20 апрель 2019 9 315

Як приготувати тісто для пельменів в хлібопічці

Багато господинь впевнені, що пельменний тісто не вимагає особливих умов і добре його можна приготувати, усього лише ретельно змішавши всі інгредієнти. Але для того, щоб в результаті отримати тісто, яке добре «дозріло», необхідно помістити його в тепле місце без протягів.

Саме таке середовище створюється всередині хлібопічки, що може добре допомогти вам. Перевірити «дозріло» воно чи ні, можна, провівши нескладний тест: якщо після натискання на ньому залишилася вм'ятина, то його вже можна використовувати для приготування пельменів і вареників, а якщо вона повернулася у вихідну форму, то потрібно дати йому ще трохи відпочити.

Рецепт тіста для пельменів
Інгредієнти Кількість
борошна - 450 грам
солі - половина чайної ложки
яєць - 1 штука
води - 200 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 235 Ккал
Щоб розкачати пельменний тісто дуже тонко, його потрібно зробити максимально тугим. Це його якість дозволить пельменів спокійно витримувати заморожування, а також не дасть начинці витекти під час варіння.

Многая техніка може перевантажитися від замішування тугого тіста, тому можна поступити наступним чином: завантажити всі інгредієнти, замісити масу, а після закінчення замісу натиснути на паузу і руками вмішати в неї пару столових ложок борошна. Потім повернути тісто в хлібопічку, відключити паузу і залишити до закінчення приготування.

Спочатку в ємність хлібопічки розбити яйце;

Потім додати воду і сіль;

І вже в останню чергу, всипати добре просіяне борошно.

Виставити програму «заміс тіста і залишити до готовності.

Отриману масу розділіть на чотири частини. З однієї скатайте «ковбаску», а решта заберіть назад у хлібопічку.

Для більш зручної роботи з тестом не можна користуватися водою, злегка змочуючи руки.

Отриману «ковбаску» потрібно нарізати на однакові шматочки по півтора сантиметра кожен.

Тепер скачати з кожного шматочка кулька, а його, в свою чергу, розкачати в тонкий кружок для ліплення пельменів.

Щоб краї пельменя не розпалися під час варіння, можна змащувати їх водою.

Як приготувати тісто для пельменів в хлібопічці

В хлібопічці «Moulinex» виходить дуже гарне пельменний тісто, але відгуки хазяєчок підказують, що краще використовувати деяку кількість рослинного масла, щоб не допустити його зайвої тугість.

Ось рецепт відмінною основи:

  • 210 мілілітрів води;
  • 450 грам борошна;
  • Яйце;
  • Половина чайної ложки солі;
  • Столова ложка рослинної олії.

Інгредієнти слід закладати в наступному порядку: спочатку яйце, потім влити воду і рослинну олію, потім посолити і обережно всипати просіяне борошно.

Хлібопічку Мулинекс поставити на програму «Дріжджове тісто», але можна вимкнути після того, як вона три рази вымесит масу. На цьому режимі дається час на те, щоб тісто як слід «расстоялось», але, так як воно не дріжджове, йому це не потрібно.

У деяких хлібопічках даної фірми є дві програми: для дріжджового та тіста без дріжджів.

У разі наявності другої програми процес приготування для вас дещо полегшується, адже у нього не потрібно втручатися під час роботи техніки. Але якщо такого режиму немає, то просто скористайтеся радою, який дано вище.

Також можна замішувати прісне тісто по цьому рецепту на програмі для макаронних виробів.

Хлібопічка «Redmond»: як замісити тісто

Власники хлібопічок «Redmond» радять не впадати у відчай, коли серед програм приготування ви не побачите довгоочікуваного режиму «пельменний тісто». Практика показує, що можна пристосуватися і готувати чудову пельменну основу на режим «тісто», «піца» або «паста».

Правда, хлібопічка може все-таки вимагати від вас вмішати пару ложок борошна за п'ять хвилин до повної готовності, так як туге пельменний тісто моделей цієї фірми замішувати все ж непросто.

Ось гарний рецепт, який сподобається вам і вашим близьким. Тісто виходить м'яким, еластичним, повітряним і пельмені з нього стають справжнім делікатесом:

  • 100 мілілітрів води;
  • Півкіло борошна;
  • Яйце;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • Половина чайної ложки солі.

Але вдало вийде тільки в тому випадку, якщо ви виконаєте ряд умов. В першу чергу закладіть всі інгредієнти в чашу, крім рослинної олії. Поставте на програму «Піца». Після утворення «колобка», поставте на паузу і додайте масло. Включіть і залиште до початку підігріву.

Потім дістаньте його і покладіть в будь-яку ємкість під харчову плівку на 20 хвилин, щоб маса добре відпочила.

Всі! Ваша смачна пельменна основа готова до вживання!

Цікавий альтернативний рецепт виходить, якщо додати до неї трохи горілки. Приготуйте заздалегідь:

  • 200 мілілітрів води;
  • 450 грам борошна;
  • 2 столові ложки горілки;
  • Половина чайної ложки солі;
  • Яйце.

Спочатку закладіть в чашу хлібопічки Редмонд всі рідкі інгредієнти. Це яйце, вода, горілка і рослинне масло. А вже потім обережно всипте борошно, яку обов'язково спочатку ретельно просіяти, і сіль.

Поставте на режим «тісто» і насолоджуйтеся результатом.

Пельмені в горщику в духовці зі сметаною — смачний обід традиційного блюда.

Прочитайте цікавий рецепт запечених в духовці пельменів.

Рецепт домашніх пельменів з фаршем дуже простий, але є кілька секретів, які потрібно знати.

Корисні поради

  1. Після заморозки додайте в тісто трохи борошна, щоб уникнути липкості;
  2. Якщо замість води ви додасте молоко, то маса вийде набагато ніжніше;
  3. Обов'язково просеивайте борошно, щоб наситити його киснем;
  4. Ширина розкатаного тіста повинна бути не більше двох міліметрів, тоді пельмені вийдуть ніжніше, і начинка буде відчуватися набагато краще;
  5. Пельмені варити в невисокою посуді з додаванням великої кількості води, так ви зможете уникнути їх злипання;
  6. Отримати цікаві кольорові пельмені, які із задоволенням поїдять не тільки ваші діти, але і дорослі, можна, додавши натуральні барвники: куркума при варінні дасть жовтий колір, ложка томатної пасти в розрахунку на одне яйце — офарбить пельмені в червоний колір, а пюре з шпинату зробить їх зеленими;
  7. Якщо хочете швидко зліпити велику порцію пельменів, то можна скористатися спеціальною формою, а можна розкачати широку смужку з тіста, на одну половину покласти кульки фаршу на відстані півтора сантиметра один від одного, накрити другою стороною тіста, заліпити відстані між фаршем і розрізати на окремі пельмені. Можна вчинити інакше: розкачати з тіста смужку, покладіть на середину тесту по всій довжині фарш, згорнути рулетом, розрізати на шматочки шириною 3 см і защепити з боків. Ви отримаєте пельмені незвичайної квадратної форми, але на смак це абсолютно не вплине.

Багато господинь, які спробували замішувати тісто для пельменів в хлібопічці, вже не уявляють свого життя без цієї маленької домашньої помічниці. У минулому залишаються втомлені руки і витрачений час.

Поки машина працює за вас, ви можете спокійно зайнятися підготовкою смачної начинки. Смак такого улюбленого всіма страви, як пельмені, стає просто незабутнім, завдяки пишному, ніжному, але пружному тесту з хлібопічки.

Вручну так ніколи не вийде! Так що користуйтеся цим благом цивілізації на здоров'я, милі жінки!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: