08 май 2019 7 098

Що смачного можна приготувати з листкового тіста

Особливих труднощів не складе досвідченому кондитеру приготувати листкове тісто для свого кондитерського шедевра. Але не всі звичайні домогосподарки можуть похвалитися такими навичками. Тоді на допомогу їм приходить куплений в супермаркеті пакетик, з вже готовим листковим продуктом. Залишиться просто розморозити його і сміливо приступати творити чудеса кулінарії.

Варто також відзначити, що листкове тісто ділиться на два види – дріжджове і прісне. Для кожного рецепту своє листкове тісто. Пропонуємо вашій увазі кілька гарних і смачних рецептів з даного виду тесту. Також постараємося розповісти вам про деякі хитрощі роботи з ним.

Що можна зробити з листкового дріжджового тіста

Не всі вміють готувати гарне, правильне тісто з дріжджів. А коли мова заходить про листковому варіанті, то багато хто навіть не беруться за цю ідею. Покупна продукція – справжня знахідка для сучасної господині. З неї ви з легкістю приготуєте будь булочки, круасани, пироги. Головне — придбати якісне тісто. Тоді ви здивуєте своїх близьких хорошим борошняним десертом.

Представляємо вашій увазі невелику добірку смачних представників цього листкового дива.

Булочки «Равлики»
Інгредієнти Кількість
дріжджового листкового тіста - маленька пачка
топленого вершкового жиру - 40 грам
цукру - 0,5 склянки
меленої кориці - половина ч. л.
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 Ккал

Раптово нагрянули гості? Нічого подати до чаю? Прекрасним варіантом стануть ці булочки. А якщо у вас є в наявності готове дріжджове листкове тісто, то навіть не замислюйтесь над їх приготуванням.

Хід роботи:

  1. Дайте тісту розтанути;
  2. Трошки розкачайте його;
  3. Промажте маслом або жиром;
  4. Зверху присипте рафінадом і меленою корицею;
  5. Розкатати пласт в довгу ковбаску і кухонним ножем розріжте на частини по 3 см в товщину;
  6. Збийте вінчиком одне яйце і змастіть їм поверхню кожної булочки;
  7. Застеліть деко пергаментним папером, змазаним жиром, і укладіть на нього булочки;
  8. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Готові булочки презентуйте на красивому блюді, посипавши зверху меленою корицею і рафінадом.

Приємного вам чаювання!

Круасани з чорносливом

Дуже смачний і цікавий рецепт рогаликів. Весь сенс в начинці. Порадуйте і ви своїх улюблених цим борошняним десертом.

Склад:

  • Маленька упаковка дріжджового листкового тіста;
  • Яєчний жовток;
  • Горішки;
  • Чорнослив;
  • Мелена кориця.

Тривалість приготування: 40 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 150 ккал

Хід роботи:

  1. Обсмажте на сковороді горішки;
  2. Подрібніть гострим ножем обсмажені горіхи і чорнослив;
  3. Наріжте розморожене листкове тісто на невеликі трикутні шматочки;
  4. Покладіть на поверхню тіста — рубаний чорнослив з горіхами;
  5. Сформуйте з трикутників рогалики;
  6. Застеліть деко пергаментним папером, змазаним жиром, і укладіть на нього круасани;
  7. Змастіть поверхню рогаликів збитим жовтком;
  8. Помістіть деко в розігріту до 200 градусів духовку;
  9. Випікайте десерт 25 хвилин.

Презентуйте готовий десерт на красивому блюдце, перетрусив зверху меленою корицею і шматочками чорносливу.

Приємного вам чаювання!

Пиріг з вершковим сиром

Представляємо вашій увазі цікавий і смачний рецепт пирога з начинкою. Він стане прекрасним доповненням до святкового столу.

Склад:

  • Упаковка листкового дріжджового тіста;
  • 400 грам вершкового сиру;
  • Стакан + 2 ст. л. рафінаду;
  • Половина ч. л. ваніліну;
  • Половина склянки вершкового жиру;
  • 1 ч. л. меленої кориці.

Тривалість приготування: 40 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 211 ккал.

Хід роботи:

  1. Нагрійте духовку до 200 градусів;
  2. Змастіть жиром скляну форму для запікання;
  3. Розтанув лист листкового дріжджового тіста розкачайте ідентично запеченої формі;
  4. Складіть це тісто у форму для випічки;
  5. За допомогою блендера, збийте сир з ваніліном і рафінадом;
  6. Помістіть всю сирну начинку на поверхню тіста;
  7. Розкачайте ще один лист листкового дріжджового тіста і накрийте їм начинку;
  8. Полийте пиріг топленим жиром;
  9. З'єднайте мелену корицю з рафінадом і притрусіть сирий пиріг;
  10. Відправляйте лист з сирим пирогом в духовку на 25 хвилин.

Презентуйте готовий десерт на красивому керамічному блюді білого кольору. Зверху можна покласти кілька гілочок м'яти і шматочки свіжої полуниці.

Приємного вам чаювання!

Що можна зробити з листкового бездріжджового тіста

Приготувати даний вид листкового вироби особливої праці не складе навіть для молодої господині. Рецепт його приготування банально проста:

  1. Порубаєте 250 грам розм'якшеного маргарину з 250 грамами борошна;
  2. Зробіть невелике заглиблення в середині маргаринової крихти;
  3. Влийте склянку борошна, яйця і щіпку солі;
  4. Замісіть м'яке тісто;
  5. Розділіть на 12 рівних частин готове тісто і розкачайте кожен дуже тонко (щоб світився);
  6. Укладіть пласти один на одного і ще раз розкачайте.

Але можна поступити набагато простіше придбати в супермаркеті готову упаковку листкового тіста. Воно підходить абсолютно для будь-якої випічки. Чудова піца виходить з нього. Також готують печиво, солодкі і солоні слойки, сирні палички і багато іншого.

Представляємо вашій увазі два цікавих рецепти випічки з даного виду продукції.

Французький торт «Наполеон»

Побалуйте своїх близьких найніжнішим тортиком. Він припаде до смаку абсолютно всім. Разом з ним ви поринете в атмосферу Франції. Особливих труднощів не складе його приготування.

Склад:

  • Упаковка готового листкового тіста без дріжджів;
  • 2 ч. л. рафінаду;
  • 80 грам цукрової пудри;
  • Половина ч. л. розчинної кави;
  • Рідина.

Для заварного крему:

  • Стакан молока;
  • Щіпка ваніліну;
  • 2 жовтка;
  • Половина ч. л. крохмалю;
  • 25 грам борошна;
  • 45 грам рафінаду;
  • 50 грам вершкового масла.

Тривалість приготування: 4 години.

Калорійність готового страви: 320 ккал

Хід роботи:

    1. Готуємо заварний крем:
        • Збийте яєчний жовток з рафінадом;

        • Введіть до них борошно і крохмаль. Грунтовно перемішайте;

        • Додайте трохи холодного молока і перемішайте;

      • Вилийте яєчну суміш у підігріте молоко;
      • Варіть на маленькому вогні 10 хвилин при постійному помішуванні;
      • Вимкніть плиту і додайте в крем ванілін і вершкове масло;

    2. Нагрійте духовку до 200 градусів;
    3. Покладіть на деко пергаментний папір, змащену жиром;

    1. Розділіть тісто на 12 рівних частин. Розкачайте їх дуже тонко. Кожен корж прожарити вилкою;

    1. Випікайте до утворення рум'яної скоринки;

    1. Готові коржі, у гарячому вигляді, рясно промажте заварним кремом;

    1. Змішайте цукрову пудру з невеликою кількістю рідини. Цією глазур'ю покрийте всю поверхню «Наполеона»;

  1. Залишився заварний крем введіть розчинну каву. Нанесіть малюнок цим кремом зверху глазурі.

Бажано дати просочитися тортику 4-12 годин. Тоді він стане дуже ніжним.

Приємного чаювання!

Візьміть на замітку рецепт вівсяного печива з вівсяних пластівців.

Читайте , як зробити торт з печива без випічки, дізнатися, що ще можна додати в начинку торта, адже це неймовірно смачно.

Цікавий рецепт сирної запіканки з манкою. Така випічка надзвичайно ніжна і вишукана, порадуйте себе і своїх близьких.

Рецепт сирних паличок

Чоловік вирішив влаштувати вдома вечірній перегляд футбольного матчу? Та ще й друзів у гості покликав? Не біда! Побалуйте їх сирними паличками. Вони стануть прекрасним доповненням до пивного напою, без якого не обходиться жоден футбольний сеанс.

Склад:

  • Упаковка листкового тіста;
  • 100 грам сиру;
  • Яєчний жовток;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 10 хвилин.

Калорійність 100 грамів: 52 ккал.

Хід роботи:

  1. Дайте багатошаровому тесту відтанути;
  2. Тонко розкачайте його;
  3. Промажте збитим яєчним жовтком і приправте зверху гострими спеціями;
  4. Натріть на крупній тертці сир і посипте їм основу;
  5. Укладіть його на змащений жиром деко;
  6. Наріжте кухонним ножем на тоненькі смужки підготовлене тісто;
  7. Випікайте в духовій шафі при температурі 200 градусів 6 хвилин.

Готову страву притрусіть зеленню, і сміливо подавайте на стіл.

Приємного перегляду футбольного матчу!

Будь-яка випічка з листкового тіста виходить незвичайно смачною. Готують з нього рогалики, печиво і пироги, торти і багато інші десерти. Також існує величезна кількість різноманітних начинок. Головний секрет гарної випічки – якісно приготоване листкове тісто.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: