Як приготувати млинці з куркою і грибами
У кожної господині неодмінно є своє фірмове блюдо, яке вона подає до столу (будь-який час року) з особливою гордістю, адже це її паличка-виручалочка, її кулінарне мистецтво. Млинці — гідне блюдо, яке цілком може стати вашим фірмовим. Вони гарні, як в гарячому вигляді, так і в холодному.
Їх можна подавати, як вранці (до сніданку), так і до обіду (в якості перекусу або ж доповнення до чаю). До того ж, дуже зручно і те, що ви можете проводити різні варіації з начинкою, в залежності від наявності тих чи інших інгредієнтів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко (можна розбавити водою) - | 0,5 л |
яйце - | 3 шт. |
цукрова пудра - | 50 г |
сіль кам'яна - | 2,5 г |
рафінована олія - | 100 мл |
борошно - | 350 г |
гриби (вешенки) - | 300 г |
куряча грудка (стегна) - | 300 г |
цибулю - | 2 шт. |
чорний перчик - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Як правильно готувати млинці з куркою і грибами:
- Приготуйте тісто для майбутніх млинців. Яйця збийте з цукровою пудрою і сіллю, після влийте рафіновану олію і молоко. Перемішайте і починайте поступово вводити борошно. Ретельно вимісіть тісто до однорідності, розбиваючи всі утворюються грудочки (дуже допомагає в цьому процесі міксер);
- Приготуйте начинку. Курячу грудку відварити, якщо немає грудки, то ви цілком можете замінити її стегенцями. Звільніть відварене м'ясо від кісток і подрібніть. Гриби з цибулею подрібніть і обсмажте до готовності з невеликим додаванням рослинної олії і перцю. Змішайте м'ясо з грибами. Начинка готова;
- З приготованого тесту обсмажте тонкі млинці (на сухій і обов'язково розпеченій сковороді!);
- На половинку млинця покладіть 1-2 ст. л. курино-грибної начинки, скрутіть блін конвертиком. Ті ж дії і повторіть з рештою млинцями і начинкою;
- Готові млинцеві конвертики красиво викладіть на блюдо і подавайте до столу. Якщо ви не плануєте подавати млинці до столу відразу після приготування — приберіть їх в холодильник, а перед подачею просто розігрійте в мікрохвильовій печі (при бажанні, так як холодні вони не менш смачні).
Млинці, фаршировані куркою, м'ясом і грибами
Млинці – це універсальне блюдо, яке можна подавати не тільки як доповнення до чаю, але і як повноцінне частування за святковим столом.
Як правило, до чаю подають солодкі млинці, але ми сьогодні розглянемо рецепт приготування млинців закусочних: з куркою, грибами і яйцями.
Інгредієнти:
- вода (кип'ячена) – 0,4 л;
- цукор-пісок – 50 г;
- сіль – 2-2,5 г;
- яйця (великі) курячі – 5 шт.;
- борошно пшеничне (ВС) – 300-350 м;
- рафінована олія – 75 мл;
- куряче м'ясо – 400 р.;
- гриби – 200-250 р.
Активну час приготування страви: 60 хв.
Харчова цінність на 100 г: 135 кКал.
Приготування:
- Яйця (2 шт) розітріть за допомогою міксера з цукром і сіллю. Потім, не перериваючи процес збивання, введіть до них масло і воду. Після, починайте потроху підсипати муку. Замісіть однорідне полужидкое тісто без грудочок;
- Далі приготуйте начинку для майбутніх млинців. Куряче філе подрібніть, і починайте обсмажувати (на мінімальній кількості олії). Гриби дрібно нарубаєте, а потім відправте в сковороду з жарящимся курячим філе. Обсмажуйте інгредієнти до готовності, в кінці трохи присолите і приперчите по своєму смаку. 3 яйця відваріть круто, а потім досить дрібно порубайте і змішайте з куркою та грибами;
- Суху сковороду добре прогрійте, а потім порційно наливаючи тісто ополоником, обсмажте млинці;
- Готові млинці розкладіть на столі. На кожен з них викладіть невелику кількість начинки, а потім скрутіть їх в трубочку і подавайте до столу.
Рецепт пирога з фаршем — ми підготували кілька рецептів з різними основами, і кожен раз це вийде нова випічка.
Візьміть на замітку рецепт торта «Кучерявий хлопчик» — смачно і дуже просто.
Читайте як приготувати наваристий квасолевий суп в мультиварці.
