Як зварити домашнє юшку з форелі
Вже давно відомо, що форель, як і будь-яка жирна риба, дуже корисна для людського організму, володіючи цінною речовиною — поліненасиченими жирними кислотами Омега-3, вона заповнює їх дефіцит і сприятливо впливає на стан здоров'я. Якщо ви стежите за своєю фігурою, за стоянням шкіри, волосся і нігтів, вам просто необхідно ввести цю рибу в свій раціон.
Ви вирішили здивувати своїх домашніх смачною стравою з форелі, а звичні рецепти вже не цікаві, спробуйте зварити з неї юшку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
форель - | 400 г |
картопля - | 3 шт. |
цибуля ріпчаста - | 2 шт. |
морква - | 1 шт. |
пшоно - | 0,5 склянки |
улюблені спеції, сіль - | за смаком |
зелень будь - | 1 пучок |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 31 Ккал |
Якщо у вас ціла риба, її необхідно почистити, видалити всі нутрощі і розрізати на невеликі шматочки, і тільки потім поставити варити бульйон. За бажанням можна купити вже готові стейки в магазині. Бульйон доводимо до кипіння і залишаємо тушкуватися на невеликому вогні ще півгодини, для того, щоб він загус.
В цей час починаємо готувати для юшки овочі: чистимо моркву, картоплю, цибулю, нарізаємо всі дрібними брусочками або кубиками.
Коли риба звариться, дістаємо її акуратно, щоб не пошкодити шумівкою, бульйон проціджуємо. Тепер бульйон посолити, додати пшоно і всі приготовані овочі, заправити спеціями і поварити ще хвилин 8.
Поки варяться овочі з пшоном, відокремте м'якоть форелі від кісток, приберіть все зайве і поділіть на дрібні шматочки, потім, разом з рубаною зеленню введіть рибу в суп і варіть на слабкому вогні ще хвилин 10.
Після того як вуха приготується, дайте їй трохи настоятися під кришкою, а перед подачею додайте сметану або трохи вершкового масла.
Вершкове масло як не можна до речі підходить саме до вусі з форелі, воно підсилює вершковий смак супу і додає особливий аромат.
Юшка з голів і хвостів форелі з рисом
Для страви потрібно:
- голова форелі – 3 шт.;
- хвіст форелі – 3 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- перець солодкий – 1 шт.;
- рис – 50 гр.;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- часник – 2 зуб.;
- зелень – 1 пуч.;
- масло вершкове – 1 ст. л.;
- сіль, лавровий лист, улюблені спеції, перець горошком.
Час приготування: 45 хв.
Калорійність готової страви (на 100 гр.): 35 ккал.
Для того щоб приготувати юшку з голів і хвостів форелі, попередньо їх слід обов'язково добре промити, очистити від луски і видалити з голів зябра. Рис промити або замочити і дочекатися, щоб вода в якій він відмокає, стала прозорою.
Овочі миємо, чистимо, з перцю видаляємо насіння і нарізаємо невеликими брусочками або кубиками. Починаємо варити бульйон з овочів: картопля, морква, перець і цибулю заливаємо водою, ставимо на вогонь, приправляємо спеціями, солимо, обов'язково додаємо перець горошком і лаврушку. Коли бульйон закипить, висипаємо в нього рис і приготовані хвости і голови форелі. Варимо ще 20 хвилин.
Зелень і часник подрібнюємо ножем, і коли рис буде готовий, вводимо їх разом з вершковим маслом в юшку.
Приготуйте солодкий пиріг на швидку руку з різними начинками. Ми зібрали кілька дивно смачних рецептів.
Читайте як правильно приготувати торт «Наполеон» на сковороді. Так можна приготувати швидкий і смачний рецепт.
Приготуйте смачний торт «Норка крота» — читайте як приготувати цей чудовий десерт.
Юшка з форелі з вершками і помідорами
Для гурманів і любителів незвичайних смаків, просто зварити юшку з форелі може здатися занадто нудним і буденним. Щоб привнести в домашній вечерю смакових фарб, приготуйте юшку з форелі з вершками і томатами. Така юшка по праву може стати вашим коронною стравою. Поєднання цих продуктів дає ніжний смак.
Для страви потрібно:
- форель – 350 гр.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- вершки 20% — 2 склянки;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- лавровий лист, перець горошком;
- спеції для риби, сіль.
Час приготування: 60 хв
Калорійність готової страви (на 100 гр.): 43 ккал.
Заздалегідь готуємо шматочки форелі: миємо, чистимо і прибираємо все зайве. Наливаємо в каструлю олію і ставимо на слабкий вогонь, поки воно буде прогріватися, почистіть і наріжте кільцями ріпчасту цибулю. В масло кладемо цибулю і залишаємо нудитися, в цей час чистимо і тремо на тертці моркву і потім відправляємо її до цибулі, смажимо овочі 5 хвилин.
Поки морква з цибулею обсмажуються, зніміть з помідорів шкірку – опустіть їх в окріп на хвилину, після чого шкірка легко зніметься. Очищені помідори нарізаємо і кладемо смажиться до овочів. Після того як овочі обсмажаться, заливаємо все водою. Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою або дрібними кубиками і відправляємо в бульйон.
Тепер настав час форелі: як бульйон закипить, кладемо шматочки форелі, варимо все разом ще 15 хвилин і вводимо вершки. Після цього солимо вуха, додаємо улюблені спеції, пару лаврових листів і перець горошком.
Перед подачею можете прикрасити суп зеленню, яскравий і незвичайний вечерю вам забезпечений!
Юшка з голови форелі з перловкою в мультиварці
Бувають такі моменти, коли страва треба приготувати швидко, не втрачаючи дорогоцінного часу, але при цьому не на шкоду його якості. У цій ситуації, як завжди, прийде на допомогу незамінна річ в господарстві – мультиварка. Навіть таке блюдо, як юшка з форелі, можна приготувати в цьому диво-горщику.
Для страви потрібно:
- голова форелі – 4 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- перловка – 0,5 склянки;
- ріпчаста цибуля – 2 шт.;
- зелень – 1 пуч.;
- улюблені спеції, сіль.
Час приготування: в залежності від моделі, зазвичай 90 хвилин.
Калорійність готової страви (на 100 гр.): 33 ккал.
Простота приготування в мультиварці полягає в тому, що всі продукти додаються одночасно, що дозволяє помітно скоротити час, проведений на кухні.
Голови форелі ретельно промиваємо, чистимо і видаляємо зябра. Кладемо їх у чашу мультиварки. Далі миємо, чистимо і шаткуємо дрібними кубиками або брусочками овочі: цибуля, картопля, морква і відправляємо їх до голів в чашу.
Якщо ви не любите шматочки цибулі в супі, можна покласти очищену цибулину цілком, а по закінченні готування просто вийняти її, тим самим бульйон придбає необхідний смак, а вам не доведеться їсти нелюбимий овоч.
Промиваємо і додаємо до рибних головах і овочів перловку, заливаємо все водою, солимо бульйон і заправляємо улюбленими спеціями і виставляємо на мультиварці режим «суп». В залежності від моделі мультиварки готування заміт у вас від 60 до 90 хвилин. По закінченні програми юшку можна подавати на стіл, попередньо прикрасивши зеленню і сметаною.
Корисні поради
Юшка з форелі є дуже ситним і надзвичайно смачним блюдом. Консистенція виходить дуже ніжною, а бульйон наваристим, до того ж, супниця з цим ароматним і красивим бульйоном, по істині, буде прикрасою будь-якого столу.
Як будь-яке блюдо, така юшка має свої особливості, які перед приготуванням бажано потрібно дізнатися.
Наприклад, якщо ви звикли при приготуванні юшки додавати качан або горілку, то в юшку з форелі цього додавати не слід категорично. Це просто зіпсує весь смак вашої юшки з форелі.
На відміну від інших видів риби, форель попередньо можна не розчиняти: покладіть у бульйон подрібнені на шматки рибу, за рахунок луски бульйон вийде більш наваристим, а всі кістки самі опустяться на дно.
Якщо у вас залишилися від риби голови і хвости, не поспішайте їх викидати або віддавати братам нашим меншим. Ретельно промийте і очистіть їх і у вас буде відмінний наваристий бульйон.
Юшка з форелі завжди вариться тільки на першому бульйоні. Тобто його не треба зливати або проціджувати, можна відразу додавати овочі.