25 март 2019 1 401

Як зварити домашнє юшку з форелі

Вже давно відомо, що форель, як і будь-яка жирна риба, дуже корисна для людського організму, володіючи цінною речовиною — поліненасиченими жирними кислотами Омега-3, вона заповнює їх дефіцит і сприятливо впливає на стан здоров'я. Якщо ви стежите за своєю фігурою, за стоянням шкіри, волосся і нігтів, вам просто необхідно ввести цю рибу в свій раціон.

Ви вирішили здивувати своїх домашніх смачною стравою з форелі, а звичні рецепти вже не цікаві, спробуйте зварити з неї юшку.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
форель - 400 г
картопля - 3 шт.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
морква - 1 шт.
пшоно - 0,5 склянки
улюблені спеції, сіль - за смаком
зелень будь - 1 пучок
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 31 Ккал
Класичний рецепт юшки з форелі досить простий, з ним легко впорається навіть початківець кулінар і, при цьому, вона неодмінно буде по достоїнству оцінена любителями риби.

Якщо у вас ціла риба, її необхідно почистити, видалити всі нутрощі і розрізати на невеликі шматочки, і тільки потім поставити варити бульйон. За бажанням можна купити вже готові стейки в магазині. Бульйон доводимо до кипіння і залишаємо тушкуватися на невеликому вогні ще півгодини, для того, щоб він загус.

В цей час починаємо готувати для юшки овочі: чистимо моркву, картоплю, цибулю, нарізаємо всі дрібними брусочками або кубиками.

Коли риба звариться, дістаємо її акуратно, щоб не пошкодити шумівкою, бульйон проціджуємо. Тепер бульйон посолити, додати пшоно і всі приготовані овочі, заправити спеціями і поварити ще хвилин 8.

Поки варяться овочі з пшоном, відокремте м'якоть форелі від кісток, приберіть все зайве і поділіть на дрібні шматочки, потім, разом з рубаною зеленню введіть рибу в суп і варіть на слабкому вогні ще хвилин 10.

Після того як вуха приготується, дайте їй трохи настоятися під кришкою, а перед подачею додайте сметану або трохи вершкового масла.

Вершкове масло як не можна до речі підходить саме до вусі з форелі, воно підсилює вершковий смак супу і додає особливий аромат.

Юшка з голів і хвостів форелі з рисом

Дуже часто після оброблення риби залишаються голови і хвости, які багато недосвідчені господині просто викидають. Але навіть з цих залишків можна приготувати смачну і наваристу юшку з овочами та рисом.

Для страви потрібно:

  • голова форелі – 3 шт.;
  • хвіст форелі – 3 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • рис – 50 гр.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зуб.;
  • зелень – 1 пуч.;
  • масло вершкове – 1 ст. л.;
  • сіль, лавровий лист, улюблені спеції, перець горошком.

Час приготування: 45 хв.

Калорійність готової страви (на 100 гр.): 35 ккал.

Для того щоб приготувати юшку з голів і хвостів форелі, попередньо їх слід обов'язково добре промити, очистити від луски і видалити з голів зябра. Рис промити або замочити і дочекатися, щоб вода в якій він відмокає, стала прозорою.

Овочі миємо, чистимо, з перцю видаляємо насіння і нарізаємо невеликими брусочками або кубиками. Починаємо варити бульйон з овочів: картопля, морква, перець і цибулю заливаємо водою, ставимо на вогонь, приправляємо спеціями, солимо, обов'язково додаємо перець горошком і лаврушку. Коли бульйон закипить, висипаємо в нього рис і приготовані хвости і голови форелі. Варимо ще 20 хвилин.

Зелень і часник подрібнюємо ножем, і коли рис буде готовий, вводимо їх разом з вершковим маслом в юшку.

Приготуйте солодкий пиріг на швидку руку з різними начинками. Ми зібрали кілька дивно смачних рецептів.

Читайте як правильно приготувати торт «Наполеон» на сковороді. Так можна приготувати швидкий і смачний рецепт.

Приготуйте смачний торт «Норка крота» — читайте як приготувати цей чудовий десерт.

Юшка з форелі з вершками і помідорами

Для гурманів і любителів незвичайних смаків, просто зварити юшку з форелі може здатися занадто нудним і буденним. Щоб привнести в домашній вечерю смакових фарб, приготуйте юшку з форелі з вершками і томатами. Така юшка по праву може стати вашим коронною стравою. Поєднання цих продуктів дає ніжний смак.

Для страви потрібно:

  • форель – 350 гр.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • вершки 20% — 2 склянки;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • лавровий лист, перець горошком;
  • спеції для риби, сіль.

Час приготування: 60 хв

Калорійність готової страви (на 100 гр.): 43 ккал.

Заздалегідь готуємо шматочки форелі: миємо, чистимо і прибираємо все зайве. Наливаємо в каструлю олію і ставимо на слабкий вогонь, поки воно буде прогріватися, почистіть і наріжте кільцями ріпчасту цибулю. В масло кладемо цибулю і залишаємо нудитися, в цей час чистимо і тремо на тертці моркву і потім відправляємо її до цибулі, смажимо овочі 5 хвилин.

Поки морква з цибулею обсмажуються, зніміть з помідорів шкірку – опустіть їх в окріп на хвилину, після чого шкірка легко зніметься. Очищені помідори нарізаємо і кладемо смажиться до овочів. Після того як овочі обсмажаться, заливаємо все водою. Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою або дрібними кубиками і відправляємо в бульйон.

Тепер настав час форелі: як бульйон закипить, кладемо шматочки форелі, варимо все разом ще 15 хвилин і вводимо вершки. Після цього солимо вуха, додаємо улюблені спеції, пару лаврових листів і перець горошком.

Перед подачею можете прикрасити суп зеленню, яскравий і незвичайний вечерю вам забезпечений!

Юшка з голови форелі з перловкою в мультиварці

Бувають такі моменти, коли страва треба приготувати швидко, не втрачаючи дорогоцінного часу, але при цьому не на шкоду його якості. У цій ситуації, як завжди, прийде на допомогу незамінна річ в господарстві – мультиварка. Навіть таке блюдо, як юшка з форелі, можна приготувати в цьому диво-горщику.

Для страви потрібно:

  • голова форелі – 4 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перловка – 0,5 склянки;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • зелень – 1 пуч.;
  • улюблені спеції, сіль.

Час приготування: в залежності від моделі, зазвичай 90 хвилин.

Калорійність готової страви (на 100 гр.): 33 ккал.

Простота приготування в мультиварці полягає в тому, що всі продукти додаються одночасно, що дозволяє помітно скоротити час, проведений на кухні.

Голови форелі ретельно промиваємо, чистимо і видаляємо зябра. Кладемо їх у чашу мультиварки. Далі миємо, чистимо і шаткуємо дрібними кубиками або брусочками овочі: цибуля, картопля, морква і відправляємо їх до голів в чашу.

Якщо ви не любите шматочки цибулі в супі, можна покласти очищену цибулину цілком, а по закінченні готування просто вийняти її, тим самим бульйон придбає необхідний смак, а вам не доведеться їсти нелюбимий овоч.

Промиваємо і додаємо до рибних головах і овочів перловку, заливаємо все водою, солимо бульйон і заправляємо улюбленими спеціями і виставляємо на мультиварці режим «суп». В залежності від моделі мультиварки готування заміт у вас від 60 до 90 хвилин. По закінченні програми юшку можна подавати на стіл, попередньо прикрасивши зеленню і сметаною.

Корисні поради

Юшка з форелі є дуже ситним і надзвичайно смачним блюдом. Консистенція виходить дуже ніжною, а бульйон наваристим, до того ж, супниця з цим ароматним і красивим бульйоном, по істині, буде прикрасою будь-якого столу.

Як будь-яке блюдо, така юшка має свої особливості, які перед приготуванням бажано потрібно дізнатися.

Наприклад, якщо ви звикли при приготуванні юшки додавати качан або горілку, то в юшку з форелі цього додавати не слід категорично. Це просто зіпсує весь смак вашої юшки з форелі.

На відміну від інших видів риби, форель попередньо можна не розчиняти: покладіть у бульйон подрібнені на шматки рибу, за рахунок луски бульйон вийде більш наваристим, а всі кістки самі опустяться на дно.

Якщо у вас залишилися від риби голови і хвости, не поспішайте їх викидати або віддавати братам нашим меншим. Ретельно промийте і очистіть їх і у вас буде відмінний наваристий бульйон.

Юшка з форелі завжди вариться тільки на першому бульйоні. Тобто його не треба зливати або проціджувати, можна відразу додавати овочі.

Що ще почитати: