Як приготувати пишні млинці на дріжджах і молоці
Мало хто встоїть перед ароматними та смачними млинцями. А як їх не любити? Адже це дуже смачне ласощі. А якщо в млинці, загорнути будь-яку начинку або змастити їх сметаною з цукром, медом або згущеним молоком, так це взагалі буде смакота. Давайте розглянемо декілька варіантів приготування млинців на молоці і дріжджах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшеничного борошна - | 300 грам |
молока - | 800 мл |
цукру - | 100 грам |
яєць - | 2 шт. |
сухих дріжджів - | 20 грам |
кухонної солі - | трохи |
рослинної олії - | 120 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 225 Ккал |
Етапи приготування:
Молоко необхідно прогріти до теплого стану;
Далі в тепле молоко висипаємо цукор-пісок і сухі дріжджі, добре перемішуємо;
Накриваємо миску з молоком, дріжджами і цукром теплим матеріалом і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. На поверхні має утворитися пінка;
Після цього в чашку з молоком кладемо пару курячих яєць, і ретельно збиваємо віночком до однорідності;
Просіваємо борошно і повільно засипаємо в молочно-яєчну суміш з дріжджами. Обов'язково перемішуйте, інакше утворюються грудочки;
Далі рідке тісто солимо і ставимо в тепле місце на 40 хвилин. За цей період тісто підійде;
У тісто наливаємо олію і змішуємо. Це робиться для того, щоб при обсмажуванні сковороду не треба було змащувати маслом;
Якщо раптом суміш вийде густий, то в неї можна налити півсклянки гарячої води;
Ставимо на плиту млинцеву сковороду і промазуємо один раз рослинним маслом надалі її змащувати не потрібно;
Потім виливаємо на поверхню сковороди невелику кількість тіста і розливаємо по всій сковороді;
Кожен млинець прожарюється з обох сторін пару хвилин до рум'яного кольору;
Всі млинці необхідно скласти стопкою на тарілку. При бажанні їх можна змащувати вершковим маслом.
Товсті і пишні млинці на дріжджах і манки
- Стакан теплого молока;
- Тепла вода – 250 мл;
- Склянка манної крупи;
- Сухі дріжджі невеликий пакетик;
- Цукор – 100 грам;
- Одне куряче яйце;
- Щіпка солі;
- Ванілін;
- 100 мл рослинного масла.
Як робиться:
- У глибоку чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо цукровий пісок і інтенсивно розтираємо міксером, щоб весь цукор розійшовся;
- Далі прогріті молоко і вода повільно вливаються в цю суміш, при цьому все перемішуємо;
- Кладемо туди сухі дріжджі, сіль і ванілін. Знову все змішується;
- Після цього в суміш починаємо поступово сипати борошно і манку. Обов'язково все добре збивайте віночком або міксером, щоб розбити всі грудочки;
- Наливаємо туди рослинне масло і змішуємо;
- Потім чашку з рідким тістом прикриваємо кришкою або накриваємо плівкою з целофану. Закутуємо все теплим рушником і ставимо в тепло на пару годин;
- За цей період манна крупа набубнявіє, і тісто придбає пишну і пористу структуру;
- Сковороду для млинців змащуємо і ставимо на газ;
- На прогріту сковороду в центральну частину заливаємо одні ополоник рідкого тіста і круговими рухами розливаємо по всій сковороді;
- Обсмажувати ці млинці слід під кришкою. Кожна сторона смажиться 2-3 хвилини;
- Готові млинці можна промазати рослинним маслом, від цього вони стануть ще смачніше.
Млинці на дріжджах і воді
Підготуємо наступне:
- Півлітра води;
- Борошно – 10 великих ложок;
- Цукор – 100 грам;
- Рослинне масло – 120 мл;
- 50 грам сухих дріжджів;
- Щіпка солі;
- Трохи ваніліну.
Приготування:
- Воду прогріваємо до теплого стану. Засипаємо туди цукровий пісок і сухі дріжджі;
- Добре змішуємо до розчинення сухих інгредієнтів і прибираємо в тепло на 35 хвилин;
- Після цього засипаємо сіль, ванілін і добре змішуємо;
- Борошно просіваємо і невеликими порціями висипаємо в суміш. Обов'язково збиваємо все до повного розбивання грудок. Повинна вийти однорідна суміш;
- Потім заливаємо олію і змішуємо. Накриваємо все теплим матеріалом і ставимо в тепле місце на півгодини;
- Через півгодини все змішуємо, закриваємо рушником і ставимо в тепло на 30 хвилин;
- Як тільки суміш збільшиться в об'ємі, її не потрібно буде знову перемішувати;
- Ставимо На плиту жаровню і змащуємо;
- На розігріту жаровню наливаємо невелику кількість тіста і рівномірно розподіляємо по всій жаровні. З кожної сторони смажимо по 1-2 хвилини.
Смажені креветки з часником і соєвим соусом — смачна і проста закуска на будь-який випадок.
Читайте як правильно приготувати м'ясо свинини в мультиварці, щоб приготувати ніжне, соковите блюдо.
Дізнайтеся самі цікаві і дієві способи відділення жовтки від білків. Це стане в нагоді, адже дуже часто доводиться розділяти яйця для різних страв.
Рецепт млинців без дріжджів і яєць
Компоненти, які будуть потрібні:
- Літр нежирного молока;
- Борошно пшеничне – 500-600 грам;
- Вершкове масло – шматочок на 50 грам;
- 2 великі ложки рослинного масла;
- Цукровий пісок – 100 грам;
- Сода харчова – 0,5 ч. ложки;
- Трохи солі.
Рецептура:
- У велику чашку насипати борошно, цукровий пісок, сіль і соду, гашену оцтом;
- Далі невеликими порціями наливаємо половину молока і ретельно перемішуємо вінчиком або міксером, намагаємося розділяти всі грудки. За зовнішнім виглядом суміш повинна бути схожа на густі вершки;
- Наливаємо олію і розмішуємо до його повного розподілу;
- Іншу половину молока прогріваємо до кипіння і гарячим вливаємо в рідке тісто;
- Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану. Заливаємо його також в тісто;
- Ставимо на плиту сковорідку, змащуємо і прогріваємо;
- Потім наливаємо на неї пів ополоника тіста і розливаємо по всі поверхні;
- Кожен млинець обсмажується з обох сторін по 2-3 хвилини.
Кислі мереживні млинці на дріжджах
Що нам знадобиться:
- 850 мл кислого молока;
- Сухі дріжджі – 30 грам;
- 100 грам цукрового піску;
- Маленька ложечка солі;
- Яйця – 2 штуки;
- Шматочок вершкового масла на 50 грам;
- Рослинна олія для обсмажування і 2 великі ложки в тісто;
- Півкілограма пшеничного борошна
Готування:
- Кефір наливаємо у металеву ємність і поміщаємо на газ. Прогріваємо його до теплого стану;
- Відливаємо невелику кількість кефіру в тарілку насипаємо туди сухі дріжджі і половину цукрового піску;
- Все ретельно перемішуємо до розчинення інгредієнтів, накриваємо і залишаємо в теплі на півгодини;
- Рослинне масло викладаємо в невелику каструлю і розтоплюємо до рідкого стану;
- Курячі яйця розбиваємо і викладаємо в чисту миску. Збиваємо їх віночком;
- Як тільки опара підніметься, її слід змішати з рештою теплим кефіром. Додаємо туди сіль, решту цукру і заливаємо збиті яйця і перемішуємо;
- Невеликими порціями засипаємо борошно і змішуємо, розбиваючи всі грудки;
- Миску затягуємо харчовою плівкою або закриваємо кришкою. Ставимо в тепле місце на півгодини;
- Після цього наливаємо туди рідке масло вершкове і рослинне масло, все добре змішуємо. Наполягаємо тісто ще 50 хвилин;
- Ставимо На плиту млинцеву сковорідку, промазуємо і розжарюємо;
- На прогріту поверхню заливаємо ополоник тесту і розливаємо по всій ширині;
- Кожен млинець обсмажується з двох сторін пару хвилин до рум'яного кольору.
Хитрощі кулінарів
- У процесі приготування масу потрібно добре збивати. Зручно використовувати міксер, за допомогою нього можна швидко розбити всі грудочки;
- Не додавайте занадто багато цукрового піску, інакше млинці підгорять;
- Бажано для обсмажування використовувати сковороду з товстим дном невеликого розміру;
- Разом з млинцями на стіл потрібно поставити тарілочки зі сметаною, джемом і медом.
Ну, ось тепер ви знаєте, як можна зробити млинці на молоці і дріжджах. Крім цього, виявляється, їх можна готувати і на воді, а також без яєць і дріжджів. Існує дуже багато способів приготування цієї страви. Але як би не готувалося, воно завжди виходить дуже смачним і поживним!