Що смачного можна приготувати з листкового тіста
Особливих труднощів не складе досвідченому кондитеру приготувати листкове тісто для свого кондитерського шедевра. Але не всі звичайні домогосподарки можуть похвалитися такими навичками. Тоді на допомогу їм приходить куплений в супермаркеті пакетик, з вже готовим листковим продуктом. Залишиться просто розморозити його і сміливо приступати творити чудеса кулінарії.
Що можна зробити з листкового дріжджового тіста
Не всі вміють готувати гарне, правильне тісто з дріжджів. А коли мова заходить про листковому варіанті, то багато хто навіть не беруться за цю ідею. Покупна продукція – справжня знахідка для сучасної господині. З неї ви з легкістю приготуєте будь булочки, круасани, пироги. Головне — придбати якісне тісто. Тоді ви здивуєте своїх близьких хорошим борошняним десертом.
Представляємо вашій увазі невелику добірку смачних представників цього листкового дива.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
дріжджового листкового тіста - | маленька пачка |
топленого вершкового жиру - | 40 грам |
цукру - | 0,5 склянки |
меленої кориці - | половина ч. л. |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 173 Ккал |
Раптово нагрянули гості? Нічого подати до чаю? Прекрасним варіантом стануть ці булочки. А якщо у вас є в наявності готове дріжджове листкове тісто, то навіть не замислюйтесь над їх приготуванням.
Хід роботи:
- Дайте тісту розтанути;
- Трошки розкачайте його;
- Промажте маслом або жиром;
- Зверху присипте рафінадом і меленою корицею;
- Розкатати пласт в довгу ковбаску і кухонним ножем розріжте на частини по 3 см в товщину;
- Збийте вінчиком одне яйце і змастіть їм поверхню кожної булочки;
- Застеліть деко пергаментним папером, змазаним жиром, і укладіть на нього булочки;
- Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Готові булочки презентуйте на красивому блюді, посипавши зверху меленою корицею і рафінадом.
Приємного вам чаювання!
Круасани з чорносливом
Дуже смачний і цікавий рецепт рогаликів. Весь сенс в начинці. Порадуйте і ви своїх улюблених цим борошняним десертом.
Склад:
- Маленька упаковка дріжджового листкового тіста;
- Яєчний жовток;
- Горішки;
- Чорнослив;
- Мелена кориця.
Тривалість приготування: 40 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 150 ккал
Хід роботи:
- Обсмажте на сковороді горішки;
- Подрібніть гострим ножем обсмажені горіхи і чорнослив;
- Наріжте розморожене листкове тісто на невеликі трикутні шматочки;
- Покладіть на поверхню тіста — рубаний чорнослив з горіхами;
- Сформуйте з трикутників рогалики;
- Застеліть деко пергаментним папером, змазаним жиром, і укладіть на нього круасани;
- Змастіть поверхню рогаликів збитим жовтком;
- Помістіть деко в розігріту до 200 градусів духовку;
- Випікайте десерт 25 хвилин.
Презентуйте готовий десерт на красивому блюдце, перетрусив зверху меленою корицею і шматочками чорносливу.
Приємного вам чаювання!
Пиріг з вершковим сиром
Представляємо вашій увазі цікавий і смачний рецепт пирога з начинкою. Він стане прекрасним доповненням до святкового столу.
Склад:
- Упаковка листкового дріжджового тіста;
- 400 грам вершкового сиру;
- Стакан + 2 ст. л. рафінаду;
- Половина ч. л. ваніліну;
- Половина склянки вершкового жиру;
- 1 ч. л. меленої кориці.
Тривалість приготування: 40 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 211 ккал.
Хід роботи:
- Нагрійте духовку до 200 градусів;
- Змастіть жиром скляну форму для запікання;
- Розтанув лист листкового дріжджового тіста розкачайте ідентично запеченої формі;
- Складіть це тісто у форму для випічки;
- За допомогою блендера, збийте сир з ваніліном і рафінадом;
- Помістіть всю сирну начинку на поверхню тіста;
- Розкачайте ще один лист листкового дріжджового тіста і накрийте їм начинку;
- Полийте пиріг топленим жиром;
- З'єднайте мелену корицю з рафінадом і притрусіть сирий пиріг;
- Відправляйте лист з сирим пирогом в духовку на 25 хвилин.
Презентуйте готовий десерт на красивому керамічному блюді білого кольору. Зверху можна покласти кілька гілочок м'яти і шматочки свіжої полуниці.
Приємного вам чаювання!
Що можна зробити з листкового бездріжджового тіста
Приготувати даний вид листкового вироби особливої праці не складе навіть для молодої господині. Рецепт його приготування банально проста:
- Порубаєте 250 грам розм'якшеного маргарину з 250 грамами борошна;
- Зробіть невелике заглиблення в середині маргаринової крихти;
- Влийте склянку борошна, яйця і щіпку солі;
- Замісіть м'яке тісто;
- Розділіть на 12 рівних частин готове тісто і розкачайте кожен дуже тонко (щоб світився);
- Укладіть пласти один на одного і ще раз розкачайте.
Але можна поступити набагато простіше придбати в супермаркеті готову упаковку листкового тіста. Воно підходить абсолютно для будь-якої випічки. Чудова піца виходить з нього. Також готують печиво, солодкі і солоні слойки, сирні палички і багато іншого.
Представляємо вашій увазі два цікавих рецепти випічки з даного виду продукції.
Французький торт «Наполеон»
Склад:
- Упаковка готового листкового тіста без дріжджів;
- 2 ч. л. рафінаду;
- 80 грам цукрової пудри;
- Половина ч. л. розчинної кави;
- Рідина.
Для заварного крему:
- Стакан молока;
- Щіпка ваніліну;
- 2 жовтка;
- Половина ч. л. крохмалю;
- 25 грам борошна;
- 45 грам рафінаду;
- 50 грам вершкового масла.
Тривалість приготування: 4 години.
Калорійність готового страви: 320 ккал
Хід роботи:
-
- Готуємо заварний крем:
-
- Збийте яєчний жовток з рафінадом;
-
- Введіть до них борошно і крохмаль. Грунтовно перемішайте;
-
- Додайте трохи холодного молока і перемішайте;
- Вилийте яєчну суміш у підігріте молоко;
- Варіть на маленькому вогні 10 хвилин при постійному помішуванні;
- Вимкніть плиту і додайте в крем ванілін і вершкове масло;
-
- Нагрійте духовку до 200 градусів;
- Покладіть на деко пергаментний папір, змащену жиром;
- Готуємо заварний крем:
-
- Розділіть тісто на 12 рівних частин. Розкачайте їх дуже тонко. Кожен корж прожарити вилкою;
-
- Випікайте до утворення рум'яної скоринки;
-
- Готові коржі, у гарячому вигляді, рясно промажте заварним кремом;
-
- Змішайте цукрову пудру з невеликою кількістю рідини. Цією глазур'ю покрийте всю поверхню «Наполеона»;
- Залишився заварний крем введіть розчинну каву. Нанесіть малюнок цим кремом зверху глазурі.
Бажано дати просочитися тортику 4-12 годин. Тоді він стане дуже ніжним.
Приємного чаювання!
Візьміть на замітку рецепт вівсяного печива з вівсяних пластівців.
Читайте , як зробити торт з печива без випічки, дізнатися, що ще можна додати в начинку торта, адже це неймовірно смачно.
Цікавий рецепт сирної запіканки з манкою. Така випічка надзвичайно ніжна і вишукана, порадуйте себе і своїх близьких.
Рецепт сирних паличок
Чоловік вирішив влаштувати вдома вечірній перегляд футбольного матчу? Та ще й друзів у гості покликав? Не біда! Побалуйте їх сирними паличками. Вони стануть прекрасним доповненням до пивного напою, без якого не обходиться жоден футбольний сеанс.
Склад:
- Упаковка листкового тіста;
- 100 грам сиру;
- Яєчний жовток;
- Спеції.
Тривалість приготування: 10 хвилин.
Калорійність 100 грамів: 52 ккал.
Хід роботи:
- Дайте багатошаровому тесту відтанути;
- Тонко розкачайте його;
- Промажте збитим яєчним жовтком і приправте зверху гострими спеціями;
- Натріть на крупній тертці сир і посипте їм основу;
- Укладіть його на змащений жиром деко;
- Наріжте кухонним ножем на тоненькі смужки підготовлене тісто;
- Випікайте в духовій шафі при температурі 200 градусів 6 хвилин.
Готову страву притрусіть зеленню, і сміливо подавайте на стіл.
Приємного перегляду футбольного матчу!
Будь-яка випічка з листкового тіста виходить незвичайно смачною. Готують з нього рогалики, печиво і пироги, торти і багато інші десерти. Також існує величезна кількість різноманітних начинок. Головний секрет гарної випічки – якісно приготоване листкове тісто.
Приємного апетиту!