04 апрель 2019 3 494

Як приготувати зелені помідори по-корейськи

Корейська кухня вже дуже давно полюбилася людям в усьому світі за поєднання солодкого і гострого. Особливо, багатьом припали до душі закуски, які найчастіше готуються з допомогою маринаду, зробленого на основі оцту.

Зелені помідори, приготовані по-корейськи, зберігаються тривалий час і не псуються, а їх оригінальний смак захоплює і захоплює мовні рецептори.

Класичний рецепт смачної закуски на зиму
Інгредієнти Кількість
помідори зелені - 5 кг
перець горошком - 10 г
оцет - 150 мілілітрів
болгарський перець - 4 штуки
лавровий лист - 3 шт.
корінь хрону - 3 шт.
часник - 10 зубчиків
сіль - 150 грам
цукор - 2 склянки
морква - 2 штуки
кріп - пучок
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 65 Ккал
В різних рецептах співвідношення продуктів для приготування зелених помідорів по-корейськи може відрізнятися за пропорціями, набором зелені та інших овочів. Дуже смачними і гострими виходять помідори саме за цим рецептом.

За класичним рецептом зелені помідори по-корейськи на зиму завжди виходять дуже смачними і можуть зберігатися тривалий час.

  1. Хрін, моркву і болгарський перець ретельно чистяться, миються і перекручуються на м'ясорубці;
  2. Помідори добре миються і акуратно розрізають хрест-навхрест, але не до самого кінця;
  3. В кожний помідор покласти подрібнену речовину;
  4. Банки помити, простерилізувати, викласти на дно по лавровому листку, зубчику часнику, 2 гілочки кропу, кілька горошин чорного перцю і зверху, щільно викласти овочі;
  5. Приготувати маринад: В 5 літрів гарячої води додати цукор, сіль і 5 хвилин прокип'ятити, а в самому кінці ввести оцет;
  6. Залити маринадом овочі і простерилізувати банки 5 хвилин, потім закатати заготовку.

Помідори виходять гострими, але при цьому смачними й незвичайними.

Зелені помідори по-корейськи: найсмачніший рецепт

Щоб порадувати себе, своїх рідних і друзів, можна приготувати незвичайну і в міру гостру закуску з зелених помідорів. З цього, найсмачнішого рецептом, вони маринуються в різних спеціях і власному соку, але якщо додати ще трохи червоного перцю, то її по достоїнству оцінять любителі гострого.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 кілограми;
  • 2 столові ложки солі;
  • 8 зубчиків часнику;
  • 1 чайна ложка червоного меленого перцю;
  • 100 мл оцту;
  • рослинна олія – 100 мілілітрів;
  • 4 болгарських перцю;
  • 0,5 склянки цукру;
  • петрушка.

Час приготування: 24 години.

Калорійність на 100 грам: 65,1 ккал.

Готувати помідори по-корейськи дуже просто і легко. Кілька хвилин вільного часу і смачна закуска вже дуже скоро буде готова.

  1. Петрушка ретельно миється, трохи просушується і ріжеться невеликими шматочками;
  2. Помідори миють, у них видаляється плодоніжка, а після цього ріжуться маленькими шматочками;
  3. Часник чиститься, миється, подрібнюється на маленькі шматочки;
  4. Перець миється, чиститься від насіння і нарізане маленькими кубиками;
  5. Банки з закручуються кришками миються, сушаться;
  6. У глибоку ємність викладаються порізані помідори, перець, петрушка, цукор, сіль, перець червоний, поливається рослинним маслом, оцтом і ретельно перемішується;
  7. Овочі перекладаються в маленькі баночки, накриваються кришками, що закручуються і ставляться на 24 години в холодильник.

Подавати закуску найкраще до смаженої або запечене картоплі, м'яса, плову, різотто. Поєднання з іншими стравами виходить просто ідеальним.

Торт «футбольний м'яч» — цей десерт справить фурор серед всіх хлопчаків. Порадуйте своїх близьких.

Навчіться готувати неймовірно смачний суп харчо з яловичини з м'ясом і прянощами.

Салат з білої консервованої квасолею з м'ясом, овочами і декількома варіантами цієї страви.

Гострі зелені томати швидкого приготування

Приготування смачних і оригінальних закусок – справжнє мистецтво, якому можна вчитися вічно. Додаючи різні інгредієнти, змінюючи пропорції, можна завжди отримати приголомшливий результат.

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 2 солодких перцю;
  • морква – 3 штуки;
  • 0,5 склянки оцту;
  • сіль – 30 грам;
  • петрушка – 0,1 кг;
  • 0,5 склянки рослинного масла;
  • 1 кілограм помідорів;
  • цукор – 50 грам;
  • часник – 60 грам;
  • суміш трав для моркви по-корейськи – 5 грам.

Час приготування: 10 годин.

Калорійність на 100 грам: 65,1 ккал.

Томати, приготовлені за цим рецептом, виходять трохи гострими, але при цьому і солодкими.

  1. Овочі почистити, помити і нарізати;
  2. Морква треться на тертці, помідори ріжуться на половинки, перець — соломкою, а цибулю півкільцями;
  3. Часник подрібнити, зелень дрібно порубати;
  4. У невеликій ємності з'єднати сіль, олію, спеції, цукор, часник, оцет і добре перемішати;
  5. Баночки помити, витерти насухо;
  6. Викласти шарами в банки овочі і залити їх маринадом, закрутити кришками, перевернути і поставити на 10 годин в холодильник.

Зелені помідори по-корейськи, надзвичайно смачні і ароматні. Любителі вогника, можуть додати у процесі приготування трохи свіжого гострого перцю і тоді закуска розкриється по-новому.

Корисні поради

Готуються зелені помідори по-корейськи дуже швидко і легко, але щоб вони були ще смачніше, найкраще враховувати кілька моментів.

  1. Помідори обов'язково повинні бути одного розміру, щоб всі скибочки промариновались рівномірно і однаково;
  2. Всі овочі повинні бути свіжими і без пошкоджень;
  3. Рослинна олія переносить всі аромати і смаки, тому додавати його потрібно тільки на етапі приготування маринаду, тоді заготовки будуть краще;
  4. Під час стерилізації банок, на саме дно каструлі потрібно покласти рушник, тоді жодна банку не лусне, а температура рівномірно розподілиться по всьому периметру;
  5. Якщо заготовки вийшли не такими гострими, як цього хотілося б, можна додати порізаний перець чилі, мелений червоний перець або ж пару крапель табаско.

Готувати зелені помідори по-корейськи можна різними способами, додаючи до них петрушку, кріп, кінзу, хрін, суміші різних перців, всілякі приправи, часник, цибуля та інші інгредієнти. Експериментуючи з продуктами, можна домогтися їх ідеального поєднання один з одним, яке сподобається всім членам сім'ї.

Що ще почитати: