Як приготувати рибу по-польськи в домашніх умовах
Якщо ви уважно стежите за своїм здоров'ям, але часу постійно не вистачає, то прекрасним варіантом стане приготування риби по-польськи.
Дане блюдо з використанням будь-якого рецепту є досить дієтичним, адже складається з рибного філе, яке відварюється спільно з овочами, а також полито прекрасним ароматним соусом, який додає смаку.
Подавати це блюдо слід з гарніром з картопляного пюре, гречки або рису.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе білої риби, краще всього тріски або судака - | половина кілограма |
яйця - | 4 домашніх |
слив. масла - | 100 г |
лимона - | третя частина |
води - | 400 мл |
запашного перцю горошку - | 5 шт. |
лаврушки - | 2 аркуша |
сіль і перець - | за смаком |
кропу, змішаного з петрушкою - | невеликий пучок |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 136 Ккал |
Покрокове приготування:
- Рибу повністю очистити від кісток і луски, залишивши просте філе;
- Далі, його слід нарізати на невеликі шматочки, які слід помістити в глибоку каструлю або сотейник. Воду слід вилити в невелику, але глибоку каструлю або сотейник, після чого довести її до кипіння;
- Коли вода закипить, слід перекласти туди рибу і додати лавр. лист, а також душ. перець. Посолити і поперчити до потрібного стану. Дочекатися поки вода не закипить через деякий час. Перемкнути плиту на невеликий вогонь і готувати рибу при закритій кришці протягом приблизно 7 хвилин;
- В цей же час поставте готуватися яйця. Вони повинні бути приготовані круто, що займе приблизно 10 хвилин того, як вони поварятся в киплячій воді;
- Вершкове масло має бути повністю размягчено, наприклад, в мікрохвильовій печі або в духовці. Проте масло не повинно бути повністю розтопленим до рідкого стану;
- Зварені яйця слід натерти на дрібній тертці. Кріп і петрушку дрібно порубати і додати до яєць;
- Суміш заправити вершковим маслом, після чого перемішати все гарненько. Можна взяти з каструлі з рибою пару ложок рибного бульйону, якщо суміш вийде занадто густий і її необхідно буде розбавити;
- Коли філе повністю приготується, слід за допомогою шумівки вийняти шматочки риби у велику тарілку, після чого вичавити на неї лимонний сік. В якості соусу тут йде суміш з яйця і зелені, після чого необхідно злегка перемішати блюдо.
Даний рецепт припускає в собі використання відвареної риби, однак, класичний рецепт існує і в запеченому варіанті.
Запечена рибка з яйцем
Склад:
- 1 кг нежирної білої риби, бажано хека;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Яйця свіжі – 4 шт.;
- 1 чайн. ложка спецій, придатних для риби;
- Сіль і перець за бажанням;
- Майонез чи інша суміш для заправки.
Час приготування: приблизно 40-45 хвилин.
Кількість калорій: 100 Кк на 100 гр.
Покрокове приготування:
- Цибулю почистити від лушпиння, після чого нарізати на маленькі кубики. Морквину натерти на тертці. Всі овочі слід викласти на невеликий лист, який попередньо слід змастити рослинним маслом;
- Рибу потрібно повністю почистити від кісток і шкіри, після чого відокремити філе. Нарізати досить великими шматками, які слід викласти на вже підготовлені овочі. Далі, все посолити і поперчити, додати підготовлені спеції, які підійдуть до риби;
- Попередньо відварені яйця слід опустити в холодну воду, це допоможе легко почистити їх. Після того, як вони будуть почищені, слід взяти велику тертку і натерти їх. Філе слід посипати яйцями;
- Зверху на яйця сіточкою нанести майонез або сметану, після чого в деко слід додати воду. Поставити у вже розігріту при температурі 240 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Рибу можна подавати з гарніром з картоплі.
На нашому сайті багато рецептів з рибою. Наприклад, ви можете дізнатися, як приготувати камбалу в духовці. Хороший вибір для сімейного вечері.
Рецепт смачного плову з яловичини в казані знаходиться тут. Якщо зі свининою та бараниною ви вже готували цю страву, то настав час спробувати з яловичим м'ясом.
Навчитеся пекти бісквіт на сметані в цій статті. Інструкції легкі — результат вражаючий!
Класичний польський соус для риби
Такий соус в класичному варіанті приготування виходить досить поживним, тому зараз в основному використовується легший за кількістю калорій соус. Однак, саме класика надає неповторний аромат і смак.
Інгредієнти:
- 70 гр злив. масла;
- 1 домашнє яйце;
- 25 мл бульйону;
- Трохи зелені, наприклад, петрушки;
- Невелика часточка лимона;
- 1 чайн. ложка борошна;
- Сіль за смаком.
Час приготування: 15 хвилин.
Кількість калорій: 170 Кк на 100 гр.
- Яйця слід попередньо відварити круто, після чого очистити і натерти або нарізати маленькими квадратиками;
- Масло слід повністю розтопити або просто пом'якшити. Обрану зелень нарізати;
- Всі отримані продукти перемішати в окремій мисці, в яку також треба видавити поверх сік з лимона;
- Взяти рибний бульйон, прекрасно підійде бульйон від вже отриманої приготовленої риби;
- Сковороду розігріти, не додаючи масла, висипати борошно, яку слід трохи обсмажити. У борошно додати половину потрібного бульйону, після чого швидко перемішати суміш;
- Після цього слід додати, що залишився бульйон, посолити і поперчити. Цю суміш додати до масляно-яєчної, і все добре перемішати до однорідної маси.
Приготування в мультиварці
Інгредієнти:
- 1 кілограм тріски;
- 4 яйця;
- 100 гр злив. масла;
- Пучок кропу і петрушки;
- Половина лимона;
- 2 шт. лавр. листа;
- Запашний перець – 4 шт.;
- Сіль.
Час приготування: 50 хвилин.
Кількість калорій: 157 Кк на 100 гр.
А тепер докладно про те, як приготувати рибу під польським соусом в мультиварці:
- Рибу слід добре вимити, випатрати і відокремити на безкісткове філе;
- Філе тріски нарізати на шматки середнього розміру, які слід гарненько посолити. Все викласти в каструлю, після чого залити рибу водою, додати лавр і перець. Поставити готуватися на режим «Гасіння» приблизно на 25 хвилин;
- Яйця слід попередньо відварити, після чого почистити і дрібно нарубати;
- Масло розтопити в мікрохвильовій печі, а зелень дрібно порубати;
- Рибне філе викласти з мультиварки, додати трохи бульйону і яйце. Зверху рибу полити вершковим маслом, після чого посипати зеленню. Можна подавати на стіл.
Дане блюдо чудово підходить для тих господинь, які настільки зайняті, що часу на приготування вишуканих страв просто не вистачає. Стандартно в Польщі подібне блюдо готується з судака, але чудово підійде також хек, тріска й інша нежирна рибка.