10 апрель 2019 977

Як приготувати дріжджові млинці на молоці

Від одного тільки слова млинці починають текти слинки, адже не дарма. Важко знайти того, хто відмовився б від поїдання цього продукту.

Млинці можна їсти хоч відразу зі сковороди чи з начинкою, в будь-якому випадку вони будуть просто чудовими.

А які неймовірно смачні, ну просто чудові млинці зі сметаною і простим цукром, та ще запечені в духовці, це дійсно неможливо передати словами!

Сьогодні ми приділимо увагу приготуванню ажурних млинців на молоці і дріжджах.

Варто зазначити, що справжні російські млинці завжди готуються на дріжджах. Вони навіть за смаком набагато відрізняються від тих, які робляться без дріжджів.

Так як же приготувати цю смакоту? Розглянемо кілька рецептів.

Рецепт товстих дріжджових млинців на молоці
Інгредієнти Кількість
Борошно - 600 грам
Молоко - 2,5 склянки
Цукор - 80 грам
Дріжджі сирі - 20 грам
Яйце куряче - 1 штука
Сіль - щіпка
Масло пісне - 3 великі ложки
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Процес приготування наступний:

  1. Для початку потрібно зробити опару. 300 грам молока гріємо, але не сильно;
  2. Далі викладаємо туди сирі дріжджі або засипаємо сухі. Ретельно розводимо дріжджі в молоці;
  3. Засипаємо туди 1 столову ложку цукрового піску і розмішуємо до повного розчинення крупинок цукру;
  4. Борошно просіваємо, щоб прибрати зайвий сміття. Також просіювання наситить її киснем і зробить пишною;
  5. Засипаємо половину борошна в молочну суміш і перемішуємо. Повинна вийти рівномірна суміш без грудок;
  6. Далі накриваємо ємність з рідким тістом теплою матерією і ставимо в тепло приблизно на 30-40 хвилин. За цей часовий період воно підніметься, і дріжджі почнуть грати;
  7. Після цього куряче розбиваємо яйце, гарненько збиваємо і викладаємо в опару, розмішуємо;
  8. Засипаємо залишився цукровий пісок і половину борошна. Все розмішуємо, розбиваємо грудки. Повинна вийти не дуже рідка суміш по консистенції нагадує сметану;
  9. Потім підсолюємо і наливаємо олію (звичайне рослинне). Також розмішуємо;
  10. Молоко, що залишилося, підігріваємо і виливаємо в суміш;
  11. Готове тісто ставимо на годину в тепло, щоб воно збільшилося в кілька разів;
  12. Як тільки тісто збільшиться і стане пишним, можна приступати до випікання млинців;
  13. Сковорідку промазуємо рослинним маслом і ставимо на вогонь;
  14. Як тільки сковорода розігріється, набираємо ополоником рідке тісто і виливаємо на поверхню;
  15. Обсмажуємо млинці з двох сторін до симпатичного рум'яного кольору;
  16. Готову випічку можна подавати з медом, клиновим сиропом або сметаною і цукром.

Тонкі млинці

Що потрібно для готування:

  • Молоко – 800 мл;
  • 400 грам борошна;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Олія (не плутайте зі спредом) вершкове – 100 грам;
  • 15 грам сухих дріжджів;
  • Цукровий пісок – 150 грам;
  • Ванільний цукор – 30 грам;
  • Щіпка солі;
  • Рослинне (будь-яке, можна оливкове, льняне або навіть кунжутна олія.

Період приготування – 2 години.

Яка калорійність в 100 грамах – 240.

Як робити тонкі дріжджові млинці на молоці:

  1. У миску засипаємо цукровий пісок, ванільний цукор, сіль і сухі дріжджі. Всі компоненти перемішуємо;
  2. Далі наливаємо в каструлю половину молока і ставимо на плиту. Підігріваємо до теплого стану;
  3. Прогріте заливаємо молоко в миску з сухими компонентами. Все перемішуємо до розчинення дріжджів;
  4. Потім засипаємо в опарную суміш борошно і розмішуємо. У процесі перемішування потрібно розбити всі грудочки, тому для розмішування бажано скористатися віночком або міксером;
  5. Накриваємо ємність з опарою плівкою або рушником. Прибираємо в тепло на 60 хвилинок. За цей час опара повинна почати грати;
  6. Після цього розбиваємо яйця і кладемо в опарную суміш, туди ж наливаємо розтоплене вершкове масло, активно перемішуємо;
  7. Заливаємо половину молока і розмішуємо. У результаті повинно вийти дуже рідке тісто, з якого можна буде зробити тонкі млинчики;
  8. Далі ставимо на газ сковороду і розжарюємо;
  9. Бажано її поверхню змастити рослинним маслом. Змащується вона тільки перед випіканням першого млинця, для наступних млинців змазування не потрібно;
  10. Як тільки масло розігріється, набираємо ополоником рідке тісто і розливаємо по всій поверхні сковорідки;
  11. Після того як низ підрум'яниться, перекладаємо на іншу сторону і печемо до рум'яного кольору;
  12. Викладаємо готові млинці на тарілку, ставимо на стіл.

Приготуйте відмінне блюдо — запіканку з гарбуза. Рецепти прості та легкі у виконанні.

А тут описані варіації рецептів пирогів на кефірі в мультиварці.

Зайшовши сюди, ви зможете навчитися готувати пісне тісто для пиріжків.

Заварні вироби на кислому молоці

Нам знадобиться наступне:

  • 300 грам борошна;
  • Кисле молоко – 250 мл;
  • Гаряча вода – неповний стакан;
  • Цукор – 80 грам;
  • 1 ч. ложка сухих дріжджів;
  • 2 курячих яйця;
  • Трохи солі;
  • 2 великі ложки будь-якого рослинного масла.

Підготуйте себе до того, що доведеться витратити біля плити 1 годину 40 хвилин.

Харчова цінність на 100 грам – 210.

Як приготувати заварні дріжджові млинці на кислому молоці:

  1. У посуд насипати половину склянки борошна, додаємо туди цукровий пісок, сіль, сухі дріжджі. Всі компоненти перемішуємо;
  2. Кефір повинен бути теплим, його можна прогріти протягом 2-3 хвилин в мікрохвильовці;
  3. Заливаємо теплий кефір до сухих інгредієнтів і перемішуємо з допомогою міксера до рівної консистенції;
  4. Ємність з опарою прикриваємо рушником або плівкою. Ставимо в тепло на півгодини;
  5. Після цього розбиваємо яйця, кладемо в посуд і збиваємо. Переливаємо їх в рідку суміш;
  6. Засипаємо борошно і змішуємо міксером до рівномірної структури;
  7. Далі вливаємо гарячу воду, при цьому перемішуємо суміш віночком;
  8. Знову закриваємо плівкою і ставимо в тепло на 30 хвилин;
  9. Після цього наливаємо рослинне масло, розмішуємо;
  10. Ставимо на плиту сковорідку, змащуємо її поверхню олією і прогріваємо;
  11. Як тільки масло розігріється, набираємо ополоником рідке тісто і наливаємо на всю поверхню сковороди;
  12. Після підрум'янення перекладаємо млинець на іншу сторону і печемо до рум'яного кольору;
  13. Готові млинчики викладаємо на плоску тарілку і, без зволікань, подаємо на стіл.

Як готувати дріжджове тісто для млинців без яєць

Що знадобиться:

  • Літр молока;
  • Борошно – 500 грам;
  • Цукор – 80 грам;
  • 30 грам сухих дріжджів;
  • Рослинне (будь-яка) масло – 3 великі ложки + 1 ст. ложка для смаження;
  • Трохи самої звичайної солі.

Тривалість кулінарного процесу – 2 години.

Яка харчова цінність в 100 грамах – 220.

Як робити:

  1. Молоко підігріваємо до теплого стану;
  2. У тепле молоко завантажуємо і розводимо дріжджі;
  3. Потім засипаємо туди сіль та цукровий пісок. Все змішуємо до розчинення крупинок цукру і солі;
  4. Далі потроху засипаємо борошно, при цьому суміш розмішуємо міксером. У результаті повинна вийти однорідна суміш;
  5. Накриваємо ємність з тістом плівкою і ставимо в тепло на 1 годину. За цей період тісто слід час від часу перемішувати;
  6. Після цього заливаємо в тісто олію і змішуємо;
  7. Ставимо На вогонь сковорідку, змащуємо її рослинним маслом і прогріваємо;
  8. Набираємо ополоником рідке тісто і виливаємо на розігріту поверхню сковороди;
  9. Обсмажуємо до золотистого кольору і перекладаємо на іншу сторону, також випікаємо до рум'яного кольору;
  10. Готові млинці складаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Корисні поради

Сковороду перед випіканням можна змастити соняшниковою або вершковим маслом, а також шматочком сала.

Готові млинці можна подавати з джемом, медом, згущеним молоком, сметаною і цукром.

Також в них можна загортати несолодку начинку – капусту з м'ясом, відварні порубані яйця, а ще сьомгу, червону або чорну ікру.

Млинці на дріжджах виходять красивими. Після обсмажування вони набувають ажурну сіточку, тому ця випічка завжди буде красиво виглядати на вашому столі. Також в них можна загортати різну начинку, яка зробить млинці ще смачніше.

Що ще почитати: