24 май 2019 2 245

Як приготувати пишні млинці на дріжджах і молоці

Мало хто встоїть перед ароматними та смачними млинцями. А як їх не любити? Адже це дуже смачне ласощі. А якщо в млинці, загорнути будь-яку начинку або змастити їх сметаною з цукром, медом або згущеним молоком, так це взагалі буде смакота. Давайте розглянемо декілька варіантів приготування млинців на молоці і дріжджах.

Рецепт класичних млинців на дріжджах і молоці
Інгредієнти Кількість
пшеничного борошна - 300 грам
молока - 800 мл
цукру - 100 грам
яєць - 2 шт.
сухих дріжджів - 20 грам
кухонної солі - трохи
рослинної олії - 120 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 Ккал

Етапи приготування:

Молоко необхідно прогріти до теплого стану;

Далі в тепле молоко висипаємо цукор-пісок і сухі дріжджі, добре перемішуємо;

Накриваємо миску з молоком, дріжджами і цукром теплим матеріалом і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. На поверхні має утворитися пінка;

Після цього в чашку з молоком кладемо пару курячих яєць, і ретельно збиваємо віночком до однорідності;

Просіваємо борошно і повільно засипаємо в молочно-яєчну суміш з дріжджами. Обов'язково перемішуйте, інакше утворюються грудочки;

Далі рідке тісто солимо і ставимо в тепле місце на 40 хвилин. За цей період тісто підійде;

У тісто наливаємо олію і змішуємо. Це робиться для того, щоб при обсмажуванні сковороду не треба було змащувати маслом;

Якщо раптом суміш вийде густий, то в неї можна налити півсклянки гарячої води;

Ставимо на плиту млинцеву сковороду і промазуємо один раз рослинним маслом надалі її змащувати не потрібно;

Потім виливаємо на поверхню сковороди невелику кількість тіста і розливаємо по всій сковороді;

Кожен млинець прожарюється з обох сторін пару хвилин до рум'яного кольору;

Всі млинці необхідно скласти стопкою на тарілку. При бажанні їх можна змащувати вершковим маслом.

Товсті і пишні млинці на дріжджах і манки

  • Стакан теплого молока;
  • Тепла вода – 250 мл;
  • Склянка манної крупи;
  • Сухі дріжджі невеликий пакетик;
  • Цукор – 100 грам;
  • Одне куряче яйце;
  • Щіпка солі;
  • Ванілін;
  • 100 мл рослинного масла.

Як робиться:

  1. У глибоку чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо цукровий пісок і інтенсивно розтираємо міксером, щоб весь цукор розійшовся;
  2. Далі прогріті молоко і вода повільно вливаються в цю суміш, при цьому все перемішуємо;
  3. Кладемо туди сухі дріжджі, сіль і ванілін. Знову все змішується;
  4. Після цього в суміш починаємо поступово сипати борошно і манку. Обов'язково все добре збивайте віночком або міксером, щоб розбити всі грудочки;
  5. Наливаємо туди рослинне масло і змішуємо;
  6. Потім чашку з рідким тістом прикриваємо кришкою або накриваємо плівкою з целофану. Закутуємо все теплим рушником і ставимо в тепло на пару годин;
  7. За цей період манна крупа набубнявіє, і тісто придбає пишну і пористу структуру;
  8. Сковороду для млинців змащуємо і ставимо на газ;
  9. На прогріту сковороду в центральну частину заливаємо одні ополоник рідкого тіста і круговими рухами розливаємо по всій сковороді;
  10. Обсмажувати ці млинці слід під кришкою. Кожна сторона смажиться 2-3 хвилини;
  11. Готові млинці можна промазати рослинним маслом, від цього вони стануть ще смачніше.

Млинці на дріжджах і воді

Підготуємо наступне:

  • Півлітра води;
  • Борошно – 10 великих ложок;
  • Цукор – 100 грам;
  • Рослинне масло – 120 мл;
  • 50 грам сухих дріжджів;
  • Щіпка солі;
  • Трохи ваніліну.

Приготування:

  1. Воду прогріваємо до теплого стану. Засипаємо туди цукровий пісок і сухі дріжджі;
  2. Добре змішуємо до розчинення сухих інгредієнтів і прибираємо в тепло на 35 хвилин;
  3. Після цього засипаємо сіль, ванілін і добре змішуємо;
  4. Борошно просіваємо і невеликими порціями висипаємо в суміш. Обов'язково збиваємо все до повного розбивання грудок. Повинна вийти однорідна суміш;
  5. Потім заливаємо олію і змішуємо. Накриваємо все теплим матеріалом і ставимо в тепле місце на півгодини;
  6. Через півгодини все змішуємо, закриваємо рушником і ставимо в тепло на 30 хвилин;
  7. Як тільки суміш збільшиться в об'ємі, її не потрібно буде знову перемішувати;
  8. Ставимо На плиту жаровню і змащуємо;
  9. На розігріту жаровню наливаємо невелику кількість тіста і рівномірно розподіляємо по всій жаровні. З кожної сторони смажимо по 1-2 хвилини.

Смажені креветки з часником і соєвим соусом — смачна і проста закуска на будь-який випадок.

Читайте як правильно приготувати м'ясо свинини в мультиварці, щоб приготувати ніжне, соковите блюдо.

Дізнайтеся самі цікаві і дієві способи відділення жовтки від білків. Це стане в нагоді, адже дуже часто доводиться розділяти яйця для різних страв.

Рецепт млинців без дріжджів і яєць

Компоненти, які будуть потрібні:

  • Літр нежирного молока;
  • Борошно пшеничне – 500-600 грам;
  • Вершкове масло – шматочок на 50 грам;
  • 2 великі ложки рослинного масла;
  • Цукровий пісок – 100 грам;
  • Сода харчова – 0,5 ч. ложки;
  • Трохи солі.

Рецептура:

  1. У велику чашку насипати борошно, цукровий пісок, сіль і соду, гашену оцтом;
  2. Далі невеликими порціями наливаємо половину молока і ретельно перемішуємо вінчиком або міксером, намагаємося розділяти всі грудки. За зовнішнім виглядом суміш повинна бути схожа на густі вершки;
  3. Наливаємо олію і розмішуємо до його повного розподілу;
  4. Іншу половину молока прогріваємо до кипіння і гарячим вливаємо в рідке тісто;
  5. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану. Заливаємо його також в тісто;
  6. Ставимо на плиту сковорідку, змащуємо і прогріваємо;
  7. Потім наливаємо на неї пів ополоника тіста і розливаємо по всі поверхні;
  8. Кожен млинець обсмажується з обох сторін по 2-3 хвилини.

Кислі мереживні млинці на дріжджах

Що нам знадобиться:

  • 850 мл кислого молока;
  • Сухі дріжджі – 30 грам;
  • 100 грам цукрового піску;
  • Маленька ложечка солі;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Шматочок вершкового масла на 50 грам;
  • Рослинна олія для обсмажування і 2 великі ложки в тісто;
  • Півкілограма пшеничного борошна

Готування:

  1. Кефір наливаємо у металеву ємність і поміщаємо на газ. Прогріваємо його до теплого стану;
  2. Відливаємо невелику кількість кефіру в тарілку насипаємо туди сухі дріжджі і половину цукрового піску;
  3. Все ретельно перемішуємо до розчинення інгредієнтів, накриваємо і залишаємо в теплі на півгодини;
  4. Рослинне масло викладаємо в невелику каструлю і розтоплюємо до рідкого стану;
  5. Курячі яйця розбиваємо і викладаємо в чисту миску. Збиваємо їх віночком;
  6. Як тільки опара підніметься, її слід змішати з рештою теплим кефіром. Додаємо туди сіль, решту цукру і заливаємо збиті яйця і перемішуємо;
  7. Невеликими порціями засипаємо борошно і змішуємо, розбиваючи всі грудки;
  8. Миску затягуємо харчовою плівкою або закриваємо кришкою. Ставимо в тепле місце на півгодини;
  9. Після цього наливаємо туди рідке масло вершкове і рослинне масло, все добре змішуємо. Наполягаємо тісто ще 50 хвилин;
  10. Ставимо На плиту млинцеву сковорідку, промазуємо і розжарюємо;
  11. На прогріту поверхню заливаємо ополоник тесту і розливаємо по всій ширині;
  12. Кожен млинець обсмажується з двох сторін пару хвилин до рум'яного кольору.

Хитрощі кулінарів

  • У процесі приготування масу потрібно добре збивати. Зручно використовувати міксер, за допомогою нього можна швидко розбити всі грудочки;
  • Не додавайте занадто багато цукрового піску, інакше млинці підгорять;
  • Бажано для обсмажування використовувати сковороду з товстим дном невеликого розміру;
  • Разом з млинцями на стіл потрібно поставити тарілочки зі сметаною, джемом і медом.

Ну, ось тепер ви знаєте, як можна зробити млинці на молоці і дріжджах. Крім цього, виявляється, їх можна готувати і на воді, а також без яєць і дріжджів. Існує дуже багато способів приготування цієї страви. Але як би не готувалося, воно завжди виходить дуже смачним і поживним!

Що ще почитати: