09 апрель 2019 1 286

Пиріг з киселю — просто, смачно і красиво

Як зробити пиріг з киселю? Можливо, комусь це здасться дивним, але з киселю також можна робити випічку. При цьому вона виходить дуже смачною і повітряної. Після випікання випічка виходить ніжною, а при її вживанні вона просто тане у роті. Тому обов'язково у своєму запасі кулінарних рецептів потрібно мати рецепти приготування цих ласощів.

Швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
упаковка сухого киселю - 200 грам (будь-якого смаку)
яєць - 4 шт.
борошна - 100 грам
харчової соди - 1 маленька ложка
оцту або соку лимона - половина маленької ложки
рослинної олії - трохи
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Як готувати швидкий пиріг з сухого киселю в духовці:

  1. Якщо використовується кисіль в брикеті, то його слід попередньо розкришити до стану порошку;
  2. Потім засипаємо до киселю борошно і всі сухі компоненти перемішуємо;
  3. В окрему ємність розбиваємо яйця і добре збиваємо до однорідності;
  4. Заливаємо яйця до борошна з киселем;
  5. Далі харчову соду потрібно погасити оцтом або лимонним соком;
  6. Заливаємо гашену соду в рідку основу і перемішуємо до рівномірної структури;
  7. У результаті повинна вийти рідка основа по консистенції схожа на густу сметану;
  8. Сковороду для запікання потрібно промазати рослинним маслом;
  9. Потім заливаємо в неї рідке тісто, верх акуратно розрівнюємо;
  10. Духовку слід прогріти до 180-190 градусів;
  11. В прогріту духовку ставимо сковорідку з тестом і випікаємо приблизно 15-20 хвилин;
  12. Готовий пиріг можна дізнатися за допомогою сірника або зубочистки, для цього випічка протикається і якщо на поверхні сірники або зубочистки не залишається тесту, то значить все готове;
  13. Потім виймаємо форму з духовки і відставляємо остигати;
  14. Як тільки випічка стане теплою її можна вийняти на плоску тарілку;
  15. При бажанні пиріг можна змастити вареним згущеним молоком або будь-яким варенням або джемом.

Пиріг «Губка»

Для готування підготуємо інгредієнти:

  • упаковка киселя в сухому вигляді на 250 грамів;
  • кефір — ½ склянки;
  • три яйця;
  • 130 грам борошна;
  • щіпка харчової соди;
  • рослинна олія;
  • цукровий пісок – 2 великі ложки.

Процес приготування займе близько 40 хвилин, калорійність – 165 ккал.

Як готувати пиріг з киселя «Губка»:

  1. У ємність наливаємо кефір і додаємо до нього харчову соду. Все перемішуємо і залишаємо трохи постояти, щоб вся суміш почала пінитися;
  2. Сухий кисіль слід розмолоти до стану порошку, якщо він знаходиться у вигляді брикету;
  3. Засипаємо кисіль в чашку, додаємо до нього яйця і все добре змішуємо до утворення рівномірної структури;
  4. Після цього засипаємо борошно і знову все перемішуємо;
  5. У результаті повинна вийти однорідна основа з несильно густою консистенцією;
  6. Форму для запікання добре промазуємо рослинним маслом з усіх сторін;
  7. Заливаємо у форму основи, верх розрівнюємо;
  8. Обов'язково посипаємо все цукровим піском;
  9. Духову шафу слід підігріти до температури не більше 180 градусів;
  10. Відправляємо туди форму з основою і залишаємо дбати 20-25 хвилин;
  11. Потім витягуємо готовий пиріг і залишаємо трохи постояти, щоб він став теплим;
  12. Цукор на поверхні в процесі випікання ростить і вийде рум'яна кірочка;
  13. Теплий пиріг виймаємо на велику плоску тарілку і ставимо на стіл до чаю.

Пиріг з киселю в пачці без яєць

Що потрібно для готування:

  • сухий кисіль в брикеті на 250 грамів;
  • сметана – ½ склянки;
  • борошно – 150 грам;
  • манна крупа – 80 грам;
  • рослинна олія;
  • ½ Ч. ложки харчової соди.

Процес готування буде становити приблизно 40 хвилин, калорійність – 152 ккал.

Процес приготування:

  1. Кисіль слід потовкти до стану порошку;
  2. Кисіль засипаємо в чашку, додаємо до нього борошно, манну крупу і підсипаємо харчову соду;
  3. Потім до сухим компонента додаємо сметану і все перемішуємо до однорідності;
  4. Засипаємо харчову соду і знову все змішуємо;
  5. При бажанні можна додати будь-яке варення, ягоди або шматочки фруктів;
  6. Поверхня форми для запікання промазуємо рослинним маслом;
  7. Викладаємо основу у форму, верх розрівнюємо;
  8. Духова шафа попередньо прогріваємо до 180 градусів;
  9. Поміщаємо в духовку форму і залишаємо запікати протягом 20-25 хвилин;
  10. Готовий пиріг виймаємо і остуджуємо;
  11. Потім викладаємо випічку на плоску тарілку і подаємо на стіл до чаю.

Читайте як приготувати рогалики на сметані в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт простого, але ситного страви — макарони по флотськи з тушонкою.

А ви пробували приготувати пельмені в мікрохвильовці? Читайте наші поради та рекомендації?

Кисельный пиріг з варенням в мультиварці

Що підготуємо для готування:

  • кисіль сухий — упаковка на 200 грам;
  • молоко – 80 мл;
  • 3 яйця;
  • ½ Склянки малинового або полуничного варення;
  • 4 великі ложки з гіркою борошна;
  • щіпка розпушувача;
  • трохи вершкового масла.

На приготування їжі буде потрібно 50 хвилин, калорійність – 175 ккал.

Як потрібно робити пиріг з киселем і варенням в мультиварці:

  1. Для початку в глибоку чашку розбити яйця;
  2. За допомогою міксера збиваємо яйця до рівномірної структури. Збиваємо їх протягом 3 хвилин;
  3. Перемелюємо кисіль до стану порошку і засипаємо до збитим яйцям. Все перемішуємо міксером до однорідності;
  4. Заливаємо молоко, додаємо борошно і розпушувач;
  5. Всі компоненти знову розмішуємо до рівномірного стану;
  6. Ємність мультиварки змащуємо вершковим маслом з усіх сторін;
  7. Заливаємо половину тіста;
  8. Далі шаром викладаємо варення;
  9. Виливаємо залишки тіста;
  10. Верх слід розрівняти, щоб після випікання на поверхні пирога не було горбів;
  11. Виставляємо програму «Випічка» і готуємо приблизно 40 хвилин;
  12. Готовність можна перевірити зубочисткою або сірником. Для цього потрібно проткнути пиріг і подивитися, чи не залишилося тесту. Якщо тіста немає, то пиріг готовий;
  13. Після того, як прозвучить сигнал, вимикаємо мультиварку і залишаємо випічку трохи охолонути;
  14. Остиглий пиріг обережно виймаємо з ємності мультиварки і викладаємо на плоску тарілку;
  15. Попередньо пиріг можна посипати цукровою пудрою або прикрасити ягодами малини або полуниці.

Пиріг з какао з додаванням сухого киселю

Складові компоненти:

  • кисіль упаковка на 250 грамів;
  • какао-порошок – 3 великі ложки;
  • шматочок вершкового масла 150 грам;
  • яйця – 3 штуки;
  • трохи розпушувача;
  • цукровий пісок – півсклянки;
  • 150 грам борошна.

Для приготування нам буде потрібно близько 40 хвилин, калорійність – 169 ккал.

Правила готування пирога з киселю з какао:

  1. Якщо масло жорстке, то його слід попередньо розм'якшити в мікрохвильовій печі. Поміщаємо його туди на 30-50 секунд;
  2. Викладаємо розм'якшене масло в глибоку чашку і засипаємо цукровий пісок. Всі компоненти збиваємо міксером до білого стану;
  3. Потім вводимо по одному яйцю і при цьому не перестаємо збивати все міксером;
  4. Після цього масляну суміш відставляємо в сторону;
  5. Якщо кисіль в брикеті, то його слід розбити до стану порошку;
  6. Засипаємо кисіль в масляну суміш і перемішуємо до рівномірної структури;
  7. Борошно змішати з какао-порошком, також туди можна додати розпушувач;
  8. Всі сухі компоненти всипаємо через сито в рідку суміш з масла і киселя;
  9. У результаті повинно вийти густе тісто шоколадного кольору;
  10. Форму для запікання змащуємо з усіх боків рослинним маслом;
  11. Викладаємо у форму тісто, верх розрівнюємо;
  12. Духову шафу слід прогріти до 200 градусів;
  13. Поміщаємо в духовку форму з тестом і залишаємо запікатися;
  14. Через хвилин 10 знижуємо температуру до 170 градусів і продовжуємо піч ще 10-15 хвилин до готовності пирога;
  15. Далі виймаємо випічку і залишаємо остигати;
  16. Після охолодження, виймаємо її на тарілку;
  17. При бажанні пиріг з киселю можна змастити шоколадною глазур'ю або вареним згущеним молоком.

Корисні поради

  • для приготування можна використовувати кисіль в брикетах. Але краще всього використовувати кисіль вже у вигляді порошку, його не потрібно буде розбивати;
  • за смаком можна використовувати кисіль будь – фруктовий або ягідний;
  • додатково в основу можна додати варення, горіхи, родзинки, курагу, чорнослив, мармелад, свіжу ягоду або шматочки фруктів;
  • на форму для запікання можна постелити папір для запікання, за допомогою неї буде набагато легше вийняти випічку після випікання.

Пиріг на сухому киселях зовсім нескладний у приготуванні. Всі компоненти потрібно просто перемішати до однорідності і викласти у форму для запікання. У результаті виходить відмінна випічка до чаю. Після випікання її можна змастити джемом, згущеним молоком або будь-яким кремом. У будь-якому випадку вийде смачно і красиво!

Що ще почитати: