17 июнь 2019 1 197

Як приготувати смажену картоплю з грибами

Незважаючи на всесвітнє божевілля на схудненні і пропаганду здорової їжі, приготованої на пару, люди завжди любили смачно поїсти і ніяка реклама не в змозі змінити. І треба міняти взагалі?

Багатьом відомо, що струнка фігура залежить від активного способу життя та кількості кілокалорій, споживаних за день. Висновок з цього такий: якщо є у величезних кількостях, приготовані на пару страви і при цьому цілий день лежати на дивані, зайві кілограми все одно будуть прибувати. Але якщо ласувати якими смачними стравами, дотримуючи міру і вести активний спосіб життя, зайві кіло будуть спадати.

Смажена картопля, та ще й з грибами – одне з найпопулярніших і смачних страв, які зустрічаються майже на кожному столі. Це блюдо, крім прекрасних смакових якостей, має ще і масою вітамінів, необхідних для здоров'я людини.

Так, наприклад, у грибах міститься фосфор, калій, цинк, залізо та йод. Всупереч думку деяких дієтологів-самоучок, крім крохмалю в картоплі містяться: A, B1, B2, B5, B6, E, K, всі ці вітаміни необхідні для повноцінного функціонування організму. Вуглеводи, що містяться в картоплі, вгамовують голод.

Рецепти, наведені нижче, дозволять різноманітити улюблене блюдо, зробити його менш або більш калорійним, і просто побалувати себе смачненьким.

Рецепт традиційної смаженої картоплі з грибами
Інгредієнти Кількість
Гриби свіжі - 300 грам
Картопля - 1 кілограм
Цибулю - 2 штуки
Рослинна олія - 100 мілілітрів
Зелень, перець, сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Приготування слід почати з грибів;

Грибочки потрібно промити і відварити;

Після, покласти на друшляк, щоб зайва вода скла. Далі, гриби треба нарізати пластинками;

Цибулю нарізати півкільцями і покласти в розігріту сковорідку. Смажити протягом 3-5 хвилин;

Потім додати грибні пластинки і смажити до абсолютної готовності;

Поки смажаться грибочки і цибулю, картоплю слід нарізати будь-яким зручним способом;

Покласти її в іншу розпечену сковорідку і смажити до готовності на сильному вогні, не забуваючи помішувати кожні п'ять хвилин.

Як тільки картопля буде готова, додати до неї гриби з цибулькою. Гарненько перемішати і посипати зверху зеленню.

Як приготувати картоплю з замороженими грибами: простий рецепт

Інгредієнти на чотири порції:

  • Заморожені гриби – 300 грам;
  • Дванадцять дрібних картоплин, або 800 грам;
  • Сметана – 50 грам;
  • Майонез — приблизно 20 грам;
  • Вода — 15-20 грам;
  • Сіль і перець за бажанням і смаком;
  • Соняшникова олія (просте) – 100 мілілітрів.

Час приготування, враховуючи чистку, разморозку і нарізку, становить 1 годину 15 хвилин.

У кожній порції такої картоплі – 460 кілокалорій.

Спосіб приготування:

  1. Розморозити грибочки;
  2. Гарненько промити їх, використовуючи друшляк;
  3. Почекати поки з грибів стече вода;
  4. У сковорідку налити 30 мл соняшникової олії і добре розігріти. Потім покласти туди гриби. Смажити на середньому вогні 15 хвилин;
  5. Кожну картоплину слід очистити і розрізати на шість частин;
  6. У вільний від грибочків сковороду слід налити залишилася порцію соняшникової олії і розігріти;
  7. Покласти картоплю в сковорідку, посолити і смажити до готовності на середньому вогні, при цьому не забувати постійно помішувати його;
  8. Приготувати соус для грибів: майонез, решту сметану і воду змішати, додавши туди трошки спецій.

Смажені грибочки з картоплею і цибулею

Інгредієнти на одну велику порцію:

  • Картопля – 3 штуки;
  • Гриби – 300 грам;
  • Одна середня цибулина;
  • Рослинна олія – 40 – 50 мілілітрів;
  • Сіль і спеції.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність грибів з картоплею і цибулею – 500 кілокалорій.

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням гриби промити і нарізати пластинами;
  2. Цибулю нарізати кільцями і підсмажити кілька хвилин на сковорідці;
  3. Додати гриби і смажити, довівши до готовності;
  4. Картоплю нарізати соломкою і викласти на іншу сковороду.

Приготоване блюдо подавати гарячим.

Картопля з сушеними грибами та овочами

Для приготування потрібно:

  • Картопля 500 – 600 грам (5 середніх картоплин);
  • Гриби сушені – 200 грам;
  • Цибуля – 300 грам;
  • Борошно – 10 грам;
  • Сіль, будь-які приправи за смаком;
  • Рослинна олія (просте) – 150 мілілітрів.

Час приготування залежить від кількості сковорідок і робочих конфорок. Якщо їх три, то час приготування, очищення і нарізання займе не більше 40 хвилин.

У кожній із порцій 500 кілокалорій, що цілком нормально для одного обіду, сніданку або вечері.

Кулінарна обробка:

  1. Гриби промити, поклавши їх в каструлю і затоку теплою кип'яченою водою;
  2. Далі, воду злити і налити нову, злегка посолити і поставити варитися;
  3. Для приготування цієї страви бажано мати три сковорідки це суттєво скоротить час приготування. На всі сковорідки налити рослинну олію (приблизно по 50 грам) і розігріти. В одну покласти грибочки, в іншу – очищений і нарізаний кубиками картоплю, в третю – цибулю, нарізану тонкими кільцями. Всі інгредієнти, посолити за смаком і додати спецій;
  4. Картоплю смажити до готовності на високому, потім середньому вогні;
  5. Цибуля смажити на середньому вогні 10-15 хвилин, на четвертій хвилині в цибуля потрібно додати борошно і грибочки, потім продовжити процес приготування;
  6. Як тільки цибулю з грибами буде готовий, покласти його в картоплю і перемішати.

Блюдо подавати гарячим, розділивши на чотири порції.

Картопля з сиром і грибами

Кількість порцій – 4.

Продукти для приготування:

  • Картопля – 800 грам;
  • Гриби — 200 грам;
  • Цибуля – 20 -40 грам (одна маленька цибулина);
  • Сир – 100 грам;
  • Майонез – 30 грам;
  • Рослинна (найпростіше) масло – 100 мілілітрів;
  • Зелень 5 -20 грам;
  • Сіль, спеції за смаком.

У загальній складності на приготування такої страви піде півгодини.

В одній порції картоплі з сиром і грибами – 630 кілокалорій.

Приготування страви потрібно почати з підготовки грибів до процесу обсмажування. Далі, слід чищення картоплі і її нарізування будь-яким звичним способом.

  1. Картоплю, цибулю та гриби посмажити, потім змішати між собою;
  2. Далі слід взяти тертку і натерти сир, прямо зверху над готовими інгредієнтами;
  3. Добре перемішати і смажити ще п'ять хвилин;
  4. Посолити і додати спеції.

Як посмажити картоплю з грибами в мультиварці

Інгредієнти:

  • Гриби – 300 грам;
  • Картопля – 800 грам (5 штук);
  • Цибуля – одна цибулина;
  • Вершкове масло – 60 грам;
  • Сіль перець лавровий лист за смаком.

Час приготування становить 1 годину.

Калорійність страви – 450 кілокалорій.

Для приготування цієї страви підійде будь-який їстівний сорт грибів.

  1. Грибочки потрібно добре промити і дрібно нарізати, якщо це не опеньки;
  2. Картоплю почистити і нарізати кубиками;
  3. Цибулю нарізати, як більше подобається (кубиками, кільцями);
  4. У каструлю покласти вершкове масло, цибулю і грибочки і включити режим «випічка». На цьому режимі слід смажити інгредієнти протягом 15-ти хвилин;
  5. До цибулі додати картоплю і ще вершкового масла та включити вищезазначений режим на 40 хвилин;
  6. Приготовану картоплю розділити на чотири порції і подавати до столу.

Спробуйте приготувати смачний суп-пюре з брокколі та цвітної капусти. Дієтичне Блюдо і дуже корисне.

Дієтичні котлети з курячої грудки, здивують вас своєю ніжністю і неймовірно вишуканим смаком. Рецепт тут.

Салат з консервованої квасолею і сухариками, гарне і смачне блюдо, яке можна приготувати дуже швидко.

Корисні поради для приготування смачних страв

  • Якщо цибуля перед приготуванням полежить в холодильнику, то його чищення та нарізання не буде викликати сльози;
  • Щоб уникнути жирних плям на стіні, плити і , в сковорідку з розігрітим маслом потрібно додати трошки солі. Це робиться для того, щоб гаряче масло не брызгало;
  • Молода картопля легко і швидко очиститься, якщо покласти його в підсолену воду;
  • Якщо очищену картоплю покласти на півгодини в холодну воду, з неї вийде крохмаль, що дозволить їй швидко засмажитися до хрусткої скоринки;
  • Якщо сушені гриби просочилися вогкістю їх можна висушити в духовці;
  • Для того щоб печериці не почорніли в будь-якому блюді, їх потрібно промивати підкисленою водою перед приготуванням;
  • Солити і додавати спеції в дане блюдо краще тоді, коли воно повністю готове, так як сіль під час приготування заважає утворення хрусткої скоринки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: