29 апрель 2019 1 140

Як приготувати млинці на кефірі з окропом

Думка про те, що будь-які млинці слід готувати виключно на коров'ячому молоці, давно залишилося позаду.

Для виготовлення по-справжньому самобутніх і бездоганних за смаком млинців потрібно кефір і трохи окропу. Від такого поєднання продуктів консистенція тіста вийде більш клейкої, пишною і з повітряними бульбашками.

У цьому матеріалі ви ознайомитеся з найкращими рецептами млинців.

Швидкий рецепт м'яких млинці на кефірі з окропом
Інгредієнти Кількість
Борошно пшеничне (самого вищого сорту) - 500 г
Кефір - 400 мл
Вода (окріп) - 400 мл
Яйце - 4 шт
Сіль - трошки, вистачить 1 ч. л.
Тростинний цукор-пісок - 2 ст. л.
Сода - 1/2 ч. л.
Масло (будь-яке, можна і оливкова) олію - 4 ст. л.
Олія (не спред) вершкове - 50 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 295 Ккал
Заздалегідь хочеться відзначити, що таке співвідношення пропорцій (пшеничне борошно, вода, кефір) саме вдале, так як виходить ідеальна по густоті маса.

Кількість порцій: 20-25 штук (залежно від діаметру сковорідки).

Продукти для готування повинні бути виключно кімнатної температури. Першим ділом змішуємо всі рідке: яйця трохи збиваємо до появи пінки, додаємо сіль, потім в цю суміш, тонким струменем вливаємо склянку окропу (постійно помішуючи), а слідом — кефір.

Пшеничне борошно добре просіяти, після додати соду. Сипку суміш слід вводити поступово, ретельно помішуючи, для виключення небажаних дрібних грудочок.

В кінці додати цукровий пісок, рослинний жир.

Сковороду добре розігріти. На повільному вогні випікати до рум'яного кольору з обох сторін. Готові вироби щедро змащувати вершковим/селянським маслом.

Можна вживати як окрему страву, так і з додаванням різних начинок.

Красиві ажурні млинці

Розкладка продуктів:

  1. Борошно пшеничне (вищого ґатунку) — 500 р.;
  2. Кефір — 400 мл;
  3. Вода (окріп) — 400 мл;
  4. Яйце — 4 шт.;
  5. Сіль — досить 1 ч. л.;
  6. Сода – 1 ч. л.;
  7. Тростинний цукор — пісок- 2 ст. л. (хто віддає перевагу більш солодкі, можна більше);
  8. Масло (будь-яке) рослинне – 4 ст. л.;
  9. Вершкове (селянське, а ще краще — домашня) олія — 50 р.

З часу кулінарний процес триватиме 50 хвилин.

Калорійність млинці на кефірі з окропом (розрахунок на 100 г): 294,6 ккал.

Кількість порцій — 20-25 штук (залежно від діаметру сковороди).

У підготовлену чашку розбиваємо яйця, перемішуємо вінчиком або міксером на повільній швидкості до появи легкої піни. Додаємо сіль, цукровий пісок. Після виливаємо кефір і перемішуємо.

Через ситечко пропускаємо пшеничне борошно, і за трохи додаємо рідку суміш, при цьому, не забуваючи перемішувати. Маса, за консистенцією, спочатку буде густоватой, але без грудок.

Тепер найважливіше, за рахунок чого блін вийде ажурним. Беремо склянку окропу, додаємо соду. Акуратно перемішуючи, виливаємо вміст склянки в тісто. Воно вийде рідким і з безліччю бульбашок.

Даємо суміші зовсім трохи постояти (близько 5 хвилин). Після чого вводимо рослинний жир.

Розігріваємо Сковороду до максимуму. Вливаємо тісто рівномірно і обсмажуємо з двох боків до утворення приємного золотистого відтінку.

Кожен млинець перемазываем вершковим маслом.

Тонкі млинці на основі з кефіру з окропом

Розкладка продуктів:

  1. Борошно пшеничне (вищого ґатунку) — 500 р.;
  2. Кефір — 400 мл;
  3. Вода (окріп) — 400 мл;
  4. Яйце — 4 шт.;
  5. Сіль — не більше 1 ч. л.;
  6. Сода — 1/2 ч. л.;
  7. Тростинний цукор — пісок- 2 ст. л.;
  8. Олія (можна будь-яке) рослинне — 4 ст. л.;
  9. Вершкове (в ідеалі — домашня) олія – 50 р.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність страви (розрахунок на 100 г): 294.6 ккал.

Кількість порцій: 30-35 штук (залежно від діаметру сковороди).

Яйця, цукровий пісок, сіль змішуємо і збиваємо до появи піни, потім додаємо кефір, заздалегідь з'єднаний з содою.

Після чого, не поспішаючи додається просеянная пшеничне борошно. Ретельно збиваємо до утворення однорідної маси.

Продовжуючи заважати тісто, вводимо окріп. В кінці додаємо рослинний жир.

Смажимо з двох сторін на повільному вогні, після промазуємо вершковим маслом.

Для таких млинців, бажано вибирати сковороду з рівною поверхнею, це дозволить спекти їх максимально тонкими, без розривів при перевертанні.

Рекомендації господині

  • Найважливішим компонентом у виготовленні блінов, є пшеничне борошно. Тому вибирати її слід виключно вищого сорту і дуже важливо не лінуватися просіяти. Страва вийде повітряним і ніжним;
  • Додавання рослинного жиру в тісто запобігає прилипання, буде еластичним, а також не потрібно кожен раз змащувати сковороду;
  • Рекомендується не просто лити масло на сковороду, а безпосередньо змащувати за допомогою кондитерської пензлика. Такий варіант не дасть тесту ввібрати непотрібний жир;
  • Якщо ви готуєте солодкі млинці і в опару додали багато цукрового піску, то будьте готові до підгоряння. Виходять вони більш засмажені, а також дбають швидше звичайних;
  • Щоб млинці довше залишалися свіжими, слід складати їх стопкою в глибоку посуд, попередньо змащуючи вершковим маслом, потім накрити фольгою;
  • Готує млинці з начинкою, дочекайтеся їх охолодження. Таким чином, вони не будуть рватися.

Оригінальний коктейль «Солений пес» — напій, який чудово освіжає. Отримайте заряд бадьорості і гарного настрою!

Тут ви зможете знайти рецепти домашніх кексів з сиром. Таку випічку обожнюють діти.

Не знаєте, як правильно готувати смажені кальмари з цибулею? Тут знаходиться повна покрокова інструкція. Ви з легкістю впораєтеся!

От і все! Приємного апетиту!

Що ще почитати: