Як приготувати різотто з грибами
Різотто – це страва італійської кухні, яке володіє незвичайним смаком і високою поживністю. Головним його складовим компонентом вважається рис, але після приготування він виходить не таким як в плові, а навпаки навіть більш ніжним і легким.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рис Арборіо - | 350 грам |
білі гриби - | 350 грам |
печериці - | 170 грам |
цибулю - | 1 середня головка |
часник - | 4 зубчики |
сир Пармезан - | 100 грам |
розмарин - | 2 гілочки |
масло вершкове - | 80 грам |
оливкова олія - | 4 маленькі ложечки |
вода - | 4 склянки |
сіль і перець - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 245 Ккал |
Переходимо до готування:
Білі гриби промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо півлітра гарячої води і відварюємо протягом 40 хвилин. Виймаємо грибочки з води, грибний відвар зберігаємо;
Далі печериці і білі гриби нарізаємо пластинками;
З лука знімаємо шкірку і ріжемо кубиками;
Гілочки розмарину обполіскуємо і ріжемо на дрібні шматочки;
Часникові зубчики очищаємо і рубаємо на дрібні шматочки або пластинки;
На сковороду ллємо олію, кладемо 40 грам вершкового масла і розжарюємо;
У кипляче масло закидаємо подрібнений розмарин, обсмажуємо пару хвилин;
Далі кладемо туди цибульні шматочки і часник. Все обсмажуємо до рум'яного кольору цибулі;
Через 5 хвилин викладаємо рис. Увага, рис не промиваємо! Все розмішуємо і залишаємо готуватися до прозорості рисинок;
Потім засипаємо грибну нарізку, змішуємо і засмажуємо. Додаємо сіль і чорний мелений перець;
Після цього заливаємо туди склянку відвару, в якому варилися гриби;
Всі помішуємо і готуємо, поки весь відвар не вбереться в рис;
Як тільки відвар вбереться, заливаємо ще склянку відвару. Продовжуємо тушкувати все інгредієнти хвилин 20. І також продовжуємо вливати відвар раз за разом;
Через 20 хвилин викладаємо туди решту вершкове масло, посипаємо все стружкою сиру пармезан;
Всі добре розмішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо настоюватися не більше хвилини;
Після цього готове різотто викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Готуємо в мультиварці різотто з білими грибами
Нам буде потрібно:
- 200 грам шампіньйонів;
- 200 грам рису круглозернового;
- 100 мл вершків 20%;
- 100 грам сиру пармезану;
- Одна середня цибулина;
- 3 часникові часточки;
- Вершкове масло – 30 грам;
- Оливкова олія;
- Півлітра води;
- Невеликий шматочок гострого перчика чилі;
- 5-6 стебел петрушки;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Скільки готується – 1 годину.
Харчова цінність – 250 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Перед початком приготування потрібно підготувати всі інгредієнти – грибочки промиваються і очищаються, цибулька очищається від лушпиння, з часточок часнику забирається шкурка, гілочки петрушки обполіскуємо, рис промиваємо;
- Цибулини ріжемо дрібними шматочками;
- Шматочок гострого перчика розрізаємо на тонкі кружечки;
- Часточки часнику ріжемо на дрібні шматочки;
- У ємність мультиварки наливаємо оливкова мало, засипаємо туди всі нарізані інгредієнти, вибираємо програму «Смаження» на півгодини. Смажимо пару хвилин;
- Тим часом грибочки ріжемо довільними шматочками;
- Через 5 хвилин після початку обсмажування засипаємо в мультиварку грибну нарізку, підсмажити разом з цибулею і залишаємо смажитися 15 хвилин;
- Потім кладемо туди рис, все розмішуємо. Підсолюємо, перчимо й залишаємо готуватися до звукового сигналу;
- Після цього всі інгредієнти заливаємо водою, вибираємо режим «Суп» і залишаємо готуватися 30 хвилин;
- Приблизно за 5-7 хвилин до готовності, заливаємо туди вершки, перемішуємо і залишаємо готуватися до кінця;
- Шматочок вершкового масла викладаємо в різотто на останній хвилині готування;
- Сир пармезан протираємо теркою з дрібними зубчиками, гілочки петрушки ріжемо на дрібні шматочки. У миску викладаємо сирну стружку, зелень і перемішуємо;
- Як тільки буде готове різотто, засипаємо туди суміш з сиру і зелені, добре перемішуємо. Закриваємо кришкою і залишаємо на хвилину, щоб сир розплавився;
- Готове різотто викладаємо по тарілках і приступаємо до дегустації.
Дієтичне різотто з кукурудзою і солодким перцем
Складові компоненти:
- Рис – 300 грам;
- Гриби гливи – 350 грам;
- Солодка консервована кукурудза – половина банки;
- 100 грам солодкого перцю;
- Ріпчаста цибуля – 1 головка;
- Рослинна олія;
- Вода – півлітра;
- Трохи базиліка і чорного меленого перцю;
- Щіпка солі;
- 70 грам кетчупу або томатної пасти.
Період приготування – 1 годину.
Скільки калорій – 210.
Як готується:
- Рис потрібно добре промити і обсушити;
- У каструлю з товстими стінками ллємо олію, розігріваємо;
- На розпечене масло засипаємо рис, підсолюємо, заливаємо водою і варимо до готовності;
- Гриби миємо, нарізаємо на невеликі скибочки;
- На окрему сковороду наливаємо масло, прогріваємо і закидаємо туди гриби, смажимо до готовності;
- Цибулину очищаємо і ріжемо у вигляді півкілець. Викладаємо цибулю в грибну нарізку і готуємо до готовності;
- Перчик промиваємо, вичищаємо насіння і ріжемо смужками. Викладаємо їх у грибну нарізку з цибулею і пасеруємо 5 хвилин;
- Після цього всі засипаємо в готовий рис, додаємо кукурудзу, посипаємо спеціями;
- Приправляємо все кетчупом або томатною пастою і тушкуємо хвилин 10-15.
Грибне італійське різотто зі шпинатом
Складові компоненти:
- Рис Арборіо – 180 грамів;
- Лісові гриби – 100 грам;
- Бульйон – пів літра;
- Цибуля – 1 штука;
- Селера – 1 стебло;
- Часникові зубчики – 4 штуки;
- Келих білого сухого вина;
- Оливкова олія;
- Шпинат – жменька;
- 80 грам сиру пармезану;
- Вершкове масло – 50 грам;
- 5-6 стебел петрушки і чебрецю;
- Половина лимона;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Тривалість готування – 1 годину.
Калорійність – 240.
Як готується:
- Грибочки промиваємо та нарізаємо на середні скибочки;
- 2 зубчики часнику очищаємо і ріжемо на дрібні шматочки;
- Гілочки чебрецю обполіскуємо і ріжемо на дрібні шматочки;
- На сковороду наливаємо оливкову олію, засипаємо туди порубаний чебрець і часникові шматочки. Обсмажуємо;
- Потім викладаємо туди грибні шматочки і готуємо до золотистої скоринки, пару хвилин;
- Викладаємо грибні шматочки без чебрецю і часнику, додаємо сіль і чорний мелений перець;
- Цибулю і 2 часникові часточки очищаємо від шкірки і ріжемо на шматочки середнього розміру;
- У ємність з товстими стінками кладемо вершкове масло, ставимо на плиту і засипаємо туди цибульні і часникові шматочки і смажимо 10 хвилин;
- Викладаємо рис, підсолюємо, приправляємо перцем, смажимо хвилину. Заливаємо вином і готуємо до повного випаровування вина;
- Потім заливаємо склянку бульйону або води і готуємо до повного всмоктування рідини;
- Як рідина випарується заливаємо ще склянку води і готуємо до випарювання води;
- Потім викладаємо на рісу шматочок масла, подрібнену петрушку, натертий сир, терту цедру лимона і подрібнений шпинат;
- Все тушкуємо 3-4 хвилини і готове різотто.
Пряний і ситний салат з консервованої квасолею прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, або ж може виступати самостійним блюдом, яке просто приготувати.
Їжачки з рисом і підливкою — це цікаве блюдо, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям.
Риба під маринадом, покроковий рецепт з фото і рекомендаціями. Що можна додати щоб урізноманітнити смак страви.
Кулінарні підказки
- Для різотто потрібно використовувати рис з круглими зернами. Наприклад, арборіо або карнаролі;
- Гриби повинні бути лісовими або білими. Відмінно підійдуть печериці, лисички, печериці, опеньки;
- Обов'язково під час приготування рису заливайте в нього біле вино, воно додасть приємний аромат і незвичайний смак.
Різотто з грибами — це відмінне частування, яке можна використовувати для сніданку, обіду і вечері. Гриби і спеції додадуть рісу незвичайний смак і аромат, який буде розноситися по всьому будинку. Обов'язково зробіть його, адже це так легко!