Як приготувати заварні млинці на кефірі
Млинці вважаються десертом, який готується дуже просто і швидко. Для приготування цих ласощів, яке однаково люблять і дорослі, і діти, є різноманітні рецепти. Деякі з них будуть розглянуті далі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кефір - | 200 мл |
Чистий відфільтрована вода (окріп) - | 1 склянка |
Сода - | половина ч. л. |
Борошно пшеничне - | 2 склянки |
Сіль - | 1 щіпка |
Цукор - | 3 ст. л. |
Яйця курячі - | 2 шт. |
Рослинна олія - | 2 ст. л. |
Тепле молоко - | 200 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Такі млинці на виході виходять ніжними на смак і ажурними.
Як готувати заварні млинці на кефірі і молоці:
- Яйця та кефір необхідно добре збити за допомогою блендера. Припустимо збивати вручну, але потрібен час, щоб суміш настоялася;
- Далі додаємо цукор, сіль і знову збиваємо;
- У суміш необхідно додати тепле молоко;
- Борошно просіваємо прямо в ємність і перемішуємо за допомогою ложки або лопатки;
- Далі знадобиться гаряча вода. У вільну посуд необхідно всипати соду і залити її окропом. Далі суміш потрібно тонким струменем влити прямо в тісто і швидко все перемішати;
- Додаємо масло і змішуємо;
- Готове тісто має постояти протягом десяти хвилин і можна пекти млинці.
Рецепт приготування з окропом
Існує велика кількість варіацій заварних млинці на кефірі. Нижче наведено стандартний рецепт з окропом, який легкий у приготуванні і не відніме багато часу. Діти від такого ласощі не залишаться байдужими.
Необхідні складові:
- Кефір, середньої за змістом жирності – 250 мл;
- Крутий окріп – 250 мл;
- Пшеничне борошно – 200 гр;
- Яйця – 2 штуки;
- Масло рослинне – 60 мл;
- Цукор – за смаком;
- Сода і сіль – щіпка.
Приготування займе 50-60 хвилин, калорійність – 320 ккал.
Рецепт заварних млинці на кефірі і окропі покроково:
- Яйця, цукор, соду і сіль необхідно ретельно збити до утворення пухкої піни;
- В отриману суміш потрібно повільно влити окріп, постійно помішуючи;
- Додайте борошно, кефір, масло. Всі інгредієнти необхідно добре перемішати, щоб не залишалося згустків;
- Далі ставимо на плиту сковороду, змащену маслом;
- Тісто вливається порційно. Після того, як одна сторона підрум'яниться, можна перевертати.
Печиво на майонезі виходить хрустким, але в той же час ніжний і тане в роті.
Візьміть на замітку рецепт м'яса албанською. З свинини страва вийде надзвичайно соковитим і ніжним.
Читайте як правильно варити курячий суп в мультиварці — добірка самих смачних рецептів.
Дріжджове тісто для млинців
Такі млинці можна приготувати для різноманітності, щоб порадувати смачним сніданком своїх близьких. Вони готуються легко.
Набір основних інгредієнтів:
- Кефір – 1 літр;
- Дріжджі — 10 гр;
- Цукор — за смаком;
- Щіпка солі;
- Окріп – 200 мл;
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки;
- Яйця курячі – 3 шт;
- Олія соняшникова 50 мл
Час, який ви витратите на приготування цих млинчиків – 2 години.
Калорійність 380 ккал.
Заварні млинці на кефірі і дріжджах з окропом готуються наступним чином. В принципі, в процесі готування немає нічого нового, рецепт відрізняється тільки додаванням дріжджів, це надає пишності млинців.
- Суміш яєць, цукру і солі потрібно добре збити;
- В теплій воді, 50 мл, розчиняємо дріжджі;
- Кефір необхідно трохи підігріти і ввести в приготовану суміш;
- Все потрібно перемішати і довести до однорідної консистенції. Далі в ємність просіваємо потроху борошно. Суміш повинна бути густоватой, як на оладки;
- Далі в тісто вводимо розчинені дріжджі. Потім тоненьким струменем необхідно влити крутий окріп і безперервно помішувати;
- Для замішування тіста рекомендується вибирати посуд трохи більше, так як воно буде підніматися;
- Далі приготовану суміш можна прикрити і залишити в теплому місці близько години;
- Після того, як тісто підійшло, вливаємо олію і все змішуємо. Можна випікати.
Поради кулінарів
Для того щоб заварні млинці виходили красивими і смачними, можна використовувати деякі прийоми:
- Для приготування хороших млинчиків, серед всього розмаїття різних сковорідок, краще всього вибирати чавунні. Вони мають товсті стінки, які здатні добре утримувати тепло, вони прогріваються рівномірно і тісто не прилипає до сковороді;
- Для перемішування тесту найбільш підходящим інструментом буде блендер. Він збиває масу на великій швидкості, що перешкоджає утворенню дрібних грудочок. Вручну збивати можна, але це забере значно більше часу;
- Краща борошно для приготування млинців – пшеничне вищого сорту. У разі, якщо під рукою не виявилося необхідної, можна використовувати будь-яку іншу;
- Щоб млинці вийшли гарними і ажурними, яєчні білки, рекомендується збити окремо, а потім просто ввести їх в іншу масу. Після того, як ввели білки, міксер краще вже не застосовувати. Так пропаде ефект.
Щоб консистенція тесту була комфортною для випікання заварних млинці на кефірі, слід скористатися наступними порадами:
- Всі складові для приготування млинців, рекомендується розігріти до кімнатної температури. Тоді процес з'єднання буде проходити значно простіше;
- Краще всього підбирати глибоку і велику посуд. Це пояснюється тим, що під час готування обсяг тесту збільшується при введенні окропу;
- Гарячу воду потрібно вливати в тісто поступово, в той же момент, потрібно безперервно помішувати;
- Тісто краще робити більш рідким. Заварні млинці тоді вийдуть тоненькими і з дірочками.
Приємного апетиту!