Як приготувати смажену картоплю з грибами
Незважаючи на всесвітнє божевілля на схудненні і пропаганду здорової їжі, приготованої на пару, люди завжди любили смачно поїсти і ніяка реклама не в змозі змінити. І треба міняти взагалі?
Багатьом відомо, що струнка фігура залежить від активного способу життя та кількості кілокалорій, споживаних за день. Висновок з цього такий: якщо є у величезних кількостях, приготовані на пару страви і при цьому цілий день лежати на дивані, зайві кілограми все одно будуть прибувати. Але якщо ласувати якими смачними стравами, дотримуючи міру і вести активний спосіб життя, зайві кіло будуть спадати.
Так, наприклад, у грибах міститься фосфор, калій, цинк, залізо та йод. Всупереч думку деяких дієтологів-самоучок, крім крохмалю в картоплі містяться: A, B1, B2, B5, B6, E, K, всі ці вітаміни необхідні для повноцінного функціонування організму. Вуглеводи, що містяться в картоплі, вгамовують голод.
Рецепти, наведені нижче, дозволять різноманітити улюблене блюдо, зробити його менш або більш калорійним, і просто побалувати себе смачненьким.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Гриби свіжі - | 300 грам |
Картопля - | 1 кілограм |
Цибулю - | 2 штуки |
Рослинна олія - | 100 мілілітрів |
Зелень, перець, сіль - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Приготування слід почати з грибів;
Грибочки потрібно промити і відварити;
Після, покласти на друшляк, щоб зайва вода скла. Далі, гриби треба нарізати пластинками;
Цибулю нарізати півкільцями і покласти в розігріту сковорідку. Смажити протягом 3-5 хвилин;
Потім додати грибні пластинки і смажити до абсолютної готовності;
Поки смажаться грибочки і цибулю, картоплю слід нарізати будь-яким зручним способом;
Покласти її в іншу розпечену сковорідку і смажити до готовності на сильному вогні, не забуваючи помішувати кожні п'ять хвилин.
Як тільки картопля буде готова, додати до неї гриби з цибулькою. Гарненько перемішати і посипати зверху зеленню.
Як приготувати картоплю з замороженими грибами: простий рецепт
Інгредієнти на чотири порції:
- Заморожені гриби – 300 грам;
- Дванадцять дрібних картоплин, або 800 грам;
- Сметана – 50 грам;
- Майонез — приблизно 20 грам;
- Вода — 15-20 грам;
- Сіль і перець за бажанням і смаком;
- Соняшникова олія (просте) – 100 мілілітрів.
Час приготування, враховуючи чистку, разморозку і нарізку, становить 1 годину 15 хвилин.
У кожній порції такої картоплі – 460 кілокалорій.
Спосіб приготування:
- Розморозити грибочки;
- Гарненько промити їх, використовуючи друшляк;
- Почекати поки з грибів стече вода;
- У сковорідку налити 30 мл соняшникової олії і добре розігріти. Потім покласти туди гриби. Смажити на середньому вогні 15 хвилин;
- Кожну картоплину слід очистити і розрізати на шість частин;
- У вільний від грибочків сковороду слід налити залишилася порцію соняшникової олії і розігріти;
- Покласти картоплю в сковорідку, посолити і смажити до готовності на середньому вогні, при цьому не забувати постійно помішувати його;
- Приготувати соус для грибів: майонез, решту сметану і воду змішати, додавши туди трошки спецій.
Смажені грибочки з картоплею і цибулею
Інгредієнти на одну велику порцію:
- Картопля – 3 штуки;
- Гриби – 300 грам;
- Одна середня цибулина;
- Рослинна олія – 40 – 50 мілілітрів;
- Сіль і спеції.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність грибів з картоплею і цибулею – 500 кілокалорій.
Спосіб приготування:
- Перед приготуванням гриби промити і нарізати пластинами;
- Цибулю нарізати кільцями і підсмажити кілька хвилин на сковорідці;
- Додати гриби і смажити, довівши до готовності;
- Картоплю нарізати соломкою і викласти на іншу сковороду.
Приготоване блюдо подавати гарячим.
Картопля з сушеними грибами та овочами
Для приготування потрібно:
- Картопля 500 – 600 грам (5 середніх картоплин);
- Гриби сушені – 200 грам;
- Цибуля – 300 грам;
- Борошно – 10 грам;
- Сіль, будь-які приправи за смаком;
- Рослинна олія (просте) – 150 мілілітрів.
Час приготування залежить від кількості сковорідок і робочих конфорок. Якщо їх три, то час приготування, очищення і нарізання займе не більше 40 хвилин.
У кожній із порцій 500 кілокалорій, що цілком нормально для одного обіду, сніданку або вечері.
Кулінарна обробка:
- Гриби промити, поклавши їх в каструлю і затоку теплою кип'яченою водою;
- Далі, воду злити і налити нову, злегка посолити і поставити варитися;
- Для приготування цієї страви бажано мати три сковорідки це суттєво скоротить час приготування. На всі сковорідки налити рослинну олію (приблизно по 50 грам) і розігріти. В одну покласти грибочки, в іншу – очищений і нарізаний кубиками картоплю, в третю – цибулю, нарізану тонкими кільцями. Всі інгредієнти, посолити за смаком і додати спецій;
- Картоплю смажити до готовності на високому, потім середньому вогні;
- Цибуля смажити на середньому вогні 10-15 хвилин, на четвертій хвилині в цибуля потрібно додати борошно і грибочки, потім продовжити процес приготування;
- Як тільки цибулю з грибами буде готовий, покласти його в картоплю і перемішати.
Блюдо подавати гарячим, розділивши на чотири порції.
Картопля з сиром і грибами
Кількість порцій – 4.
Продукти для приготування:
- Картопля – 800 грам;
- Гриби — 200 грам;
- Цибуля – 20 -40 грам (одна маленька цибулина);
- Сир – 100 грам;
- Майонез – 30 грам;
- Рослинна (найпростіше) масло – 100 мілілітрів;
- Зелень 5 -20 грам;
- Сіль, спеції за смаком.
У загальній складності на приготування такої страви піде півгодини.
В одній порції картоплі з сиром і грибами – 630 кілокалорій.
Приготування страви потрібно почати з підготовки грибів до процесу обсмажування. Далі, слід чищення картоплі і її нарізування будь-яким звичним способом.
- Картоплю, цибулю та гриби посмажити, потім змішати між собою;
- Далі слід взяти тертку і натерти сир, прямо зверху над готовими інгредієнтами;
- Добре перемішати і смажити ще п'ять хвилин;
- Посолити і додати спеції.
Як посмажити картоплю з грибами в мультиварці
Інгредієнти:
- Гриби – 300 грам;
- Картопля – 800 грам (5 штук);
- Цибуля – одна цибулина;
- Вершкове масло – 60 грам;
- Сіль перець лавровий лист за смаком.
Час приготування становить 1 годину.
Калорійність страви – 450 кілокалорій.
Для приготування цієї страви підійде будь-який їстівний сорт грибів.
- Грибочки потрібно добре промити і дрібно нарізати, якщо це не опеньки;
- Картоплю почистити і нарізати кубиками;
- Цибулю нарізати, як більше подобається (кубиками, кільцями);
- У каструлю покласти вершкове масло, цибулю і грибочки і включити режим «випічка». На цьому режимі слід смажити інгредієнти протягом 15-ти хвилин;
- До цибулі додати картоплю і ще вершкового масла та включити вищезазначений режим на 40 хвилин;
- Приготовану картоплю розділити на чотири порції і подавати до столу.
Спробуйте приготувати смачний суп-пюре з брокколі та цвітної капусти. Дієтичне Блюдо і дуже корисне.
Дієтичні котлети з курячої грудки, здивують вас своєю ніжністю і неймовірно вишуканим смаком. Рецепт тут.
Салат з консервованої квасолею і сухариками, гарне і смачне блюдо, яке можна приготувати дуже швидко.
Корисні поради для приготування смачних страв
- Якщо цибуля перед приготуванням полежить в холодильнику, то його чищення та нарізання не буде викликати сльози;
- Щоб уникнути жирних плям на стіні, плити і , в сковорідку з розігрітим маслом потрібно додати трошки солі. Це робиться для того, щоб гаряче масло не брызгало;
- Молода картопля легко і швидко очиститься, якщо покласти його в підсолену воду;
- Якщо очищену картоплю покласти на півгодини в холодну воду, з неї вийде крохмаль, що дозволить їй швидко засмажитися до хрусткої скоринки;
- Якщо сушені гриби просочилися вогкістю їх можна висушити в духовці;
- Для того щоб печериці не почорніли в будь-якому блюді, їх потрібно промивати підкисленою водою перед приготуванням;
- Солити і додавати спеції в дане блюдо краще тоді, коли воно повністю готове, так як сіль під час приготування заважає утворення хрусткої скоринки.
Приємного апетиту!