Як приготувати круасани з готового листкового тіста
Круасани – це ласощі, яке знайоме всім. Його люблять і дорослі, і діти, воно може бути з будь-якою начинкою, починаючи від повидла і закінчуючи шоколадом. Готується такий десерт з листкового тіста, і, як відомо, приготування самого тіста може виявитися дуже трудомісткою справою, тому круасани можна робити з готового продукту, купленого в супермаркеті.
Листкове тісто з магазину є прекрасною альтернативою домашнього тесту, якщо дотримувати всі правила зберігання, то воно навіть збереже свої дивовижні смакові властивості.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Тісто листкове (дріжджове) - | 1 кг |
Повидло будь (густе) - | 300 г |
Яєчний жовток - | 1 шт. |
Борошно пшеничне - | 1 ст. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 466 Ккал |
Приготувати смачні і ароматні круасани до сніданку можна з використанням звичайного повидла.
Як випікати:
- стіл, де будуть готуватися круасани перед запіканням, необхідно присипати борошном, на якій потрібно буде дріжджове тісто розкачати до прийнятної товщини;
- пласт необхідно нарізати на трикутні шматочки;
- у кожен трикутник покласти по невеликому шматочку повидла, потім трикутник необхідно скрутити трубочкою;
- деко для випікання потрібно вистелити спеціальної пергаментним папером, яку також потрібно буде злегка збризнути водою;
- на папір викласти майбутні круасани на невеликій відстані один від одного, потім змастити кожен з них збитим жовтком;
- у розігріту до 220° духова шафа необхідно вставити деко і пекти круасани 10 хвилин, після чого можна буде заглянути всередину і оцінити ступінь їх готовності.
За необхідності можна залишити випічку в духовці ще на деякий час, не забуваючи іноді наглядати за нею, після чого смачне ласощі вважається готовим.
Круасани зі згущеним молоком з бездріжджового тіста
Круасан – це десерт, який може бути з будь-якою начинкою, і дуже багатьом до вподоби саме варіант зі згущеним молоком. Щоб спекти круасани з бездріжджового листкового тіста з згущеної начинкою, необхідно наступне:
Продукти | Їх кількість |
---|---|
Готове тісто бездріжджове | 1 кг |
Згущене молоко (варене) | 200 мл |
Жовток яєчний | 1 шт |
Цукрова пудра | 1 ст. л. максимум |
Час приготування круасанів – 35 хвилин. Калорійність даного ласощі складе близько 517,5 ккал на 100 гр.
Рецепт круасанів з готового листкового бездріжджового тіста зі згущеним молоком покроково:
- готове тісто треба розкачати до стану тонкого шару, який потрібно буде поділити на кілька великих трикутних шматків;
- у центр кожного отриманого шматочка необхідно викласти невелику кількість вареного згущеного молока, після чого трикутники треба буде скачати в трубочки;
- яєчний жовток необхідно збити, після чого обмазати їм круасани, а зверху їх можна присипати цукровою пудрою для краси і смаку;
- духовка повинна бути розігріта до 180°, куди необхідно поставити деко з майбутніми круасанами. Через 25 хвилин ласощі буде готово.
Випікається десерт з бездріжджового тіста швидше, ніж зі звичайного, тому час приготування буде коротшим.
Як приготувати смачну варену ковбасу в домашніх умовах читайте в нашій статті.
Приготування домашнього твердого сиру трохи клопітно, але, повірте воно того варте. Рецепти тут.
Салат з брокколі і помідорами — ми зібрали кілька цікавих рецептів цього корисного і низькокалорійного страви.
Круасани з шоколадом
Швидше всього готуються круасани з шоколадом, так як для такого рецепту потрібно зовсім небагато:
Інгредієнти для круасанів | Кількість |
---|---|
Тісто листкове (дріжджове) | 1 кг |
Плитка шоколаду | 1 шт |
Жовток яєчний | 1 шт |
Готується таке ласощі швидко – всього за 30 хвилин. Калорійність такого страви – приблизно 362 ккал на 100 гр.
Як приготувати круасани з готового листкового тіста з шоколадом:
- готове тісто необхідно розморозити і розкачати до невеликої товщини, після чого його можна поділити на довгі трикутники;
- в основу кожного отриманого трикутника потрібно покласти по одній часточці шоколаду, потім скрутити шматочки тіста в трубочки так, щоб шоколад був добре прихований в них;
- сформовані круасани потрібно покласти на деко, попередньо застелений пергаментним папером, після чого залишити на 20 хвилин. За цей час вони як слід «підійдуть»;
- після закінчення часу можна змастити кожен круасан збитим яєчним жовтком, а потім помістити в духову шафу, який повинен бути розігрітий до 180°;
- випікаються круасани близько 15-ти хвилин, вони повинні підрум'янитися, після чого їх можна буде подавати до столу.
Корисні поради з приготування круасанів
Щоб круасани вийшли дійсно вдалими, потрібно дотримуватися кількох простих правил:
- тісто необхідно правильно розморозити: його спочатку потрібно перемістити з морозилки в холодильник на 2-3 години. За півгодини до кінця зазначеного часу його можна буде дістати з холодильника і дати йому остаточно відтанути при кімнатній температурі;
- круасани з листкового дріжджового тіста необхідно випікати з обережністю: перші 10 хвилин духовку відкривати не можна, інакше майбутнє ласощі не підніметься в обсягах;
- щоб заготівлі круасанів виявилися в підсумку м'якими і повітряними, їх не потрібно відразу ж поміщати в духовку. Для початку їм необхідно настоятися протягом півтори години, після чого можна буде приступати до випічки. Деякі господині радять наполягати майбутнє ласощі і довше, тоді смачний десерт вийде дійсно пишним, однак, чекати його доведеться набагато довше.
Приємного чаювання!