04 март 2019 610

Як спекти пряники на кефірі в домашніх умовах

Немногая випічка може похвалитися балансом простоти і смаку, як пряники. Вони мають насичений медовий аромат. Іноді замість меду кладуть у тісто м'ятну есенцію. Тоді готовий виріб набуває легкий ментоловий смак і аромат.

Також часто можна зустріти пряники з якоюсь начинкою. Загалом, кінцевий результат залежить від розкутості фантазії кондитера.

З нашої статті ви дізнаєтеся про смачних і легких рецептах цієї випічки. Також ми розповімо вам про деякі тонкощі процесу їх виготовлення.

Домашні пряники на кефірі: простий рецепт
Інгредієнти Кількість
пшеничного борошна - 640 грам
жирного кефіру - 200 мл
курячих яєць - 3 шт.
рафінаду - 400 грам
рідкого меду - 20 мл
соняшникової олії - 60 мл
цукрової пудри - 120 грам
харчової соди - 5 грам
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 650 Ккал
Простіше рецепти смачною медової випічки ви ще не бачили у своєму житті. Пряники виходять дуже смачними і ароматними. Кращого десерту для чашки кави не знайти.

Хід роботи:

Рафінад змішайте з двома цілими яйцями і одним жовтком;

Введіть рідкий мед і перемішайте до однорідності;

Налийте соняшниковий нагрітий жир і кефір. Гарненько перемішайте;

Додати пшеничне борошно і соду в кефірну суміш;

Швидко здійсните заміс м'якого тіста;

За допомогою качалки зробіть з отриманого тіста, сантиметровий шар.

Видавіть склянкою невеликі кружечки;

Присипте металевий борошном деко і помістіть на нього борошняні кружечки;

Відправте його в теплу духовку на 25 хвилин. Підтримуйте в ній постійну температуру до 175 градусів;

За допомогою міксера, збийте яєчний білок з цукровою пудрою до пишної піни.

Готові пряники рясно змастіть білкової глазур'ю.

Презентуйте гостям після того, як глазур добре застигне на пряникової верхівці.

 

Смачного вам чаювання!

М'які пряники на кислому молоці з сиром: швидко і смачно

Хочемо розповісти вам про дуже простий і смачний рецепт пряникової випічки. Побалуйте своїх маленьких гурманів.

Склад:

  • 60 мл рідкого меду;
  • 100 грам маргарину;
  • 480 грам пшеничного борошна;
  • 150 грам рафінаду;
  • 50 мл жирного кефіру;
  • 200 грам сиру.

Приготування займе 55 хвилин.

Калорії (100 грам) – 350.

Хід роботи:

  1. Нагрійте до киплячого стану кефір;
  2. Введіть в нього маргарин, рідкий мед і рафінад;
  3. Додати харчову соду;
  4. Проваріть до стану однорідності;
  5. Трохи остудивши кефірну субстанцію, введіть борошно пшеничне;
  6. Замісіть еластичне, злегка липковатое, тісто;
  7. Залиште його в холоді на 10 хвилин;
  8. Розкачайте його до сантиметрової товщини і виріжте маленькі кругляшки;
  9. На кожне коло, помістіть невелику кількість солодкої сирної маси. Змастіть крайки кожного, збитим яйцем;
  10. З'єднайте два гуртка разом, наповнювачем всередину. Защепніть краї пальцями і втисніть їх всередину виробу;
  11. Проткніть кожен пряник вилкою;
  12. Сире виріб складіть у присипаний борошном деко;
  13. Випікайте в теплій духовці 15 хвилин при 175 градусах.

Перед подачею полийте цукровою глазур'ю і присипте пудрою. Пряники готові до вживання.

Смачного вам чаювання!

М'ятні пряники на кисляку

Це кондитерське диво занурить вас з головою в дитинство. Пряники за цим рецептом виходять м'якими, ніжними і з легким ментоловим смаком. Побалуйте своїх домочадців цієї випічкою.

Склад:

  • 200 грамів цукрового піску;
  • 320 грам пшеничного борошна;
  • 100 мл жирного кефіру;
  • 60 мл соняшникової жиру;
  • 5 мл м'ятної есенції;
  • 5 грам соди.

Глазур:

  • Третя частина питної рідини;
  • 200 грамів цукрового піску;
  • 15 мл лимонного соку.

Всі приготування займе 40 хвилин.

Калорії (100 грам) – 800.

Хід роботи:

  1. В теплий кефір введіть цукровий пісок. Поставте його на повільний вогонь. Півхвилини варіть при безперервному помішуванні;
  2. Остудіть кефірну субстанцію. Введіть в неї есенцію м'яти;
  3. Окремо з'єднайте соду з просіяного пшеничного борошном;
  4. Введіть до неї соняшниковий жир і кефірну субстанцію;
  5. Займіться замісом еластичного борошняного кома. Він зобов'язаний трохи прилипати до поверхні рук;
  6. Помістіть ваш борошняне твір у целофан. Відкладіть його на півгодини в прохолодне місце;
  7. Поділіть охолоджене тісто на 25 невеликих кульок. Це і є майбутні пряники;
  8. Помістіть борошняні грудочки на деко, вистелений промасленим пергаментом. Весь процес триває 15 хвилин при 175 градусах;
  9. Питну рідина з'єднайте з цукровим піском. Готуйте на повільному вогні до густоватого стану;
  10. Введіть отриманий сироп, сік лимона. Ретельно змішайте цю глазур;
  11. Гарячі вироби полийте зверху цукровою глазур'ю.

Готове м'ятна страва подайте на великому красивому блюді.

Смачного вам чаювання!

М'ясні рулетики з начинкою в духовці — це відмінна закуска на будь-який випадок.

Простий шоколадний торт з какао рецепти на святковий стіл — десерти, які варто спробувати.

у сезон пікніків приготуйте салати до шашлику за нашим рецептом.

Рецепт медових кефірних пряників в домашніх умовах

За такою рецептурою готують знамениті тульські пряники. Здивуйте своїх гостей преподнесенным частуванням. Запевняємо, ніхто навіть не здогадається, що ви самі спекли цей шедевр кондитерського мистецтва.

Склад:

  • 75 грам рафінаду;
  • 250 грам пшеничного борошна;
  • 75 мл рідкого меду;
  • Два курячих яйця;
  • 60 мл жирного кефіру;
  • 200 грам будь-якого повидла;
  • 20 грам вершкового жиру;
  • 2,5 г соди;
  • 5 г спецій;
  • Цукровий сироп (для поливки).

На готування піде 45 хвилин.

Калорії (100 грам) – 400.

Хід роботи:

  1. Об'ємну каструлю наповніть на половину рідиною. Поставте її на сильний вогонь. Закип'ятіть;
  2. В іншу металеву ємність меншого обсягу, рафінад мед і жирний кефір. Помістіть її поверх каструлі з вируючої рідиною. Безперервно помішуючи, варити до пінистих утворень;
  3. Зніміть з водяної бані рідку медову субстанцію. Пропустіть її через чистий марлевий шматок;
  4. Дану суміш остудіть до теплого стану;
  5. Як можна швидше введіть просіяне борошно і зробите заміс;
  6. Після закінчення замісу, додайте вершковий жир, куряче яйце, соду і спеції. Інтенсивно завершіть процес замішування;
  7. Готове тісто розкачайте, за допомогою качалки, до сантиметрової товщини;
  8. Розріжте його на невеликі прямокутні шматочки;
  9. Промажте поверхню кожного, фруктовим або ягідним джемом. Борошняні кромки промажте збитим яйцем;
  10. Два прямокутника з'єднайте воєдино, повидлом всередину;
  11. Крайки майбутніх пряничка, притисніть пальцями;
  12. Викладіть сирі вироби на просыпанный борошном деко і відправте його в теплу духовку. Випікати при 15 хвилин при 175 градусах;
  13. В кінці приготування змастіть цукровим сиропом. Випікайте ще 5 хвилин.

Приготоване ласощі презентуйте на великому блюді.

Смачного вам чаювання!

Чим прикрасити пряники?

Приготувавши пряники, багато хто замислюється, чому ж їх прикрасити. Найоптимальніше рішення – змастити їх поверхню білкової глазур'ю. Рецептів приготування цієї заливки безліч. Самий елементарний:

  1. Візьміть два курячих яйця і 100 грам цукрового піску;
  2. Відокремте білки від жовтків;
  3. Збийте їх з цукровою пудрою, за допомогою міксера, до пишної піни;
  4. В кінці додайте чайну ложку лимонного соку;
  5. Акуратно перемішайте до однорідності;
  6. Глазур готова до вживання.

Після приготування білкової поливання, змастіть нею остиглі пряники. Для цієї дії можна використовувати гумову пензлик або просто обмокнуть в ній пряникові верхівки.

Для поливання також використовують шоколадну або ягідну глазур. Ці поливання виробляються трохи важче. Щоб приготувати шоколадну поливання, необхідно:

  1. З'єднати 60 грам цукрової пудри з 10 грамами молочного шоколаду (тертого);
  2. Влити до них 15 мл жирних вершків;
  3. З'єднати все до однорідності;
  4. Помістити миску з цією субстанцією на повільний вогонь. Варити, не допускаючи бурління, 4 хвилини;
  5. Ввести 50 грам вершкового жиру;
  6. Перемішати все до однорідності і зняти з плити.

Ягідна поливання готується за тим же принципом, що і шоколадна. Тільки замість шоколаду (какао) використовується ягідне пюре.

Поради і підказки

Будь-яка випічка має свої хитрощі приготування. Пряники не стали винятком. В даному розділі статті ми поговоримо про тонкощі пряникового справи. А ось власне і вони:

  • Використовуйте лише первосортную пшеничне борошно. Вона не допустить потемніння готової випічки;
  • В залежності від «вологих» інгредієнтів, обсяг борошна підбирайте самостійно. Тісто, в кінцевому підсумку, повинно вийти середньої м'якості;
  • Кефір, перед закладкою в борошно, трохи підігрійте;
  • Мед обов'язково використовуйте рідкий;
  • Якщо в рецептурі не вказано мед, додайте в тісто спеції, прянощі або м'ятну есенцію.

В принципі, цього вистачить, щоб спекти смачні і красиві пряники. Частіше Балуйте своїх близьких смачними пряниками. Адже нічого простіше і смачніше пряників ще не придумали. Сподіваємося, що наш матеріал допоможе вам у подібній справі. Головне, дотримуйтесь наших порад, і у вас все вийде на вищому рівні.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: