10 июнь 2019 1 796

Як швидко і смачно приготувати торт з пряників

Незважаючи на те, що в індустрії кулінарії можна зустріти велику кількість тортів на швидку руку, кожен з них займає певний час на випікання в духовці або мультиварочной машині.

Проте, останнім часом серед господинь придбав популярність торт, приготований на основі звичайних пряників. Його відмітна властивість від безлічі подібних десертів – це відсутність необхідності у випіканні.

По закінченні приготування десерт виходить дуже ніжним на смак. Більш того, це блюдо цілком може стати улюбленим для пропащих сластьон.

Зрозуміло, торт володіє підвищеною кількістю калорій, але він також має корисні для організму властивості. Адже пряники, що лежать в його основі, є цінним джерелом вуглеводів.

Що стосується фруктів, які також займають своє місце в приготуванні, то про їх корисності відомо кожному.

Рецепт торта з пряників без випічки
Інгредієнти Кількість
Пряники з вівса - ½ Кг
Сметана - ½ Літра
Цукровий пісок - 125 г
Ванілін - 1 щіпка
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Базовий рецепт приготування цього торта, як правило, містить такі основні інгредієнти, як пряники і сметана.

Вибираючи пряники, можна звернути увагу на різні їх різновиди. Приміром, житні, вівсяні, імбирні і шоколадні.

Що стосується сметани, то краща нежирна сметана (10-15 %).

Приготування торта починається з підготовки хрустких інгредієнтів. Так, слід розрізати пряники натроє уздовж, щоб вийшло троє рівних за розміром пласта.

У сметану необхідно додати цукровий пісок і ванілін, перемішати. Після ретельного змішування ложкою бажано озброїтися міксером і гарненько збити масу. Але не варто захоплюватися, на збивання досить півхвилини.

Тепер можна приступити до формування тортика. Виклавши на широке блюдце пласти пряника, слід розподілити поверх шар сметани. Далі треба чергувати шар сметани з печивом, поки всі інгредієнти не закінчаться.

Якщо залишиться один пласт, то можна розкришити його руками і прикрасити крихтою поверхню десерту.

Перш ніж пригощати гостей тортом з пряників, його краще відправити в холодильник на 1 годину просочитися.

Пряниковий десерт із бананів зі сметаною

Як вже зазначалося раніше, прекрасним і корисним доповненням до десерту стануть різні фрукти. Найчастіше використовуються банани, так як їх ніжний смак схожий з основним смаком пряникового торта.

Але в якості експерименту цілком можна взяти інші фрукти з яскраво вираженим присмаком. Наприклад, ківі. Для приготування торта з пряників з бананами і сметаною потрібні такі компоненти, як:

  1. Пряники з вівса – ½ кг;
  2. Сметана – ½ л;
  3. Цукровий пісок – 4 ст. ложки;
  4. Великі банани – 2 штуки;
  5. Волоські горіхи – 1 жменя.

Час приготування з урахуванням охолодження десерту становитиме 1 годину 20 хвилин, а його калорійність дорівнює 2400 ккал.

Спершу слід розрізати пряники уздовж так, щоб утворилася 2 пластини на кожен. Що стосується бананів, то їх треба нарізати кружечками або овалами. Саме це дозволить викласти в акуратний рівний шар.

Змішавши сметану з цукром, можна взяти міксер і як слід збити дані компоненти.

Залишається найкреативніша і цікава частина приготування – формування десерту. Це треба робити в глибокій ємності, наприклад, каструлі. В якості першого шару виступають пласти пряників, обмоченные в сметані.

Далі необхідно чергувати їх з п'ятаками фруктів. Так, залишається лише залишити десерт в холодильнику на 1 годину, а потім перевернути його на широке блюдце. Щоб прикрасити торт з пряників до приходу гостей, можна посипати його поверхню подрібненим волоським горіхом.

Торт з шоколадних пряників

Хоча класичний рецепт цього тортика і без того порадує ласунів, можна ще більше урізноманітнити його, зробивши шоколадним.

Для цього треба буде використовувати в приготуванні пряники з шоколаду, а також шоколадну плитку і какао-порошок. Крім того, такий десерт можна оригінально прикрасити і подати на святковий стіл. Для нього знадобиться:

  1. Пряники з шоколаду – ½ кг;
  2. Сметана – 2 склянки;
  3. Великі банани – 2 штуки;
  4. Цукрова пудра – 125 г;
  5. Шоколад – ½ плитки;
  6. Волоські горіхи – 1 жменя;
  7. Какао-порошок – невелика кількість (для прикраси).

Час приготування з урахуванням охолодження торта становитиме 2 години 20 хвилин, а його калорійність дорівнює 2500 ккал.

Спочатку треба підготувати пряники, розрізавши їх уздовж на дві рівні частини. Очищені банани слід порізати або кружальцями, або овалами, зберігаючи їх однаковий розмір і товщину.

Сметану необхідно спершу збити з цукровою пудрою, і тільки потім додати в неї завчасно очищені і подрібнені в блендері волоські горішки. Каструлю, необхідну для формування десерту слід застелити харчовою плівкою таким чином, щоб в результаті її краї звисали назовні. Це згодом допоможе без зусиль отримати торт.

Формуючи пряниковий торт, слід спершу обмокнуть в сметані кожний з пластів, а після чого розподілити їх по дну каструлі. Якщо при цьому утворюються прогалини, то їх треба буде заповнити за допомогою розкришених шоколадних пряників.

Після першого шару повинні йти кружечки бананів, а після дані два шари залишається чергувати між собою до тих пір, поки останній шар пряників не завершить приготування.

Залишити просочуватися готовий торт краще на пару годин, а після перевернути його на плоске широке блюдце.

Тертий шоколад і какао-порошок можуть виступити прекрасним прикрасою поверхні десерту.

Ласощі з додаванням зефіру і сметани

Якщо навіть шоколадний торт з пряників не дав домашнім ласунам належного насичення, то згодом можна поекспериментувати з додаванням ще одних цікавих інгредієнтів. Наприклад, східних солодощів.

Найбільш доступними на сьогоднішній день є зефір, на основі якого і буде готуватися наступний десерт. Для цього слід підготувати наступні компоненти:

  1. Будь-які пряники – ½ кг;
  2. Цукровий пісок – 4 ст. ложки;
  3. Шоколад – ½ плитки;
  4. Посипка;
  5. Зефір – 2 штуки;
  6. Сметана – ½ л.

Час приготування з урахуванням охолодження ласощі складе 24 години 20 хвилин, а його калорійність дорівнює 2400 ккал.

Про те, як спекти домашні пиріжки з яблуками, ви можете вже зараз дізнатися на нашому сайті.

М'ясо з картоплею в духовці — страва, з яким вдасться будь-яке свято. У цій статті читайте рецепти його приготування.

А ви любите деруни? Тут ми пропонуємо вам приготувати їх з фаршем.

Два із загальної кількості пряників слід розрізати вздовж пластами, а все решта розламати руками на дрібні крихти. Східну солодкість теж треба порізати на шматочки, бажано – кубики.

Попередньо перемішавши сметану з цукром, можна озброїтися блендером і ретельно збити масу між собою. В результаті пісок повинен обов'язково розчинитися.

Ті печива, що спочатку були раскрошены, а також зефірки треба додати до сметані.

Перш ніж приступити до формування торта з пряників, зефіру та сметани, необхідно взяти глибоку прямокутну ємність і застелити її таким чином, щоб краї плівки стирчали назовні.

Далі треба заповнити її сметанною масою, а зверху викласти пряники. Їх слід викладати щільно один до одного, так як надалі вони будуть виступати в якості дна торта.

Краще прибрати його в холодильник на цілу добу, щоб верхівка як слід застигла.

Потім, перевернувши торт дном на широке блюдце, залишається прикрасити його за допомогою тертого шоколаду.

Так можна прийти до висновку, що пряниковий торт – чудова кулінарна альтернатива для приходу гостей:

  • Десерт не вимагає випікання в духовці або мультиварочной машині;
  • Всі компоненти досить бюджетны;
  • Незважаючи на підвищену калорійність, торт корисний, завдяки своїм складовим;
  • Час приготування без урахування охолодження становить 20 хвилин, основна частина яких йде на формування десерту.
Що ще почитати: