02 март 2019 1 223

Як смачно приготувати деруни з кабачків

Насичений і м'який смак такого білоруському страви, як деруни, додають кабачки. До всього цього, цей овоч вважається дієтичним продуктом і містить величезну кількість корисних мінералів і вітамінів.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
молоденькі кабачки - 1,2 кг
куряче яйце - 2 шт.
пшеничне борошно - 150 г
сіль - 5 г
улюблені спеції - 5 г
пісне масло - 60 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал
Кожен член сім'ї високо оцінить деруни з кабачків за красиву золотисту і хрустку скоринку, соковиту і ніжну середину. Блюдо характеризує себе досить низькою калорійністю, будучи відмінною альтернативою справжніх драніков, в рецептурі яких прийнято використовувати картоплю.

Використовуючи молоді овочі, не потрібно видаляти насіння всередині і знімати шкірку, яка ще не встигла стати твердою. Отже, просто промивши кабачки і обтерши їх насухо рушником, відрізати хвостики.

Потім на крупній тертці натерти всі овочі. При цьому процесі вони виділяють багато соку, який можна акуратно злити.

До натертої маси додати сіль, вбити яйця, всипати вибрані спеції і повільно помішуючи ввести муку.

Стан отриманої маси має бути не тільки однорідним, але і досить в'язким.

На сковорідці розігріти олію, викладати смажиться деруни, слід, формуючи їх столовою ложкою. Процес обжарювання проводити з двох сторін, за дві хвилини до появи рум'яної скоринки з обох сторін.

На стіл подавати страву можна в чудовому поєднанні зі сметаною, сирним і томатним соусом.

Кабачкові деруни з сиром в духовці

Деруни з кабачків за своєю формою нагадують оладки, але містять менше калорій, корисні дітям, які не люблять їсти овочі, і людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, дотримують строгу дієту.

При додаванні сиру в тісто збільшиться склад корисних мікроелементів, страва стане більш поживним і насиченим. Для приготування потрібно використовувати наступні продукти:

  • твердий сир – 250 г;
  • ріпчаста цибуля – 150 г;
  • сметана – 100 г;
  • кабачки – 3 шт.;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • вершкове масло – 30 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • сіль – 5 р.

Час, витрачений на створення драніков, складе сорок хвилин, а калорійність ста грам страви буде становити всього 105 ккал.

Вибравши кабачки середньої зрілості, слід промити їх і очистити від шкірки. Для більшої м'якості страви потрібно перекрутити на крупній м'ясорубці головний інгредієнт страви. Духовку поставити нагріватися до температури 180°.

Зливши зайву рідину, перемолоти в кабачкову масу очищений цибулю. Слідом вбити яйця, влити сметану, посолити. Повільно розмішуючи отриману борошняну суміш всипати борошно. Сир крупно натерти на тертці, або дрібненько порізати, засипати в утворилося овочеве тісто і обережно перемішати.

Деко намастити вершковим маслом, викладати сформовані деруни простіше столовою ложкою. Помістити випікати все в духову шафу на двадцять п'ять хвилин.

До столу слід подавати страву у гарячому вигляді, щоб відчути прекрасний смак розплавленого сиру всередині, можна прикрасити зеленню.

Смачне печене яблуко в мікрохвильовці — це корисний десерт, який ідеально підійде тим, хто стежить за своєю вагою.

Пісні пиріжки смажені з капустою — приготуйте їх на нашу рецептом.

Читайте як правильно приготувати сирний кекс з рецептами з фото і покроковими підказками у мультиварці.

Пісні кабачкові деруни без яєць

До гарячих ситних страв, таким як борщ, гуляш, супи, каші буде зайвим буде подавати не простий хліб, а поживні, соковиті і пісні деруни. Без яєць вони стануть трохи м'якше і можуть подаватися повсякденно під час церковного поста і при небажанні вживати м'ясні вироби. Для створення рум'яних драніков з кабачків потрібно:

  • кабачки – 1 кг;
  • борошно пшеничне – 100 г;
  • соняшникова олія – 30 г;
  • запашний перець, сіль – по ½ ч. л.

Час, що пішов на кухню, складе тридцять хвилиночок, а калорійність складе 90 ккал на сто грам страви.

Промивши і видаливши зайву вологу, кабачки слід порізати шматками і перетерти на крупній тертці. Злити зайвий сік, що виділився.

Додавання борошна слід провести повільно, а потім, всипати сіль і перець, ретельно і акуратно перемішати, не ламаючи стружку кабачків.

На розігріте масло в сковороді помістити деруни, формувати які можна столовою ложкою. Підсмажити їх до красивого золотисто-рум'яного кольору протягом двох хвилин.

На стіл кабачкові деруни слід подавати в гарячому вигляді як окрему страву або додавши до салату зі свіжими овочами.

Деруни з картоплі та кабачків

Справжній рецепт приготування дерунів полягає в обов'язковому додаванні в тісто картоплі, але знизити калорійність, підвищити поживність і надати соковитість цієї страви можна з допомогою кабачків. Також даний варіант приготування може сприяти прищепленню любові до овочу, який подобається зовсім небагатьом дітям. Для створення страви потрібно:

  • картопля – 7 шт.;
  • кукурудзяне борошно – 250 г;
  • пісне, вершкове масло – 20 г;
  • середні кабачки – 3 шт;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • спеції за смаком, сіль – за 5 р.

Приготування дерунів займає сорок п'ять хвилин, а енергетична цінність ста грам дорівнюватиме 115 ккал.

Перед початком обсмажування потрібно очистити від шкірки овочі і натерти їх великої стружкою на тертці. Злити зайвий сік, який виділився або зцідити крізь марлю.

В овочі вбити яйця, всипати спеції, влити олію і додати сіль. Борошно насипати порціями, повільно перемішуючи всю тісто-овочеву масу.

Розігріту, суху сковороду перед початком смаження змастити один раз вершковим маслом. Формуючи столовою ложкою деруни за формою і розміром стандартних оладок, викладати на гарячу сковорідку на півтори хвилини, а потім, коли вони набувають золотисту хрустку скоринку, перевертати і обсмажувати такий же час.

Подавати страву можна практично щодня, змінюючи соуси і роблячи різні холодні і гарячі гарніри до нього.

Деруни з фаршем і кабачками

Нарівні з овочами м'ясні продукти містять безліч мікро-і макроелементів, які необхідні організму людини. Білоруське блюдо «деруни» може не тільки поєднати в собі всі ці продукти, але і порадувати своїм чудовим, соковитим і насиченим смаком кожного. Для приготування будуть потрібні:

  • змішаний фарш (свино-яловичий) – 300 г;
  • молоденькі кабачки – 1,5 кг;
  • цибуля – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно на вибір – 60 г;
  • рослинне масло – 50 г;
  • сіль і спеції – за 5 р.

Створення страви відбувається протягом сорока хвилин, а калорійність ста грам становить всього 125 ккал.

При використанні магазинного м'ясного фаршу, його слід розморозити і злити утворену при цьому рідина. На м'ясорубці крупно змолоти цибуля, кабачки. В отриману суміш вбити яйця, все посолити і присипати спеціями. Повільно перемішуючи, всипати борошно.

Розігріти сковороду, влити олію, яка має практично закипіти, і тільки після цього почати викладати ложкою деруни. Вони зарум'яняться протягом двох хвилин, потім потрібно перевернути і смажити з іншого боку ще півхвилини.

Процес приготування досить простий, тому не вимагає великих витрат сил і часу. Подавати страву можна в гарячому вигляді до будь-якого гарніру і соусу.

Поради на замітку

Під час підготовки будь-якої страви існує величезна кількість корисних порад, рекомендацій з підготовки продуктів і дотримання правильної рецептури для створення чудового кулінарного шедевра в домашніх умовах. Так, при приготуванні дерунів з кабачків слід:

  1. Для чудесної рум'яної, приємно хрусткої скоринки зупинити свій вибір на кукурудзяній муці;
  2. Зайвий сік з кабачків можна зцідити і віджати за допомогою друшляка або використовувати марлю, при цьому для більшої в'язкості не слід досипати борошно;
  3. Кабачки чудово гармонують з самими різноманітними спеціями, тому незайвим буде долучити до тесту пряні мелені трави або просто паприку;
  4. Поєднання гарячих дерунів зі сметаною, майонезом, кетчупом дозволить відчути справжній соковитий, ніжний, трохи солодкуватий смак.

Будь-які овочеві продукти мають багато корисних властивостей. Кабачки містять такі мінерали, як магній, залізо, калій, які потрібні дітям для повноцінного росту і розвитку, і дорослим для підтримки здоров'я багатьох внутрішніх органів.

Деруни з кабачків дозволяють поповнити вітамінами і мікроелементами людський організм і при цьому є дуже смачним і корисним стравою.

Що ще почитати: