Як приготувати смачну кабачкову ікру на зиму
Кабачкова ікра – корисна дієтична страва, яка подобається багатьом людям. Готувати її на зиму можна по-різному, додаючи різні сезонні продукти, спеції, майонез. Саме в цій заготівлі міститься багато корисних мікроелементів та вітамінів, які потрібні людському організму.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кабачки - | 3 кілограми |
цибулю - | 1 кілограм |
сіль - | 1,5 столові ложки |
морква - | 1 кілограм |
рослинна олія - | для обсмажування |
кислота лимонна - | 1 чайна ложка |
цукор - | 1 їдальня ложка |
паста томатна - | 2 столові ложки |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 84 Ккал |
Під час приготування ікри з кабачків, до основних продуктів також можна додавати часник, селеру, кінзу, кріп або петрушку.
- Молоді кабачки з м'якою шкіркою добре помити, зрізати кінчики, нарізати кружальцями і обсмажити їх з двох сторін до золотистого кольору;
- Моркву натерти, цибулю порізати півкільцями і обсмажити в тому ж маслі, що і кабачки, до золотистого відтінку;
- Овочі охолодити, перекрутити їх на м'ясорубці і перекласти в каструльку з товстим дном;
- До отриманої маси додати цукор, лимонну кислоту, томатну пасту, сіль, добре перемішати, довести до кипіння і проварити 15 хвилин;
- Готову страву перекласти в стерилізовані банки, закатати і укутати ковдрою до повного охолодження.
Як приготувати кабачкову ікру «Пальчики оближеш»
Досвідчені та початківці кулінари завжди знаходяться у пошуках рецептів цікавих і смачних заготовок на зиму. Ця ікра сподобається всім членам сім'ї, незалежно від віку.
Інгредієнти:
- 6 кілограмів кабачків;
- 1,5 склянки води;
- 3 кілограми моркви;
- 6 столових ложок солі;
- 1,5 кілограма цибулі;
- 15 столових ложок цукру;
- 3 склянки рослинного масла;
- томатна паста – 0,5 літра.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність на 100 г: 80 ккал.
Перевага цього рецепта в його простоті, тому навіть люди далекі від кухні, зможуть легко і швидко приготувати смачну заготовку.
- Овочі ретельно миються, чистяться від всього непотрібного і нарізати брусочками, а морквина треться на тертці;
- Всі овочі перекладають у глибоку каструльку з товстим дном, заливаються водою і тушкують до готовності на невеликому вогні 40 хвилин;
- Коли овочі будуть готові, їх потрібно викласти на друшляк, щоб вся вода стекла і за допомогою блендера перебити на пюре;
- Масу викласти назад у каструльку, додати до нього цукор, сіль, томатну пасту, довести все до кипіння і 15 хвилин прокип'ятити постійно помішуючи;
- Ікру викласти в простерилізовані банки, закатати, перевернути їх догори дригом і добре закутати ковдрою.
Зберігати таку заготовку найкраще в прохолодному і темному місці. Вона буде радувати своїм ніжним смаком протягом всього зимового часу.
Рецепт овочевої ікри з майонезом
Якщо звичайна кабачкова ікра вже набридла і хочеться приготувати щось смачне і незвичайне, можна ознайомитися з цим рецептом. Ікра виходить ніжною, м'якою, а у поєднанні з картоплею, чорним хлібом і свіжим цибулею, вона повністю розкриває свої смакові нотки.
Інгредієнти:
- 250 мілілітрів 67% майонезу;
- 3 кг кабачків;
- 0,25 літра томатної пасти;
- 0,5 склянки рослинного масла;
- 2 столові ложки цукру;
- 4 цибулини;
- 2 столові ложки 9% оцту;
- 5 грам солі;
- 4 грама паприки, запашного і чорного перцю.
Час приготування: 3 години.
Калорійність на 100 грам: 96 ккал.
На приготування цієї заготовки необхідно витратити кілька годин свого часу, але результат того вартий.
- Кабачки помити, нарізати невеликими брусками і перекрутити через м'ясорубку, а слідом за ними і обсмажену на олії цибулю;
- Суміш з кабачків і цибулі перекласти в каструльку, поставити все на вогонь і готувати 2 години на невеликому вогні, постійно помішуючи;
- В каструльку, додати майонез, томатну пасту, цукор, потім все перемішати і тушкувати 20 хвилин, після цього покласти сіль, оцет і спеції і потримати на плиті ще 10 хвилин;
- Заготівлю розкласти по банках, закатати і укутати.
Ця кабачкова ікра надзвичайно смачна і просто тане в роті. Незважаючи на те, що в неї додається майонез, вона не псується і може зберігатися в прохолодному місці тривалий час.
Фаршировані яйця — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями цієї чудової і простий закуски.
Як приготувати смачні тюфтельки з соковито підливою читайте в нашій статті.
Як правильно заготовити щавель на зиму — кілька простих рецептів, які допоможуть господиня.
Кабачкова ікра на зиму як магазинна
Багато людей часто купують магазинну ікру, оскільки люблять її за ніжність. Якщо є бажання і можливість, можна приготувати таку ж страву, яке нічим не буде поступатися за смаком своєму аналогу. Для цього не потрібно нічого надприродного, тільки набір простих і недорогих продуктів.
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків;
- 0,6 кілограма моркви;
- 0,6 кілограма помідорів;
- 0,3 кілограма цибулі;
- 1 столова ложка оцту;
- 4 чайні ложки цукру;
- сіль;
- перець;
- 100 грам часнику.
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність на 100 г: 84 ккал.
Для приготування цієї кабачкової ікри краще всього вибирати молоді, маленькі кабачки з тонкою і ніжною шкіркою і кінця не сформованими насінням. Якщо таких немає, можна використати і великі, але в такому випадку необхідно видалити шкірку і вирізати серединку.
- Кабачки помити, порізати невеликими шматочками;
- Цибулю і помідори нарізати шматочками, часник подрібнити, моркву натерти на тертці невеликий;
- На сковорідку налити рослинне масло і обсмажити на ньому цибулю до золотистого відтінку і моркву, потім додати помідори, цукор, сіль і тушкувати все на невеликому вогні 5 хвилин;
- Шматочки кабачків перекрутити на м'ясорубку і це пюре перекласти в каструльку з товстим дном, готувати з моменту закипання 30 хвилин постійно помішуючи дно, щоб нічого не пригоріло;
- До кабачків перекласти смажені овочі, додати оцет і гасити всі без кришки ще 30 хвилин, а в самому кінці додати подрібнений часник;
- Каструльку зняти з вогню і пюрировать її вміст блендером, поки консистенція не стане однорідною;
- Готову ікру розкласти по банках, накрити кришками і закатати.
Під час консервації, всі банки і кришки необхідно стерилізувати. Це можна зробити в духовці, мікрохвильовій печі або над водою з допомогою каструлі і спеціального пристосування. Якщо баночки маленькі – вони легко поміщаються в мікрохвильовку, по кілька штук.
Корисні поради
Для приготування кабачкової ікри на зиму краще всього вибирати каструлі великого розміру, виготовлені з чавуну або нержавіючої сталі. Дно у них обов'язково має бути товстим, щоб всі продукти прогрівалися рівномірно. Саме ця проста хитрість дозволить приготувати смачну заготовку.
Якщо в будинку немає такої посуду, краще її придбати, ніж використовувати емальований. Для приготування заготовок така посуд не підходить, у ній постійно буде пригорати з-за цього, смак ікри буде вже зіпсований, як у деяких випадках і сама каструля.
Для подрібнення продуктів найчастіше застосовується м'ясорубка або блендер, в залежності від рецепту. Якщо овочі перебиваються в кінці приготування, то в такому випадку без техніки просто не обійтися.
Щоб ікра на зиму вийшла ніжною і смачною, необхідно вибирати тільки молоді кабачки маленького розміру. Щоб закрутка збереглася як можна довше, закривати її потрібно тільки в стерилізовані банки.