Як смачно приготувати млинці з грибами
Улюблене багатьма страву вже давно перестали готувати виключно на тиждень Масляної. Видів млинців величезну кількість: одні пісні і тоненькі, інші мереживні і пишні.
Що стосується начинки, то тут роздолля для фантазії. Однак приготування млинців вимагає досвіду і правильного поєднання інгредієнтів в начинці. Спробуємо розібратися з усіма хитрощами приготування легкого на перший погляд страви – млинці з грибами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно для млинців - | 300 г |
підігріте молоко - | 650 мл |
великі яйця - | 2 шт. |
цукор - | 1 ч. л. |
цибулини - | 2 невеликі головки |
мелений чорний перець - | щіпка |
масло для змащування млинців - | за смаком |
гриби - | 600 г |
сіль - | 1 ч. л. |
олія рафінована - | 150 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Класичний рецепт тіста з найпростішої начинкою.
Технологія приготування млинців з грибами:
- У чашу блендера або глибоку посуд необхідно вбити яйця, додати до них цукор, половину рецептурної борошна і сіль.
- Збивати компоненти до отримання ідеального однорідного густого тесту. Не зупиняючи процес цівкою вливати молоко, що залишилося. Млинцеве тісто залишити для набухання і почати підготовку начинки;
- Максимально подрібнити цибулини, також гриби нашаткувати;
- В толстодонной сковороді в половині вказаної за рецептурою олії обсмажити до рум'яного кольору цибулю;
- Збільшити вогонь і ввести гриби. Смажити інгредієнти, постійно помішуючи;
- Додати сіль, на свій розсуд поперчити, зменшити вогонь і тушкувати гриби з цибулею до готовності. Остудити;
- Повернемося до тесту: його необхідно протягом двох хвилин збити, щоб воно стало однорідним. Далі процідити через сито з середньою гратами, додати кілька ложок олії і перемішати;
- Перший раз сковороду змастити олією і обсмажити млинці. Далі в кулінарному жирі не буде необхідності, так як тісто містить достатню його кількість. У підсумку вийде приблизно 20 млинців;
- Викласти стопкою на тарілку, при цьому обов'язково змащуючи краю маслом;
- У центр покласти ложку начинки, крайні сторони скласти в середину, а потім з протилежної сторони скрутити ковбаскою;
- Розігріти кілька столових ложок олії в толстодонной сковороді з двох боків обсмажити млинці до характерної рум'яної скоринки.
Млинці з куркою і грибами
Незвичайний рецепт, в якому вироби панируются.
Рецептурні інгредієнти для млинцевого тесту:
- сіль – 1 ч. л.;
- молоко злегка підігріте – 2 склянки;
- великі яйця – 4 шт. (половина для панірування);
- олія – 50 мл;
- дрібнокристалічний цукор з гіркою – 1 ст. л.;
- млинна борошно – 2 склянки;
- тепла вода дистильована вода – 1 стакан.
Інгредієнти для приготування панірування:
- сухарі для панірування – 1 склянка;
- ложка води дистильованої.
Інгредієнти для начинки:
- куряча грудки – 500 г;
- гриби на вибір – 300 г;
- головка цибулини;
- жовтки – 2 шт.;
- перчити і солити за смаком.
Час приготування: підготовка тесту 2 години + 40 хвилин на приготування.
Калорійність в 100 г: 156 ккал.
Технологія приготування млинчиків з куркою і грибами:
- До розтертих з цукром і сіллю яйця, влити молоко і порційно підсипати муку. Влити олію і прибрати на 2 години для набухання клейковини;
- За час набухання клейковини підготувати начинку: однаково подрібнені гриби і цибулю обсмажити до готовності в невеликій кількості жиру. Курку відварити і пропустити через дрібну насадку м'ясорубки або збити в блендері. Об'єднати м'ясо з грибами і цибулею, посолити і за бажанням трохи поперчити. Ввести жовтки і обсмажувати декілька хвилин на самому мінімальному вогні;
- Через кілька годин влити в млинцеве тісто теплу воду, розмішати і приготувати млинці;
- На кожен готовий млинець викласти по ложечці начинки і скласти у вигляді конверта;
- Паніровка: до збитим яйця, влити воду. Спочатку змочити в цій рідині млинці, а потім запанірувати їх у сухарях;
- Обсмажити.
Млинці з яєчно-грибною начинкою
Незважаючи на дивні інгредієнти в начинці вироби виходять дуже смачними і поживними.
Рецептурні інгредієнти:
- борошно блинная – 200 г;
- тепле молоко – 550 мл;
- великі яйця – 5 шт.;
- заздалегідь зварені гриби – 250 г;
- велика голівка цибулі;
- морква – 2 шт.;
- сметану додавати за бажанням;
- солити і поперчити за смаком.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність в 100 г: 104 ккал.
Технологія приготування:
- Моркву натерти, цибулю тонко нашаткувати півкільцями;
- Спочатку обсмажити до прозорості цибулю, а потім ввести моркву. Інгредієнти, помішуючи, смажимо на помірному вогні;
- Взяти іншу сковороду і обсмажити подрібнені гриби приблизно 20 хвилин. Посолити, приправити перцем і з'єднати з обсмаженими овочами. Перемішати і прибрати з плити;
- Яйця (3 шт) відварити, подрібнити і відправити до грибів. Заправити начинку сметаною;
- У просіяне млинцеву борошно убити яйце, яке раніше потрібно було збити в піну. Заважати, поступово вливаючи молоко, додати цукор і трохи солі;
- Спекти млинці і остудити їх;
- У центр викласти по ложці начинки і скрутити рулетиком або конвертом.
Млинці з вегетаріанської начинкою з грибів і картоплі
Незвичайна, але дуже смачна начинка.
Рецептурні інгредієнти:
- олія – 50 мл;
- яйця – 3 шт.;
- сіль – ½ ч. л.;
- дрібнокристалічний цукор – 4 ст. л. з гіркою;
- борошно – 1.5 склянки;
- бульби картоплі – 600 г;
- будь-які гриби – 500 г;
- цибулини – 2 головки;
- підігріте молоко – 0.5 л.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність в 100 г: 114 ккал.
Технологія приготування:
- У каструльку вбити яйця, всипати цукор з сіллю і всі інтенсивно збити віночком. Влити половину молока і всю муку. Перемішати. Влити решту молока. В кінці влити олію. Почекати 15 хвилин;
- За цей час підготувати начинку: картоплю очистити. Покласти в харчовій пакет, зробивши в ній кілька дірочок, посолити і відправити в МІКРОХВИЛЬОВУ піч хвилин на 11. Періодично перевіряти готовність;
- Цибулю з грибами подрібнити, обсмажити, додавши спеції і сіль;
- Готову картоплю разом з грибами в м'ясорубці;
- З тіста напекти тонкі млинчики;
- У центр викласти начинку і згорнути будь-яким зручним способом.
Запечені млинці з сиром і грибами
Млинці з грибною начинкою, та ще й з ніжним сиром – неймовірно смачний сніданок!
Рецептурні інгредієнти:
- підігріте молоко – 0.5 л;
- дрібнокристалічний цукор – ½ склянки;
- млинна борошно – 1 склянка;
- яйця – 2 шт.;
- щіпка солі;
- пармезан – 50 г;
- щіпка меленого перцю;
- гриби – 200 г;
- масло – 2 ст. л. + додаткові 5 ст. л.;
- сметана високої % жирністю – 5 ст. л.
Час готування: 1 год.
Калорійність в 100 г: 205 ккал.
Технологія приготування:
- Сир натерти, а подрібнені гриби обсмажити до готовності в додатковій кількості масла;
- Обидва інгредієнти змішати;
- З решти компонентів приготувати тісто і через 10 хвилин спекти млинці;
- Загорнути начинку на млинці, форму змастити кулінарним жиром і розкласти фаршировані вироби;
- Зверху помастити сметаною;
- Випікати 15 хвилин при 170С.
Запіканка з гречки — спробуйте це несподіване рішення страви, яке просто приготувати.
Читайте як приготувати смачні кексики в силіконових формочках з різноманітними начинками.
Візьміть на замітку рецепт смаженої цвітної капусти в клярі.
Млинці, фаршировані м'ясом і грибами
Класична начинка, без якої не обходиться жодна Масляна.
Рецептурні інгредієнти для тіста:
- підігріте молоко – 1 стакан;
- тепла дистильована вода – 2 склянки;
- великі яйця – 2 шт.;
- сіль з цукром — по ½ ч. л.;
- борошно – 350 р.
Начинка:
- цибулина – 1 головка;
- олія для обсмажування начинки;
- фарш – 350 г;
- печериці – 150 р.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність в 100 г: 138 ккал.
Технологія приготування фаршированих млинців з грибами і м'ясом:
- Молоко, сіль, воду, цукор і яйця збити в блендері. Підсипаючи борошно замісити тісто і прибрати його в сторону;
- Подрібнену цибулю 5 хвилин обсмажувати до прозорості, потім ввести фарш і заважати, щоб інгредієнт вийшов розсипчастим;
- Приправити перцем і трохи посолити;
- Слідом додати подрібнені гриби і смажити до готовності;
- З готового тіста напекти млинці. Остудити. Викласти в центр начинку і згорнути рулетиком.
Кулінарні поради з приготування млинців
- Молоко і яйця повинні бути однієї температури;
- Спочатку збиваються рідкі компоненти, потім порційно вводяться сухі;
- Ідеальне тісто має консистенцію рідкої сметани;
- Випікати млинці бажано на чавунній сковороді;
- Щоб вироби були тонкими, тісто вливають в центр сковороди і розподіляють шляхом нахилів в різні боки.
Приємного апетиту!