27 март 2019 990

Як приготувати різотто з грибами

Різотто – це страва італійської кухні, яке володіє незвичайним смаком і високою поживністю. Головним його складовим компонентом вважається рис, але після приготування він виходить не таким як в плові, а навпаки навіть більш ніжним і легким.

Крім цього, це блюдо можна доповнювати й іншими компонентами, наприклад куркою, овочами, креветками та грибами. Особливо смачне різотто виходить з грибами. Ось сьогодні ми і поговоримо про рецепти приготування різотто з грибами.
Класичне різотто з грибами
Інгредієнти Кількість
рис Арборіо - 350 грам
білі гриби - 350 грам
печериці - 170 грам
цибулю - 1 середня головка
часник - 4 зубчики
сир Пармезан - 100 грам
розмарин - 2 гілочки
масло вершкове - 80 грам
оливкова олія - 4 маленькі ложечки
вода - 4 склянки
сіль і перець - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 Ккал

Переходимо до готування:

Білі гриби промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо півлітра гарячої води і відварюємо протягом 40 хвилин. Виймаємо грибочки з води, грибний відвар зберігаємо;

Далі печериці і білі гриби нарізаємо пластинками;

З лука знімаємо шкірку і ріжемо кубиками;

Гілочки розмарину обполіскуємо і ріжемо на дрібні шматочки;

Часникові зубчики очищаємо і рубаємо на дрібні шматочки або пластинки;

На сковороду ллємо олію, кладемо 40 грам вершкового масла і розжарюємо;

У кипляче масло закидаємо подрібнений розмарин, обсмажуємо пару хвилин;

Далі кладемо туди цибульні шматочки і часник. Все обсмажуємо до рум'яного кольору цибулі;

Через 5 хвилин викладаємо рис. Увага, рис не промиваємо! Все розмішуємо і залишаємо готуватися до прозорості рисинок;

Потім засипаємо грибну нарізку, змішуємо і засмажуємо. Додаємо сіль і чорний мелений перець;

Після цього заливаємо туди склянку відвару, в якому варилися гриби;

Всі помішуємо і готуємо, поки весь відвар не вбереться в рис;

Як тільки відвар вбереться, заливаємо ще склянку відвару. Продовжуємо тушкувати все інгредієнти хвилин 20. І також продовжуємо вливати відвар раз за разом;

Через 20 хвилин викладаємо туди решту вершкове масло, посипаємо все стружкою сиру пармезан;

Всі добре розмішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо настоюватися не більше хвилини;

Після цього готове різотто викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Готуємо в мультиварці різотто з білими грибами

Нам буде потрібно:

  • 200 грам шампіньйонів;
  • 200 грам рису круглозернового;
  • 100 мл вершків 20%;
  • 100 грам сиру пармезану;
  • Одна середня цибулина;
  • 3 часникові часточки;
  • Вершкове масло – 30 грам;
  • Оливкова олія;
  • Півлітра води;
  • Невеликий шматочок гострого перчика чилі;
  • 5-6 стебел петрушки;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Скільки готується – 1 годину.

Харчова цінність – 250 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Перед початком приготування потрібно підготувати всі інгредієнти – грибочки промиваються і очищаються, цибулька очищається від лушпиння, з часточок часнику забирається шкурка, гілочки петрушки обполіскуємо, рис промиваємо;
  2. Цибулини ріжемо дрібними шматочками;
  3. Шматочок гострого перчика розрізаємо на тонкі кружечки;
  4. Часточки часнику ріжемо на дрібні шматочки;
  5. У ємність мультиварки наливаємо оливкова мало, засипаємо туди всі нарізані інгредієнти, вибираємо програму «Смаження» на півгодини. Смажимо пару хвилин;
  6. Тим часом грибочки ріжемо довільними шматочками;
  7. Через 5 хвилин після початку обсмажування засипаємо в мультиварку грибну нарізку, підсмажити разом з цибулею і залишаємо смажитися 15 хвилин;
  8. Потім кладемо туди рис, все розмішуємо. Підсолюємо, перчимо й залишаємо готуватися до звукового сигналу;
  9. Після цього всі інгредієнти заливаємо водою, вибираємо режим «Суп» і залишаємо готуватися 30 хвилин;
  10. Приблизно за 5-7 хвилин до готовності, заливаємо туди вершки, перемішуємо і залишаємо готуватися до кінця;
  11. Шматочок вершкового масла викладаємо в різотто на останній хвилині готування;
  12. Сир пармезан протираємо теркою з дрібними зубчиками, гілочки петрушки ріжемо на дрібні шматочки. У миску викладаємо сирну стружку, зелень і перемішуємо;
  13. Як тільки буде готове різотто, засипаємо туди суміш з сиру і зелені, добре перемішуємо. Закриваємо кришкою і залишаємо на хвилину, щоб сир розплавився;
  14. Готове різотто викладаємо по тарілках і приступаємо до дегустації.

Дієтичне різотто з кукурудзою і солодким перцем

Складові компоненти:

  • Рис – 300 грам;
  • Гриби гливи – 350 грам;
  • Солодка консервована кукурудза – половина банки;
  • 100 грам солодкого перцю;
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка;
  • Рослинна олія;
  • Вода – півлітра;
  • Трохи базиліка і чорного меленого перцю;
  • Щіпка солі;
  • 70 грам кетчупу або томатної пасти.

Період приготування – 1 годину.

Скільки калорій – 210.

Як готується:

  1. Рис потрібно добре промити і обсушити;
  2. У каструлю з товстими стінками ллємо олію, розігріваємо;
  3. На розпечене масло засипаємо рис, підсолюємо, заливаємо водою і варимо до готовності;
  4. Гриби миємо, нарізаємо на невеликі скибочки;
  5. На окрему сковороду наливаємо масло, прогріваємо і закидаємо туди гриби, смажимо до готовності;
  6. Цибулину очищаємо і ріжемо у вигляді півкілець. Викладаємо цибулю в грибну нарізку і готуємо до готовності;
  7. Перчик промиваємо, вичищаємо насіння і ріжемо смужками. Викладаємо їх у грибну нарізку з цибулею і пасеруємо 5 хвилин;
  8. Після цього всі засипаємо в готовий рис, додаємо кукурудзу, посипаємо спеціями;
  9. Приправляємо все кетчупом або томатною пастою і тушкуємо хвилин 10-15.

Грибне італійське різотто зі шпинатом

Складові компоненти:

  • Рис Арборіо – 180 грамів;
  • Лісові гриби – 100 грам;
  • Бульйон – пів літра;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Селера – 1 стебло;
  • Часникові зубчики – 4 штуки;
  • Келих білого сухого вина;
  • Оливкова олія;
  • Шпинат – жменька;
  • 80 грам сиру пармезану;
  • Вершкове масло – 50 грам;
  • 5-6 стебел петрушки і чебрецю;
  • Половина лимона;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Тривалість готування – 1 годину.

Калорійність – 240.

Як готується:

  1. Грибочки промиваємо та нарізаємо на середні скибочки;
  2. 2 зубчики часнику очищаємо і ріжемо на дрібні шматочки;
  3. Гілочки чебрецю обполіскуємо і ріжемо на дрібні шматочки;
  4. На сковороду наливаємо оливкову олію, засипаємо туди порубаний чебрець і часникові шматочки. Обсмажуємо;
  5. Потім викладаємо туди грибні шматочки і готуємо до золотистої скоринки, пару хвилин;
  6. Викладаємо грибні шматочки без чебрецю і часнику, додаємо сіль і чорний мелений перець;
  7. Цибулю і 2 часникові часточки очищаємо від шкірки і ріжемо на шматочки середнього розміру;
  8. У ємність з товстими стінками кладемо вершкове масло, ставимо на плиту і засипаємо туди цибульні і часникові шматочки і смажимо 10 хвилин;
  9. Викладаємо рис, підсолюємо, приправляємо перцем, смажимо хвилину. Заливаємо вином і готуємо до повного випаровування вина;
  10. Потім заливаємо склянку бульйону або води і готуємо до повного всмоктування рідини;
  11. Як рідина випарується заливаємо ще склянку води і готуємо до випарювання води;
  12. Потім викладаємо на рісу шматочок масла, подрібнену петрушку, натертий сир, терту цедру лимона і подрібнений шпинат;
  13. Все тушкуємо 3-4 хвилини і готове різотто.

Пряний і ситний салат з консервованої квасолею прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, або ж може виступати самостійним блюдом, яке просто приготувати.

Їжачки з рисом і підливкою — це цікаве блюдо, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям.

Риба під маринадом, покроковий рецепт з фото і рекомендаціями. Що можна додати щоб урізноманітнити смак страви.

Кулінарні підказки

  • Для різотто потрібно використовувати рис з круглими зернами. Наприклад, арборіо або карнаролі;
  • Гриби повинні бути лісовими або білими. Відмінно підійдуть печериці, лисички, печериці, опеньки;
  • Обов'язково під час приготування рису заливайте в нього біле вино, воно додасть приємний аромат і незвичайний смак.

Різотто з грибами — це відмінне частування, яке можна використовувати для сніданку, обіду і вечері. Гриби і спеції додадуть рісу незвичайний смак і аромат, який буде розноситися по всьому будинку. Обов'язково зробіть його, адже це так легко!

Що ще почитати: