18 май 2019 2 133

Як смачно приготувати різотто з куркою

Різотто є яскравим представником італійської кухні. До сьогоднішнього дня невідомо, в якому село Італії було приготовлено перше «Різотто». Але на сьогоднішній день воно користується величезною славою у знатних кулінарів.

Давайте і ми докладно, на прикладах розглянемо деякі рецепти і побалуємо свою сім'ю цим знаменитим шиком кулінарії. А також поговоримо про деякі секрети його приготування.

Різотто з куркою: класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
курячої грудки - 0,5 кг
рисової крупи - 250 грам
курячого відвару - 500 мл
цибулин - 3 шт.
моркви - 3 шт.
часнику - 2 зубки
оливкової жиру (масла) - 60 мл
солі - за смаком
спецій та прянощів - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Хочемо розповісти про дивну страву італійської кухні. Процес його приготування до болю простий. Куховарити його зможе навіть сама недосвідчена господиня. Результат не тільки порадує, але і перетворить дане страву в традиційне блюдо вашої родини.

Процес:

Поріжте невеликими брусочками м'ясо птиці. Обсмажте в невеликій кількості жиру;

Цибулину дрібно порубаєте ножем;

Крупно натріть моркву;

Моркву з цибулею введіть у філе. Заправте сіллю, спеціями і прянощами. Гарненько змішайте. Готуйте 5 хвилин на помірному газу;

Введіть сирий рис;

Влийте 500 мл курячого відвару. Заправте сіллю, спеціями і прянощами. Покладіть розрізану навпіл зубок часнику;

Томіть в накритому стані 40 хвилин.

Подайте готову страву на красивому, глибокому підносі.

Смачної вам вечері!

Рецепт різотто з грибами і куркою

Ваші гості залишаться здивованими, побачивши це страва на вашому столі. Процес приготування до болю простий. Спробуйте і ви своє щастя на даному терені.

Склад:

  • Дві ст. л. вершкового жиру (масла);
  • 220 грам шампіньйонів;
  • 375 грам рисової крупи;
  • 125 мл білого вина;
  • 100 грам сиру;
  • 300 грам курячої грудки;
  • 1375 мл курячого відвару;
  • 15 мл оливкової жиру (масла);
  • Дві цибулини;
  • Кінза;
  • 5 грам солі;
  • Спеції.

Приготування займе 1 годину.

Харчова цінність 1-й порції: 115 ккал.

Хід роботи:

  1. Розчинити вершковий жир до однорідності;
  2. Печериці порізати невеликими скибочками. Відправити в каструлю до вершкового жиру;
  3. Зменшити газ. Готувати 5 хвилин, безперервно помішуючи, до рум'яного кольору;
  4. Курячу грудку дрібно порізати. Надіслати до печерицям;
  5. Приправити сіллю і спеціями. Гарненько з'єднати. Готувати 4 хвилини;
  6. Дістати вміст каструлі в глибоку піалу;
  7. В металеву посуд влити курячий відвар. Закип'ятити до вирування;
  8. Наріжте дрібно цибулину. Обсмажте її в вершковому жирі;
  9. Введіть в нього рисову крупу. При безперервному помішуванні готувати 3 хвилини;
  10. Приправте сіллю і спеціями. Влийте алкоголь. Готувати куди крупа не вбере в себе весь алкоголь;
  11. Ввести 250 мл курячого відвару. Перешкодити. Готувати до вбирання крупою донної рідини;
  12. Влити весь курячий відвар. Процес варіння відбувається протягом 30 хвилин;
  13. Додайте філе, печериці, тертий сир і різану зелень. Гарненько змішайте. Готувати ще 10 хвилин на слабкому газу.

Готову страву подавайте гостям на красивому блюді з рубаною кінзою і сиром «Пармезан».

Смачної вам вечері!

Покроковий рецепт різотто з овочами і курячим м'ясом

Перед вашим поглядом варто істинно смачна страва. Побалуйте своїх домочадців, приготувавши його на сімейну вечерю. До того ж, результат вас дуже порадує.

Склад:

  • 200 грам курячої грудки;
  • Одна цибулина;
  • Три зубки часнику;
  • 400 грамів овочів;
  • 250 грам рисової крупи;
  • 75 мл оливкової жиру (масла);
  • Сир твердих сортів;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Прянощі;
  • Пучок петрушки.

Тривалість приготування: півгодини.

Харчова цінність 1-й порції: 200 ккал.

Хід роботи:

  1. Цибулю з часником почистити, помити, дрібненько посікти кухонним ножем. Посмажити на розпеченому оливковій жирі 5 хвилин;
  2. Дрібненько порізати грудку. Посмажити на оливковій жирі до напівготовності;
  3. Овочевий коктейль (морозиво) ввести в посуд до птиці і смажити 5 хвилин;
  4. Рисову крупу промити. Ввести її в овочі з грудинкою. Приправити спеціями, сіллю і прянощами. Добре все змішати;
  5. Влити 500 мл курячого відвару дуже гарячого стану. Томити на повільному вогні, в прикритому стані 17 хвилин.

Готове частування презентуйте на стіл, притрусивши меленою петрушкою і тертим сиром. Не забудьте про красиве сервірування.

Смачної вам вечері!

Легке різотто з класичними овочами рецепт — це смачно і підійде для будь-якого свята якщо проявити фантазію і зробити кілька варіантів начинки.

А ви знаєте що цікавого приготувати з рису?. Найцікавіші поєднання рису і морепродуктів — різотто. Читайте рецепти цього італійського блюда.

Як приготувати соковите різотто з грибами рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Рецепти тут.

Як приготувати різотто з коктейлем з морепродуктів і куркою

Не знаєте, чим здивувати раптово наскочили гостей? Почастуйте їх смачним блюдом італійської кухні. А ми на цей випадок припасли для вас рецепт.

Склад:

  • 350 грам рисової крупи;
  • 1200 мл курячого відвару;
  • 45 мл оливкової жиру;
  • Одна цибулина;
  • Одна морквина;
  • Зубок часнику;
  • 150 мл білого вина;
  • 0,5 кг морського коктейлю;
  • 200 грам грибів;
  • 100 грам твердого сиру;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Прянощі.

Тривалість готування: 60 хвилин.

Харчова цінність 1-й порції: 100 ккал.

Хід роботи:

  1. В розпеченому оливковій жирі обсмажити не мерзлий морський коктейль 3 хвилини;
  2. Ввести до нього крупно нарізані печериці. Томити 4 хвилини, безперервно заважаючи дану субстанцію. Приправити сіллю;
  3. Окремо посмажити в оливковій жирі цибулю з морквою. Ввести рубаний часник. Готувати 5 хвилин;
  4. Ввести сиру, промиту крупу;
  5. Ввести алкоголь;
  6. Після повного вбирания рисом алкогольного напою, влити курячий відвар. Гарненько все з'єднати 3 хвилини;
  7. Додати морський коктейль і шампіньйони;
  8. По закінченню 30 хвилин приправте дане страву сіллю, спеціями і прянощами. Тушкуйте ще 3 хвилини.

Презентувати готову страву гостям, необхідно, присипавши його тертим сиром у красивому блюді.

Нотатки кулінарів

Різотто є багатогранним страв італійської кухні. Оволодівши азами приготування, вам під силу буде будь-яку страву. Для цього ми й підготували цей розділ статті. Представляємо вам деякі хитрощі приготування «Різотто»:

  • Найбільш відповідною рідиною для нього стане – курячий відвар;
  • Для відвару птиці використовуйте виключно очищену рідину;
  • Будьте обережні з додаванням солі в бульйон;
  • Куряче м'ясо краще придбати у знайомого фермера;
  • Ні в якому разі не заморожуйте птицю перед створенням цього кулінарного шедевра;
  • Тільки пружні овочі годяться для цієї страви;
  • Рисову крупу використовуйте лише кругло-зернисту. В ній підвищений вміст крохмалю;
  • Сирний продукт підходить будь. Достатньо невеликого шматочка;
  • Дешеве сухе вино – найкращий варіант алкоголю для «Різотто».

Ось, власне, і всі хитрощі цієї страви. Застосувавши їх, ви не зіпсуєте підсумкові враження про італійський шедевр кулінарії. Хоч на перший погляд це страва здасться складним, але на ділі виходить зовсім протилежна дійсність. Знаючи певні ухищренности, ви прославитися як відмінна господиня.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: