Як приготувати салат з моцарелли з помідорами
Кампанія — красива область південної Італії, славиться не лише чудовою природою і красою Неаполітанської затоки, панорамою Везувію, старожитностями міста Помпеї. Але і яскравою, щедрої кухнею, яка подарувала світу дуже популярні страви: піцу, дивовижний кави, знамениті помідори сортів Корбарино і Сан Морцано, ніжний молодий сир Моцарелла.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру моцарелла - | 200 г |
оливкової олії першого віджиму - | 70 г |
зеленого базиліка або орегано (5 гілочок) - | 100 г |
стиглих помідор - | 300 г |
морської солі - | 25 г |
бальзамічного оцту - | 10 г |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
Спершу моєму і підсушуємо зелень. Ріжемо помідори кільцями, злегка їх підсолюємо. Моцарелу треба нарізати тонкими дисками, товщиною приблизно 5 мм
На порційну тарілку викладаємо помідори, сир і зелень, чергуючи помідорні кільця, диски моцарели і листочки зеленого базиліка.
Змішуємо бальзамічний оцет з оливковою олією, отриманим соусом збризкуємо салат.
До столу Капрезе подають охолодженим.
«Романо»
Почнемо з продуктів (на 2 порції):
- 120 р. салату романо;
- 30 р. рослинного масла (гірчична, оливкова, кукурудзяна);
- 200 г помідорів чері;
- 220 р. сиру моцарелла;
- 40 р. червоного винного оцту;
- 220 р. крабового м'яса.
Час приготування — 15 хвилин, калорійність страви — 210 ккал.
Споліскуємо і просушуємо рушником листя салату. Тонкими, але досить великими пластинами ріжемо крабове м'ясо.
Крабові палички виглядають в салаті менш ефектно, але якщо у вас куплені саме палички — поріжте їх навскіс, вони будуть виглядати дуже апетитно. Моцарелу нарізаємо тонкими півмісяцями. Листя салату можна просто порвати руками.
Додаємо моцарелу і крабів. В керамічній мисці змішайте масло з винним оцтом і спеціями, заправте соусом салат.
В'ялені помідори з сиром і базиліком
В'ялені помідори — дуже смачна італійська заготовка, яку додають до холодних закусок, піці, супів. Традиція сушити стиглі томати на сонці, існує ще з часів стародавнього Риму.
Улюбленець Нерона — цибуля порей, і зараз популярний в Італії. Завдяки цілющим властивостям, високому вмісту кальцію, магнію, заліза, ефірних масел і вітамінів. Цікаво, що найбільше аскорбінової кислоти міститься саме в білій частині. Ну а базилік — справжня комора вітамінів і феромонів.
У даному рецепті цікаво поєднуються ніжний цибуля порей (перлова цибуля), терпкий базилік, гострі помідори і ніжний сир. Знадобляться наступні продукти (на 2 порції):
- 150 р. зеленого або червоного базиліку;
- 220 р. моцарелли — міні в розсолі;
- 220 р. в'ялених помідорів в маслі;
- 4 перепелиних яйця;
- 1 гострий перчик вогник;
- 1 великий болгарський перець;
- 1 стебло цибулі порей;
- 70 р. оливкової олії холодного віджиму;
- 25 р. морської солі.
Час приготування — 20 хвилин, калорійність страви — 225 ккал.
Спочатку ставимо варити перепелині яйця, вони будуть готові через 5 хвилин після закипання. Чистимо, миємо овочі та зелень, прибираємо зайву вологу рушником. Як тільки яйця готові, зливаємо гарячу воду, заливаємо яйця холодною водою, залишаємо остигати.
Болгарський перець ріжемо на 4 частини, дрібно шаткуємо тонкими довгими стружками. Дуже дрібно ріжемо гострий перчик вогник (без насіння), білу частину цибулі порей шаткуємо тонкими кільцями. В'ялені помідори виймаємо з олії, видаляємо серветкою зайвий жир, нарізаємо скибочками.
Очищаємо перепелині яйця від шкаралупи і ріжемо на половинки. Обриваємо листочки базиліка, жорсткі гілочки прибираємо (при бажанні можна додати в бульйон). Нарізаємо моцарелу кубиками, помідори — невеликими шматочками. Викладаємо всі інгредієнти шарами в один посуд.
В керамічній мисці змішайте оливкову олію, гострий перець і сіль. Добре перемішайте і заправте салат.
Смачний і корисний рецепт сирників з бананом — дієтичний сніданок для дітей.
Салат з консервованими ананасами і куркою по нашому рецепту тут.
Як приготувати пхали з капусти читайте в нашій статті.
Салат з моцарелли з помідорами і оливками
Ошатний соковитий салат з сонячних жовтих помідорів з оливками і молодим сиром прикрасить осінній стіл. Його секрет — цікавий солодкий соус, такий, що відтіняє гостроту солоних маслин. Приготуйте наступні продукти (на 2 порції):
- 100 р. зелених маслин (без кісточок);
- 100 г чорних маслин (без кісточок);
- 100 р. чебрецю або чебрецю;
- 25 р. чорного перцю;
- 20 р. морської солі;
- 320 р. сиру моцарелла (або боккончини);
- 200 р. жовтих помідор (2 шт.);
- 70 р. оливкової олії;
- 70 р. діжонської гірчиці;
- 25 р. меду;
- 70 р. кедрових горіхів.
Час приготування — 15 хвилин, калорійність страви — 224 ккал.
Помідори і зелень чебрецю помити, підсушити рушником. Маслини розрізати навпіл, вийдуть симпатичні «бочонки». В окремому посуді змішайте оливкова олія, діжонську гірчицю, мелений чорний перець, мед, морську сіль. Додайте нарізані оливки і добре перемішайте соус.
Листочки чебрецю зірвіть руками з жорстких гілочок. Окремо наріжте великими кубиками стиглі жовті помідори і молодий сир. Заправте салат соусом. Щедро посипте салат кедровими горішками і прикрасьте пряними листочками чебрецю.
Корисні поради
Кілька кулінарних секретів зроблять ваші закуски дуже апетитними:
- покупної букетик салату перед вживанням варто замочити на 10 хвилин у холодній воді з кількома кульками льоду;
- соуси краще розмішувати дерев'яною ложкою, або кулінарної лопаткою, їх аромат розкриється яскравіше;
- листя салату краще рвати руками, або різати керамічним ножем; зіткнення з металом руйнує вітаміни.
Приємного апетиту!