16 июнь 2019 1 581

Як приготувати заварні млинці на кефірі

Млинці вважаються десертом, який готується дуже просто і швидко. Для приготування цих ласощів, яке однаково люблять і дорослі, і діти, є різноманітні рецепти. Деякі з них будуть розглянуті далі.

Заварні млинці на кефірі з молоком
Інгредієнти Кількість
Кефір - 200 мл
Чистий відфільтрована вода (окріп) - 1 склянка
Сода - половина ч. л.
Борошно пшеничне - 2 склянки
Сіль - 1 щіпка
Цукор - 3 ст. л.
Яйця курячі - 2 шт.
Рослинна олія - 2 ст. л.
Тепле молоко - 200 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Такі млинці на виході виходять ніжними на смак і ажурними.

Основна особливість цього десерту — це приготування з використанням окропу. Він входить у взаємодію з содою і в результаті, млинці виходять заварними і ажурними. Основний принцип полягає в тому, щоб в той момент, коли вливається окріп, встигнути ретельно перемішати всю масу, щоб вона могла заваритися.

Як готувати заварні млинці на кефірі і молоці:

  1. Яйця та кефір необхідно добре збити за допомогою блендера. Припустимо збивати вручну, але потрібен час, щоб суміш настоялася;
  2. Далі додаємо цукор, сіль і знову збиваємо;
  3. У суміш необхідно додати тепле молоко;
  4. Борошно просіваємо прямо в ємність і перемішуємо за допомогою ложки або лопатки;
  5. Далі знадобиться гаряча вода. У вільну посуд необхідно всипати соду і залити її окропом. Далі суміш потрібно тонким струменем влити прямо в тісто і швидко все перемішати;
  6. Додаємо масло і змішуємо;
  7. Готове тісто має постояти протягом десяти хвилин і можна пекти млинці.

Рецепт приготування з окропом

Існує велика кількість варіацій заварних млинці на кефірі. Нижче наведено стандартний рецепт з окропом, який легкий у приготуванні і не відніме багато часу. Діти від такого ласощі не залишаться байдужими.

Необхідні складові:

  • Кефір, середньої за змістом жирності – 250 мл;
  • Крутий окріп – 250 мл;
  • Пшеничне борошно – 200 гр;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Масло рослинне – 60 мл;
  • Цукор – за смаком;
  • Сода і сіль – щіпка.

Приготування займе 50-60 хвилин, калорійність – 320 ккал.

Рецепт заварних млинці на кефірі і окропі покроково:

  1. Яйця, цукор, соду і сіль необхідно ретельно збити до утворення пухкої піни;
  2. В отриману суміш потрібно повільно влити окріп, постійно помішуючи;
  3. Додайте борошно, кефір, масло. Всі інгредієнти необхідно добре перемішати, щоб не залишалося згустків;
  4. Далі ставимо на плиту сковороду, змащену маслом;
  5. Тісто вливається порційно. Після того, як одна сторона підрум'яниться, можна перевертати.

Печиво на майонезі виходить хрустким, але в той же час ніжний і тане в роті.

Візьміть на замітку рецепт м'яса албанською. З свинини страва вийде надзвичайно соковитим і ніжним.

Читайте як правильно варити курячий суп в мультиварці — добірка самих смачних рецептів.

Дріжджове тісто для млинців

Такі млинці можна приготувати для різноманітності, щоб порадувати смачним сніданком своїх близьких. Вони готуються легко.

Набір основних інгредієнтів:

  • Кефір – 1 літр;
  • Дріжджі — 10 гр;
  • Цукор — за смаком;
  • Щіпка солі;
  • Окріп – 200 мл;
  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки;
  • Яйця курячі – 3 шт;
  • Олія соняшникова 50 мл

Час, який ви витратите на приготування цих млинчиків – 2 години.

Калорійність 380 ккал.

Заварні млинці на кефірі і дріжджах з окропом готуються наступним чином. В принципі, в процесі готування немає нічого нового, рецепт відрізняється тільки додаванням дріжджів, це надає пишності млинців.

  1. Суміш яєць, цукру і солі потрібно добре збити;
  2. В теплій воді, 50 мл, розчиняємо дріжджі;
  3. Кефір необхідно трохи підігріти і ввести в приготовану суміш;
  4. Все потрібно перемішати і довести до однорідної консистенції. Далі в ємність просіваємо потроху борошно. Суміш повинна бути густоватой, як на оладки;
  5. Далі в тісто вводимо розчинені дріжджі. Потім тоненьким струменем необхідно влити крутий окріп і безперервно помішувати;
  6. Для замішування тіста рекомендується вибирати посуд трохи більше, так як воно буде підніматися;
  7. Далі приготовану суміш можна прикрити і залишити в теплому місці близько години;
  8. Після того, як тісто підійшло, вливаємо олію і все змішуємо. Можна випікати.

Поради кулінарів

Для того щоб заварні млинці виходили красивими і смачними, можна використовувати деякі прийоми:

  • Для приготування хороших млинчиків, серед всього розмаїття різних сковорідок, краще всього вибирати чавунні. Вони мають товсті стінки, які здатні добре утримувати тепло, вони прогріваються рівномірно і тісто не прилипає до сковороді;
  • Для перемішування тесту найбільш підходящим інструментом буде блендер. Він збиває масу на великій швидкості, що перешкоджає утворенню дрібних грудочок. Вручну збивати можна, але це забере значно більше часу;
  • Краща борошно для приготування млинців – пшеничне вищого сорту. У разі, якщо під рукою не виявилося необхідної, можна використовувати будь-яку іншу;
  • Щоб млинці вийшли гарними і ажурними, яєчні білки, рекомендується збити окремо, а потім просто ввести їх в іншу масу. Після того, як ввели білки, міксер краще вже не застосовувати. Так пропаде ефект.

Щоб консистенція тесту була комфортною для випікання заварних млинці на кефірі, слід скористатися наступними порадами:

  1. Всі складові для приготування млинців, рекомендується розігріти до кімнатної температури. Тоді процес з'єднання буде проходити значно простіше;
  2. Краще всього підбирати глибоку і велику посуд. Це пояснюється тим, що під час готування обсяг тесту збільшується при введенні окропу;
  3. Гарячу воду потрібно вливати в тісто поступово, в той же момент, потрібно безперервно помішувати;
  4. Тісто краще робити більш рідким. Заварні млинці тоді вийдуть тоненькими і з дірочками.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: