Рецепти смачних салатів з кабачків на зиму
Кабачки є одним з найбільш корисних видів овочів, бо містять високу кількість кальцію та інших мікроелементів. І якщо у господині на городі росте такий овоч, то це дає їй можливість нескінченно фантазувати, прикрашаючи обідній стіл.
До того ж, кабачки можна закрутити на холодну пору, щоб ніколи не відмовляти собі в задоволенні і користь.
Салати з кабачків — одне з блюд, яке можна їсти на протязі всього року. Існує безліч рецептів такої закуски на зиму, які відрізняються один від одного методом приготування і використовуваними інгредієнтами.
Салати з кабачків на зиму: покрокові рецепти
«Пальчики оближеш»
Такий салат не дарма отримав таку оригінальну назву, адже його смак дійсно залишає тільки яскраві позитивні враження.
Для дуже смачного салату з кабачків на зиму «Пальчики оближеш» потрібні такі компоненти:
- Кабачки – 3 кг;
- Великі помідори – ½ кг;
- Солодкий болгарський перець – 1 кг;
- Часник – 2-3 головки;
- Гострий тонкий перець — 1 шт;
- Цукровий пісок – 180 г;
- Сіль – 2 ст. л;
- Олія оливкова – 200 мл;
- Оцет 9% — 125 мл
Рецепт будь-якої страви починається з ретельної підготовки інгредієнтів. В даному випадку провідним компонентом є кабачки, тому треба їх як слід промити від бруду і висушити за допомогою кухонного рушника.
Після чого можна нарізати овоч, намагаючись отримати великі часточки. Адже тільки в такому випадку кабачки не розваряться під час приготування. За зовнішнім виглядом шматочки повинні бути схожі на об'ємний трикутник.
Потім слід перейти до обробки солодкого перцю. Спочатку необхідно помити його, а потім зайнятися отриманням нутрощів. Для цього потрібно скористатися спеціальним інструментом, або зняти плодоніжку і дістати насіннєве ядерце ножем.
Завчасно вимиті перці і помідори, а також очищений часник треба нарізати так, щоб полегшити м'ясорубці їх переробку. До речі, використовувати можна не тільки м'ясорубку, але і занурювальний ніж або блендер.
Збивати потрібно до виникнення густий і однорідної маси. В отримане потрібно додати сіль, оливкова олія і замішати масу вручну.
Порізані кабачки необхідно додати в ємність з іншими тертими овочами, і все перемішати. Після чого каструлю можна переміщати на вогонь і чекати тих пір, поки вміст не почне кипіти.
Потім слід залишити її на гасінні на чверть години. Під кінець залишається додати укусу, перемішати і тушкувати страву ще пару хвилин.
Сортувати салат з кабачків на зиму треба тільки в заздалегідь підготовлені банки, піддані стерилізації. Стерилізувати посуд можна або в духовці, або над парою.
Головне, не забути про кришках, їх теж треба прокип'ятити у воді. Закручувати банки важливо як слід, можна перевернути їх догори дном і загорнути в кухонний рушник на час, поки не охолонуть.
Так, рецепт салату з кабачків на зиму «Пальчики оближеш» завершується, а отриману закуску можна буде їсти ще довгий час.
Закуска по-корейськи
Салат з кабачків, приготованим за корейським рецептом, можна дуже сильно здивувати гостей і близьких. Адже незважаючи на те, що провідним компонентом страви є кабачок, його смак зовсім не розрізнити на тлі решти інгредієнтів.
Така особливість робить салат з кабачків по-корейськи на зиму дуже цікавим. Для його приготування знадобляться такі інгредієнти, як:
- Кабачки – 3 кг;
- Морква – ½ кг;
- Цибуля – ½ кг;
- Сіль – 1,5 ст. л;
- Цукровий пісок – 200 г;
- Оцет 9% — 125 мл;
- Спеції для корейської моркви – 15 г;
- Олія оливкова – 200 мл
Основний інгредієнт потрібно вимити. Можна також очистити його від шкірки, особливо в тому випадку, якщо він не був вирощений на власному городі.
«Фірмові» кабачки на цей раз нарізати не потрібно, слід пропустити через тертку, призначену для приготування моркви по-корейськи. Від звичайного інструмента вона відрізняється вкрай гострими, частими і дрібними зубчиками.
З морквою потрібно поступити таким же чином: помити, обов'язково почистити від шкірки і натерти за допомогою тієї ж терки.
Для того, щоб зробити салат з кабачків по-корейськи, потрібно використовувати ріпчасту цибулю. Його треба звільнити з під лушпиння, сполоснути водою і нарізати тонкими дугами.
Тепер треба з'єднати всі підготовлені інгредієнти в одній глибокій ємності, яка підходить для використання на плиті. Додати спеції, сіль, цукровий пісок, оцет і масло, залишити на 15 хвилин.
Розфасовувати салат з кабачків на зиму треба завчасно стерилізовані банки невеликого розміру. По ½ л цілком підійде.
«Анкл Бенс»
Таке особливе найменування рецепт салату отримав завдяки тому, що його смак дуже нагадує кисло-солодкий соус дядечка Бена. Особливу популярність такий салат з кабачків отримав після радянської перебудови, тому обов'язково викличе ностальгію старших близьких. Для нього необхідні наступні інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг;
- Великі помідори – ½ кг;
- Солодкий болгарський перець – 1/3 кг;
- Цибуля – 1/3 кг;
- Морква – 1/3 кг;
- Паста томатна 25% — 150 г;
- Олія оливкова – 120 мл;
- Сіль – 2 ст. л;
- Оцет 9% — 30 мл;
- Кип'ячена вода – 1/2 л;
- Каррі – 10 г;
- Цукровий пісок – 125 р.
Стиглі кабачки з городу слід промити від бруду, просушити і порізати великими шматочками, щоб під час термообробки вони не зварилися.
Для рецепту салату «Анкл Бенс» з кабачків на зиму завчасно вимиту й очищену від шкірки моркву можна натерти на звичайній тертці, використовуючи бік з великими зубами.
Болгарський перець після вилучення нутрощів треба постаратися порізати соломкою, а очищений ріпчасту цибулю – дугами. Помідори ж слід порізати дуже великими шматками, як і провідний компонент, а краще це робити дуже гострим ножем, щоб м'якоть не почала розвалюватися.
Щоб приготувати заливку з овочів, треба змішати кип'ячену воду, пасту томату, оливкова олія, сіль та цукровий пісок в глибокій ємності, яка підійде для використання на плиті. Поставити суміш на вогонь і дочекатися кипіння.
Потім додати в суміш головний інгредієнт і варити чверть години, накривши посуд кришкою. Після закінчення зазначеного часу підкинути цибулю і болгарський перець і перемішати і залишити ще на чверть години.
Наступний інгредієнт – помідори, варити з ними треба хвилин 15. Залишається лише залити оцет з каррі каструлю і залишити на вогні ще на пару хвилин.
Так, приготування салату підходить до кінця, потрібно буде розфасувати його за невеликим полулитровым банках, які були піддані стерилізації, і ретельно закрутити.
Приготування зимової кабачкової закуски без стерилізації
Не кожен вітає трудомісткий процес підготовки до закручування банок, бо нього доводиться витрачати зайвий час. Тому деякі досвідчені господині користуються рецептом салату з кабачків на зиму, який обходиться без стерилізації посуду. Будуть потрібні:
- Кабачки – 1,5 кг;
- Зелень петрушки – 1 пучок;
- Часник – 3 зубчики;
- Цукровий пісок – 1 ст. л;
- Сіль – 1 ст. л;
- Оцет 9% — 5 ст. л.
Спершу треба зайнятися промиванням головних овочів. Потім їх слід порізати, але не об'ємними трикутниками, а п'ятаками. Їх треба помістити в каструлю і залити кип'яченою прохолодною водою, залишити на кілька годин (достатньо трьох). Після закінчення зазначеного часу можна вилити воду.
Хоча їх назви рецепта ясно, що банки стерилізувати не слід, все-таки треба їх як слід вимити і просушити. Дно банк вистелити зеленню і заздалегідь очищеним і тертим часником.
Кабачки щільно розфасувати по банках, залити гарячою водою (не окропом) і закрити. Після чверті години перелити воду з банок в глибоку ємність, придатну для використання на плиті. Додати також цукровий пісок і сіль і дочекатися кипіння маси. Залити оцет, перемішати.
Готову суміш знову залити в банки, після чого закрутити їх. Перевернути посуд і залишити в такому стані до охолодження. Смачний салат з кабачків на зиму без стерилізації готовий.
Рецепт заготівлі огірків з додаванням
Огірки – це прекрасне доповнення до салату з кабачків. Овочі добре гармонують один з одним і дарують відмінний смак і настрій. Для салату з огірків і кабачків на зиму потрібні:
- Кабачки – 2 кг;
- Середні огірки – 2 кг;
- Олія оливкова – ½ л;
- Оцет 9% — 150 мл;
- Цукровий пісок – 200 г;
- Перець чорний мелений;
- Часник – 2 зубчики;
- Зелень петрушки – 3 гілочки;
- Зелень кропу – 3 гілочки.
Огірки і кабачки слід промити і порізати, не забувши позбавити огірки від гірких попок. Різати бажано п'ятаками.
Зелень треба сполоснути водою і дрібно порубати. Додати до овочів зелень, заздалегідь тертий часник, масло і оцет, невелику кількість меленого перцю за бажанням, цукровий пісок і сіль. Перемішати асорті і залишити на 60 хвилин. Залишається лише розфасувати страву під заздалегідь підготовленим баночках.
Про те, як робити салати з огірків по-корейськи на зиму, читайте тут. Рецепти прості, але результат на виході чудовий.
Потрібно швидко замаринувати цибулю до шашлику або закрити його в банки на зиму? Тут ви дізнаєтеся, як це зробити легко, витративши мінімум зусиль!
Смачний салат з кабачків і помідорів на зиму
Помідори також чудово поєднуються з кабачками в салаті, для приготування такого асорті на зиму необхідні:
- Кабачки – 1 кг;
- Великі помідори – 1,5 кг;
- Цибуля – ½ кг;
- Часник – 1/3 кг;
- Олія оливкова – 80 г;
- Цукровий пісок – 5 ст. л;
- Сіль – 2 ст. л.
Кабачки помити і нарізати звичайним чином, бажано, п'ятаками або півколами. Перенести їх в глибоку ємність, залити олією, посипати сіллю і цукровим піском. Перемішати і залишити на середньому вогні варитися.
Дочекавшись кипіння кабачків, можна підкласти до них помідори і залишити ще на 10 хвилин. Потім підкинути порізаний дугами цибулю, очищений і тертий часник, почекати 5 хвилин. Так, залишається тільки розподілити смачний салат по банках.
Салат з кабачків на зиму – прекрасна альтернатива будь-якому консервованому страви:
- Йде невелика кількість часу на приготування;
- Якщо на городі ростуть кабачки, то з'являється можливість швидко їх використовувати;
- Для тих, хто має трохи часу, передбачений рецепт без стерилізації банок;
- Калорійність салату низька;
- Доповнювати асорті з кабачків можна безліччю овочів.