Як приготувати дріжджові млинці на молоці
Від одного тільки слова млинці починають текти слинки, адже не дарма. Важко знайти того, хто відмовився б від поїдання цього продукту.
Млинці можна їсти хоч відразу зі сковороди чи з начинкою, в будь-якому випадку вони будуть просто чудовими.
А які неймовірно смачні, ну просто чудові млинці зі сметаною і простим цукром, та ще запечені в духовці, це дійсно неможливо передати словами!
Сьогодні ми приділимо увагу приготуванню ажурних млинців на молоці і дріжджах.
Так як же приготувати цю смакоту? Розглянемо кілька рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 600 грам |
Молоко - | 2,5 склянки |
Цукор - | 80 грам |
Дріжджі сирі - | 20 грам |
Яйце куряче - | 1 штука |
Сіль - | щіпка |
Масло пісне - | 3 великі ложки |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 230 Ккал |
Процес приготування наступний:
- Для початку потрібно зробити опару. 300 грам молока гріємо, але не сильно;
- Далі викладаємо туди сирі дріжджі або засипаємо сухі. Ретельно розводимо дріжджі в молоці;
- Засипаємо туди 1 столову ложку цукрового піску і розмішуємо до повного розчинення крупинок цукру;
- Борошно просіваємо, щоб прибрати зайвий сміття. Також просіювання наситить її киснем і зробить пишною;
- Засипаємо половину борошна в молочну суміш і перемішуємо. Повинна вийти рівномірна суміш без грудок;
- Далі накриваємо ємність з рідким тістом теплою матерією і ставимо в тепло приблизно на 30-40 хвилин. За цей часовий період воно підніметься, і дріжджі почнуть грати;
- Після цього куряче розбиваємо яйце, гарненько збиваємо і викладаємо в опару, розмішуємо;
- Засипаємо залишився цукровий пісок і половину борошна. Все розмішуємо, розбиваємо грудки. Повинна вийти не дуже рідка суміш по консистенції нагадує сметану;
- Потім підсолюємо і наливаємо олію (звичайне рослинне). Також розмішуємо;
- Молоко, що залишилося, підігріваємо і виливаємо в суміш;
- Готове тісто ставимо на годину в тепло, щоб воно збільшилося в кілька разів;
- Як тільки тісто збільшиться і стане пишним, можна приступати до випікання млинців;
- Сковорідку промазуємо рослинним маслом і ставимо на вогонь;
- Як тільки сковорода розігріється, набираємо ополоником рідке тісто і виливаємо на поверхню;
- Обсмажуємо млинці з двох сторін до симпатичного рум'яного кольору;
- Готову випічку можна подавати з медом, клиновим сиропом або сметаною і цукром.
Тонкі млинці
Що потрібно для готування:
- Молоко – 800 мл;
- 400 грам борошна;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- Олія (не плутайте зі спредом) вершкове – 100 грам;
- 15 грам сухих дріжджів;
- Цукровий пісок – 150 грам;
- Ванільний цукор – 30 грам;
- Щіпка солі;
- Рослинне (будь-яке, можна оливкове, льняне або навіть кунжутна олія.
Період приготування – 2 години.
Яка калорійність в 100 грамах – 240.
Як робити тонкі дріжджові млинці на молоці:
- У миску засипаємо цукровий пісок, ванільний цукор, сіль і сухі дріжджі. Всі компоненти перемішуємо;
- Далі наливаємо в каструлю половину молока і ставимо на плиту. Підігріваємо до теплого стану;
- Прогріте заливаємо молоко в миску з сухими компонентами. Все перемішуємо до розчинення дріжджів;
- Потім засипаємо в опарную суміш борошно і розмішуємо. У процесі перемішування потрібно розбити всі грудочки, тому для розмішування бажано скористатися віночком або міксером;
- Накриваємо ємність з опарою плівкою або рушником. Прибираємо в тепло на 60 хвилинок. За цей час опара повинна почати грати;
- Після цього розбиваємо яйця і кладемо в опарную суміш, туди ж наливаємо розтоплене вершкове масло, активно перемішуємо;
- Заливаємо половину молока і розмішуємо. У результаті повинно вийти дуже рідке тісто, з якого можна буде зробити тонкі млинчики;
- Далі ставимо на газ сковороду і розжарюємо;
- Бажано її поверхню змастити рослинним маслом. Змащується вона тільки перед випіканням першого млинця, для наступних млинців змазування не потрібно;
- Як тільки масло розігріється, набираємо ополоником рідке тісто і розливаємо по всій поверхні сковорідки;
- Після того як низ підрум'яниться, перекладаємо на іншу сторону і печемо до рум'яного кольору;
- Викладаємо готові млинці на тарілку, ставимо на стіл.
Приготуйте відмінне блюдо — запіканку з гарбуза. Рецепти прості та легкі у виконанні.
А тут описані варіації рецептів пирогів на кефірі в мультиварці.
Зайшовши сюди, ви зможете навчитися готувати пісне тісто для пиріжків.
Заварні вироби на кислому молоці
Нам знадобиться наступне:
- 300 грам борошна;
- Кисле молоко – 250 мл;
- Гаряча вода – неповний стакан;
- Цукор – 80 грам;
- 1 ч. ложка сухих дріжджів;
- 2 курячих яйця;
- Трохи солі;
- 2 великі ложки будь-якого рослинного масла.
Підготуйте себе до того, що доведеться витратити біля плити 1 годину 40 хвилин.
Харчова цінність на 100 грам – 210.
Як приготувати заварні дріжджові млинці на кислому молоці:
- У посуд насипати половину склянки борошна, додаємо туди цукровий пісок, сіль, сухі дріжджі. Всі компоненти перемішуємо;
- Кефір повинен бути теплим, його можна прогріти протягом 2-3 хвилин в мікрохвильовці;
- Заливаємо теплий кефір до сухих інгредієнтів і перемішуємо з допомогою міксера до рівної консистенції;
- Ємність з опарою прикриваємо рушником або плівкою. Ставимо в тепло на півгодини;
- Після цього розбиваємо яйця, кладемо в посуд і збиваємо. Переливаємо їх в рідку суміш;
- Засипаємо борошно і змішуємо міксером до рівномірної структури;
- Далі вливаємо гарячу воду, при цьому перемішуємо суміш віночком;
- Знову закриваємо плівкою і ставимо в тепло на 30 хвилин;
- Після цього наливаємо рослинне масло, розмішуємо;
- Ставимо на плиту сковорідку, змащуємо її поверхню олією і прогріваємо;
- Як тільки масло розігріється, набираємо ополоником рідке тісто і наливаємо на всю поверхню сковороди;
- Після підрум'янення перекладаємо млинець на іншу сторону і печемо до рум'яного кольору;
- Готові млинчики викладаємо на плоску тарілку і, без зволікань, подаємо на стіл.
Як готувати дріжджове тісто для млинців без яєць
Що знадобиться:
- Літр молока;
- Борошно – 500 грам;
- Цукор – 80 грам;
- 30 грам сухих дріжджів;
- Рослинне (будь-яка) масло – 3 великі ложки + 1 ст. ложка для смаження;
- Трохи самої звичайної солі.
Тривалість кулінарного процесу – 2 години.
Яка харчова цінність в 100 грамах – 220.
Як робити:
- Молоко підігріваємо до теплого стану;
- У тепле молоко завантажуємо і розводимо дріжджі;
- Потім засипаємо туди сіль та цукровий пісок. Все змішуємо до розчинення крупинок цукру і солі;
- Далі потроху засипаємо борошно, при цьому суміш розмішуємо міксером. У результаті повинна вийти однорідна суміш;
- Накриваємо ємність з тістом плівкою і ставимо в тепло на 1 годину. За цей період тісто слід час від часу перемішувати;
- Після цього заливаємо в тісто олію і змішуємо;
- Ставимо На вогонь сковорідку, змащуємо її рослинним маслом і прогріваємо;
- Набираємо ополоником рідке тісто і виливаємо на розігріту поверхню сковороди;
- Обсмажуємо до золотистого кольору і перекладаємо на іншу сторону, також випікаємо до рум'яного кольору;
- Готові млинці складаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Корисні поради
Сковороду перед випіканням можна змастити соняшниковою або вершковим маслом, а також шматочком сала.
Також в них можна загортати несолодку начинку – капусту з м'ясом, відварні порубані яйця, а ще сьомгу, червону або чорну ікру.
Млинці на дріжджах виходять красивими. Після обсмажування вони набувають ажурну сіточку, тому ця випічка завжди буде красиво виглядати на вашому столі. Також в них можна загортати різну начинку, яка зробить млинці ще смачніше.