Пиріг з киселю — просто, смачно і красиво
Як зробити пиріг з киселю? Можливо, комусь це здасться дивним, але з киселю також можна робити випічку. При цьому вона виходить дуже смачною і повітряної. Після випікання випічка виходить ніжною, а при її вживанні вона просто тане у роті. Тому обов'язково у своєму запасі кулінарних рецептів потрібно мати рецепти приготування цих ласощів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
упаковка сухого киселю - | 200 грам (будь-якого смаку) |
яєць - | 4 шт. |
борошна - | 100 грам |
харчової соди - | 1 маленька ложка |
оцту або соку лимона - | половина маленької ложки |
рослинної олії - | трохи |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
Як готувати швидкий пиріг з сухого киселю в духовці:
- Якщо використовується кисіль в брикеті, то його слід попередньо розкришити до стану порошку;
- Потім засипаємо до киселю борошно і всі сухі компоненти перемішуємо;
- В окрему ємність розбиваємо яйця і добре збиваємо до однорідності;
- Заливаємо яйця до борошна з киселем;
- Далі харчову соду потрібно погасити оцтом або лимонним соком;
- Заливаємо гашену соду в рідку основу і перемішуємо до рівномірної структури;
- У результаті повинна вийти рідка основа по консистенції схожа на густу сметану;
- Сковороду для запікання потрібно промазати рослинним маслом;
- Потім заливаємо в неї рідке тісто, верх акуратно розрівнюємо;
- Духовку слід прогріти до 180-190 градусів;
- В прогріту духовку ставимо сковорідку з тестом і випікаємо приблизно 15-20 хвилин;
- Готовий пиріг можна дізнатися за допомогою сірника або зубочистки, для цього випічка протикається і якщо на поверхні сірники або зубочистки не залишається тесту, то значить все готове;
- Потім виймаємо форму з духовки і відставляємо остигати;
- Як тільки випічка стане теплою її можна вийняти на плоску тарілку;
- При бажанні пиріг можна змастити вареним згущеним молоком або будь-яким варенням або джемом.
Пиріг «Губка»
Для готування підготуємо інгредієнти:
- упаковка киселя в сухому вигляді на 250 грамів;
- кефір — ½ склянки;
- три яйця;
- 130 грам борошна;
- щіпка харчової соди;
- рослинна олія;
- цукровий пісок – 2 великі ложки.
Процес приготування займе близько 40 хвилин, калорійність – 165 ккал.
Як готувати пиріг з киселя «Губка»:
- У ємність наливаємо кефір і додаємо до нього харчову соду. Все перемішуємо і залишаємо трохи постояти, щоб вся суміш почала пінитися;
- Сухий кисіль слід розмолоти до стану порошку, якщо він знаходиться у вигляді брикету;
- Засипаємо кисіль в чашку, додаємо до нього яйця і все добре змішуємо до утворення рівномірної структури;
- Після цього засипаємо борошно і знову все перемішуємо;
- У результаті повинна вийти однорідна основа з несильно густою консистенцією;
- Форму для запікання добре промазуємо рослинним маслом з усіх сторін;
- Заливаємо у форму основи, верх розрівнюємо;
- Обов'язково посипаємо все цукровим піском;
- Духову шафу слід підігріти до температури не більше 180 градусів;
- Відправляємо туди форму з основою і залишаємо дбати 20-25 хвилин;
- Потім витягуємо готовий пиріг і залишаємо трохи постояти, щоб він став теплим;
- Цукор на поверхні в процесі випікання ростить і вийде рум'яна кірочка;
- Теплий пиріг виймаємо на велику плоску тарілку і ставимо на стіл до чаю.
Пиріг з киселю в пачці без яєць
Що потрібно для готування:
- сухий кисіль в брикеті на 250 грамів;
- сметана – ½ склянки;
- борошно – 150 грам;
- манна крупа – 80 грам;
- рослинна олія;
- ½ Ч. ложки харчової соди.
Процес готування буде становити приблизно 40 хвилин, калорійність – 152 ккал.
Процес приготування:
- Кисіль слід потовкти до стану порошку;
- Кисіль засипаємо в чашку, додаємо до нього борошно, манну крупу і підсипаємо харчову соду;
- Потім до сухим компонента додаємо сметану і все перемішуємо до однорідності;
- Засипаємо харчову соду і знову все змішуємо;
- При бажанні можна додати будь-яке варення, ягоди або шматочки фруктів;
- Поверхня форми для запікання промазуємо рослинним маслом;
- Викладаємо основу у форму, верх розрівнюємо;
- Духова шафа попередньо прогріваємо до 180 градусів;
- Поміщаємо в духовку форму і залишаємо запікати протягом 20-25 хвилин;
- Готовий пиріг виймаємо і остуджуємо;
- Потім викладаємо випічку на плоску тарілку і подаємо на стіл до чаю.
Читайте як приготувати рогалики на сметані в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт простого, але ситного страви — макарони по флотськи з тушонкою.
А ви пробували приготувати пельмені в мікрохвильовці? Читайте наші поради та рекомендації?
Кисельный пиріг з варенням в мультиварці
Що підготуємо для готування:
- кисіль сухий — упаковка на 200 грам;
- молоко – 80 мл;
- 3 яйця;
- ½ Склянки малинового або полуничного варення;
- 4 великі ложки з гіркою борошна;
- щіпка розпушувача;
- трохи вершкового масла.
На приготування їжі буде потрібно 50 хвилин, калорійність – 175 ккал.
Як потрібно робити пиріг з киселем і варенням в мультиварці:
- Для початку в глибоку чашку розбити яйця;
- За допомогою міксера збиваємо яйця до рівномірної структури. Збиваємо їх протягом 3 хвилин;
- Перемелюємо кисіль до стану порошку і засипаємо до збитим яйцям. Все перемішуємо міксером до однорідності;
- Заливаємо молоко, додаємо борошно і розпушувач;
- Всі компоненти знову розмішуємо до рівномірного стану;
- Ємність мультиварки змащуємо вершковим маслом з усіх сторін;
- Заливаємо половину тіста;
- Далі шаром викладаємо варення;
- Виливаємо залишки тіста;
- Верх слід розрівняти, щоб після випікання на поверхні пирога не було горбів;
- Виставляємо програму «Випічка» і готуємо приблизно 40 хвилин;
- Готовність можна перевірити зубочисткою або сірником. Для цього потрібно проткнути пиріг і подивитися, чи не залишилося тесту. Якщо тіста немає, то пиріг готовий;
- Після того, як прозвучить сигнал, вимикаємо мультиварку і залишаємо випічку трохи охолонути;
- Остиглий пиріг обережно виймаємо з ємності мультиварки і викладаємо на плоску тарілку;
- Попередньо пиріг можна посипати цукровою пудрою або прикрасити ягодами малини або полуниці.
Пиріг з какао з додаванням сухого киселю
Складові компоненти:
- кисіль упаковка на 250 грамів;
- какао-порошок – 3 великі ложки;
- шматочок вершкового масла 150 грам;
- яйця – 3 штуки;
- трохи розпушувача;
- цукровий пісок – півсклянки;
- 150 грам борошна.
Для приготування нам буде потрібно близько 40 хвилин, калорійність – 169 ккал.
Правила готування пирога з киселю з какао:
- Якщо масло жорстке, то його слід попередньо розм'якшити в мікрохвильовій печі. Поміщаємо його туди на 30-50 секунд;
- Викладаємо розм'якшене масло в глибоку чашку і засипаємо цукровий пісок. Всі компоненти збиваємо міксером до білого стану;
- Потім вводимо по одному яйцю і при цьому не перестаємо збивати все міксером;
- Після цього масляну суміш відставляємо в сторону;
- Якщо кисіль в брикеті, то його слід розбити до стану порошку;
- Засипаємо кисіль в масляну суміш і перемішуємо до рівномірної структури;
- Борошно змішати з какао-порошком, також туди можна додати розпушувач;
- Всі сухі компоненти всипаємо через сито в рідку суміш з масла і киселя;
- У результаті повинно вийти густе тісто шоколадного кольору;
- Форму для запікання змащуємо з усіх боків рослинним маслом;
- Викладаємо у форму тісто, верх розрівнюємо;
- Духову шафу слід прогріти до 200 градусів;
- Поміщаємо в духовку форму з тестом і залишаємо запікатися;
- Через хвилин 10 знижуємо температуру до 170 градусів і продовжуємо піч ще 10-15 хвилин до готовності пирога;
- Далі виймаємо випічку і залишаємо остигати;
- Після охолодження, виймаємо її на тарілку;
- При бажанні пиріг з киселю можна змастити шоколадною глазур'ю або вареним згущеним молоком.
Корисні поради
- для приготування можна використовувати кисіль в брикетах. Але краще всього використовувати кисіль вже у вигляді порошку, його не потрібно буде розбивати;
- за смаком можна використовувати кисіль будь – фруктовий або ягідний;
- додатково в основу можна додати варення, горіхи, родзинки, курагу, чорнослив, мармелад, свіжу ягоду або шматочки фруктів;
- на форму для запікання можна постелити папір для запікання, за допомогою неї буде набагато легше вийняти випічку після випікання.
Пиріг на сухому киселях зовсім нескладний у приготуванні. Всі компоненти потрібно просто перемішати до однорідності і викласти у форму для запікання. У результаті виходить відмінна випічка до чаю. Після випікання її можна змастити джемом, згущеним молоком або будь-яким кремом. У будь-якому випадку вийде смачно і красиво!