11 май 2019 2 147

Як смачно приготувати салат із сирих кабачків

Хто-хто, а кабачок багатьма господинями аж ніяк не вважається салатним овочем, що все-таки відбувається даремно. Багато дуже смачних і корисних салатів можна приготувати з смажених, варених або консервованих кабачків, але більшу користь принесе організму сирої овоч. Потрібно тільки зуміти його приготувати.

Впоратися з цим завданням можна, скориставшись рецептами з добірки, наведеної нижче. Тоді взимку і влітку можна буде їсти смачні салати з сирих кабачків.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
молодого кабачка - 200 г
гострого твердого сиру - 70 г
обсмажених гарбузового насіння - 30 г
зелені кропу - 20 г
рослинної олії (оливкової або рафінованої соняшникової) - 20 мл
оцту - 10 мл
солі і перцю - по дрібці
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Цей варіант салату з сирих кабачків досить простий і не рясніє дорогими інгредієнтами у складі або складними кулінарними процесами.

Особливість страви полягає в тому, що замаринований в оцті овоч набуває ніжний смак і стає м'яким, хоча для завершення процесу маринування достатньо всього пари хвилин.

Алгоритм приготування:

  1. Молодий кабачок пропустити через тертку слайсами, побризкати його оцтом і залишити на 15-20 хвилин;
  2. По закінченні часу, відведеного на маринування додати січені зелені гілочки кропу, сіль, масло і перець. Додаючи спеції важливо врахувати ступінь гостроти сиру і не переборщити. Всі інгредієнти добре перемішати;
  3. Перекласти овочеву масу в салатник, посипати зверху сирної стружкою і обсмаженими насінням гарбуза.

Як приготувати салат із сирих кабачків по-корейськи

Овочі по-корейськи корисні завдяки тому, що спеції в їх складі своєї невеликої гостротою стимулюють обмінні процеси в організмі, а овочі, не поддаваемые термічній обробці, зберігають весь свій вітамінний запас. Пікантна закуска з сирих кабачків по-корейськи зможе стати прекрасним гарніром до м'яса, риби або просто холодною закускою.

Для створення цього корейського овочевого міксу знадобляться:

  • 500 г молодих кабачків;
  • 200 г солодкого болгарського перцю (червоного і жовтого);
  • 200 г моркви;
  • 6 г часникових зубчиків;
  • 40 г готової суміші прянощів для корейських салатів;
  • 150 мл рослинного масла;
  • 50 мл оцту;
  • сіль за смаком.

Процес шинкування інгредієнтів, приготування заправки і їх перемішування займуть не більше 15-20 хвилин, але ще 1 годину готовий салат перед подачею повинен провести в холодильнику, щоб настоятися.

Калорійність такого частування по-корейськи, розрахована на 100 грамів, буде в середньому становитиме 151,2 кілокалорії.

Хід роботи:

  1. Кабачки і моркву подрібнити спеціальною теркою або нарізати вручну тонюсенькими брусочками. Солодкий перець нашаткувати тонкими смужками;
  2. У глибокій сковороді розжарити рослинну олію, засипати туди суміш спецій по-корейськи і прожарити 10 секунд, потім зняти суміш з вогню;
  3. В олії зі спеціями викласти нарізані овочі, ретельно перемішати все, давши можливість овочів насититися ароматами заправки;
  4. На заключному етапі до овочів влити оцет і додати пропущені через прес зубки часнику, ще раз все перемішати і заховати в холодильник. Витримавши необхідний час салат можна подавати.

Салат з молодих свіжих кабачків з сиром і шинкою

Мікс з шинкою, сиром і огірком практично став одним із класичних салатних поєднань, але якщо замінити огірок маринованою кабачком, то також можна отримати блюдо, яке буде пристойно виглядати на святковому столі.

Інгредієнти, які будуть використовуватися в процесі створення страви:

  • 300 г шинки;
  • 200 г сиру твердих сортів;
  • 200 г молодого сирого кабачка;
  • 20 мл оцту;
  • 50 г майонезу;
  • 30 г свіжої зелені;
  • сіль і перець за смаком.

На приготування закуски з кабачків, шинки і сиру піде не більше півгодини.

Калорійність готового салату – 242,7 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно нашаткувати соломкою кабачок і замаринувати його протягом чверті години, окропив оцтом;
  2. Поки овоч маринується, такою ж тонкою соломкою нарізати шинку і сир. Зелень дрібно порубати ножем;
  3. Змішати мариновані кабачки з шинкою, зеленню і сором, заправити майонезом. Спробувати салат і, якщо є необхідність, додатково посолити. Після чого перекласти в салатник і подавати.

Салат із сирих овочів для схуднення

Сирі кабачки дуже рідко використовують в якості харчування для схуднення, і причиною цього є не їх висока калорійність або ще щось, просто мало хто знає, як їх приготувати смачно. Тим не менш, кабачок, помідори і огірок з правильною заправкою можуть смачно урізноманітнити меню людини на дієті.

Для салату, який допоможе розпрощатися із зайвими кілограмами, знадобляться;

  • 100 г сирого молодого кабачка;
  • 100 г свіжого огірка;
  • 200 г помідорів;
  • 30 мл оливкової олії холодного віджиму;
  • 10 мл винного або рисового оцту;
  • 20 г діжонської гірчиці в зернах;
  • 6 г часнику.

На приготування страви в середньому буде витрачено 10-15 хвилин, але краще дати ще 60-90 хвилин овочевої суміші постояти в холодильнику, щоб вона добре просочилася ароматами заправки.

Калорійність 100 грамів частування з меню худнуть буде дорівнює 94,2 кілокалорії.

Послідовність кулінарних процесів:

  1. Овочечисткою або ножем для сиру нарізати кабачок і огірок на тоненькі слайсы. Помідори також можна порізати ножем кільцями або кубиками;
  2. Для заправки змішати масло, оцет, гірчицю і подрібнений пресом часник;
  3. Овочі викласти в салатник або глибоку миску. Полити заправкою, перемішати і дати настоятися в холоді перед подачею.

Суп з курячими фрикадельками — читайте як правильно приготувати цю страву, щоб м'ясні кульки не розповзлися.

Читайте як приготувати смачне і ароматне сало в духовці за нашими рецептами.

Читайте як приготувати пісний пиріг з капустою в нашій статті.

Салати на зиму

Серед заготовок на зиму з кабачків багато господинь назвуть в першу чергу кабачкову ікру і консервовані кабачки в розсолі, але з цього овоча можна приготувати багато салатів, які допоможуть смачніше пережити зимові холоди.

З огірками

Так, для простого салату зі свіжих кабачків та огірків на зиму потрібно взяти:

  • 1 кг сирих кабачків;
  • 1 кг огірків;
  • 250 мл соняшникової олії;
  • 100 г оцту;
  • 100 г цукру;
  • 30 г солі;
  • 30 г гірчиці;
  • 10 г чорного меленого перцю;
  • 30 г пропущеного через прес часнику;
  • 30 г рубаної свіжої зелені.

Щоб підготувати всі складові салату і загорнути їх у банки, знадобиться близько 2 годин, а калорійність такої зимової консервації буде дорівнює 127,8 ккал на 100 р.

Спосіб консервування:

  1. Подрібнити огірки і кабачки соломкою або кубиками (як більше подобається);
  2. Потім до подрібненим овочів додати інші інгредієнти, перемішати і залишити настоюватися протягом 60 хвилин;
  3. Настоявшийся салат розкласти по стерилізованим банкам і закупорити кришкою.

Заготівля з буряком

Другий, не менш цікавий і яскравий салат з молодих свіжих кабачків з буряком, для якого потрібно підготувати:

  • 2 кг кабачків;
  • 1 кг буряка;
  • 1 кг ріпчастої цибулі;
  • 200 г цукрового піску;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 60 г солі;
  • 30 мл оцту;
  • 5 г кориці;
  • 3-4 бутона гвоздики і чорний мелений перець за смаком.

Закупорити на зиму банки з такою закачуванням можна за 70 хвилин, калорійність консервованого салату буде в середньому становитиме 66,0 ккал/100 р.

Порядок консервації:

  1. Дрібно нашаткувати овочі, додати до них інші продукти, перемішати і на середньому вогні варити після закипання 25 хвилин;
  2. Потім розкласти по банках і простерилізувати 5 хвилин в розпеченій духовці до 180 градусів;
  3. Закатати банки стерильними кришками і залишити до повного охолодження, перевернувши догори дном.

Поради досвідчених кулінарів

Щоб з сирих кабачків салат вдався на славу, потрібно правильно вибрати головний інгредієнт.

Так, для салатів підходять примірники невеликого розміру (трохи більше середнього огірка). Їх шкірка повинна бути м'якою, а м'якоть щільною, не рихлою і без великих насіння.

Для салатів можна взяти звичайні сирі кабачки або їх побратимів сорту цукіні. Зрізати шкірку з овоча зовсім не обов'язково, вона не завдасть жодного дискомфорту при вживанні в їжу.

Що ще почитати: