Як зробити правильне тісто для пельменів і вареників
Напевно, у вас вже точно не один рецепт перевіреного тіста, яке підійде для пельменів і вареників. Але ми вирішили внести трохи різноманітності і запропонувати вам щось новеньке. Щось, що ви ще не пробували. В кінці буде бонус!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйце - | 1 шт. |
борошно - | 0,6 кг |
рослинна олія - | 40 мл |
вода - | 300 мл |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 244 Ккал |
В першу чергу ділимося універсальним рецептом м'якого тіста, яке не липне, не рветься, ще й ніжним залишається. Збережіть, не пошкодуєте!
Як приготувати:
- Половину борошна засипати в миску через сито.
- Додати сіль, перемішати.
- В середину налити олію.
- Воду довести до кипіння і додати до масла.
- Все це перемішати ложкою до однорідності.
- Після цього дати охолонути хоча б п'ять хвилин, щоб можна було вручну замішувати.
- Яйце збити і додати його в остиглу масу.
- Перемішати і ввести іншу муку.
- Почати вимішувати компоненти, щоб досягти однорідності.
- Прибрати в миску на півгодини, щоб відпочило.
- Коли пройде час, використовувати тісто за призначенням.
Тісто на мінеральній воді для пельменів і вареників
Цей варіант простіше попереднього, тому що з ним можна працювати відразу ж. Приготування займе десять хвилин. Хіба не чудово?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | за смаком |
мінеральна вода | 0,2 л |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 60 мл |
яйце | 1 шт. |
борошно | 0,8 кг |
Піде на підготовку – 10 хвилин.
В одній порції – 293 калорії.
Як приготувати:
- Цукор, воду, сіль, масло і яйце помістити в миску.
- Все це з'єднати між собою.
- Далі частинами ввести муку через сито.
- Кожен раз вимішувати до однорідності.
- Замісити еластичне тісто.
- Дати йому трохи відпочити, потім можна ліпити.
Порада: можна додати в тісто трохи спецій за смаком.
Тісто для пельменів, вареників або чебуреків: простий рецепт
За чверть години на вашому столі може виявитися основа, з якої вийде щось дуже смачне, ситне і просто незабутній!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 0,6 кг |
яйце | 1 шт. |
рослинна олія | 15 мл |
сіль | за смаком |
вода | 0,2 л |
Піде на приготування – 15 хвилин.
В одній порції – 258 калорій.
Як приготувати:
- Воду налити в сотейник і прибрати на плиту, дочекатися кипіння.
- Яйце розбити в миску, посолити його і трохи збити.
- Додати масло, борошно і ретельно перемішати.
- Влити окріп і почати вимішувати ложкою.
- Коли тісто охолоне, добитися потрібної консистенції вже вручну.
- Після цього відразу ж можна використовувати його за призначенням.
Порада: замість води можна взяти молоко, з ним буде ніжніше.
Швидкий рецепт ідеального тесту
Десять хвилин! Саме стільки займе приготування наступного тіста для пельменів і вареників. Якщо спробуєте, будете готувати з ним завжди, повірте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
молоко | 150 мл |
яйце | 1 шт. |
рослинна олія | 40 мл |
борошно | 0,6 кг |
вода | 70 мл |
Піде на підготовку – 10 хвилин.
В одній порції – 276 калорій.
Як приготувати:
- Молоко трохи підігріти, розчинити в ньому сіль.
- Влити воду, додати масло і яйце, все з'єднати.
- Частинами ввести муку через сито, замісити однорідне тісто.
- Відразу ж використовувати його для пельменів або вареників.
Порада: можна використовувати вершкове масло замість рослинного, але її треба попередньо дістати.
Візьміть на замітку, як приготувати повітряне картопляне тісто для пиріжків несолодкого типу.
Тут ви дізнаєтеся, як самостійно приготувати тісто на локшину для східного лагмана.
Читайте, яким повинно вийти тісто для пасок на Великдень — рецепт з рекомендаціями.
Як приготувати без яєць
Під час посту складно обходитися без деяких інгредієнтів, але ми вирішили і цю проблему. Готуємо тісто без яєць і молочних продуктів!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 50 мл |
борошно | 0,4 кг |
сіль | 2 дрібку |
вода | 250 мл |
Знадобиться на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 248 калорій.
Як приготувати:
- Воду в каструлі поставити на плиту, довести до кипіння.
- Перелити в миску і змішати з маслом, сіллю.
- Всипати половину борошна через сито і ретельно все перемішати ложкою.
- Потім ввести залишки і вже вручну замісити м'яке, але еластичне тісто.
- Через півгодини останову для борошняних виробів можна вважати готовою.
Порада: використовуйте сироватку разом з водою або замість неї. Буде трішки м'якше.
Вареники з сиром і шкварками з правильного тесту
Тісто ми вже вміємо робити, тепер саме час наповнити його чимось легким, ніжним і дуже ситним одночасно. Подобається всім без винятків!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
борошно | 0,3 кг |
сир | 500 г |
сметана | 80 мл |
яйця | 2 шт. |
свиняче сало | 150 г |
Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
В одній порції – 287 калорій.
Як приготувати:
- Сир викласти в сито, яке потрібно помістити над мискою.
- Протерти ложкою або лопаткою, щоб отримати розсипчасту масу.
- Додати яйце, сіль і все це ретельно перемішати.
- Борошно пропустити через сито, з'єднати з яйцем.
- Посолити трохи і замісити однорідне тісто.
- Дати йому відпочити хоча б тридцять хвилин.
- Потім розкачати в пласт і вирізати кружечки однакового розміру. У цьому допоможе гуртка або спеціальне кулінарне кільце.
- У середину кожного з них покласти по ложці солоного сиру.
- Краї защипнути і сформувати вареники.
- Воду для них закип'ятити, посолити небагато.
- Покласти в окріп, після чого варити, поки не спливуть.
- За цей час сало порізати кубиками і помістити в суху сковороду.
- Сало обсмажити до появи шкварок.
- Спливли вареники варити хвилин п'ять, потім злити на друшляк і дати їм стекти. Можна дістати їх шумівкою прямо в тарілку.
- Вилити зверху шкварки разом з жиром, який витопився.
- Перемішати компоненти і подавати до столу зі сметаною.
Порада: щоб сир вийшов ідеальним, його краще збити заглибним блендером до стану крему.
Пельмені з куркою з супер-тесту
Таких ніжних і соковитих пельменів ви ще ніколи не їли! Вони настільки смачні, що не вимагають соусу. Вся принадність чекає вас всередині!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
твердий сир | 0,2 кг |
борошно | 350 г |
сіль | за смаком |
кріп | 10 г |
куряче філе | 0,4 кг |
спеції | 10 г |
молоко | 40 мл |
вода | 150 мл |
часник | 3 шматочка |
Піде на приготування – 1 годину і 15 хвилин.
В одній порції – 225 калорій.
Як приготувати:
- Борошно пропустити через сито в миску, додати одне яйце.
- Посолити компоненти трохи, влити до них підігріту воду.
- Все це ретельно вимісити до стану еластичного тіста.
- Дати відпочити хвилин тридцять і в цей час зайнятися начинкою.
- Кріп помити і дрібно порубати.
- Часник почистити і продавити через прес.
- Курку вимити, покласти в каструлю з водою.
- Відправити на плиту і дати закипіти, зняти піну.
- Варити ще хвилин тридцять, потім дати охолонути прямо у воді.
- Після цього розділити м'ясо руками на волокна, а краще подрібнити блендером або м'ясорубкою.
- Сир натерти на дрібній тертці, додати до м'яса.
- Туди ж — молоко, сіль, яйце, перець і часник з кропом.
- Тісто розкачати і вирізати з нього кружечки.
- У центр кожного покласти трохи начинки і зліпити половинками.
- Краї з'єднати між собою.
- Готові пельмені відварити до готовності в солоній воді.
- Подавати з маслом або йогуртом.
Хитрощі та поради
Ми дуже радимо давати тесту хоча б тридцять хвилин на відпочинок. За цей час компоненти ще краще з'єднаються між собою, і маса вийде більш ніжною та еластичною. З нею буде простіше і легше працювати.
Під час варіння пельменів і вареників у воду можна додати бульйонний кубик. Тоді не потрібно солити воду, а вироби отримають не тільки новий смак, але і красивий жовтий колір, яскравий аромат і всередині будуть соковитіше!
Рецепти тіста для пельменів і вареників знає кожен з вас. Але сьогодні ми наполягаємо на тому, щоб ви спробували наші варіанти і переконалися в тому, що експериментувати однозначно варто!