07 июнь 2019 255

Як готувати кабачки по-корейськи на зиму

Для того щоб приготувати смачні та корисні страви, буває достатнім використовувати звичайні продукти, наприклад, кабачок. Корисний по своїм якостям і доступний по своїй ціні, при правильному приготуванні, він стане основною частиною страви.

З кабачка виходять чудові заготовки на зиму. Щоб надати йому пікантності, варто скористатися рецептами приготування кабачків по-корейськи на зиму.

Традиційний рецепт кабачків по-корейськи

Корейська кухня відома своїм пікантним смаком. Вона припаде до душі любителям гострої їжі, адже корейці люблять використовувати в приготуванні своїх страв побільше червоного перцю та інших приправ.

Кабачки по-корейськи – це традиційний для корейців салат з кабачків з додаванням правильній пропорції різних спецій. Але рівень пекучості при приготуванні кабачків на зиму можна варіювати в залежності від особистих уподобань.

Для приготування традиційного рецепту кабачків по-корейськи на зиму, знадобляться найпростіші інгредієнти:

  • Кабачок – 2 кг;
  • Морква (велика) – 3-4 шт;
  • Червоний солодкий перець — 2 шт;
  • 2 головки часнику;
  • Кунжутна олія (можна замінити соняшниковою) – 50 мл;
  • Оцет 6 % — 0,5 ч. л.;
  • Цукор, сіль – за смаком;
  • Насіння кунжуту.

Приправи:

  • Коріандр мелений;
  • Паприка червона;
  • Червоний і чорний мелений перець.

Або ж можна використовувати готову приправу для моркви по-корейськи.

Приготування кабачкового салату по-корейськи на зиму складається з двох частин: приготування самих овочів і маринаду. Для заготівлі на зиму краще вибрати великі овочі. Перед приготуванням овочі слід ретельно промити і видалити плодоніжки.

Кабачок слід натерти на корейській тертці, на довгі тонкі смужки, так само, як і моркву. Насіння в салаті не потрібні, тому нутрощі червоного перцю видаляються, а він сам нарізається тонкими часточками.

Всі нарізані овочі покласти в глибоку миску. Додати дрібно нарубані або натертий часник, а також прянощі за смаком. Але для отримання цього корейського смаку, варто обов'язково додати мелений коріандр.

Також додаються насіння кунжуту. Всі інгредієнти в мисці ретельно перемішуються. Необхідно дати їм настоятися в холодильнику не менше, ніж 5 годин.

Після попереднього приготування можна приступати до маринаду. Разом змішуються кунжутне масло, якщо його немає, можна використовувати рослинну олію, оцет, сіль і цукор. Додати цей маринад до овочів і знову ретельно перемішати, щоб маринад добре розподілився.

Дати настоятися кілька годин. Після цього кабачки по-корейськи можна розкласти по банках і стерилізувати не більше 30 хвилин. Для півлітрових банок вистачить 15 хвилин стерилізації. Після чого банки можна закатати.

При такому способі приготування кабачків по-корейськи на зиму, ці овочі будуть радувати вас своїм смаком дуже довго.

Альтернативні способи приготування кабачків по-корейськи на зиму

Коли прийде пора скуштувати зимові заготовки кабачків, кожна господиня похвалить себе за старання, а з оцінять соковитий смак салату.

Такі зимові заготовки, як кабачки, приготовані за корейським рецептом можна подавати на стіл в чистому вигляді, без додавання інших інгредієнтів.

Крім традиційного рецепту, можна скористатися іншими способами консервування кабачків на зиму. Щоб салат був максимально наближений до корейського варіанту, слід обов'язково додавати мелений коріандр.

Для різних варіацій салату, крім стандартних інгредієнтів, можна додати: капусту, ріпчасту цибулю, різні види свіжого гострого перцю.

Рецепт з капустою

Для приготування салату з кабачків по-корейськи з капустою на зиму знадобляться:

  • Кабачок – 2 кг;
  • Капуста білокачанна невеликого розміру – 1 шт;
  • Червоний солодкий перець — 2 шт;
  • Часник – 2 головки;
  • Оцет — 0,5 ч. л.;
  • Цукор і сіль додаються за смаком.

Для маринаду використовуються:

  • Коріандр мелений — за смаком;
  • Червоний і чорний перець — за смаком;
  • Кунжутне масло або олія соняшникова без запаху – 50 мл

Всі овочі ретельно миються. Кабачок і червоний перець очищаються від нутрощів, їх насіння в салаті не потрібні. Кабачок натирається на смужки китайської теркою. Червоний перець ріжеться на тонкі часточки. При приготуванні рецепту з капустою, вона шинкуется на бруски.

Після цього можна приготувати консерви двома способами: з сирою капустою або з пасированого. В обох випадках капуста додається до натертим овочів.

Після чого в салат додається дрібно нарізаний часник, трохи оцту, сіль, цукор за смаком. Салат потрібно відправити в холодильник на 3 — 4 години.

Для приготування маринаду спеції змішуються з рослинним маслом. Коли сам салат з кабачків по-корейськи з капустою на зиму настоїться в холодильнику і овочі дадуть сік, маринад змішується з овочами.

Краще дати готового салату настоятися в прохолодному приміщенні на кілька годин. Після чого він готовий до вживання або для консервування в банки. Такий салатик буде дуже поживним взимку.

Про те, як консервувати помідори у власному соку на зиму, ви можете дізнатися прямо зараз.

Швидко і смачно приготувати баклажанну ікру можна за цими рецептами. Здивуйте чоловіка своїми кулінарними здібностями!

А тут описана технологія приготування смачного овочевого рагу. Приємного апетиту!

Салат швидкого приготування на зиму

Для приготування салату з кабачків по-корейськи швидкого приготування на зиму використовується той же основний склад інгредієнтів, що і в рецепті заготовок:

  • Кабачок – 2 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Перець – 1 шт;
  • Приправи та спеції – за смаком;
  • Олія рослинна без специфічного запаху;
  • Оцет за бажанням;
  • Цибуля – 0,5 -1 шт;
  • Зелень — за смаком;
  • Сіль, цукор – за смаком.
Так як при швидкому приготуванні кабачок не має можливості довго маринуватися, він може виявитися твердим. Тому його необхідно пропарити.

Овоч бланшируется на вже розігрітій воді протягом 10 хвилин.

Поки вода кипить потрібно підготувати інші продукти. З перцю виймаються нутрощі.

Перець і моркву можна порізати тонкими брусками або на тонкі кола. Зелень, цибулю і часник дрібно рубаються.

Після закінчення 10 хвилин вода зливається, і потрібно дати кабачка трохи охолонути. Після бланшування він стає м'яким, до нього додаються всі нарізані інгредієнти можна додати трохи оцту.

Для маринаду рослинна олія змішується з приправами, сіллю і цукром, а потім вливається в овочі.

Для того щоб салат з кабачків по-корейськи на зиму швидкого приготування трохи настоявся, потрібно поставити миску в прохолодне приміщення на 1 – 2 години.

Після закінчення часу блюдо готове до подачі на стіл та для консервування в банки на зиму. При цьому не забудьте простерилізувати банки і кришки.

Напуття хазяєчкам

Вибирайте великі овочі. Їх зручніше буде натирати на корейській тертці.

Не використовуйте багато спецій, якщо у вас є хвороба шлунка або вам протипоказано гостре.

Краще приготувати більше маленьких баночок із заготівлею, ніж одну велику. Багато салату за один раз з'їсти не вийде, він ситний. А заготовка буде краще зберігатися в щільно закрученою кришкою.

Вдалих заготовок вам, милі господині! Кабачки по-корейськи на зиму відмінно впишуться в раціон вашої родини. Ось побачите, їх смак всім сподобається!

Що ще почитати: