13 июнь 2019 50 523

Що можна приготувати з свіжої і гущі, яка сметани

Сметана – універсальний продукт, з якого готуються соуси, креми, а також багато різновидів печива, пирогів, тортів. Ніжна, ароматна випічка, вона сподобається всім людям. Печиво, булочки, пиріжки, торти, кекси, бісквіти – все це та багато іншого можна швидко приготувати саме зі сметаною.

У цій статті ми розповімо, що можна спекти з сметани. Свіжа сметана ідеально підходить для приготування печива для дітей. Зроблене з любов'ю своїми руками, воно набагато корисніше і смачніше того, що продається в магазині. Ось з нього і почнемо!

Дачне печиво
Інгредієнти Кількість
сметана - 2,5 склянки
соняшникова олія - 70 мілілітрів
яйце - 1 шт.
сіль - щіпка
борошно - 0,8 кілограма
малина - 0,3 кілограма
сода - 5 грам
цукор - 220 грам
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 272 Ккал

Ароматне, легке печиво зі свіжою малиною – одне з найулюбленіших маленьких дітей. В його приготуванні немає нічого складного, а продукти доступні за ціною.

  1. Вилити сметану в глибоку миску, всипати соду, розмішати і залишити на 15 хвилин, щоб сода почала діяти;
  2. Додати до сметані яйце, цукор, щіпку солі, олія, масло розмішати, покласти борошно і вимісити ніжне тісто;
  3. Тісто вимісити, розкачати в пласт, товщина якого не повинна бути більше 1 см і вирізати спеціальними формочками або звичайною чаркою печиво;
  4. На деко покласти пергаментний папір, зверху покласти печиво, всередину якого покласти по одній-дві ягідці і посипати цукром;
  5. Розігріти духовку до температури 180 градусів і поставити всередину деко на 20 хвилин.

Подавати таке печиво найкраще холодним. До такого частування ідеально підійде молоко, йогурти, ряжанка, сік, компот.

Сметанне печиво

Ніжне, м'яке печінка люблять і діти і дорослі. В його приготуванні немає нічого складного, потрібно тільки запастися терпінням.

Інгредієнти:

  • сметана – 220 мл;
  • цукор – 180 грамів;
  • ½ Частина пачки маргарину;
  • сода – 4 грами;
  • ванілін;
  • яйця – 3 штуки.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 280 ккал.

  1. Викласти В ємність розм'якшений маргарин, сметану, соду, яйця, ванільний цукор і з допомогою віночка добре розтерти;
  2. В отриману масу додати борошно, перемішати вимісити ніжне тісто, яке потім розкачати в пласт 5 міліметрової товщини і вирізати з нього фігурки тварин за допомогою спеціальних формочок;
  3. Змастити деко жиром або маслом і викласти на нього печиво, випікати при 180 градусах 20 хвилин.

Таке печиво обов'язково сподобається маленьким дітям. Формочки можна купити в магазинах, а щоб дитині було цікавіше, необхідно вибирати кілька різних комплектів по інтересам дитини. Формочки машинок, техніки, тварин, рослин, геометричних фігур будуть розвивати мислення.

Класичний пиріг з сиром

 

А що можна спекти з сиру зі сметаною? На це питання можна знайти безліч відповідей. З сиру і сметани виходить дуже смачна випічка. Рецептів так багато, що можна готувати кожен день щось нове і при цьому не повторюватися. Особливо смачним виходить пиріг з сиром і сметаною.

Інгредієнти:

  • сир – 0,6 кілограма;
  • яйця – 3 штуки;
  • 2,5 склянки борошна;
  • 220 мл сметани;
  • пекарський порошок -10 грам;
  • ванілін;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • крохмаль – ¼ частину склянки;
  • 150 грам масла вершкового.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 356 ккал.

  1. Розм'якшене масло викладається в миску, до нього всипається половина цукру, після цього віночком всі розтирається;
  2. В отриману рідину вбити 2 яйця, перемішати і всипати порошок, змішаний з борошном, вимісити м'яке тісто;
  3. За допомогою качалки розкотити тісто, викласти у форму, рівномірно розподіливши по периметру і сформувавши бортики;
  4. Протерти Через сито сир, додати до нього яйце, крохмаль і перемішати;
  5. Сметану збити до пишноти з цукром, всипати ванілін і змішати з сирною масою;
  6. На тісто покласти приготовлену начинку, розрівняти і відправити на 45 хвилин у духовку.

Для випікання такого десерту духовка розігрівається заздалегідь до температури 180 градусів.

Печиво з кокосовою стружкою — незвичайний смак, повітряна консистенція і ніжне тісто.

Кукурудзяна каша на молоці зварена в мультиварці це поживне і корисне блюдо, яке приготувати дуже легко.

Читайте як приготувати смачну начинку з яйцем і капустою для пиріжків.

Залишилася стара сметана, але не прокисшая: що можна спекти?

Якщо в холодильнику відшукалася давно забута сметана, її не потрібно викидати, оскільки саме з цього продукту можна приготувати незвичайну випічку.

Пиріг «Фантазія»

Для приготування цього пирога потрібні зовсім прості продукти і трохи вільного часу. Його ніжний смак, чудовий аромат змусить забути про все.

Інгредієнти:

  • волоські горіхи — 0,5 склянки;
  • яйця – 2 штуки;
  • темний шоколад – 1 плитка;
  • 150 міліграм сметани;
  • цукор – 160 грам;
  • сода – 4 грами;
  • 200 грам борошна;
  • мак.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 369 ккал.

  1. Яйця добре збити з цукром, додати до них соду, сметану і добре збити до однорідності за допомогою блендера;
  2. Мак запарити окропом, залишити на 15 хвилин, потім перетерти в ступці або збити блендером і відправити до яєчної маси, перемішати, щоб начинка рівномірно розподілилася;
  3. Додати до сметанною масою просіяне борошно, замісити тісто, яке має бути рідким, але і не дуже густим;
  4. Форма змащується олією, у неї виливається тісто і все відправляється на 50 хвилин в духовку;
  5. На водяній бані розтопити плитку шоколаду і змастити ним готовий пиріг;
  6. Горіхи підсмажити в мікрохвильовці або на сухій сковороді, порубати і посипати ними десерт.

Щоб пиріг вийшов пишним і повітряним, він повинен готуватися при температурі не більше 160 градусів.

Що можна спекти з кислої сметани: найкращі рецепти

Якщо сметана трохи подкисла, в цьому немає нічого страшного і навіть з такого продукту можна приготувати смачні та ароматні десерти на будь-який смак. Використовувати можна тільки трохи подкисшую сметану, у якої немає гіркого смаку і неприємного запаху. Якщо ж вона зіпсувалася вже давно, то в такому випадку краще її викинути і не ризикувати здоров'ям своїх рідних і близьких.

Сметанні кекси з горіхами

Ніжні, повітряні кекси – ідеальне рішення для чаювання. Таку випічку люблять абсолютно всі люди, а на їх приготування потрібно зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • сметана – 200 мілілітрів;
  • борошно – 0,22 кілограма
  • ½ Чайна ложка соди;
  • цукор — 0,2 кілограма;
  • яйця – 2 штуки;
  • 1 стакан мигдалю.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 307 ккал.

  1. З'єднати зі сметаною яйця і збити до пишноти;
  2. Всипати до рідини цукор, трохи соди і добре збити, всипати борошно, зробити рідке тісто;
  3. Горіхи підсмажити на сухій сковороді, порізати шматочками і ввести в тісто, перемішати і розкласти по силіконових формочках;
  4. Випікати при 200 градусах 25 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Якщо горіхів в будинку немає, але є різні сухофрукти і родзинки, то можна експериментувати і готувати ніжні кекси з їх додаванням.

Несолодкі калачики

Ті люди, які стежать за своєю фігурою і намагаються їсти якомога менше солодкої випічки, можуть легко і швидко приготувати калачики.

Інгредієнти:

  • 220 мл сметани;
  • щіпка сода;
  • борошно – 400 грам;
  • яйця – 2 штуки;
  • масло вершкове – 60 грам.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 265 ккал.

  1. Масло розтопити, яйця збити в пишну піну;
  2. У глибоку миску викласти яєчну масу, сметану, масло, трохи соди і дрібку солі, ретельно перемішати;
  3. Борошно просіяти, щоб вона наситилася киснем і ввести її в рідину, замісити ніжне тісто;
  4. Тісто добре вимісити, сформувати з нього 2 сантиметрові смужки і скрутити їх джгутиками, а потім сформувати калачики;
  5. Викласти на деко і відправити на 20 хвилин у духовку.

Готувати таку випічку краще всього при не дуже високій температурі – до 180 градусів. Тісто добре підніметься і підрум'яниться і калачі вийдуть легкими, повітряними.

Сирні пампушки на сметані

Легкі, повітряні пампушки варто готувати у всіх сім'ях. Не дивлячись на те, що багатьом ця випічка не знайома, вона варта того, щоб ризикнути і спробувати приготувати її для близьких.

Інгредієнти:

  • сир – 0,1 кілограма;
  • сіль;
  • 220 мл сметани;
  • дріжджі – 10 грам;
  • 250 грам маргарину;
  • 2,5 склянки борошна;
  • жовтки яєчні – 2 штуки.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 256 ккал.

  1. Маргарин розтопити, перелити його в миску, додати сіль, сметану і перемішати;
  2. Сир натерти на тертці і відправити його до сметанною маси, всипати перемішані дріжджі з борошном, вимісити тісто;
  3. Тісто розкачати, скласти навпіл, знову розкачати і повторити таку процедуру ще 2 рази, потім накрити рушником і залишити на 40 хвилин піднятися;
  4. Підготовлене тісто розкачати у пласт товщиною 2 см і склянкою вирізати кружечки, викласти їх на деко і змастити жовтком;
  5. Випікати 30 хвилин.

Незважаючи на те, що ця випічка без цукру, вона ідеально підходить для сніданку. Легкі, ніжні пампушки порадують своїм смаком і чудовим ароматом.

Тепер ви знаєте, що можна приготувати з сметани, якщо є час і бажання провести цікаво час на кухні. І навіть старої кислій сметані завжди знайдеться застосування!

Що ще почитати: