14 май 2019 7 623

Домашні рецепти приготування кабачкової ікри як в магазині

Майстерно приготовлена кабачкова ікра стала одним з кращих страв для перекусу. Намазаний густим шаром ікри шматок хліба з маслом, що може бути смачніше?! А смажена картопелька з золотистою скоринкою, та з ікоркою – кращий вечеря дачника або пішого туриста.

Кабачкова ікра вже багато років серед російськомовного населення займає лідируючі позиції серед зимових заготовок. Рецептів страви безліч, і кожен з них має свій склад і смакові властивості, що робить домашню ікру універсальної закускою.

Пропонуємо на ваш суд кілька кращих і найсмачніше рецептів кабачкової ікри за смаком та, що продається в магазинах. Який вибирати – вирішуйте самі.

Отже, приступимо до приготування найсмачнішої ікри.

Класичний рецепт

Нам знадобляться наступні види продуктів. Краще приготувати заздалегідь – помити, почистити, порізати, бо як процес приготування на першому його етапі достатньо швидкий і пересмажувати овочі не слід.

  • 3 великих кабачка, загальною масою кілограма на півтора;
  • 0,5 кг свіжої моркви, краще брати з тупими носами, вона, як показує практика, завжди солодший;
  • 3 великих цибулини;
  • 3 великих болгарських перцю, жовтого або червоного кольору;
  • 5 великих стиглих томатів, бажано навіть трохи перестиглих, вони дадуть м'якоть;
  • 1,5 столових ложки борошна пшеничного першого сорту;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • 0,2 л рослинного масла.

Попередньо ставимо на вогонь глибоку сковороду, додаємо рослинне масло. Не шкодуйте, овочі поглинуть його швидко. Залишаємо на повільному вогні до того моменту, поки масло не розжариться.

Кабачки очистити від шкірки, ріжемо на дрібні кубики, дрібні для того, щоб вони швидко просмажаться і для подальшого зручності обробки.

Підсмажуємо кабачки до легкої золотистої скоринки, додаємо цибулю, підсмажити.

Цибуля обжарился, додаємо натерту на крупній тертці моркву, також пасеруємо. Не забувайте, що всі маніпуляції ми проробляємо при відкритій кришці.

Морква, кабачки і цибулю повинні укупі утворити однорідну масу приємного і апетитного золотого відтінку.

Закидаємо дрібно нарізаний болгарський перець, заливаємо томатною пастою. Готуємо її в той час, поки страхуються наші овочі. Томати просто натираємо на крупній тертці, залишаючи шкірку, вона не придатна для вживання в даному блюді.

Солимо і перчимо за смаком, сіль рекомендуємо брати з прянощами або травами, так ікра придбаний пікантність.

Важливий момент! Закриваємо кришку, тушкуємо до повної готовності хвилин 15, не більше.

Пройшло 15 хвилин, пробуємо на сіль. Якщо приємний смак і кабачкова ікра практично готова до вживання, додаємо борошно простими сеятельными рухами. Це допоможе уникнути утворення борошняних грудок.

Залишаємо на вогні ще на хвилину, знімаємо. Блендером доводимо отриману масу до кашоподібного стану.

У випадку, коли всі пропорції дотримані, кабачкова ікра придбає колір і консистенцію магазинного варіанту.

«Радянська» версія

Рецепт «радянської» кабачкової ікри як в магазині зберігся ще з тих часів, процес не займає багато часу, а закуска виходить не гірше магазинного. Рецепт для ледачих!

  • 1 кабачок середнього розміру;
  • 1 морква;
  • Половинка цибулини;
  • 1 болгарський перець, краще жовтий або зелений;
  • 2 столових ложки солодкої томатної пасти.
  • Рослинна олія, сіль.

У попередньо розігріту глибоку сковороду з рослинним маслом відправляємо нарізані дрібними кубиками кабачки, моркву, перець, цибулю, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20 хвилин. Додаємо томатну пасту, солимо за смаком і продовжуємо тушкувати під закритою кришкою ще 15 хвилин.

Приготовану кабачкову ікру як в магазині подрібнюємо зручним способом. Краще всього це зробити в блендері. І насолоджуємося смаком ніжною кабачкової ікри-закуски.

Як зробити магазинну кабачкову ікру по ГОСТу

ГОСТ – звід основних вимог, встановлених до товарів споживання. Відповідність продуктів харчування вимоги Госту – свідчення їх якості та придатності для вживання.

Головною вимогою Госту до кабачкової ікри є її гомогенність – однорідність, відсутність шматочків овочів.

Як приготувати кабачкову ікру як в магазині за всіма стандартами, зараз розповімо.

Нам знадобляться:

  • 5 кабачків середнього розміру, бажано без насіння;
  • 4 великих моркви;
  • 3 великих цибулини;
  • 2 болгарських перцю;
  • 3 великих томата;
  • 1,5-2 столових ложки борошна, загальний обсяг залежить від консистенції одержуваного в процесі страви;
  • 100 грам олії соняшнику без запаху;
  • Сіль, перець за смаком.

Всі овочі ретельно промиваємо, очищаємо від шкірки. Шкірку з болгарського перцю і томатів знімаємо після. Всі поміщаємо на деко, поливаємо водою і ставимо в попередньо нагріту духовку до температури 1800 градусів Цельсія хвилин на 25-30.

В процесі стежимо за овочами, при необхідності підливаємо води, їх мета перебування в духовці – придбати ніжну м'якість.

Овочі готові, даємо їм трохи охолонути, знімаємо шкірку з перцю і томатів. Змішуємо всі овочі разом, подрібнюємо за допомогою блендера. Солимо, перчимо, вливаємо олію, доводимо до кипіння в чавунній сковороді або казані.

Найімовірніше, на виході, практично готове блюдо буде виглядати рідкуватим. Саме тому, нам знадобиться борошно. Повільно, вводимо 1,5-2 столових ложки, дивимося на консистенцію.

Знімаємо з вогню, розкладаємо по банках і закатуємо звичним способом.

Заготівля на зиму

Як приготувати кабачкову ікру на зиму в магазині? Рецепт цілком простий, легко запам'ятати, навіть не записуючи. Основа – рівні пропорції всіх інгредієнтів, наприклад, беремо по 2:

  • 2 кабачка;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулі;
  • 2 болгарських перцю;
  • 2 столові ложки з гіркою томатної пасти;
  • 2 горошини чорного перцю;
  • Сіль, масло рослинне без запаху, рафінована.

Всі овочі натираємо на крупній тертці, обсмажуємо на повільному вогні до світло-пісочного кольору.

Додаємо томатну пасту, сіль, перець, тушкуємо протягом 10-15 хвилин.

Подрібнюємо за допомогою блендера. Банки стерилізуємо. Зручніше брати ємності невеликих обсягів – до 500 мл розкладаємо готову ікру, закатуємо і знову стерилізуємо у киплячій воді хвилин 10.

Акуратно дістаємо банки з кабачковою ікрою з води, закутуємо з великий рушник і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

Готову продукцію як в магазині до настання зими і безпосереднього вживання зберігаємо в прохолодному приміщенні – погребі, підвалі, на крайній випадок підійде і комора.

З ікрою розібралися, а тепер читайте про те, як приготувати аджику з кабачків на зиму. Теж смачна закуска!

Як закочувати правильно мариновані патисони? Тут ви дізнаєтеся відповідь.

А тут читайте рецепти абрикосового джему на зиму.

Корисні поради

У кожної господині в арсеналі є пара-трійка цінних порад, що дозволяють поліпшити смакові властивості будь-якої страви. Розповімо і про «ікряних».

Крім звичних солі і перцю, в якості приправи, можна додати дрібно нарубану зелень петрушки, часточку часнику.

Борошно не варто вводити всю одномоментно, можете отримати занадто густу страву, бо як частинки борошна мають властивість набухати, забираючи зайву вологу. Якщо введеної частини виявилося замало, введіть залишок.

Запікаючи овочі в духовці, найкраще робити це в рукаві для запікання м'яса та птиці. Додавання води зовсім не потрібно, а смак страви вийде більш насиченим. До того ж, збережеться велика частина вітамінів.

Солити овочі краще всього в кінці.

Помідори виявилися кислими і ваша ікра трохи кислить? Не біда, допоможе цукор! Одна чайна ложка або 4 кубика рафінаду врятують ситуацію.

Зняти шкірку з помідорів і болгарського перцю досить просто, обдайте окропом і потримати в гарячій воді 1-2 хвилинки, легкими рухами зіскобліть тонку шкірку, яка може зіпсувати ніжність смаку ікри, якщо раптом залишиться у страві.

Кабачкова ікра як в магазині вийде набагато смачніше, якщо замість звичайних зелених кабачків ви будете використовувати цукіні. Але це великий-великий секрет!

Не бійтеся експериментувати зі смаками. Подобається гостре? Покладіть половинку стручка червоного гострого перцю. Цінуйте класику? Виконуйте описані вище покрокові інструкції і насолоджуйтеся справжнім смаком натуральної кабачкової ікри як в магазині, але все-таки домашнього виготовлення.

Що ще почитати: