18 апрель 2019 2 381

Як зробити листкове тісто швидкого приготування

Основа багатьох страв – це тісто. Як його готувати, вирішує кожна господиня самостійно. Однак більшість з них погодяться з тим, що маленькі витрати часу на створення цієї основи буде великим плюсом.

Створюємо здобне листкове тісто швидкого приготування
Інгредієнти Кількість
Масло (вершкове або маргарин - 1 пачка
Борошно - близько двох стаканів
Вода - від половини до 75% склянки
Цукор - 30 г
Сіль - 5 г
Час приготування: 720 хвилин Калорійність на 100 грам: 490 Ккал

Беремо підготовлену борошно просіваємо її і висипаємо на приготовлену поверхню. Туди ж кладемо масло або маргарин, які повинні бути попередньо порізані на невеликі кубики.

У склянку з водою висипаємо цукор і сіль. Потрібно гарненько їх розмішати, щоб вони повністю розчинилися. Коли цей результат буде досягнутий, рідина виливається до борошна з маслом, і тісто замішується швидко.

Отриману масу накриваємо серветкою і залишаємо в холодному місці на ніч. Вранці розкачуємо двічі, щоразу складаючи тісто в 3 або 4 шари.

Дріжджове листкове тісто швидкого приготування в домашніх умовах

Будь-яка випічка з використанням дріжджового листкового тіста вийде дивовижною. Для того, щоб зробити хорошу основу, знадобляться такі продукти:

  • Борошно – близько трьох склянок;
  • Пачка вершкового масла;
  • Цукор – 60-75 г;
  • Дріжджі сухі – пакетик;
  • Тепла вода – приблизно третину склянки;
  • Тепле молоко – близько половини склянки;
  • Яйце – 1 шт.

У першу чергу потрібно зайнятися дріжджами. Їх потрібно розчинити в теплій воді разом з третиною відкладеного цукру (20-25 м). Залишаємо рідину в теплому місці приблизно на третину години. Поступово на ній зверху буде утворюватися піниста шапочка. До кінця відведеного часу її слід перешкодити.

Далі беремо борошно, додати сіль і цукор, що залишився. Далі кладемо туди ж шматочки масла. Перетираємо борошно з маслом, сіллю і цукром. У результаті повинна вийти свого роду крихта дрібної фракції.

Коли дріжджову суміш підійшла і вона схиблена, до неї можна додати яйце.

З крихти робимо гірку, в центрі якої формуємо поглиблення. У нього і виливаємо рідина. Замішуємо гладке тісто, після чого поміщаємо його в целофановий пакетик або обертаємо харчовою плівкою. Залишаємо в холодильнику на кілька годин.

Рецепт бездріжджового листкового тіста швидкого приготування для піци

Піца – одне з улюблених страв багатьох. Однак багато господинь замість того, що робити тісто самостійно, набувають готове в магазині у зв'язку з тим, що домашнє досить довго робити. Але з швидким безрожжевым тестом ця проблема піде в минуле, а піца в підсумку буде тільки смачніше.

Для приготування такого тесту необхідні такі компоненти:

  • ¼ Пачка маргарину;
  • Стакан молока або води;
  • Яйце;
  • 10 г солі;
  • 3 склянки борошна.

В першу чергу, беремо глибоку миску, куди висипаємо борошно.

Додаємо наступні інгредієнти: масло і сіль. Перемішуємо, поки не утворюється масляна крихта. Якщо руками не виходить або незручно, можна вдатися до вилки.

Далі до крихті додаємо яйце, яке попередньо потрібно збити замість з молоком (або з водою).

Замішуємо тісто з додаванням молочно-яєчної рідини.

Далі формуємо кулю, і виставляємо його на холод (приблизно на третину години).

Після того, як час минув, можна приступати до приготування піци.

Таке тісто підходить для тих, хто любить піцу з хрусткою скоринкою і м'якою серединкою.

Ще один рецепт тіста для піци, який, безумовно, заслуговує на увагу тих, хто любить тонкий і хрусткий коржик. Для його приготування рекомендується приготувати:

  • Борошно — 300-375 г;
  • 2/3 склянки води;
  • Оливкова олія – пару столових ложок;
  • Сіль – не більше 5-7 р.

Спочатку беремо води, виливаємо її в підходящу посуд (глибоку миску). Додаємо оливкова олія і сіль. Змішуємо і кладемо туди борошно. Потрібно не класти в миску відразу все борошно. Необхідно всипати її порційно. До того ж, це обереже вас від того, щоб маса не вийшла надмірно тугий.

Далі можна приступати замішування. Варто звернути увагу, що якщо тісто правильно замішане з дотриманням всіх правил, воно зовсім не буде липнути до столу, ні до рук.

Отримане тісто формують у куля, обгортають у целофан або в плівку і залишають полежати в холодильнику близько півгодини.

Рецепт сирного листкового тіста швидкого приготування

Таке тісто чудово підійде для любителів випічки: будь то пироги, або пиріжки з найрізноманітнішою начинкою.

Базисними компонентами є:

  • 0,1 кг борошна;
  • 0,1 кг сиру;
  • 0,1 кг масла;
  • Яйце.

Найкраще його замішувати в кухонному комбайні. Кладемо в миску борошно, сир і порізані масло. На невеликій швидкості змішуємо компоненти, після додаємо яйце і знову збиваємо. В результаті повинен вийти щільний грудку жовтуватого кольору. При цьому ви повинні помітити, що у тесту є певна неоднорідність, яка притаманна багатошаровому тесту.

Щоб його можна було використати, йому потрібно полежати в холодильнику кілька годин.

Цікавий рецепт на пиві

Для того щоб поласувати випічкою на такій основі, необхідно приготувати наступні компоненти:

  • Борошно – від 3 до 4 склянок;
  • Пиво (краще світлого сорту) – склянка;
  • Сіль – 1,5 чайної ложки;
  • Сода – половина чайної ложки;
  • Пачка вершкового масло або маргарину.

Якщо ви збираєтеся брати не масло, а маргарин, краще всього вибрати продукт гарної якості, оскільки від нього багато чого залежить.

До борошна (беремо не всі кількість, а приблизно половину) додаємо сіль, соду, після чого рубані шматочки масла або маргарину. Гарненько перемішуємо, поки не утвориться крихта. Далі вливаємо пиво. Додаємо борошно. Потрібно дивитися, скільки муки. Іноді тісто «бере» не більше 3-3,5 склянок. Замішуємо і загорнути його в плівку, кладемо в холод на кілька годин (або в морозилку, але половину цього часу).

Млинці на дріжджах і молоці рецепти в декількох варіантах. Читайте і спробуйте приготувати.

Суп з червоної консервованої квасолею — це смачне і ситне блюдо з іспанськими нотками. Читайте рецепт.

Неймовірно смачний рецепт пирога зі щавлем. Це дуже корисно і дуже-дуже смачно. Соковитий щавель додасть пікантності пирога.

Корисні підказки кулінарів

Шарову основу, приготовану самостійно, багато люблять за те, що під час приготування вона розшаровується за рахунок того, що в тісті присутні окремі масляні крихти.

Для того щоб поліпшити смакові якості, рекомендується використовувати не воду, а молоко. Однак таке рішення може позначитися на еластичності.

У свою чергу, щоб підвищити еластичність, деякі кулінари використовують лимонний сік, кислоту або оцет. Тобто додається один з цих компонентів в дуже невеликих кількостях.

Також необхідно уважно стежити за тим, скільки солі кладеться. Адже якщо її покласти занадто мало, шари будуть просто-напросто розповзатися. А якщо її буде дуже багато – будуть погіршені смакові якості.

Листкова основа хороша і тим, що її можна зберігати досить тривалий час в морозилці. Для цього її потрібно скачати в кілька шарів, після чого помістити в харчову плівку або целофановий пакет і заховати в морозильну камеру.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: