10 май 2019 3 142

Як приготувати млинці з куркою і грибами

У кожної господині неодмінно є своє фірмове блюдо, яке вона подає до столу (будь-який час року) з особливою гордістю, адже це її паличка-виручалочка, її кулінарне мистецтво. Млинці — гідне блюдо, яке цілком може стати вашим фірмовим. Вони гарні, як в гарячому вигляді, так і в холодному.

Їх можна подавати, як вранці (до сніданку), так і до обіду (в якості перекусу або ж доповнення до чаю). До того ж, дуже зручно і те, що ви можете проводити різні варіації з начинкою, в залежності від наявності тих чи інших інгредієнтів.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
молоко (можна розбавити водою) - 0,5 л
яйце - 3 шт.
цукрова пудра - 50 г
сіль кам'яна - 2,5 г
рафінована олія - 100 мл
борошно - 350 г
гриби (вешенки) - 300 г
куряча грудка (стегна) - 300 г
цибулю - 2 шт.
чорний перчик - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Як правильно готувати млинці з куркою і грибами:

  1. Приготуйте тісто для майбутніх млинців. Яйця збийте з цукровою пудрою і сіллю, після влийте рафіновану олію і молоко. Перемішайте і починайте поступово вводити борошно. Ретельно вимісіть тісто до однорідності, розбиваючи всі утворюються грудочки (дуже допомагає в цьому процесі міксер);
  2. Приготуйте начинку. Курячу грудку відварити, якщо немає грудки, то ви цілком можете замінити її стегенцями. Звільніть відварене м'ясо від кісток і подрібніть. Гриби з цибулею подрібніть і обсмажте до готовності з невеликим додаванням рослинної олії і перцю. Змішайте м'ясо з грибами. Начинка готова;
  3. З приготованого тесту обсмажте тонкі млинці (на сухій і обов'язково розпеченій сковороді!);
  4. На половинку млинця покладіть 1-2 ст. л. курино-грибної начинки, скрутіть блін конвертиком. Ті ж дії і повторіть з рештою млинцями і начинкою;
  5. Готові млинцеві конвертики красиво викладіть на блюдо і подавайте до столу. Якщо ви не плануєте подавати млинці до столу відразу після приготування — приберіть їх в холодильник, а перед подачею просто розігрійте в мікрохвильовій печі (при бажанні, так як холодні вони не менш смачні).

Млинці, фаршировані куркою, м'ясом і грибами

Млинці – це універсальне блюдо, яке можна подавати не тільки як доповнення до чаю, але і як повноцінне частування за святковим столом.

Як правило, до чаю подають солодкі млинці, але ми сьогодні розглянемо рецепт приготування млинців закусочних: з куркою, грибами і яйцями.

Інгредієнти:

  • вода (кип'ячена) – 0,4 л;
  • цукор-пісок – 50 г;
  • сіль – 2-2,5 г;
  • яйця (великі) курячі – 5 шт.;
  • борошно пшеничне (ВС) – 300-350 м;
  • рафінована олія – 75 мл;
  • куряче м'ясо – 400 р.;
  • гриби – 200-250 р.

Активну час приготування страви: 60 хв.

Харчова цінність на 100 г: 135 кКал.

Приготування:

  1. Яйця (2 шт) розітріть за допомогою міксера з цукром і сіллю. Потім, не перериваючи процес збивання, введіть до них масло і воду. Після, починайте потроху підсипати муку. Замісіть однорідне полужидкое тісто без грудочок;
  2. Далі приготуйте начинку для майбутніх млинців. Куряче філе подрібніть, і починайте обсмажувати (на мінімальній кількості олії). Гриби дрібно нарубаєте, а потім відправте в сковороду з жарящимся курячим філе. Обсмажуйте інгредієнти до готовності, в кінці трохи присолите і приперчите по своєму смаку. 3 яйця відваріть круто, а потім досить дрібно порубайте і змішайте з куркою та грибами;
  3. Суху сковороду добре прогрійте, а потім порційно наливаючи тісто ополоником, обсмажте млинці;
  4. Готові млинці розкладіть на столі. На кожен з них викладіть невелику кількість начинки, а потім скрутіть їх в трубочку і подавайте до столу.

Рецепт пирога з фаршем — ми підготували кілька рецептів з різними основами, і кожен раз це вийде нова випічка.

Візьміть на замітку рецепт торта «Кучерявий хлопчик» — смачно і дуже просто.

Читайте як приготувати наваристий квасолевий суп в мультиварці.

Мішечки з млинців з начинкою

Сьогодні ми розглянемо елементарну в приготуванні, але дуже ефектне при подачі блюдо: млинцеві мішечки з куркою, грибами і сиром.

Впорається з їх приготуванням, зможе навіть початківець кулінар – головне слідувати покроковим інструкціям. Зав'язувати мішечки в даному рецепті пропонується пір'ям зеленого лука, але їх цілком можна замінити сиром кіскою (для цього косичку варто розібрати на більш тонкі нитки).

Необхідні інгредієнти:

  • сироватка молочна – 400 мл;
  • яйця (великі) – 2 шт.;
  • борошно (просеянная) – 200 г;
  • олія (без запаху) – 100 мл;
  • цукор-пісок – 50 г;
  • курка (будь-яка частина) – 350-400 г;
  • гриби – 300 г;
  • сир «Вершковий» – 150 г;
  • болгарський цибуля – 1 шт.;
  • сіль – 5 г;
  • зелена цибуля (пір'я).

Тривалість приготування: 50 хвилин.

Харчова цінність на 100 г: 143 кКал.

Приготування млинців:

  1. Почніть з приготування тіста для майбутніх млинців-мішечків. Яйця за допомогою виделки збийте з сіллю і цукром. Після введіть в яєчну масу кілька ложок рослинного масла і молочну сироватку. Розмішайте. Потім поступово, не припиняючи збивання, починайте вводити просіяне борошно. У процесі збивання ретельно розітріть всі грудочки (для зручності можна скористатися віночком);
  2. З приготованого тесту спечіть тонкі млинчики. Печуться млинці обов'язково на сухій сковороді (масло вже присутній в тесті), яка попередньо раскаливается. При випічці слідкуйте за тим, щоб млинці були тонкими, еластичним і без дірочок – вони повинні в подальшому легко піддаватися згортання і при цьому не деформуватися;
  3. Курячі частини відваріть (бульйон в подальшому можна використовувати для приготування супів та інших перших страв). Оберають м'ясо від кісток, а потім дрібно порубайте. Гливи подрібніть (зручним для вас способом) і смажте на олії разом з подрібненою цибулею. Твердий сир натріть на стандартній тертці. Перемішайте всі інгредієнти;
  4. Приступайте до формування мішечків: на середину млинця викладіть 1,5 ст. л. начинки, потім акуратно приподымайте краю вгору, одночасно збираючи їх у пучок. Перев'яжіть пучок цибульним пером. Так само сформуйте та інші мішечки;
  5. Оригінальні млинцеві мішечки готові.

Як приготувати м'ясний торт із млинців

Хто сказав, що торти можуть бути тільки солодкі? Існує безліч несолодких закусочних тортів, які нітрохи не гірше класичних (солодких) і один з них ми розглянемо сьогодні.

Інгредієнти:

  • сироватка – 2 склянки;
  • борошно просеянная – 1 склянка;
  • яйця – 1 шт.;
  • кухонна кам'яна сіль — щіпка;
  • цукор – 75 г;
  • пісне масло – 75 мл;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • печериці – 400 г;
  • сир «Голландський» — 200 г;
  • цибулина (велика) – 1 шт.;
  • майонез 67% — 200 мл

Час готування: 60 хв

Калорійність на 100 г: 155 кКал.

Етапи приготування:

  1. Міксером збийте яйця з цукром і дрібкою солі. Потім введіть сироватку, олію і борошно. Замісіть однорідне «ллється» тісто;
  2. З приготованого тесту спечіть тонкі млинці;
  3. Курячу грудку, цибулину і гриби дрібненько нарубаєте, а після обсмажте (всі разом) до готовності на сковороді. На стадії готовності посипте сіллю і перчиком (але не багато, пам'ятайте – в рецепті присутній майонез);
  4. Млинці по черзі викладайте на блюдо (один на одного), перемазуючи майонезній сіточкою і приготованої м'ясо-грибною начинкою;
  5. Сформований торт надішліть на 20-30 хвилин в прохолодне місце, а потім подавайте до столу. Повірте даний торт нітрохи не гірше кондитерського!

Кулінарні поради

  • не загортайте в млинці занадто велика кількість начинки, так як вона може пошкодити млинці і неабияк зіпсувати їх зовнішній вигляд;
  • при випічці млинців стежте за кількістю тесту, наливаного на сковороду – занадто велика кількість зробить блін товстим, а надто мале – тендітним і «рваним». Знайдіть золоту середину».

Приємного апетиту!

Що ще почитати: