що для їх приготування потрібні найпростіші складові, які є в запасі на кухні в кожної господині.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Молоко - | 150 мл |
Яйце куряче - | 2 шт. |
Яблучне варення - | 250 мл |
Сода - | 0,5 чайної ложки |
Цукор - | 150 г |
Борошно - | 2 склянки |
Вершкове масло - | 120 г |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 317 Ккал |
Для його приготування знадобиться мінімум зусиль, часу і інгредієнтів. Це найпростіший рецепт пирога з варенням на швидку руку.
Розтерти цукор і яйця, влити 150 мл молока, перемішати. Гашену оцтом соду додати в суміш. Всипати просіяне борошно.
Додати дрібно нарубленное масло і яблучне варення. Перемішати всі інгредієнти. Тісто готове.
Потім слід надати йому форму і перекласти в ємність для випічки. Відправити в духову піч. Вона повинна бути попередньо розігріта до 180 °C.
Час випікання — 40 хвилин. Можна прикрасити готовий пиріг цукровою пудрою або глазур'ю.
Зараз пропонуємо вам переглянути відео-рецепт неймовірно красивого закритого пирога з пісочного тіста.
Чудова ідея для творчих хазяєчок!
Тертий десерт з повидлом на швидку руку
Ще один надзвичайно смачний і простий рецепт. Для приготування тертого пирога на швидку руку відмінно підійде смородинове, чорничне, полуничне або сливове варення.
Необхідні складові:
- Борошно – 3,5 склянки;
- Варення/повидло – 200 г;
- Цукор – 200 г;
- Масло – 150 г;
- Харчова сода – 0,5 чайної ложки;
- Яйце – 3 шт.;
- Ванілін – 1,5 м;
- Оцет столовий – 0,5 їдальні ложки.
Вершкове масло потрібно заздалегідь потримати в теплі, можна дрібно порубати його, щоб воно швидше стало м'яким. Або ж можна помістити його в мікрохвильовку на 10 секунд.
Коли масло розм'якне, необхідно перемішати його з цукром і додати ванілін. Потім вбити яйця.
Погасити оцтом соду і влити в отриману суміш. Ретельно перемішати.
Далі потрібно 3 склянки борошна висипати в суміш і перемішати. Решту борошно залишити, вона нам знадобиться для верхівки пирога.
Тісто має стати еластичним. Потім розрізати його на 2 частини. Перша частина повинна скласти приблизно 75%, друга, відповідно, 25%.
Більшу частину залишити без змін, а до меншої додати борошно.
Вимісити до отримання однорідного стану і помістити її в холодильник на кілька хвилин.
Взяти деко постелити на неї папір, призначену для випічки. Потім більшу частину необхідно розкачати і покласти на деко. Його товщина повинна бути 10-12 див.
Необхідно намазати варенням розкатане тісто.
Після цього натерти, використовуючи велику тертку тісто поверх варення.
В духовку, заздалегідь розігріту до 200 °C помістити пиріг і випікати 30 хвилин.
Пісочний пиріг з абрикосовим варенням
У цього пирога дуже простий рецепт. Але він зовсім не поступається двом попереднім. А ніжне пісочне тісто і абрикосове варення додають йому неповторний смак.
Для приготування пісочного пирога з варенням на швидку руку потрібні наступні продукти:
- 400 г борошна;
- 200 г цукру;
- Ложка соди;
- 3 яйця;
- 150 г маргарину або вершкового масла;
- 300 г абрикосового варення.
Цукор і яйця потрібно розтерти. Рубане додати масло і добре вимішати до однорідного стану. Ввести гашену оцтом соду і борошно.
З отриманої суміші замісити тісто. Відокремити від нього 3/4.
Частина, яка поменше, помістити в холодильник. Другу частину розкачати, защипнути краю і акуратно перемістити на деко.
Викласти абрикосове варення на розкатане тісто. Взяти меншу частину тіста і з допомогою терки, натерти зверху. Випікати 30 хвилин при 200 °C.
А ось і відео-інструкція!
Не забувайте, що варення можна брати будь-для рецепта.
Смачна відкрита випічка на швидку руку
Для тіста знадобиться:
- Маргарин – 150 г;
- 0,5 склянки сметани;
- 4 варених яєчних жовтка;
- ¼ Ч. л. солі;
- Борошно – 3 склянки;
- 0,5 чайної ложки соди.
- 500 г будь-якого варення;
- 250 г волоських горіхів при наявності, можна використовувати кешью, фундук і мигдаль.
Борошно просіяти, жовтки розтерти через сито, з'єднати, додати сіль і перемішати. Нарізати застигле масло дуже дрібними скибочками в борошно з жовтками.
Додати сметану і гашену оцтом соду. Замісити тісто і залишити його ненадовго в морозильній камері.
Висушені волоські горіхи подрібнити і перемішати з варенням. Начинка готова.
Потім потрібно дістати тісто і відокремити від нього 2/3. Розкачати і зробити бортики. Рівномірно розкласти начинку на розкатане тісто.
Тісто необхідно тонко розкачати. Потім із розкатаного листа акуратно нарізати смужки.
З цих смужок зробити решітку зверху начинки. Випікати відкритий пиріг з варенням при 190°C.
Інгредієнти можуть трохи змінюватися, але в цілому відео нижче відмінно показує, як потрібно готувати швидкий відкритий пиріг:
Корисні поради кулінарам
Щоб пироги не підгоряли, а тісто виходило без грудочок і процес приготування приносив тільки задоволення, можна скористатися наступними порадами:
- Щоб у тісті не утворилося грудок, всі рідкі інгредієнти потрібно вливати тонкою цівкою, ретельно перемішуючи суміш;
- Змастіть руки оливковою або іншим маслом, тісто не буде липнути до них. Це значно полегшить процес приготування;
- Борошно завжди потрібно просіяти, щоб вона наситилася киснем. Тісто в такому випадку буде пишним;
- Перед випічкою бажано постелити на форму пергамент або спеціальний папір, щоб готовий виріб легко вынималось;
- Подрібнена цедра апельсина або лимона підійде, як замінник ваніліну;
- Коньяк може замінити розпушувач. Тільки додавати його потрібно зовсім небагато;
- При наявності часу виріб не слід ставити відразу в духовку, а по можливості залишити на кілька хвилин настоятися при 20-25 °C і дати тісту підійти;
- Перед випіканням пиріг бажано змастити сирим яйцем. Він тоді вийде з золотистою скоринкою;
- Якщо гарячу форму поставити на мокрий рушник, то через кілька хвилин виріб легко можна буде дістати, не деформувавши і не зламавши;
- Щоб пиріг довго не засыхал і не втрачав свій початковий вигляд, краще всього зберігати в глиняному посуді, і обов'язково накритим.
Особливості випікання в електричній духовці
Така духовка зручна тим, що автоматично підтримує потрібну температуру. Нерідко електричні плити оснащені таймером, що тільки додає комфорту. А щоб не виникало проблем при роботі з нею, ось кілька порад:
- Перед тим як включити електричну духовку, необхідно дістати з неї всі листи і решітки, які не будуть використовуватися;
- Перш ніж відправити виріб випікатися, необхідно розігріти духовку до потрібної температури;
- При бажанні повітря в електричній духовці можна зволожити, поставивши в неї ємність з водою або збризнувши пиріг;
- Скляний і керамічний посуд не можна ставити в розжарену піч, вона повинна нагріватися поступово, інакше може лопнути;
- Щоб дізнатися, що пиріг готовий, його треба чимось проткнути, наприклад, зубочисткою або сірником. Відсутність липкого тіста на зубочистці свідчить про те, що продукт готовий;
- Рекомендована температура випікання – 180 °C. Вироби з листкового тіста рекомендується випікати при 200 °C.
Якщо у вас є брусниця, то замініть нею варення у випічці. Рецепти пирога з брусницею — смачно і з користю для здоров'я! Свіжі брусничні ягідки зроблять пиріг красивим, а припорошив їх пудрою, буде здаватися, що вони під снігом! Фантазуйте!
А що пропонують готувати по-швидкому кулінари інших країн, наприклад, Франції? Читайте відповідь тут, там же і рецепти знайдете. Відкрию вам таємницю, вони воліють Кіш. Можна сказати, що це теж пиріг, але з якоїсь французької родзинкою.
Якщо часу на пиріг зовсім немає або ж гості не хочуть його чекати, то на виручку прийдуть бутерброди. Тут читайте про те, як їх готувати на швидку руку.
Особливості випікання в газовій духовці
Газова духовка прогрівається знизу. Тому користувачі часто стикаються з проблемою того, що пиріг пригорає і при цьому погано пропікається. Як з цим впоратися?
- Перш, ніж відправити виріб випікатися, необхідно добре прогріти газову духовку на максимальному вогні;
- Щоб пиріг не пригорав, під форму необхідно поставити деко з сіллю або піском;
- Завжди потрібно змащувати форму для випікання або спеціальний папір жиром, це значно зменшить ризик пригорання;
- Навколо пирога має бути вільне місце, для нормальної циркуляції повітря;
- Золотисту скоринку можна зробити, збільшивши вогонь в останні кілька хвилин випікання;
- Для того щоб в газовій духовці пиріг точно не підгорів, на її дно поміщають вогнетривка цегла. Це найефективніший спосіб проти підгоряння.
З допомогою цих простих рецептів ви будете радувати себе і всіх своїх близьких смачними пирогами, при цьому не втрачаючи багато часу. А слідуючи корисним порадам, випікання пирогів буде приносити лише задоволення.