Мішечки з млинців з начинкою
Сьогодні ми розглянемо елементарну в приготуванні, але дуже ефектне при подачі блюдо: млинцеві мішечки з куркою, грибами і сиром.
Впорається з їх приготуванням, зможе навіть початківець кулінар – головне слідувати покроковим інструкціям. Зав'язувати мішечки в даному рецепті пропонується пір'ям зеленого лука, але їх цілком можна замінити сиром кіскою (для цього косичку варто розібрати на більш тонкі нитки).
Необхідні інгредієнти:
- сироватка молочна – 400 мл;
- яйця (великі) – 2 шт.;
- борошно (просеянная) – 200 г;
- олія (без запаху) – 100 мл;
- цукор-пісок – 50 г;
- курка (будь-яка частина) – 350-400 г;
- гриби – 300 г;
- сир «Вершковий» – 150 г;
- болгарський цибуля – 1 шт.;
- сіль – 5 г;
- зелена цибуля (пір'я).
Тривалість приготування: 50 хвилин.
Харчова цінність на 100 г: 143 кКал.
Приготування млинців:
- Почніть з приготування тіста для майбутніх млинців-мішечків. Яйця за допомогою виделки збийте з сіллю і цукром. Після введіть в яєчну масу кілька ложок рослинного масла і молочну сироватку. Розмішайте. Потім поступово, не припиняючи збивання, починайте вводити просіяне борошно. У процесі збивання ретельно розітріть всі грудочки (для зручності можна скористатися віночком);
- З приготованого тесту спечіть тонкі млинчики. Печуться млинці обов'язково на сухій сковороді (масло вже присутній в тесті), яка попередньо раскаливается. При випічці слідкуйте за тим, щоб млинці були тонкими, еластичним і без дірочок – вони повинні в подальшому легко піддаватися згортання і при цьому не деформуватися;
- Курячі частини відваріть (бульйон в подальшому можна використовувати для приготування супів та інших перших страв). Оберають м'ясо від кісток, а потім дрібно порубайте. Гливи подрібніть (зручним для вас способом) і смажте на олії разом з подрібненою цибулею. Твердий сир натріть на стандартній тертці. Перемішайте всі інгредієнти;
- Приступайте до формування мішечків: на середину млинця викладіть 1,5 ст. л. начинки, потім акуратно приподымайте краю вгору, одночасно збираючи їх у пучок. Перев'яжіть пучок цибульним пером. Так само сформуйте та інші мішечки;
- Оригінальні млинцеві мішечки готові.
Як приготувати м'ясний торт із млинців
Хто сказав, що торти можуть бути тільки солодкі? Існує безліч несолодких закусочних тортів, які нітрохи не гірше класичних (солодких) і один з них ми розглянемо сьогодні.
Інгредієнти:
- сироватка – 2 склянки;
- борошно просеянная – 1 склянка;
- яйця – 1 шт.;
- кухонна кам'яна сіль — щіпка;
- цукор – 75 г;
- пісне масло – 75 мл;
- куряче філе – 1 шт.;
- печериці – 400 г;
- сир «Голландський» — 200 г;
- цибулина (велика) – 1 шт.;
- майонез 67% — 200 мл
Час готування: 60 хв
Калорійність на 100 г: 155 кКал.
Етапи приготування:
- Міксером збийте яйця з цукром і дрібкою солі. Потім введіть сироватку, олію і борошно. Замісіть однорідне «ллється» тісто;
- З приготованого тесту спечіть тонкі млинці;
- Курячу грудку, цибулину і гриби дрібненько нарубаєте, а після обсмажте (всі разом) до готовності на сковороді. На стадії готовності посипте сіллю і перчиком (але не багато, пам'ятайте – в рецепті присутній майонез);
- Млинці по черзі викладайте на блюдо (один на одного), перемазуючи майонезній сіточкою і приготованої м'ясо-грибною начинкою;
- Сформований торт надішліть на 20-30 хвилин в прохолодне місце, а потім подавайте до столу. Повірте даний торт нітрохи не гірше кондитерського!
Кулінарні поради
- не загортайте в млинці занадто велика кількість начинки, так як вона може пошкодити млинці і неабияк зіпсувати їх зовнішній вигляд;
- при випічці млинців стежте за кількістю тесту, наливаного на сковороду – занадто велика кількість зробить блін товстим, а надто мале – тендітним і «рваним». Знайдіть золоту середину».
Приємного апетиту!