Як спекти пряники на кефірі в домашніх умовах
Немногая випічка може похвалитися балансом простоти і смаку, як пряники. Вони мають насичений медовий аромат. Іноді замість меду кладуть у тісто м'ятну есенцію. Тоді готовий виріб набуває легкий ментоловий смак і аромат.
Також часто можна зустріти пряники з якоюсь начинкою. Загалом, кінцевий результат залежить від розкутості фантазії кондитера.
З нашої статті ви дізнаєтеся про смачних і легких рецептах цієї випічки. Також ми розповімо вам про деякі тонкощі процесу їх виготовлення.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшеничного борошна - | 640 грам |
жирного кефіру - | 200 мл |
курячих яєць - | 3 шт. |
рафінаду - | 400 грам |
рідкого меду - | 20 мл |
соняшникової олії - | 60 мл |
цукрової пудри - | 120 грам |
харчової соди - | 5 грам |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 650 Ккал |
Хід роботи:
Рафінад змішайте з двома цілими яйцями і одним жовтком;
Введіть рідкий мед і перемішайте до однорідності;
Налийте соняшниковий нагрітий жир і кефір. Гарненько перемішайте;
Додати пшеничне борошно і соду в кефірну суміш;
Швидко здійсните заміс м'якого тіста;
За допомогою качалки зробіть з отриманого тіста, сантиметровий шар.
Видавіть склянкою невеликі кружечки;
Присипте металевий борошном деко і помістіть на нього борошняні кружечки;
Відправте його в теплу духовку на 25 хвилин. Підтримуйте в ній постійну температуру до 175 градусів;
За допомогою міксера, збийте яєчний білок з цукровою пудрою до пишної піни.
Готові пряники рясно змастіть білкової глазур'ю.
Презентуйте гостям після того, як глазур добре застигне на пряникової верхівці.
Смачного вам чаювання!
М'які пряники на кислому молоці з сиром: швидко і смачно
Хочемо розповісти вам про дуже простий і смачний рецепт пряникової випічки. Побалуйте своїх маленьких гурманів.
Склад:
- 60 мл рідкого меду;
- 100 грам маргарину;
- 480 грам пшеничного борошна;
- 150 грам рафінаду;
- 50 мл жирного кефіру;
- 200 грам сиру.
Приготування займе 55 хвилин.
Калорії (100 грам) – 350.
Хід роботи:
- Нагрійте до киплячого стану кефір;
- Введіть в нього маргарин, рідкий мед і рафінад;
- Додати харчову соду;
- Проваріть до стану однорідності;
- Трохи остудивши кефірну субстанцію, введіть борошно пшеничне;
- Замісіть еластичне, злегка липковатое, тісто;
- Залиште його в холоді на 10 хвилин;
- Розкачайте його до сантиметрової товщини і виріжте маленькі кругляшки;
- На кожне коло, помістіть невелику кількість солодкої сирної маси. Змастіть крайки кожного, збитим яйцем;
- З'єднайте два гуртка разом, наповнювачем всередину. Защепніть краї пальцями і втисніть їх всередину виробу;
- Проткніть кожен пряник вилкою;
- Сире виріб складіть у присипаний борошном деко;
- Випікайте в теплій духовці 15 хвилин при 175 градусах.
Перед подачею полийте цукровою глазур'ю і присипте пудрою. Пряники готові до вживання.
Смачного вам чаювання!
М'ятні пряники на кисляку
Це кондитерське диво занурить вас з головою в дитинство. Пряники за цим рецептом виходять м'якими, ніжними і з легким ментоловим смаком. Побалуйте своїх домочадців цієї випічкою.
Склад:
- 200 грамів цукрового піску;
- 320 грам пшеничного борошна;
- 100 мл жирного кефіру;
- 60 мл соняшникової жиру;
- 5 мл м'ятної есенції;
- 5 грам соди.
Глазур:
- Третя частина питної рідини;
- 200 грамів цукрового піску;
- 15 мл лимонного соку.
Всі приготування займе 40 хвилин.
Калорії (100 грам) – 800.
Хід роботи:
- В теплий кефір введіть цукровий пісок. Поставте його на повільний вогонь. Півхвилини варіть при безперервному помішуванні;
- Остудіть кефірну субстанцію. Введіть в неї есенцію м'яти;
- Окремо з'єднайте соду з просіяного пшеничного борошном;
- Введіть до неї соняшниковий жир і кефірну субстанцію;
- Займіться замісом еластичного борошняного кома. Він зобов'язаний трохи прилипати до поверхні рук;
- Помістіть ваш борошняне твір у целофан. Відкладіть його на півгодини в прохолодне місце;
- Поділіть охолоджене тісто на 25 невеликих кульок. Це і є майбутні пряники;
- Помістіть борошняні грудочки на деко, вистелений промасленим пергаментом. Весь процес триває 15 хвилин при 175 градусах;
- Питну рідина з'єднайте з цукровим піском. Готуйте на повільному вогні до густоватого стану;
- Введіть отриманий сироп, сік лимона. Ретельно змішайте цю глазур;
- Гарячі вироби полийте зверху цукровою глазур'ю.
Готове м'ятна страва подайте на великому красивому блюді.
Смачного вам чаювання!
М'ясні рулетики з начинкою в духовці — це відмінна закуска на будь-який випадок.
Простий шоколадний торт з какао рецепти на святковий стіл — десерти, які варто спробувати.
у сезон пікніків приготуйте салати до шашлику за нашим рецептом.
Рецепт медових кефірних пряників в домашніх умовах
За такою рецептурою готують знамениті тульські пряники. Здивуйте своїх гостей преподнесенным частуванням. Запевняємо, ніхто навіть не здогадається, що ви самі спекли цей шедевр кондитерського мистецтва.
Склад:
- 75 грам рафінаду;
- 250 грам пшеничного борошна;
- 75 мл рідкого меду;
- Два курячих яйця;
- 60 мл жирного кефіру;
- 200 грам будь-якого повидла;
- 20 грам вершкового жиру;
- 2,5 г соди;
- 5 г спецій;
- Цукровий сироп (для поливки).
На готування піде 45 хвилин.
Калорії (100 грам) – 400.
Хід роботи:
- Об'ємну каструлю наповніть на половину рідиною. Поставте її на сильний вогонь. Закип'ятіть;
- В іншу металеву ємність меншого обсягу, рафінад мед і жирний кефір. Помістіть її поверх каструлі з вируючої рідиною. Безперервно помішуючи, варити до пінистих утворень;
- Зніміть з водяної бані рідку медову субстанцію. Пропустіть її через чистий марлевий шматок;
- Дану суміш остудіть до теплого стану;
- Як можна швидше введіть просіяне борошно і зробите заміс;
- Після закінчення замісу, додайте вершковий жир, куряче яйце, соду і спеції. Інтенсивно завершіть процес замішування;
- Готове тісто розкачайте, за допомогою качалки, до сантиметрової товщини;
- Розріжте його на невеликі прямокутні шматочки;
- Промажте поверхню кожного, фруктовим або ягідним джемом. Борошняні кромки промажте збитим яйцем;
- Два прямокутника з'єднайте воєдино, повидлом всередину;
- Крайки майбутніх пряничка, притисніть пальцями;
- Викладіть сирі вироби на просыпанный борошном деко і відправте його в теплу духовку. Випікати при 15 хвилин при 175 градусах;
- В кінці приготування змастіть цукровим сиропом. Випікайте ще 5 хвилин.
Приготоване ласощі презентуйте на великому блюді.
Смачного вам чаювання!
Чим прикрасити пряники?
Приготувавши пряники, багато хто замислюється, чому ж їх прикрасити. Найоптимальніше рішення – змастити їх поверхню білкової глазур'ю. Рецептів приготування цієї заливки безліч. Самий елементарний:
- Візьміть два курячих яйця і 100 грам цукрового піску;
- Відокремте білки від жовтків;
- Збийте їх з цукровою пудрою, за допомогою міксера, до пишної піни;
- В кінці додайте чайну ложку лимонного соку;
- Акуратно перемішайте до однорідності;
- Глазур готова до вживання.
Після приготування білкової поливання, змастіть нею остиглі пряники. Для цієї дії можна використовувати гумову пензлик або просто обмокнуть в ній пряникові верхівки.
Для поливання також використовують шоколадну або ягідну глазур. Ці поливання виробляються трохи важче. Щоб приготувати шоколадну поливання, необхідно:
- З'єднати 60 грам цукрової пудри з 10 грамами молочного шоколаду (тертого);
- Влити до них 15 мл жирних вершків;
- З'єднати все до однорідності;
- Помістити миску з цією субстанцією на повільний вогонь. Варити, не допускаючи бурління, 4 хвилини;
- Ввести 50 грам вершкового жиру;
- Перемішати все до однорідності і зняти з плити.
Ягідна поливання готується за тим же принципом, що і шоколадна. Тільки замість шоколаду (какао) використовується ягідне пюре.
Поради і підказки
Будь-яка випічка має свої хитрощі приготування. Пряники не стали винятком. В даному розділі статті ми поговоримо про тонкощі пряникового справи. А ось власне і вони:
- Використовуйте лише первосортную пшеничне борошно. Вона не допустить потемніння готової випічки;
- В залежності від «вологих» інгредієнтів, обсяг борошна підбирайте самостійно. Тісто, в кінцевому підсумку, повинно вийти середньої м'якості;
- Кефір, перед закладкою в борошно, трохи підігрійте;
- Мед обов'язково використовуйте рідкий;
- Якщо в рецептурі не вказано мед, додайте в тісто спеції, прянощі або м'ятну есенцію.
В принципі, цього вистачить, щоб спекти смачні і красиві пряники. Частіше Балуйте своїх близьких смачними пряниками. Адже нічого простіше і смачніше пряників ще не придумали. Сподіваємося, що наш матеріал допоможе вам у подібній справі. Головне, дотримуйтесь наших порад, і у вас все вийде на вищому рівні.
Приємного апетиту!