11 март 2019 2 370

Рецепти смачних салатів з кабачків на зиму

Кабачки є одним з найбільш корисних видів овочів, бо містять високу кількість кальцію та інших мікроелементів. І якщо у господині на городі росте такий овоч, то це дає їй можливість нескінченно фантазувати, прикрашаючи обідній стіл.

До того ж, кабачки можна закрутити на холодну пору, щоб ніколи не відмовляти собі в задоволенні і користь.

Салати з кабачків — одне з блюд, яке можна їсти на протязі всього року. Існує безліч рецептів такої закуски на зиму, які відрізняються один від одного методом приготування і використовуваними інгредієнтами.

Салати з кабачків на зиму: покрокові рецепти

«Пальчики оближеш»

Такий салат не дарма отримав таку оригінальну назву, адже його смак дійсно залишає тільки яскраві позитивні враження.

Кожен салат з кабачків на зиму готують тільки зі свіжих овочів.

Для дуже смачного салату з кабачків на зиму «Пальчики оближеш» потрібні такі компоненти:

  • Кабачки – 3 кг;
  • Великі помідори – ½ кг;
  • Солодкий болгарський перець – 1 кг;
  • Часник – 2-3 головки;
  • Гострий тонкий перець — 1 шт;
  • Цукровий пісок – 180 г;
  • Сіль – 2 ст. л;
  • Олія оливкова – 200 мл;
  • Оцет 9% — 125 мл

Рецепт будь-якої страви починається з ретельної підготовки інгредієнтів. В даному випадку провідним компонентом є кабачки, тому треба їх як слід промити від бруду і висушити за допомогою кухонного рушника.

Після чого можна нарізати овоч, намагаючись отримати великі часточки. Адже тільки в такому випадку кабачки не розваряться під час приготування. За зовнішнім виглядом шматочки повинні бути схожі на об'ємний трикутник.

Потім слід перейти до обробки солодкого перцю. Спочатку необхідно помити його, а потім зайнятися отриманням нутрощів. Для цього потрібно скористатися спеціальним інструментом, або зняти плодоніжку і дістати насіннєве ядерце ножем.

Завчасно вимиті перці і помідори, а також очищений часник треба нарізати так, щоб полегшити м'ясорубці їх переробку. До речі, використовувати можна не тільки м'ясорубку, але і занурювальний ніж або блендер.

Збивати потрібно до виникнення густий і однорідної маси. В отримане потрібно додати сіль, оливкова олія і замішати масу вручну.

Порізані кабачки необхідно додати в ємність з іншими тертими овочами, і все перемішати. Після чого каструлю можна переміщати на вогонь і чекати тих пір, поки вміст не почне кипіти.

Потім слід залишити її на гасінні на чверть години. Під кінець залишається додати укусу, перемішати і тушкувати страву ще пару хвилин.

Сортувати салат з кабачків на зиму треба тільки в заздалегідь підготовлені банки, піддані стерилізації. Стерилізувати посуд можна або в духовці, або над парою.

Головне, не забути про кришках, їх теж треба прокип'ятити у воді. Закручувати банки важливо як слід, можна перевернути їх догори дном і загорнути в кухонний рушник на час, поки не охолонуть.

Так, рецепт салату з кабачків на зиму «Пальчики оближеш» завершується, а отриману закуску можна буде їсти ще довгий час.

Закуска по-корейськи

Салат з кабачків, приготованим за корейським рецептом, можна дуже сильно здивувати гостей і близьких. Адже незважаючи на те, що провідним компонентом страви є кабачок, його смак зовсім не розрізнити на тлі решти інгредієнтів.

Така особливість робить салат з кабачків по-корейськи на зиму дуже цікавим. Для його приготування знадобляться такі інгредієнти, як:

  • Кабачки – 3 кг;
  • Морква – ½ кг;
  • Цибуля – ½ кг;
  • Сіль – 1,5 ст. л;
  • Цукровий пісок – 200 г;
  • Оцет 9% — 125 мл;
  • Спеції для корейської моркви – 15 г;
  • Олія оливкова – 200 мл

Основний інгредієнт потрібно вимити. Можна також очистити його від шкірки, особливо в тому випадку, якщо він не був вирощений на власному городі.

«Фірмові» кабачки на цей раз нарізати не потрібно, слід пропустити через тертку, призначену для приготування моркви по-корейськи. Від звичайного інструмента вона відрізняється вкрай гострими, частими і дрібними зубчиками.

З морквою потрібно поступити таким же чином: помити, обов'язково почистити від шкірки і натерти за допомогою тієї ж терки.

Для того, щоб зробити салат з кабачків по-корейськи, потрібно використовувати ріпчасту цибулю. Його треба звільнити з під лушпиння, сполоснути водою і нарізати тонкими дугами.

Тепер треба з'єднати всі підготовлені інгредієнти в одній глибокій ємності, яка підходить для використання на плиті. Додати спеції, сіль, цукровий пісок, оцет і масло, залишити на 15 хвилин.

Розфасовувати салат з кабачків на зиму треба завчасно стерилізовані банки невеликого розміру. По ½ л цілком підійде.

Завдяки тому, що кабачки не піддавалися термообробці, відрізнити їх на фоні інших компонентів досить складно. Однак, салат виходить дуже смачним!

«Анкл Бенс»

Таке особливе найменування рецепт салату отримав завдяки тому, що його смак дуже нагадує кисло-солодкий соус дядечка Бена. Особливу популярність такий салат з кабачків отримав після радянської перебудови, тому обов'язково викличе ностальгію старших близьких. Для нього необхідні наступні інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг;
  • Великі помідори – ½ кг;
  • Солодкий болгарський перець – 1/3 кг;
  • Цибуля – 1/3 кг;
  • Морква – 1/3 кг;
  • Паста томатна 25% — 150 г;
  • Олія оливкова – 120 мл;
  • Сіль – 2 ст. л;
  • Оцет 9% — 30 мл;
  • Кип'ячена вода – 1/2 л;
  • Каррі – 10 г;
  • Цукровий пісок – 125 р.

Стиглі кабачки з городу слід промити від бруду, просушити і порізати великими шматочками, щоб під час термообробки вони не зварилися.

Для рецепту салату «Анкл Бенс» з кабачків на зиму завчасно вимиту й очищену від шкірки моркву можна натерти на звичайній тертці, використовуючи бік з великими зубами.

Болгарський перець після вилучення нутрощів треба постаратися порізати соломкою, а очищений ріпчасту цибулю – дугами. Помідори ж слід порізати дуже великими шматками, як і провідний компонент, а краще це робити дуже гострим ножем, щоб м'якоть не почала розвалюватися.

Щоб приготувати заливку з овочів, треба змішати кип'ячену воду, пасту томату, оливкова олія, сіль та цукровий пісок в глибокій ємності, яка підійде для використання на плиті. Поставити суміш на вогонь і дочекатися кипіння.

Потім додати в суміш головний інгредієнт і варити чверть години, накривши посуд кришкою. Після закінчення зазначеного часу підкинути цибулю і болгарський перець і перемішати і залишити ще на чверть години.

Наступний інгредієнт – помідори, варити з ними треба хвилин 15. Залишається лише залити оцет з каррі каструлю і залишити на вогні ще на пару хвилин.

Так, приготування салату підходить до кінця, потрібно буде розфасувати його за невеликим полулитровым банках, які були піддані стерилізації, і ретельно закрутити.

Приготування зимової кабачкової закуски без стерилізації

Не кожен вітає трудомісткий процес підготовки до закручування банок, бо нього доводиться витрачати зайвий час. Тому деякі досвідчені господині користуються рецептом салату з кабачків на зиму, який обходиться без стерилізації посуду. Будуть потрібні:

  • Кабачки – 1,5 кг;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Цукровий пісок – 1 ст. л;
  • Сіль – 1 ст. л;
  • Оцет 9% — 5 ст. л.

Спершу треба зайнятися промиванням головних овочів. Потім їх слід порізати, але не об'ємними трикутниками, а п'ятаками. Їх треба помістити в каструлю і залити кип'яченою прохолодною водою, залишити на кілька годин (достатньо трьох). Після закінчення зазначеного часу можна вилити воду.

Хоча їх назви рецепта ясно, що банки стерилізувати не слід, все-таки треба їх як слід вимити і просушити. Дно банк вистелити зеленню і заздалегідь очищеним і тертим часником.

Кабачки щільно розфасувати по банках, залити гарячою водою (не окропом) і закрити. Після чверті години перелити воду з банок в глибоку ємність, придатну для використання на плиті. Додати також цукровий пісок і сіль і дочекатися кипіння маси. Залити оцет, перемішати.

Готову суміш знову залити в банки, після чого закрутити їх. Перевернути посуд і залишити в такому стані до охолодження. Смачний салат з кабачків на зиму без стерилізації готовий.

Рецепт заготівлі огірків з додаванням

Огірки – це прекрасне доповнення до салату з кабачків. Овочі добре гармонують один з одним і дарують відмінний смак і настрій. Для салату з огірків і кабачків на зиму потрібні:

  • Кабачки – 2 кг;
  • Середні огірки – 2 кг;
  • Олія оливкова – ½ л;
  • Оцет 9% — 150 мл;
  • Цукровий пісок – 200 г;
  • Перець чорний мелений;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Зелень петрушки – 3 гілочки;
  • Зелень кропу – 3 гілочки.

Огірки і кабачки слід промити і порізати, не забувши позбавити огірки від гірких попок. Різати бажано п'ятаками.

Зелень треба сполоснути водою і дрібно порубати. Додати до овочів зелень, заздалегідь тертий часник, масло і оцет, невелику кількість меленого перцю за бажанням, цукровий пісок і сіль. Перемішати асорті і залишити на 60 хвилин. Залишається лише розфасувати страву під заздалегідь підготовленим баночках.

Смачні домашні заготовки з помідорів на зиму теж стануть вам у нагоді.

Про те, як робити салати з огірків по-корейськи на зиму, читайте тут. Рецепти прості, але результат на виході чудовий.

Потрібно швидко замаринувати цибулю до шашлику або закрити його в банки на зиму? Тут ви дізнаєтеся, як це зробити легко, витративши мінімум зусиль!

Смачний салат з кабачків і помідорів на зиму

Помідори також чудово поєднуються з кабачками в салаті, для приготування такого асорті на зиму необхідні:

  • Кабачки – 1 кг;
  • Великі помідори – 1,5 кг;
  • Цибуля – ½ кг;
  • Часник – 1/3 кг;
  • Олія оливкова – 80 г;
  • Цукровий пісок – 5 ст. л;
  • Сіль – 2 ст. л.

Кабачки помити і нарізати звичайним чином, бажано, п'ятаками або півколами. Перенести їх в глибоку ємність, залити олією, посипати сіллю і цукровим піском. Перемішати і залишити на середньому вогні варитися.

Дочекавшись кипіння кабачків, можна підкласти до них помідори і залишити ще на 10 хвилин. Потім підкинути порізаний дугами цибулю, очищений і тертий часник, почекати 5 хвилин. Так, залишається тільки розподілити смачний салат по банках.

Салат з кабачків на зиму – прекрасна альтернатива будь-якому консервованому страви:

  1. Йде невелика кількість часу на приготування;
  2. Якщо на городі ростуть кабачки, то з'являється можливість швидко їх використовувати;
  3. Для тих, хто має трохи часу, передбачений рецепт без стерилізації банок;
  4. Калорійність салату низька;
  5. Доповнювати асорті з кабачків можна безліччю овочів.

Що ще почитати: