Які смакоту можна приготувати в домашніх умовах
Для незвичайного вечері або в якості самостійного повноцінного страви можуть служити солодощі, приготовлені в домашніх умовах, але не поступаються ресторанним. Існує кілька рецептів, повторити які зможе будь-яка господиня.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля - | 500-600 г |
сметана - | 120 г |
борошно (пшеничне) - | 120 г |
розпушувач - | 1 упаковка (3 г) |
яйце куряче - | 4 шт. |
часник свіжий - | 2 зубчики |
лук свіжий (ріпчаста) - | 100 г |
олія рослинна (соняшникова) - | 20-30 мл |
сіль і перець - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Кроки приготування:
- Картопля промити, почистити, натерти на крупній тертці і віджати сік;
- В отриману масу додати яйця, сметану, сіль і спеції;
- Потім помістити борошно і масло, ретельно перемішати до однорідності;
- Після додати розпушувач і ще раз перемішати;
- Подрібнити цибулю і часник, вмішати в тісто (ці інгредієнти можна не використовувати);
- Розігріти духовку (150 0) і змастити деко для випікання;
- Помістити ложкою тісто і поставити в духовку на 5-7 хвилин (до появи золотистої скоринки)
- Подавати вкусняшки гарячими як самостійно блюдо або незвичайний гарнір. Можна посипати свіжою зеленню.
Порада: для додання незвичайної форми і прискорення процесу рекомендується використовувати для випікання вафельницю, тоді страва буде хрустким і ще більш апетитним.
Читайте як приготувати неймовірно смачні деруни з сиром з добавками з шинки, гриби або овочами.
Рецепт курки з овочами і рисом — покрокові фото і підказки кулінарів.
Рецепти страв з варених яєць — візьміть на замітку ці шикарні закуски, які будуть дуже до речі.
Мафіни шинкові
Блюдо відрізняється не тільки незвичайним і ніжним смаком, але і ароматом, який сподобається всім. Для приготування ситного варіанти перекусу буде потрібно набір інгредієнтів:
- яйця (середнього розміру) курячі – 5 шт;
- борошно (цільнозернові, як виняток – пшенична) – 160 г;
- олія соняшникова 50 мл (без ароматичних добавок);
- сода харчова – 3 г;
- сир твердий – 120 г;
- молоко (не жирний) – 160 мл;
- сіль, перець – за смаком;
- шинка – 200 р.
Час приготування страви: 60 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 225 ккал.
Кроки приготування:
- Курячі яйця, сіль і перець змішати в ємності, збити в неміцну піну;
- В отриману суміш акуратно ввести муку і масло, не перемішувати, збити;
- Сир натерти на дрібній тертці;
- Шинку нарізати на невеликі шматочки або кубики;
- Змішати шинку і сир з отриманим тестом;
- Підготувати порційні формочки, влити тісто;
- Розігріти духовку (160 0);
- Випікати маффіни протягом 35-40 хвилин.
Подавати вкусняшки гарячими. Можна посипати кунжутом або подрібненим кропом.
Курка, запечена з яблуками і сиром
Апетитне і корисне блюдо, яке ідеально підійде для святкового столу або сімейного обіду. Приготувати таку смакоту нескладно, з цим завданням впорається навіть починаюча господиня. Для реалізації задуманого буде потрібно набір інгредієнтів:
- курка (свіжа філе) – 800 г;
- сир м'який (допускається плавлений, моцарелла, сулугуні) -170 г;
- яблука -300 г;
- приправи (чорний перець, куркума, сіль – за смаком;
- гірчиця солодка (французька) – 50 р.
Час приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 190 ккал.
Кроки приготування:
- Курячі грудки промити (якщо є шкіра – зняти);
- М'ясо натерти спеціями, посолити;
- Яблука помити і очистити від шкірки;
- Нарізати на кубики;
- Сир натерти на тертці (велика стружка, якщо використовується не плавлений);
- В нього додати гірчицю і перемішати;
- Нарізані яблука з'єднати з сиром, перемішати;
- У ємність покласти курку, зверху викласти суміш з сиру і яблук;
- Розігріти духовку до 1600;
- Поставити запікати курку на 40 хвилин.
Подавати блюдо можна як в гарячому вигляді, так і після 6-12 годин після приготування (в цьому випадку курка просочиться соком і стане ще більш ароматною).
Рецепти солодких домашніх солодощів
Для полуденка або в якості незвичайного десертної страви можна приготувати багато простих і апетитних страв. Солодкі ласощі підійдуть для дитячих свят та урочистих подій, тому вміти готувати їх має кожна господиня. В домашніх умовах можна одержати якісні і симпатичні страви, які випікаються в звичайній духовці.
Сметанна випічка (суфле)
Це блюдо підійде для незвичайного початку дня або як доповнення до обіду. Приготувати суфле можна, використовуючи наступний набір продуктів:
- свіже куряче яйце – 3 шт;
- цукор (класичний білий) – 100 г;
- крохмаль (оптимально використовувати картопляний) – 50 р;
- цедра цитрусова (апельсин або лимон) – 20 г;
- сметана (10% жирності) – 400 г;
- ягоди солодкі (смородина або малина) свіжі (як варіант заморожені) – 400 р.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 140 ккал.
Кроки приготування:
- Яйця збити до утворення піни (легкої);
- Додати до них цукор (краще використовувати пісок або подрібнити кубиками), крохмаль і сметану;
- Цедру цитрусових натерти на дрібній тертці і додати в масу, перемішати;
- Підготувати форму для заповнення, заповнити масою;
- Розігріти духовку (180 0), поставити випікатися вкусняшки на 20 хвилин (повинна утворитися золотава скоринка).
Подавати блюдо гарячим з ягодами або варенням.
Панкейкі (американські млинці)
Це блюдо готується дуже швидко, тому є ідеальним варіантом початку дня. На полуденок воно також підходить. Приготувати такі ласощі можна, використовуючи набір з наступних інгредієнтів:
- борошно (пшенична або цільнозернові) – 50 р;
- крупа вівсяна – 20 г;
- куряче яйце (велике) – 1 шт;
- свіжий банан -1-2 шт;
- молоко не жирне (коров'яче)– 30 мл;
- сухофрукти або родзинки – 20 г;
- цукрова пудра або сироп – за смаком.
Час приготування страви – 25 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 190 ккал.
Кроки приготування:
- Борошно просіяти, змішати з вівсянкою;
- Влити молоко, перемішати;
- Додати куряче яйце, ще раз перемішати;
- Банан нарізати на кубики, додати в тісто;
- Додати родзинки, перемішати (якщо використовуються сухофрукти, то їх потрібно попередньо замочити в гарячій воді, щоб вони стали м'якими, потім розрізати на шматочки);
- Випікати На розігрітій сковороді по 1 хвилині з кожної сторони (антипригарне покриття не потребує використання масла).
Подавати з обвалуванням з цукрової пудри або з сиропом.
Печиво кукурудзяна з висівками
Солодощі можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Для того щоб приготувати подібні ласощі, потрібні такі інгредієнти:
- борошно пшеничне – 120 г;
- борошно кукурудзяне — 100 г;
- висівки – 80 г;
- цукор – 100 г;
- масло вершкове – 100 г;
- сметана (20%) – 100 г;
- морква свіжа – 100 г;
- кукурудзяний крохмаль – 40 р.
- сіль (без смакових добавок)– за смаком:
- сода – 3 р.
Час приготування страви – 60 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 400 ккал.
Кроки приготування:
- Моркву почистити, промити і натерти (дрібною стружкою);
- Додати до неї борошно (пшеничне і кукурудзяне), висівки;
- Додати сіль і соду, перемішати;
- Цукор покласти в тісто і ще раз перемішати;
- Вершкове масло розтопити на водяній бані, додати в тісто;
- Додати сметану, перемішати;
- Поставити тісто в холодильник на півгодини;
- Тісто розкачати, сформувати запікання (можна використовувати кухоль для додання круглої форми;
- Викласти печиво на деко;
- Розігріти духовку до 1800;
- Випікати печиво протягом 30 хвилин
Подавати вкусняшки з чаєм, молоком або кавою.
Домашнє морозиво з кунжутом
У домашніх умовах легко приготувати не тільки випічку, але і холодні десерти-вкусняшки. Одним з яких є морозиво. Для нього знадобляться наступні інгредієнти:
- кунжут – 100 г (95 грам використовувати в приготуванні 5 грам залишити для прикраси);
- яйця курячі (виключно жовтки) – 100 г;
- цукор – 120 г;
- молоко – 250 мл;
- вершки (20-35%) – 250 мл
Час приготування (з урахуванням перебування у холодильнику) – 7 годин.
Калорійність на 100 грам – 280 ккал.
Кроки приготування:
- Розігріти сковороду, викласти на неї кунжут, підсмажити (масло додавати не потрібно);
- Після утворення золотистої скоринки кунжут пересипати в окрему ємність і дати охолонути;
- Після повного охолодження, подрібнити кунжут в блендері;
- Молоко (34 об'єму) і вершки (1/2 обсягу) влити в ємність і закип'ятити, варити ще 1-2 хвилини;
- Жовтки з'єднати з залишками молока, збити до утворення легкої піни;
- Після цього отриманий крем слід перекласти в каструлю і готувати далі на маленькому вогні, постійно перемішуючи масу, до загустіння;
- Після того, як крем буде готовий, його слід одразу ж зняти з нагрівання;
- Змішати з перемеленим і обсмаженою кунжутом, охолодити;
- Вершки збити до легкої піни, акуратно з'єднати з кремом, розмішати;
- Заповнити масою ємності для морозива, помістити в холодильник або морозильник на 6 годин;
- Щогодини перемішувати складу.
Готове морозиво зверху посипати кунжутом. Подавати смакоту в якості десерту. Білки, що залишилися, можна використовувати для приготування безе.
Карамельна шарлотка
Для чаювання або як десерт можна приготувати це солодке блюдо. Буде потрібно набір інгредієнтів:
- борошно пшеничне – 200 г;
- яйце куряче – 3 шт;
- розпушувач – 6 м;
- яблука – 2 шт (середнього розміру);
- цукор – 80 г;
- ванілін – 1 пакетик.
Час приготування – 55 хвилин (разом з випічкою).
Калорійність страви на 100 грам – 210 ккал.
Кроки приготування:
- Яблука вимити, очистити від серцевинки, порізати на кубики;
- Змішати яйця і цукор, збити;
- Яблука обсмажити з цукром до отримання карамелі;
- Змішати борошно, розпушувач, цукор і збиті яйця, добре перемішати;
- Випікати смакоту 50 хвилин.
Приємного апетиту!