Покрокові рецепти салатів з тунцем і помідорами
З найбільш популярних салатів з рибою можна виділити італійський рецепт з тунцем. У нас на Батьківщині він зазнав безліч змін: змінювалися не тільки інгредієнти, але і соуси, і спосіб нарізки і подача. Але всі ці варіанти виявилися дуже вдалими. Такі салатики швидко прикрасять стіл своїм колоритом!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
зеленої цибулі - | 3 пера |
помідори - | 2 шт. |
міксу салатів - | 1 пачка |
тунця - | 1 банку |
олії оливкової - | 45 мл |
діжонської гірчиці - | 5 г |
бальзамічного оцту - | 15 мл |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 97 Ккал |
Збірка салату:
- Страва подається порційно, тому потрібно відразу приготувати дві тарілки. На них треба викласти вимитий мікс салату. Якщо не хочеться купувати пачку, можна використовувати те, що є під рукою: крес-салат, лоло-россо, рукколу, базилік, навіть зелені частини пекінської капусти – все підійде в якості подушки для салату;
- Обидва помідори помити, вирізати плодоніжки. Порізати на невеликі часточки або шматочки, а можна просто великим кубиком. Покласти їх у довільному порядку на листя;
- Зелену цибулю помити, а потім подрібнити. Білу частину теж використовувати. Посипати зверху на інші інгредієнти;
- З банки з рибою вилити масло, а саме м'ясо перекласти на тарілку. Вийняти всі кісточки і розім'яти його вилкою. Дуже сильно розминати не потрібно, нехай залишаться невеликі об'ємні шматочки;
- Рибу поділити навпіл і викласти в центр на тарілки;
- У тій же глибокій мисці, де була риба, необхідно змішати оцет з гірчицею і маслом в однорідну масу. Змішувати можна вилкою;
- Тонким струменем полити соусом весь салат на обох тарілках і відразу подавати.
Салат з тунцем, черрі і яйцем
- оливкова олія;
- 5 помідор черрі;
- 2 яйця;
- 1 пучок листя салату;
- 1 цибуля;
- 15 мл соку лимона;
- 1 банку тунця.
Час на приготування – 25 хв.
Калорійність – 67 ккал/100 р.
Приготування салату:
- Відкрити банку з рибою і злити майже все масло. Витягнути м'ясо і розім'яти його вилкою разом із залишками масла – так виходить соковитіше;
- Звільнений від лушпиння цибулю слід дрібно нашаткувати і додати до риби;
- Потім обидва інгредієнта необхідно полити соком лимона;
- Черрі, помити і розрізати навпіл, а особливо великі плоди можна порізати на чотири частини;
- Всі перераховані вище інгредієнти необхідно помістити в салатник і перемішати, додавши оливкова олія. Посолити, а спеції додавати на свій розсуд. Можна використовувати гірчицю або соєвий соус;
- Яйця зварити так, щоб жовток був твердим. Це займає приблизно дванадцять хвилин, після чого їх слід охолодити і очистити. Розрізати їх на чотири часточки і додати в салатник зверху. Якщо хочеться, можна просто натерти їх і присипати зверху;
- Листя салату помити, злякатися вологу, укласти їх на блюдо цілими. А на них викласти інші інгредієнти. При бажанні, можна додатково прикрасити зеленню або маслинами.
Спробуйте приготувати неймовірний десерт — груша у вині. Це вишукане частування чудово підійде для романтичної вечері.
Якщо ви хочете приготувати незвичайне блюдо, не витрачаючи при цьому багато часу, спробуйте наш рецепт ароматної плов зі свининою з булгуру.
Курка по-мексиканськи — ви будете в захваті від цієї страви. Дуже вкуснй рецепт!
Консервований тунець з томатами і кукурудзою
- Зелень;
- 1 банку тунця;
- 3 невеликих помідора;
- 160 г кукурудзи (можна консервованої);
- 2 яйця;
- майонез;
- 4 листи салату.
Час на підготовку – 20 хв.
Калорійність – 52 ккал/100 р.
Як зробити салат:
- Качан кукурудзи відварити в солоній воді. Коли він трохи охолоне, ножем зрізати потрібну кількість зерен. Взимку можна використовувати консервовану кукурудзу, витягнувши її з води;
- Листя салату сполоснути під водою, прибрати вологу, а потім нарізати невеликими квадратиками або смужками;
- Помідори помити. Далі їх треба нарізати на шматочки, обов'язково прибравши плодоніжку;
- Яйця зварити круто. Жовток повинен бути твердим. Їх потрібно охолодити, почистити і нарізати кубиками, але не занадто дрібними;
- Тунець з банки витягнути, масло не використовувати. Нарізати рибу такими ж кубиками, їх можна навіть просто відламати вилкою;
- Всі інгредієнти змішати в салатник, посолити. Додати бажану кількість майонезу. Можна так само використовувати будь-яку рослинну олію разом з соєвим соусом;
- Зелень помити, дрібно нашаткувати і присипати салат зверху.
Салат з огірком і помідором і тунцем
- 30 г кедрових горіхів;
- 2 помідори;
- 1 зубок часнику;
- 1 банку тунця;
- 1 огірок;
- 2 листків салату;
- 30 мл соку лимона;
- 60 мл оливкової олії;
- 1 болгарський перець.
Час на підготовку – 30 хв.
Калорійність – 92 ккал/100 р.
Як приготувати салат:
- Витягнути м'ясо риби з банки і виделкою розібрати його на волокна;
- Всі овочі і листя вимити. Можна прикрасити салат листям фіолетового базиліка, їх тоді теж потрібно помити;
- Нарізати невеликими кубиками огірок, шкурку при необхідності можна зрізати. Тоді салат вийде ніжніше;
- Помідори вже без плодоніжки нарізати кубиками побільше;
- На такі ж кубики слід порізати болгарський перець, у якого спершу треба прибрати плодоніжку з насінням;
- Очищену головку часнику потрібно дрібно порубати ножем;
- Листя салату порвати руками на шматочки невеликого розміру;
- Змішати всі ці інгредієнти в одному салатнику;
- Зверху полити соком лимона, посолити, можна навіть трохи поцукрянити, поперчити;
- Додати оливкове масло, перемішати;
- Горіхи пересипати на суху гарячу сковороду прожарити протягом трьох хвилин, постійно заважаючи, посипати їх зверху.
Вишуканий салат з руколою
- 3 помідори;
- 1 пучок рукколи;
- 7 кульок моцарелли;
- 1 банку тунця;
- кунжутне масло.
Час на підготовку – 10 хв.
Калорійність – 121 ккал/100 р.
Етапи складання салату:
- Вимиті помідори слід нарізати на кілька часточок;
- Рукколу помити, обсушити і покласти в салатник. Вона буде виконувати роль подушки;
- Зверху на неї покласти помідори;
- Далі витягнути тунець з банки, нарізати його слайсами і перекласти у вигляді віяла у центр салату;
- Кульки моцарелли, зовсім невеликі, в довільному порядку укласти зверху;
- Тонким струменем полити продукти кунжутним маслом. За бажанням можна присипати рубаною кунжутом.
Корисні поради
Кожне з цих страв можна доповнити домашніми сухариками. Для цього хліб нарізати на кубики, обсмажити їх в олії з доповненням часнику і пряних трав. Посипати зверху безпосередньо перед подачею. Якщо зробити це заздалегідь, вони розтопляться.
Так само до рецепту салату з кукурудзою можна додати рис. Тоді це буде вже повноцінне друге блюдо, досить легке і поживне. Дуже цікавий варіант вечері, в тому числі і романтичного.
Соковитий тунець перетворює будь-який стіл: як буденний, так і святковий. Жоден гість не відмовиться його спробувати. З-за чудового смаку страв з цією рибою ділитися ними не так вже і просто!