22 март 2019 5 091

Як швидко і смачно приготувати печиво на пиві: рецепти з фото з кроків

Рецепт тіста на пиві придумали дуже давно, і донині вона користується неймовірною популярністю. Печиво виходить смачне, розсипчасте, до того ж, недороге, так як готується з простих продуктів, завжди наявних під рукою.

Воно може бути солодким, листковим, солоним – в залежності від того, для кого ви його готуєте: ласощі для дітей або закуска для дорослих.

Просте печиво на пиві
Інгредієнти Кількість
Борошно - 950 грамів
Масло рослинне - 150 мілілітрів
Вода очищена - 150 мілілітрів
Куряче яйце - 1 штука
Пиво живе - 250 мілілітрів
Ванілін - 1 пакетик
Цукор - 150 грамів
Мигдаль мелений - 50 грамів
Мелений Фундук - 50 грамів
Сода харчова - 1 чайна ложка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 333 Ккал
Пісочне печиво без маргарину на пиві не залишить без уваги жодного члена сім'ї, крім того приготування займе зовсім небагато часу.

В глибоку скляну миску кладемо цукор, яйце, виливаємо пиво і все добре перемішуємо. Воно потрібно тільки свіже світле розливне. Пляшкове тривалого зберігання не підходить.

Поступово підсипаємо порціями просіяне борошно з содою і ванілін. Коли тісто почне густіти, підливаємо, чергуючи, соняшникову олію з водою (беремо масло нерафіноване, без запаху і смаку).

Воно повинно вийти м'яким, пластичним і не прилипати до поверхні. Накриваємо пластмасової ємністю і даємо відпочити при кімнатній температурі.

Відрізаємо шматок тіста, розкачуємо в квадратний пласт товщиною 6 міліметрів і формочками видавлюємо печиво. Посипаємо зверху сумішшю мелених горіхів.

За цією схемою виробляємо все тісто. Перекладаємо компактно на деко і ставимо в прогріту духовку на 20 хвилин.

Пісочне печиво на пиві без маргарину

Напередодні свята, коли немає часу готувати торт, на допомогу завжди прийде рецепт простого хрусткого печива на пиві. Готується воно дуже швидко і просто, і всі гості залишаться задоволені. А якщо помазати його зверху глазур'ю, то діти будуть в захваті.

Компоненти:

  • Борошно – 550 грамів;
  • Цукор – 220 грамів;
  • Сметана – 150 мілілітрів;
  • Пиво живе – 200 мілілітрів;
  • Молоко – 5 столових ложок;
  • Вода – 5 столових ложок;
  • Пудра цукрова – 5 столових ложок;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Пекарський порошок – 1 пакетик.

У глибокій емальованому мисці з'єднуємо цукор зі сметаною (краще взяти домашню, вона гущі). Поступово всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і підливаємо порціями пиво. Перекладаємо тісто на поверхню і продовжуємо замішувати руками, підсипаючи борошно. Залишаємо його полежати.

В залізну ємність наливаємо молоко, охолоджену воду і цукрову пудру, ставимо на помірний вогонь, помішуємо не доводячи до закипання. Через 7 хвилин відключаємо і даємо глазурі охолонути. Включаємо духовку на 190 °С.

Розкачуємо тісто у великий прямокутний пласт товщиною один сантиметр. Вирізаємо металевими формами фігурки. Застеляємо деко пекарської папером перекладаємо на нього печиво. Відправляємо в духовку на 25 хвилин.

Виймаємо печиво, знімаємо з листа, даємо охолонути і змащуємо зверху глазур'ю за допомогою силіконової пензлика. Даємо їй застигнути 15 хвилин. Випічка з такого тіста виходить хрусткою і повітряної.

Солоне печиво на пиві з маргарином

Солоне печиво буде відмінною основою для святкових канапе або просто пікніком у повсякденному меню.

Компоненти рецепту:

  • Борошно – 650 грамів;
  • Сир – 100 грамів;
  • Маргарин – 220 грамів;
  • Світле пиво – 100 мілілітрів;
  • Паприка, перець, гостра приправа – за смаком.

Охолоджений маргарин ріжемо в глибоку пластмасову миску, слідом підсипаємо пересеянную борошно і рубаємо ножем масу в крихту.

Підливаємо пиво і продовжуємо замішувати рукою, викладаємо натертий твердий сир і все вимішуємо в туге, пружне тісто.

Розкачуємо його на рівній поверхні, посипаємо зверху приправами, нарізаємо ромби ножем довільного розміру.

Включаємо духовку на 190 °С. Застеляємо деко пергаментом, перекладаємо заготовки і відправляємо пектися на 25 хвилин.

Таке печиво буде прекрасною закускою до пива, ні в чому не поступається менш корисним чіпсів або цибульним кілець.

Солодке пісочне печиво з маргарином на пиві

Ніжне пісочне печінка на пиві – відмінний варіант перекушування під час перерви чи зміни як для дітей, так і для дорослих. Завдяки пиву, що входить в рецепт, воно виходить ситним і зарядить вас енергією на весь робочий день.

Компоненти:

  • Борошно – 750 грамів;
  • Цукор – 350 грамів;
  • Пиво світле – 150 мілілітрів;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Розпушувач для тіста – 1 пакетик;
  • Волоські горіхи (очищені) – 150 грамів;
  • Маргарин – 1 пачка.

Висипаємо просіяне борошно з пекарським порошком у глибоку емальовану миску, ріжемо на невеликі шматочки м'який маргарин, починаємо акуратно замішувати тісто. Коли борошно повністю поглине маргарин, підливаємо пиво кімнатної температури, всипаємо цукор, ванілін і подрібнені горіхи.

Все вимішуємо в пластичну, м'яку масу. Кладемо тісто на годину в холодильник відпочити. Прогріваємо духовку до температури 190 °С. Розкачуємо охолоджене тісто в прямокутний пласт товщиною один сантиметр, склянкою або формочками видавлюємо фігурки.

Застеляємо деко папером для випічки, перекладаємо печиво, посипаємо зверху цукром і ставимо пектися в духовку на 20 хвилин.

Щербет з арахісом рецепт в домашніх умовах, цікаві рецепти і варіанти приготування.

Читайте рецепт здобних булочок з родзинками покрокові рецепти з фото.

Як правильно спланувати меню для святкового обіду читайте тут.

Рецепт листкового печива на пиві

Листкове пісочне печиво на пиві з мінімальним набором продуктів відмінно підійде до чаю або компоту.

Компоненти:

  • Борошно – 750 грамів;
  • Цукор – 150 грамів;
  • Пиво – 150 мл;
  • Маргарин або спред – 180 грамів;
  • Сік лимона – 3 чайних ложки;
  • Сода харчова – щіпка;
  • Яйце – 2 штуки.

З'єднуємо цукор і яйця і перемішуємо до однорідної консистенції. Наливаємо туди пиво і видавлюємо сік з лимона. Після цього підсипаємо потроху просіяне борошно з содою і вимішуємо на рівній поверхні м'яке еластичне тісто.

Не потрібно занадто старатися, інакше воно стане занадто крутим, а печиво вийде твердим.

Розкачуємо тісто у великий пласт, складаємо удвічі або втричі, як простирадло. Знову розгортаємо і складаємо.

Повторюємо процедуру три рази, після чого вирізаємо формочками різні фігурки. Застеляємо деко пергаментом, перекладаємо на нього печиво. За бажанням можна зверху посипати кунжутом. Прогріваємо духовку до 190 °С і випікаємо здобу 30 хвилин.

Листкове тісто підійде не тільки для випічки печива на пиво – з нього вийдуть смачні рогалики і хлібці. А найважливішим інгредієнтом будь-якої страви є ваш прекрасний настрій.

Дякуємо за проявлений інтерес до рецептами нашого сайту. Тепер ви точно знаєте, як зробити смачне печиво на пиві з допомогою простих інгредієнтів. Готуйте із задоволенням!

Що ще почитати: