27 июнь 2019 10 102

Як смачно приготувати ікру карася в домашніх умовах

Ікра свіжої річкової риби вважається одним з кращих страв вже багато років. З цього продукту можна приготувати масу ексклюзивних страв від закусок до другого.

Крім того, при регулярному споживанні продукту організм отримує такі корисні речовини, як кальцій, фтор, вітаміни групи B, A, PP. Ви завжди будете володарем міцних нігтів, зубів, кісток і здорових, красивих волосся.

Підготовка до приготування

Попередня підготовка ікри карася дозволить приготувати справжній делікатес. Дуже важливо дотримуватися всіх рекомендацій, щоб не зіпсувати продукт. Слід також переконатися свіжості інгредієнта. Краще, якщо ви самі поділяєте рибу і дістанете ікру.

Витягувати її потрібно дуже акуратно, щоб не пошкодити мішечок з жовчю. У противному випадку продукт буде мати гіркий присмак, що безпосередньо вплине на блюдо.

Після того як ікра вилучена, озбройтеся ножем. Видаліть всі перегородки, плівки, капіляри. Для зручності і швидкості скористайтеся ситом і перетріть продукт через нього.

Якщо відразу готувати продукт ви не плануєте, подбайте про належному зберіганні. Ікру можна заморозити або помістити на кілька днів під плівку, в холодильник.

Страви з ікри карася: рецепти для домашньої кухні

Як смачно приготувати ікру карася в домашніх умовах? Ікра карася відкриває нові можливості для цінителів домашньої кухні. Асортимент страв з цього продукту неймовірно великий.

Можна приготувати котлети, оладки, запіканки, соління і навіть супи. Щоб переконатися в цьому на практиці, пропонуємо вашій увазі кілька простих і смачних рецептів.

Соління до застілля
Інгредієнти Кількість
ікри карася - 1 кг
чистої води - 2 л
кухонної солі - 15 ст. л.
лаврових аркуша - 2 шт.
чорного перцю горошком - ½ Ч. л.
Час приготування: 4500 хвилин Калорійність на 100 грам: 49 Ккал

Соління — безпрограшний варіант закуски для будь-якого випадку. Страва чудово підійде як для сімейного вечері, так і для гучного бенкету. Такого ви ще точно не пробували!

Приготування:

  1. Ікру покладіть в глибоку каструлю і залийте окропом до краю ємності. Продукт знайде характерний яскраво-оранжевий колір. У протилежному випадку повторіть процедуру;
  2. Блюдо викладіть на марлю, щоб стекла зайва рідина;
  3. Для розсолу з'єднайте кип'ячену відфільтровану воду, сіль. Ретельно перемішайте розчин і додайте лаврове листя, перець;
  4. Опустіть марлевий мішечок в розсіл на 40 хвилин;
  5. Блюдо викладіть на друшляк, перекладіть в скляну тару. У такому вигляді відправте соління в холодильник на 2-3 дні.

Через зазначений час засолена икорка буде готова до вживання. Зберігати її можна в пластиковому або скляному контейнері: у холодильнику — 3 доби, в морозилці — необмежену кількість часу.

Враховуйте температурний режим: в морозильній камері він не повинен перевищувати -5 градусів. Подавайте закуску з заправкою з рослинної олії.

Як приготувати ковбасу в домашніх умовах, читайте кращі рецепти.

Скумбрія в цибулинні? Ви не пробували? А даремно, це дуже смачно, читайте рецепт.

Приготуйте сациві по грузинськи з курки за нашим рецептом.

Запіканка в мультиварці

Мультиварка — сучасна техніка, за допомогою якої можна приготувати практично все. Ікра карася — не виняток. Скористайтеся рецептом ароматною запіканки, щоб подати близьким смачний обід.

Інгредієнти:

  • 400 гр. ікри карася;
  • 2-3 шт. курячих яйця;
  • 2-3 ст. л. сметани;
  • Щіпка солі;
  • Вершкове масло.

Приготування:

  1. Курячі яйця розбийте в миску і посоліть. Збийте суміш міксером до появи густої білої піни. Орієнтовно знадобиться 4 хвилини на максимальній швидкості;
  2. Додайте до збитим яйця, ікру, сметану. Краще використовувати молочний продукт 15% жирності. Це додасть запіканці м'якість і красивий відтінок;
  3. Перемішайте всі продукти ложкою або міксером на маленькій швидкості;
  4. Змастіть чашу мультиварки шматочком вершкового масла або невеликою кількістю рослинного масла. Готову суміш вилийте і закрийте прилад кришкою;
  5. Встановіть на дисплеї режим Випічка і готуйте 40 хвилин;
  6. Розріжте страву на порційні шматочки. Подавати запіканку слід як самостійну страву або гарнір.

Икряники — десерт або закуска?

Икряники — дуже смачні оладки з ікри карася. Страва чудово підходить для швидкого і ситного перекусу. Головне — така закуска неймовірно корисна, оскільки містить велику кількість вітамінів і мінералів.

Інгредієнти:

  • 800 гр. ікри карася;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • 1-2 шт. курячих яйця;
  • Щіпка солі;
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів;
  • Олія рослинна.

Приготування:

  1. Змішайте у великій посуді ікру, яйця, сіль та цибулю. Ретельно вимісіть масу до однорідного стану;
  2. Додайте в суміш панірувальні сухарі і знову перемішайте;
  3. Сковороду накалите на плиті. Вилийте 2 ст. л. рослинного масла;
  4. Формуйте оладки за допомогою столової ложки і викладайте на сковороду;
  5. Обсмажуйте коржики з обох сторін протягом декількох хвилин;
  6. Готові оладки подавайте до столу і насолоджуйтеся надзвичайним смаком!

Дієтичні котлети

Котлети на основі ікри карася — економне блюдо, яким можна нагодувати всю сім'ю. При мінімальному наборі продуктів вас чекає ситна і смачна закуска.

Інгредієнти:

  • 400 гр. ікри карася;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 3 ст. л. борошна пшеничного;
  • 1 шт. курячого яйця;
  • 1 пучок зеленого цибулі (можна замінити ріпчастою);
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком;
  • 1/5 склянки води;
  • Рослинне масло.

Приготування:

    1. Ікру промийте і розітріть виделкою. Додайте дрібно рубаний лук, яйце, манну крупу і спеції. Ретельно перемішайте;

    1. Додайте в суміш борошно і знову перемішайте;

    1. Фарш доведіть до однорідної консистенції і викладайте на розігріту сковороду за допомогою столової ложки;

    1. Котлети обсмажуйте до готовності з двох сторін;
    2. Коли всі котлети будуть готові, викладіть їх в каструлю і додайте трохи води. За бажанням можна додати лавровий лист і інші ароматні приправи;

  1. Протушкувати котлети на плиті протягом 10-15 хвилин. Зніміть з вогню;
  2. Блюдо готове. Приємного апетиту!

Секрети кулінарії

Ікра карася — рідкісний і цінний інгредієнт. У рибі її міститься зовсім небагато, тому при обробленні слід дбайливо звертатися з продуктом. Постарайтеся уникнути виливання жовчі, інакше це негативно позначиться на смакових якостях страви з ікри.

Якщо ви впевнені в свіжості, то кращим варіантом буде засолити ікру. Закуска зможе повністю розкрити свій аромат і здивує вас багатогранністю смаку.

Для приготування юшки червона і солона маса підходить ідеально. Бульйон вийде наваристим, ароматним. Також ікру можна використовувати для корекції кольору супу. Всього 1 ст. л. продукту, додана в першу страву за кілька хвилин до готовності, зробить бульйон прозорим.

Якщо ікорки у вас багато, то краще всього посмажити на сковороді. Для цього можете скористатися запропонованими рецептами оладок або котлет.

Подавайте готові страви самостійно. Так ваші кулінарні шедеври будуть виглядати апетитніше. Поєднувати ікру краще всього з зеленню, молодим часником, картоплею і овочевими салатами. Експериментуйте і насолоджуйтеся домашніми стравами з ікри карася!

Що ще почитати: